Wat is Cardano (ADA)? – Alles wat je moet weten

Wat is Cardano (ADA)

Er zijn al zoveel cryptocurrencies op de markt zoals Bitcoin, Ethereum, Litecoin enz. Ze werden populair vanwege hun gedecentraliseerde apps die meer aandacht krijgen van de investeerders. Bitcoin is de eerste in die lijst en Ethereum staat op de tweede in de lijst.

Zo is Cardano het open source gedecentraliseerde computerplatform dat in september 2017 werd gelanceerd. Het draait in feite de blockchain voor ADA Cryptocurrency. Vanaf het moment dat het een rendement oplevert van bijna 1500% is dat een van de redenen voor zijn populariteit.

Geschiedenis van Cardano

Cardano wordt niet gemaakt door één organisatie; eigenlijk is het de oprichting van de drie organisaties.

Daarvan is de eerste de Cardano-stichting die is gevestigd in Zwitserland. Het belangrijkste doel is Cardano-gebruikers te ondersteunen en samen te werken met autoriteiten die commerciële en regelgevingsaangelegenheden hebben. Het fungeert in feite als een toezichthoudende en educatieve instelling van Cardano.

De tweede is dat Cardano in 2015 werd geïnitieerd door Charles Hoskinson, de mede-oprichter van Bitshares en Ethereum and Company, genoemd als Input-Output Hong Kong (IOHK), die toonaangevend is in de ontwikkeling en het onderzoek van cryptocurrency.

De derde is Emurgo, die helpt om de commerciële ondernemingen op de bestaande Cardano-blockchain te bouwen en tegelijkertijd investeert het in de start-ups.

Technische gegevens van Cardano en huidige statistieken

Cardano is het derde generatie protocol dat tot doel heeft de transacties sneller en goedkoper te maken dan voorheen. Het stelt mensen in staat slimme contracten te creëren, wat betekent dat twee of meer mensen de overeenkomst mogen aangaan zonder tussenkomst van derden als aan alle voorwaarden is voldaan.

Cardano gebruikt het Ouroboros proof of stake-model in plaats van het Proof of work-algoritme, het belangrijkste onderdeel van de infrastructuur die de Ada Cryptocurrency ondersteunt.

Hoe werkt Cardano?

Hoe werkt Cardano?

Cardano bestaat uit twee lagen, namelijk Cardano Settlement Layer (CSL) en Cardano Computation Layer (CCL) die het grootboek van accountwaarden scheidt.

CSL, de eerste laag, fungeert als het balansgrootboek en is gemaakt als een verbetering van Bitcoin. Deze laag is gebouwd met behulp van whitepaper van Aggelos Kiayias genaamd “Ouroboros: A Provably Secure Proof of Stack Blockchain Protocol”. Het is gebaseerd op een Proof-of-Stake consensusalgoritme om transacties uit te voeren en blokken te genereren.

Een andere laag die CCL is, is de tweede laag en deze laag bevat de informatie waarom transacties plaatsvinden.
Hieronder kunnen gebruikers hun eigen regels maken om de transacties te evalueren. Ook maakt het Cardano-team een ​​nieuwe programmeertaal op de CCL om te gebruiken voor het ontwikkelen van slimme contracten genaamd Plutus.

Afgezien van dat, wordt een referentiebibliotheek met Plutus-code toegevoegd voor de dApp-projecten en ontwikkelt samen met dat team nieuwe tools om code te verifiëren en de codeverzekering te verbeteren.

ADA-munttransactie

Cardano is open source en wordt dus niet beheerd of gecontroleerd door één enkele autoriteit. Het wordt beheerd door mijnwerkers. Ada is de cryptocurrency die is gebaseerd op het Cardano-platform.

Het is dus het digitale geld dat wordt gebruikt om transacties in een minimum van tijd te verwerken en zorgt voor de beveiliging ervan.
Voor gebruik van Ada Cryptocurrency moet de belegger de Daedalus-portemonnee hebben, de beveiligde portemonnee en het hiërarchische deterministische multiplatform.

Daedalus Wallet

Deze Wallet is eenvoudig en zeer gemakkelijk te gebruiken en om digitale fondsen te verzenden en te ontvangen. Gebruikers kunnen alles in deze portemonnee bekijken en zoeken naar de transacties om ook specifieke informatie te krijgen over de status van de blockchain. Het biedt de mogelijkheid om de wachtwoorden en privésleutels te versleutelen uit veiligheidsoverwegingen.

Waar kan je Cardano ADA kopen/verkopen?

Waar kan je Cardano ADA kopen/verkopen?

Ada kan worden gekocht of verkocht op de onderstaande beurzen:

Hoe kan je Cardano kopen?

Er zijn verschillende methodes om Cardano coins aan te schaffen.

1. Koop Ada met bankrekening

Daarvoor moet de eerste gebruiker bitcoins kopen van de centrale door te betalen vanaf de bankrekening en later kan het worden omgezet in Ada met behulp van de Binance-service.

2. Koop een Cardano-portemonnee

Het vereist een beveiligde cryptoportemonnee of een andere portemonnee die kan worden beheerd.
Voor die Cardano moeten munten worden opgenomen in een offline portemonnee.

3. Koop met PayPal

Cardano kan niet rechtstreeks worden gekocht, dus om dat te kopen, koopt u eerst de bitcoins met PayPal en converteert u later naar Cardano met behulp van de Binance-service.

4. Koop met contant geld

Zoals we weten, kan het niet rechtstreeks worden gekocht, zelfs geen geldautomaten om Cardano te kopen.
Dus eerst Bitcoin met contant geld kopen en later converteren naar Cardano met behulp van diensten van Changelly, Bittrex, Binance of andere ondersteunende uitwisselingen van Cardano.

5. Koop Cardano met Bitcoin OF Koop Cardano met Ethereum

Voordelen van Cardano

– Het probeert het probleem op te lossen, zoals het versnellen van de transacties per seconde en het vergroten van de rekenkracht van Ethereum.
– Het bespaart energie op mijnbouw.
– Het is heel gemakkelijk te gebruiken omdat de gebruiker alleen de portemonnee hoeft te installeren en deze kan gebruiken om transacties uit te voeren
– De wijziging wordt geïmplementeerd op basis van de stemmen en op basis daarvan worden de wijzigingen gedaan voor ADA, wat wordt voorgesteld door hun houders.
– Het is de derde generatie Cryptocurrency die veel effectiever is en waarmee extra informatie en details kunnen worden toegevoegd tijdens het uitvoeren van de transactie.

Conclusie

Cardano wordt in feite Ethereum of Japan genoemd vanwege het hoge aantal investeerders uit Japan en ook veel mensen werken aan de ontwikkeling van Cardano Project uit Japan.

Cardano heeft een hogere marktkapitalisatie dan Litecoin en heeft als hoofddoel voor gebruikers meer beschikbaar te zijn dan de valuta. Het heeft een sterk ontwikkelteam dat duidelijk is met hun doelen en weet wat te bereiken.

Door dus de voordelen aan te bieden via slimme contracten voor het uitvoeren van peer-to-peer-transacties, is deze valuta helemaal klaar voor de toekomst om meer te groeien en zichzelf op de hoogte te houden van de door de gemeenschap genoemde veranderingen.

LEREN BELEGGEN IN CRYPTO'S

Meld u hieronder aan en leer gratis hoe je zelf kunt leren beleggen met cryptocurrencies.

Check uw email om uw aanmelding te verifieren. Check ook uw spambox 😉

Er is iets foutgegaan. Probeer het opnieuw.