Short gaan op cryptomunten, 5 manieren om het te doen

cryptomunten

Er zijn verschillende manieren waarop jij geld kunt verdienen met cryptomunten. De meeste mensen doen dit door cryptomunten te kopen en deze later weer te verkopen wanneer ze meer waard zijn, maar je kunt bijvoorbeeld ook geld verdienen door middel van staking. Je kunt er ook voor kiezen om een cryptomunt te kopen waar jij van denkt dat deze in de toekomst meer waard zal worden. Vervolgens houd je de cryptomunt net zo lang vast totdat de munt genoeg waarde heeft bereikt waardoor je winst maakt als je deze verkoopt. Het is ook mogelijk om te daytraden. Dat betekent dat je een munt koopt om deze later op de dag weer te verkopen. 

Daytraden

Als je gaat daytraden is het lastig om in te schatten welke cryptomunt je moet kopen. Er zijn allerlei manieren waarop je kunt analyseren of de waarde gaat stijgen of niet. Als je wilt daytraden is het van belang om je goed te verdiepen in de verschillende opties die je hebt. Op die manier vind je vanzelf een manier die goed bij jou past en waar jij succes mee kunt behalen. Je moet er wel rekening mee houden dat succesvol daytraden erg veel tijd in beslag neemt waardoor je dit lastig naast je studie of baan kunt doen.

Short gaan

Het is ook mogelijk om geld te verdienen met cryptomunten door short te gaan. Dit betekent dat je er op inzet dat de waarde van een cryptomunt minder wordt. Hierdoor verdien je dus geld als de waarde van deze munt lager wordt. Er zijn verschillende manieren waarop jij short kunt gaan op cryptomunten. Als jij redenen hebt om te denken dat een cryptomunt in waarde gaat dalen, is het slim om hier short op te gaan. Je zult dan eerst een manier moeten vinden die goed bij jou past. Dit zijn vijf manieren om short te gaan op cryptomunten:

cryptomunten

Margin trading

Bij margin trading verhandel je valuta/activa met behulp van een derde partij. Deze partij stelt jou middelen ter beschikking zodat jij kunt handelen. Dit is vooral populair in markten met een lage volatiliteit. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de internationale valutamarkt. Toch is het ook bij cryptomunten mogelijk om aan margin trading te doen. In principe handel je bij margin trading met geld wat je niet bezit. Dit leen je dan van iemand anders met je eigen cryptomunten als onderpand. Hierdoor is het risico groter, maar de winst waar je kans op maakt dus ook. 

Future trading

Je kunt door middel van future trading inzetten op de toekomstige koers van een cryptomunt. Hierbij moet je als het ware een voorspelling maken van de toekomstige koers van een cryptomunt. Dit kun je doen door een future contract te kopen of juist door een future contract te verkopen. Het is van belang om niet zomaar een future contract te kopen of te verkopen. Je moet dit alleen doen wanneer je op basis van goed onderzoek redenen hebt om te denken dat een cryptomunt in waarde gaat stijgen of dalen.

Inzetten op de koers

Als je aan future trading doet, doe je iets anders dan de normale manier van handelen in cryptomunten. Dat komt doordat je hierbij niet de cryptomunt zelf koopt. Je koopt een future contract. Dit future contract kun je met winst verkopen als de waarde van een cryptomunt is gestegen, maar als de waarde van de munt is gedaald is je future contract ook minder waard. Daarom kun je als het ware short gaan door je future contracts voor bepaalde cryptomunten te verkopen. Het is wel van belang dat je dit alleen doet op basis van onderzoek.

Binary options trading

Het is ook mogelijk om short te gaan door middel van binary options trading. Je zet dan een call option op een bepaalde hoeveelheid van een cryptomunt. Hierdoor kun je de cryptomunt in de toekomst voor de huidige prijs verkopen. Als de waarde van de cryptomunt dan daalt kun je dus veel winst maken met het verkopen van de cryptomunten. Toch is het van belang om hier voorzichtig mee om te gaan. Het risico wat je hiermee neemt is namelijk erg groot. Daarom moet je dit alleen doen als je je echt goed hebt verdiept in de mogelijkheden die je hebt en als je precies weet wat je aan het doen bent. 

