Venezuela veranderd ingrijpend de regelgeving in 2020 omtrent het minen van Bitcoins

Venezuela en crypto

Erg veel mensen houden zich wereldwijd bezig met het minen van Bitcoins. Ook in Venezuela is dit het geval. Echter, de Venezolaanse regering gaat hier anders mee om dan andere landen. Zo introduceren zij een miningvergunning die nodig is om Bitcoins te mogen minen. Wanneer je als Venezolaan beschikt over een dergelijke vergunning, dan mine je als het ware onder toezicht. Het meest opmerkelijke hieraan is dat dit de eerste keer is dat een nationale overheid deelneemt aan het miningproces.

De vergunning aanvragen

Wanneer je in Venezuela een vergunning wilt krijgen om te minen, zal je deze aan moeten vragen bij de SUNACRIP. Daarnaast moet je je ook aanmelden bij een nationale minginpool waarbij SUNACRPI ook het beheer regelt. Deze nieuwe regelgeving omtrent het minen, zal zowel belastingvoordeel als andere voordelen opleveren. Hiermee wordt er gestimuleerd dat mensen zich bij de groep aansluiten. De Venezolanen die zich hier niet aanhouden, krijgen te maken met passende sancties. 

De centralisatie zorgt voor zorgen onder de Venezolaanse Bitcoinminer

Voor de Venezolaanse Bitcoinminers is het recente nieuws erg zorgwekkend. Zo zullen zij door deze regelgeving meer afhankelijk worden van de staat. Daarnaast is de kans groot dat de nieuwe regelgeving ervoor zorgt dat het moeilijker wordt om het minen rendabel te maken. Veel Venezolaanse Bitcoinminers zijn bang dat SUNACRIP door de nieuwe regelgeving alle touwtjes in handen krijgt. Zo zou het voor kunnen komen dat de SUNACRIP invloed kan uitoefenen op de uitbetalingen die er gedaan worden. 

De invloed van de nieuwe regelgeving

De nieuwe regelgeving zorgt er dus voor dat Venezolaanse miners anders te werk moeten gaan. Toch zal er hier wereldwijd weinig van gemerkt worden. Zo bevindt er maar een klein gedeelte van de miners zich in Venezuela. Daarnaast kan het ook zijn dat de nieuwe regelgeving voor ene positief effect zorgt. Zo kan een miningpool die geleid wordt door de overheid sterker worden dan andere miningpools. 

Venezuela en crypto

Venezuela is dus het eerste land dat zich bezig gaat houden met de Bitcoin. Dit is een opmerkelijk feit en zorgt voor veel vragen. Zo is de eerste stap nu gemaakt en kan het zijn dat er andere overheden zullen volgen. Toch heeft deze eerste stap weinig invloed op de waarde van de Bitcoin. De waarde van de Bitcoin wordt namelijk door een aantal andere zaken bepaald.

Wat bepaald de waarde van de Bitcoin?

De Bitcoin staat bekend om de enorm volatiele waarde. Zo is het mogelijk dat de Bitcoin in een dag met een waarde van 10% daalt of stijgt. De prijs van de Bitcoin wordt voornamelijk door vraag en aanbod bepaald. Dit houdt dus in dat wanneer de waarde van de munt pas stijgt als veel mensen hier interesse in hebben. Daarnaast daalt de waarde op het moment dat de vraag kleiner wordt. Hierbij speelt de hoeveelheid Bitcoins wel een bepalende rol in het proces. Er is namelijk een beperkt aantal beschikbaar en dit heeft invloed op de prijs. 

De prijs van de Bitcoin zou alleen stabiel gehouden kunnen worden waarbij er een vraag tot stand komt waarbij de inflatie terug te zien is bij de waarde van de munt. Echter, doordat er maar een beperkt aantal is, bepaald de vraag en aanbod nu volledig de waarde. Hierdoor is het lastig om de waarde van de munt stabiel te houden. 

De cryptocurrency en Venezuela

Het land Venezuela heeft ten opzichte van andere landen een ruime geschiedenis met de cryptocurreny. Zo is het land erg arm en zou het zo kunnen zijn dat de cryptocurrency hier verbetering in zou kunnen brengen. Volgens meerdere nieuwsberichten komt het naar voren dat de Bitcoin in Venezuela meer wordt gebruikt dan in andere landen. Bovendien heeft Venezuela ook een eigen digitale munteenheid op de markt gebracht. Deze munteenheid wordt ook wel Petro genoemd. Toch is deze landelijke munt nog niet erg populair onder de inwoners. 

Venezuela en de bitcoin

De Petro

De Petro is de markt op gekomen om Venezuela door moeilijke tijden te lijden. De president van Venezuela heeft laten weten dat hij het als noodzakelijk ziet om een digitale munt te ontwikkelen. Dit omdat het bepaalde financieringsvoordelen met zich meebrengt.

De digitale munteenheid is in 2018 op de markt gekomen, maar de populariteit is nog schaars. Sterker nog, weinig mensen zien potentie in deze digitale munt. Bij veel goede cryptocurrency exchanges wordt er weinig met deze munt gedaan. Dit komt mede doordat het team dat hieraan werkt ook niet veel vertrouwen opwekt. Zo is de website niet goed te bereiken en komt er weinig nieuws uit over de voortgang en stappen die zij nemen.

Wel is de populariteit omtrent het minen van Bitcoins populair in Venezuela. Dit omdat de stroomkosten in Venezuela ervoor zorgt dat de bevolking voor bijna geen geld kon minen. Tot voor de nieuwe regelgeving zorgde de ervoor dat een grote groep mensen toch een inkomen kon generen. Het is nu dan ook de vraag hoeveel invloed de nieuwe regelgeving op de mogelijkheid tot inkomsten heeft. 

LEREN BELEGGEN IN CRYPTO'S

Meld u hieronder aan en leer gratis hoe je zelf kunt leren beleggen met cryptocurrencies.

Check uw email om uw aanmelding te verifieren. Check ook uw spambox 😉

Er is iets foutgegaan. Probeer het opnieuw.