Hoe kan ik het best traden voor de 1e keer? En hoeveel van mijn vermogen kan ik investeren in cryptocurrencies?

trade

De kans is groot dat iedereen ooit eens van het traden in de verschillende soorten cryptocurrencies hebt gehoord. Sinds een aantal jaar maken steeds meer mensen gebruik van de mogelijkheid om in cryptocurrencies te investeren, bijvoorbeeld via Binance. In het jaar 2017 werden de verschillende cryptocurrencies een echte hype. Doordat er zo veel nieuw kapitaal in de verschillende soorten cryptocurrencies werd gestoken, was is bijna onmogelijk om geen winst te maken. Echter, op dit moment wordt er minder geld in de verschillende soorten cryptocurrencies gestoken. Hierdoor vinden veel mensen het erg moeilijk om winst te maken in de huidige markt. 

Welke manier van traden werkt het best?

Om in de verschillende soorten cryptocurrencies te kunnen traden, is het allereerst van belang om de juiste projecten uit te zoeken. Wanneer een project een goede CEO heeft, maar daarnaast ook een goed idee, is het direct al veel veiliger om in deze currency te investeren. Toch zijn er veel mensen die nauwelijks kijken naar de achterliggende gedachten van een project. Er zijn dan ook een aantal traders die zich voornamelijk bezig houden met het kijken naar de charts. Er zijn veel verschillende manieren om te traden op basis van de grafieken. Echter, voor beginners is dit absoluut niet af te raden.

trade

Traden op basis van het project

Sinds een aantal jaar kiezen steeds meer traders ervoor om te investeren in een project in plaats van het traden op basis van grafieken. Dit komt doordat het investeren op basis van het project, veel rendabeler is op de lange termijn. Hierbij blijft het natuurlijk wel van belang dat de basis en de achterliggende gedachte van het project juist is. Om er voor te zorgen dat je een goed idee hebt van het project van de betreffende currency, zou je eens kunnen kijken naar het team, de whitepaper en de nieuwsartikelen over het betreffende project. 

Het spreiden van risico

Ben je van plan om binnenkort te gaan investeren in de verschillende soorten cryptocurrencies? Dan is het van belang om in meerdere projecten te investeren. Hierdoor spreid je het risico en voorkom je dat je veel geld verliest, bijvoorbeeld als de ontwikkeling van een project niet helemaal verloopt zoals gepland. Daarnaast is het hierbij de kans natuurlijk ook groter dat één van de projecten stijgt in waarde. Door deze waardestijging zal een deel van je investering dus meer waard worden. Naast dat het van belang is om rekening te houden met het verspreiden van het risico, is het natuurlijk ook ontzettend belangrijk om alleen met geld te investeren dat je daadwerkelijk kunt missen.

Traden met geld dat je kunt missen

Wanneer je ervoor kiest om te gaan investeren met geld dat je daadwerkelijk kunt missen, voorkom je dat je vervelende verliezen lijdt. Als je te veel geld verliest, zou het bijvoorbeeld zo kunnen zijn dat je in de schulden terecht komt. Dit wilt iedereen natuurlijk zien te voorkomen. Daarnaast zou je er ook voor kunnen kiezen om maximaal 10% van je vermogen in de verschillende currencies te investeren. 

trade

Traden met 10% van je totale vermogen

Erg veel mensen vragen zich af waarom veel experts een maximum aanhouden van 10% van het totale vermogen. Dit maximum van 10% is in principe een vuistregel om te voorkomen dat je later in de problemen terecht gaat komen. In het jaar 2017 hebben veel investeerders ervoor gekozen om te veel geld in de verschillende soorten cryptocurrencies te investeren. Hierdoor hebben veel mensen in het jaar 2017 erg veel geld verloren. 

Waarom hebben investeerders in het jaar 2017 geld verloren?

In het jaar 2017 hebben ontzettend veel mensen geïnvesteerd met geld dat ze eigenlijk niet konden missen. Zo hebben ze ervoor gekozen om gebruik te maken van de mogelijkheid om geld te lenen, bijvoorbeeld via een creditcard. Door middel van deze creditcards zijn zij in een later stadium in de schulden terecht gekomen. Naast dat veel mensen geld hebben geïnvesteerd dat ze eigenlijk niet konden missen, hebben veel mensen niet gekeken naar het daadwerkelijke project van de currency. In veel gevallen hebben mensen er simpelweg voor gekozen om te veel geld in de verkeerde projecten te investeren. Wanneer dit ook nog eens met geleend geld gebeurde, was de kans aanzienlijk dat dit mis zou gaan. Kortom, probeer in het jaar 2020 te voorkomen dat je dezelfde vervelende fouten maakt. Deze fouten zijn namelijk ontzettend makkelijk te voorkomen dankzij een aantal eenvoudige tips. 

LEREN BELEGGEN IN CRYPTO'S

Meld u hieronder aan en leer gratis hoe je zelf kunt leren beleggen met cryptocurrencies.

Check uw email om uw aanmelding te verifieren. Check ook uw spambox 😉

Er is iets foutgegaan. Probeer het opnieuw.