Prediction markets

Je kunt ook geld verdienen als cryptomunten in waarde dalen door gebruik te maken van prediction markets. Hierbij sluit je als het ware een soort weddenschap af over de toekomstige waarde van een cryptomunt. Dit kan dan bijvoorbeeld gaan over hoeveel de cryptomunt moet zakken binnen een bepaalde tijd. Als je hier een weddenschap over wilt afsluiten kun je deze op bepaalde platformen aanbieden. Dat wil niet meteen zeggen dat je geld krijgt wanneer dit ook echt gebeurt. Het is namelijk zo dat er eerst een andere deelnemer moet zijn die de weddenschap aanneemt. 

Weddenschap

Het is van belang om goed na te denken voordat je short gaat op cryptomunten door middel van een prediction market. Dat komt doordat je hierbij vaak erg specifiek moet inzetten op de toekomstige koers van een cryptomunt. Het is natuurlijk ontzettend lastig om dit goed in te schatten en daarom is het van belang om goed na te denken of het wel verstandig is om dit te doen. Je kunt dit het best zien als een soort weddenschap en daarom is het niet slim om hier heel veel geld op in te zetten aangezien het risico om te verliezen vaak vrij hoog is.

Short-selling Bitcoin

Je kunt er ook voor kiezen om Bitcoin te kopen op een short positie. Dat betekent dat je iemand nu de cryptomunten laat kopen en jij de afspraak maakt om deze in de toekomst terug te kopen. Zo kun jij dus veel winst maken als de waarde van de cryptomunten sterk daalt. Je krijgt dan namelijk al het verschil tussen de huidige waarde van de cryptomunt en de waarde waarop jij short bent gegaan. Natuurlijk is het hiermee ook mogelijk om geld te verliezen aangezien de prijs niet altijd daalt wanneer jij dat verwacht. Short gaan brengt bepaalde risico’s met zich mee. 

Risico’s van short gaan op cryptomunten

cryptomunten

Het is voor mensen die van plan zijn om short te gaan op cryptomunten van belang dat zij er voor zorgen dat ze op de hoogte zijn van de risico’s die short gaan met zich meebrengt. Daarom moet je er voor zorgen dat je je eerst eens goed verdiept in de gevaren van short gaan op cryptomunten. Zo kun je er achter komen of je bereid bent om het risico te nemen of niet. Je moet alleen short gaan als je er op basis van goed onderzoek van overtuigd bent dat de waarde van de cryptomunt gaat dalen. 

Risicomanagement

Als je van plan bent om short te gaan moet je er voor zorgen dat je risicomanagement goed is. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je veel geld verliest doordat je short gaat op een cryptomunt die vervolgens flink in waarde gaat stijgen. Op deze manier is het juist met cryptomunten mogelijk om in een korte tijd veel geld te verliezen. Daarom is risicomanagement het meest belangrijk wanneer je begint met short gaan op cryptomunten. Je verlies kan bij short gaan veel groter worden dan je investering en daarom is het van belang om je eerst te verdiepen in de verschillende manieren om de risico’s te beperken. 

High risk, high reward

Zoals bij de meeste investeringen geldt bij short gaan ook de regel: hoe hoger het risico, hoe hoger de mogelijke beloning. Daarom is het van belang dat je er voor probeert te zorgen dat je het risico zo klein mogelijk houdt om er voor te zorgen dat de kans dat je verlies maakt met je investering zo klein mogelijk is.

LEREN BELEGGEN IN CRYPTO'S

Meld u hieronder aan en leer gratis hoe je zelf kunt leren beleggen met cryptocurrencies.

Check uw email om uw aanmelding te verifieren. Check ook uw spambox 😉

Er is iets foutgegaan. Probeer het opnieuw.