Wat is Dogecoin (DOGE) Coin? – Alles wat je moet weten

Dogecoin cryptocurrency

Wanneer mensen het hebben over cryptocurrency, zijn er wereldwijd veel munten en valuta’s op de markt. De meest gebruikte munten zijn Bitcoin, Ethereum, Litecoin. Maar ook erg populair is Dogecoin, de munt die als een grap begon is uitgegroeid tot een zeer populaire altcoin.

Wat is Dogecoin eigenlijk?

Dogecoin, ook wel bekend als Doge, is een open source peer-to-peer cryptocurrency die zijn reis begon als een grap en het werd ontwikkeld om een ​​leuke valuta te zijn.

Het is een gedecentraliseerd platform waarmee gebruikers gemakkelijk geld kunnen verzenden via een online medium. Het is genoemd naar de Shiba Inu “doge” meme. Langzaam groeide het in waarden en werd populair bij duizenden gebruikers en werd het als een valuta gedeeld door de internetgemeenschappen.

Dogecoin cryptocurrency

Het team achter Dogecoin

Dogecoin-team bestaat uit veel vrijwilligers en deze munt is opgericht door de persoon genaamd Billy Markus in Oregon. Het is niet gemaakt als een serieus project, maar niemand had verwacht dat deze munt zijn plaats zou gaan innemen in de cryptowereld.

Het werd opgericht in december 2013 en later in 2014 verdiende het ongeveer $60 miljoen aan kapitalisatie. Afgezien van het oorspronkelijke team, is er een groot team van ontwikkelaars bij betrokken, waaronder een genaamd Jackson Palmer, die is gevestigd in Sydney, die veel heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van deze altcoin.

Hoe werkt Dogecoin precies?

Dogecoin gedraagt ​​zich hetzelfde als Bitcoin, wat betekent dat het ook werkt op het gedecentraliseerde platform en digitaal wordt opgeslagen. Het grote voordeel van deze munt is dat hij met minimale inspanning en maximale eenvoud geld verstuurt. Het is gemaakt voor de lol, maar kreeg positieve reacties van gebruikers, waardoor het met hun steun een community heeft opgebouwd.

Dogecoin maakt gebruik van het Scrypt-algoritme. Onder dit algoritme worden ook miners, net als andere cryptocurrencies, beloond in de vorm van valuta, voor het delven van het blok munten. Het brengt de laagste kosten in rekening voor het uitvoeren van de transacties die meer gebruikers zoeken.

DogeC

Voordelen van Dogecoin ten opzichte van andere munten:

Er zijn veel redenen die kunnen worden overwogen bij de groei van Dogecoin, maar de belangrijkste zijn:

 • Transactiekosten zijn zo laag als $ 0,01, wat meer aandacht van de gebruikers zou trekken.
 • Minder tijd bij het verwerken van de transacties omdat het minder moeite kost om de berekeningen te berekenen.
 • Heel eenvoudig te gebruiken.
 • Het geeft tips aan de gebruikers die interessante en unieke inhoud op de sociale media aanbieden, waardoor het beroemd is om internet-fooien.

Waar kan je Dogecoin kopen?

Dogecoin is beschikbaar op de onderstaande beurzen, dus om het te kopen, kun je een van de onderstaande beurzen kiezen:

 • Indacoin CoinSwitch
 • Changelly
 • Bittrex
 • YoBit
 • Livecoin
 • Mercatox
 • HitBTC
 • Poloniex
 • CryptoBridge
 • Bleutrade
 • Cryptopia
Doge

Hoe Dogecoin te gebruiken?

Om Dogecoin te gebruiken, moet een gebruiker zijn eigen crypto-portemonnee bezitten, wat het gebruik van deze valuta verbetert.
Afgezien daarvan kan deze valuta zowel op de online als offline portemonnee worden opgeslagen.

Het verdient de voorkeur om een ​​kleine hoeveelheid online geld te maken om de aankopen te doen, anders om het geld in de offline portemonnees te behouden, alleen om te voorkomen dat het geld wordt gehackt en gestolen uit de portemonnee.

Twee portefeuilles die kunnen worden gebruikt voor het doen van Dogecoin-transacties zijn Ledger en Jaxx.

Bonus: verschillende manieren om geld te verdienen met Dogecoin:

– Get Tipped

Gebruikers worden getipt met deze valuta wanneer ze unieke inhoud produceren, het is kunst of een bericht op sociale media.
Deze tips worden toegevoegd aan de gebruikersportemonnee die later kan worden gebruikt om producten / diensten te kopen of om andere gebruikers een fooi te geven.

– Koop Dogecoin

Net als aandelen en fondsen kan een gebruiker Dogecoin kopen door de stijging van de waarde van de munt te verwachten.

– Verkoop producten en diensten

Een gebruiker kan elk product en elke dienst kopen in ruil voor deze Dogecoin omdat het de gemakkelijke vorm van betaling is.
De meeste online platforms bieden plug-ins om de Dogecoin als betaling te accepteren in plaats van USD, EUR als betaling voor de uitwisseling van goederen en diensten.

-🏆Win 10.000 in Crypto wedstrijd🏆

Als je serieus wilt beginnen met geld verdienen met crypto’s is traden de manier! Wij geven 10.000 euro weg in onze cryptotraden wedstrijd. Meld je nu aan en ontvang meer informatie!

De toekomst van Dogecoin

Bitcoin wordt beschouwd als een basis voor de andere cryptocurrencies die momenteel allemaal op de markt beschikbaar zijn, zoals Litecoin, Ethereum etc., of we kunnen zeggen dat het degene is die andere cryptocurrencies inspireert.

Het enige verschil tussen Bitcoin en Dogecoin is dat Bitcoin is afgedekt met 21 miljoen producties, terwijl er voor Dogecoin geen limiet is vastgesteld voor de hoeveelheid productie.

Dus aan het einde zou het interessant zijn om te weten hoe deze valuta het in de komende toekomst zal doen, hoewel het niet zulke mooie functies heeft als andere valuta’s, maar vanwege zijn gebruiksvriendelijke functies en niet serieus gedrag, is het degene die is in staat om zichzelf te bewijzen anders dan de andere beschikbare cryptocurrencies.
Het stijgt en groeit nog elke dag.

LEREN BELEGGEN IN CRYPTO'S

Meld u hieronder aan en leer gratis hoe je zelf kunt leren beleggen met cryptocurrencies.

Check uw email om uw aanmelding te verifieren. Check ook uw spambox 😉

Er is iets foutgegaan. Probeer het opnieuw.