Wat is crypto en waar wordt cryptocurrency in 2020 voor gebruikt?

Bitcoin

Veel mensen zijn bekend met het begrip cryptocurrency. Dit omdat het een aantal jaar geleden regelmatig in het nieuws kwam. Het ging hierbij voornamelijk om de waarde van de Bitcoin. Cryptocurrency is een digitale munteenheid met meerdere voordelen. Daarnaast zijn er erg veel verschillende soorten munten op de markt. Het grote voordeel van digitale munten is dat de het gebaseerd is op versleuteling programma’s. Daarnaast gaat dit samen met een proof of work-schema. Hierdoor is het online geld eenvoudig te controleren op echtheid. 

Het ontstaan van de cryptocurrency 

De cryptocurrency is begonnen met de Bitcoin. De Bitcoin is ontwikkeld door twee specialisten met als doel om de huidige munteenheden te vervangen. Het systeem is ontwikkeld om buiten banken heen te kunnen handelen. Een van de grote oprichters van de Bitcoin heeft een valse naam gebruikt. Hierdoor weet niemand wie de echte oprichter precies is. Wel is het project een groot succes geworden en gebruiken erg veel mensen de Bitcoin. Naast de Bitcoin zijn er tegenwoordig ook erg veel andere digitale muntheenheiden. Zo is de Bitcoin Cassh ook een erg bekende munteenheid binnen de digitale munten.

crypto

De blockchain

De blockchain technologie heeft de wereld van de cryptocurrency een boost gegeven. Zo werken vrijwel alle digitale munteenheden nu met blockchain. Met behulp van de blockchain kunnen de gegevens zoals de hoeveelheid munten die aan een account zijn gekoppeld, wel worden opgeslagen. Hierdoor lopen verkopers minder risico omdat er nu vooraf gecheckt kan worden of er voldoende saldo is. Het grote voordeel van blockchain is dat er niet één organisatie gaat over deze gegevens. Zo zijn er wereldwijd verschillende computers verbonden met dit systeem. 

De grote hoeveelheid cryptocurrency

Vandaag de dag zijn er duizenden verschillende digitiale currencies. Deze kleinere munteenheden worden ook wel althcoins genoemd. Altcoins staat dan ook voor alle digitale munteenheden behalve Bitcoin. Een gedeelte hiervan werkt op een ander netwerk, maar het merendeel maakt gebruik van een bestaand blockchain netwerk. Het grote verschil tussen de munteenheden zit hem vooral in waarvoor deze worden toegepast. Zo kan de techniek voor erg veel verschillende markten handig zijn. Naast de verschillende toepassingen zit er ook een verschil in de verwerkingstijd van de transacties.

crypto Bitcoin

De meest bekende cryptocoins

Op dit moment zijn er een aantal cryptocoins die stukken populairder zijn dan anderen. Zo zijn de meest bekende soorten van tegenwoordig de Bittcoin, Ethereum, Litecoin, Monero en Ripple. Het verschil tussen Ripple en de andere munten is dat Ripple zich richt op de bankensector. Deze grote digitale munteenheden beschikken over het merendeel van de marktwaarde van de digitale munten.

De verschillende toepassingen van cryptocoins

Zoals eerder benoemd wordt de cryptocurrency voor verschillende toepassingen gebruikt. Zo wordt de cryptocurrency gebruikt voor identificatie, opslag van gegevens, auteursrechten en betalingen. Dit laatste is hetgeen waar de munteenheid voor ontworpen is en het meest voor wordt gebruikt. 

Betalingen met cryptocurrency

Crypto is dus een digitale munteenheid waarmee je kunt betalen. Ten opzichte van de traditionele munt, zijn er aan cryptocurrency meerdere voordelen verbonden. Zo hoeft het aanmaken van een wallet voor cryptocurrency aanzienlijk minder tijd te kosten. Daarnaast kost het in vergelijkiung met geld over maken via de bank aanzienlijk minder tijd. Zo is het bij een aantal munteenheden mogelijk om het geld al binnen 8 seconden over te maken naar een andere rekening. Hierbij maakt het niet uit waar degene vandaan komt.

Investeren in cryptocurrency

Naast dat je met cryptocoins erg veel kunt doen, gebruiken erg veel mensen de munt om geld mee te verdienen. Zo is de markt erg volatiel en kun je hier op korte termijn snel geld mee verdienen. Wel is het hierbij van belang dat je weet wat je doet. Het investeren in de cryptocurrency kan namelijk erg nadelig uitpakken. Daarnaast zijn er verschillende manieren van investeren in de munt. Zo kun je handelen in de munt, maar kun je daarnaast ook minen. 

Het handelen in cryptocurrency

Wanneer je geld wilt verdien met cryptocurrency kun je dit doen door dagelijks te handelen, maar ook met invesgeringen voor een langere tijd. Bij beiden siutaties is het van belang dat je op het juiste moment inspringt. Wanneer je voor de lange termijn investeert, hoef je dit maar één keer goed te doen. Wanneer je dagelijks wilt handelen ben je continu bezig met het zoeken naar een goed moment om de munten te kopen en weer te verkopen. 

Het minen van de Bitcoin

De meeste munten werken dankzij het miningsysteem dat hierachter zit. Wanneer je aan het minen bent. Stel je computers beschikbaar om het progamma draaiende te houden.  Als je jouw computers ter beschikking stelt krijg je hier als return digitale munten voor. Er zijn dan ook verschillende munten die je kunt minen. De keuze hierin hangt vaak af van de uiteindelijke opbrengst. Wanneer je wilt minen zul je moeten beschikken over een goede computer of vdieokaart. Het hangt hierbij erg af van welke coins je wilt gaan minen. Wel is het tijdens die coronacrisis een goede methode om extra geld te verdienen.

LEREN BELEGGEN IN CRYPTO'S

Meld u hieronder aan en leer gratis hoe je zelf kunt leren beleggen met cryptocurrencies.

Check uw email om uw aanmelding te verifieren. Check ook uw spambox 😉

Er is iets foutgegaan. Probeer het opnieuw.