Is Waves een crypto project om in de gaten te houden en hoe zal de toekomst van Waves eruit gaan zien na 2020?

waves

Waves is een decentraal handelsplatform wat je onder andere kunt gebruiken om zelf tokens te maken en te gebruiken als je eigen cryptomunt. Het is ook mogelijk om een crowdfunding actie op te zetten via het platform. Dat is mogelijk door gebruik te maken van de slimme contracten op de blockchain van Waves. Waves is een open source platform, dat betekent dat iedereen die toegang heeft tot het internet kosteloos gebruik kan maken van het platform. 

Decentrale exchange

Waves maakt gebruik van een eigen decentrale exchange genaamd DEX. Doordat er gebruik wordt gemaakt van deze DEX exchange heb je altijd de controle over je eigen aangekochte cryptomunten. Het gebruik van een centrale exchange zoals Binance wordt daardoor overbodig. Je hebt dus zelf de controle over jouw coins waardoor je deze op elk gewenst moment kunt traden. Dat geldt niet alleen voor deze coin, maar ook voor alle andere coins die zijn aangemaakt door andere gebruikers van het platform. Hierdoor is het ontzettend eenvoudig voor gebruikers om hun zelfgemaakte coins te verhandelen met andere traders. 

Het consensus algorithm

Een consensus algoritme is een algoritme dat ontworpen is zodat er alleen transacties kunnen plaatsvinden wanneer beide partijen daar toestemming voor geven. Er zijn verschillende algoritmes waarmee dat mogelijk is. Bitcoin gebruikt daar bijvoorbeeld het proof-of-work systeem voor. Het algoritme waarvan Waves gebruik maakt heet de Waves ng.

Waves ng

De Waves ng is oorspronkelijk bedacht om de transactiesnelheid van Bitcoin te verhogen. Dat is nodig aangezien Bitcoin op het moment dat deze tekst werd geschreven zo’n acht transacties per seconde verwerkt. Als je dat vergelijkt met bijvoorbeeld VISA die op dit moment meer dan een kwart miljoen transacties per seconde verwerkt wordt duidelijk waarom dat nodig is. Bitcoin is niet de enige cryptomunt waarbij dit een probleem is. Andere grote cryptomunten zoals bijvoorbeeld Ethereum hebben ook met dit probleem te maken.

waves

Door gebruik te maken van Waves ng is het via het platform in potentie mogelijk om vele malen meer transacties te verwerken dan bijvoorbeeld de Bitcoin kan. Voor de toekomst zou dat betekenen dat het wellicht ooit mogelijk wordt om ons huidige betalingssysteem te vervangen door een op blockchain gebouwd systeem. 

Beloningen voor miners

Doordat de beveiliging van een blockchain netwerk vooral wordt gedaan door de miners worden er beloningen uitgedeeld aan de miners van Waves. Dit gebeurt in de vorm van speciale tokens die de miners krijgen. Door deze token uit te delen wordt het voor miners interessanter om Waves te minen. Daardoor wordt het netwerk alsmaar veiliger en wordt er dus een win win situatie gecreëerd.

Beloning

Niet alleen de mensen die minen krijgen beloningen uitgedeeld. De gewone gebruikers van het netwerk worden ook beloond. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van twee verschillende tokens als beloningen. De MRT oftewel miners reward token wordt aan miners uitgedeeld wanneer er een nieuw blok gemaakt wordt. Dit is dan wel een aanvullende reward boven op de andere beloningen die je al verdiend hebt.

waves

De MRT zou in de toekomst ook gebruikt kunnen worden als manier om mee te stemmen over belangrijke beslissingen die worden bedacht door de makers van het netwerk. Zo kun je wanneer je in het bezit bent van MRT meedenken over de toekomst van het netwerk. De WCT oftewel Waves community token wordt maandelijks uitgedeeld aan alle leden van het netwerk. Deze token is bedacht om het netwerk te stimuleren door de lange termijn houders. 

Verwachtingen voor de koers van Waves

Door experts worden er altijd een hoop voorspellingen gedaan voor de toekomst. Het is belangrijk om goed in je achterhoofd te houden dat dit slechts voorspellingen zijn. Iemand kan nog zo veel expertise hebben, het is niet mogelijk om in de toekomst te kijken. Het is daarom belangrijk om zelf goed na te denken of het slim is om op dit moment te investeren. Verdiep je altijd goed in een cryptomunt waar je in gaat investeren.

Toekomst van Waves

De meningen van experts over de toekomst van Waves zijn erg verdeeld. Veel experts verwachten dat de koers van Waves zal gaan stijgen de komende jaren. De meeste experts zijn het er over eens dat Waves een veelbelovende cryptomunt is die een hoop nieuwe mogelijkheden biedt voor mensen die geïnteresseerd zijn in het handelen en zelf maken van cryptomunten. 

LEREN BELEGGEN IN CRYPTO'S

Meld u hieronder aan en leer gratis hoe je zelf kunt leren beleggen met cryptocurrencies.

Check uw email om uw aanmelding te verifieren. Check ook uw spambox 😉

Er is iets foutgegaan. Probeer het opnieuw.