70% van de banken overweegt samenwerking Ripple, hoeveel invloed heeft dit op de koers?

ripple

Sinds een aantal jaar hechten steeds meer mensen waarde aan de cryptocurrency Ripple. Voorheen ging een klein gedeelte van de mensen niet akkoord met het systeem van Ripple. Om er toch voor te zorgen dat Ripple mee kan komen met de verschillende andere cryptocurrencies, zijn er een aantal aanpassingen gedaan. In het jaar 2017 hebben ontzettend veel mensen geïnvesteerd in de digitale munt. ZIj deden dit omdat de munt een lage waarde had. Tenminste, een lage waarde per munt. De totale marketcap van alle munten bij elkaar was gigantisch hoog. Hierdoor was de kans op een grote waardedaling, maar daarnaast ook een waardestijging relatief kleiner. 

Het verhaal achter Ripple

Erg veel mensen zijn het niet eens met het systeem van Ripple. Dit komt doordat het volgens hen niet helemaal gedecentraliseerd is. Om er toch voor te zorgen dat het grootste gedeelte van de mensen tevreden zou blijven met de currency, zijn er een aantal aanpassingen gedaan. Daarnaast zijn ze hard bezig om ervoor te zorgen dat zij de schakel kunnen zijn van de decentrale banken. Deze banken zijn namelijk hard bezig om een eigen currency te ontwikkelen. 

De valuta van de centrale banken

Op dit moment zijn er een aantal decentrale banken bezig met het ontwikkelen van een eigen currency. Echter, in veel gevallen hebben zij een flinke achterstand op de munt Ripple. Om er toch voor te zorgen dat deze achterstand zo beperkt mogelijk blijft, kiezen veel banken over een samenwerking. De currency heeft namelijk al een flinke voorsprong op de rest. 

ripple

70% van de banken neemt Ripple in overweging

Er zijn momenteel een aantal centrale banken aan het overwegen. Volgens de CEO Brad Garlinghaus is dit ongeveer 70% van de CBC’s. Hierbij kan de interoperabiliteit bepalend zijn om de uiteindelijke beslissing te maken. Het grootste gedeelte van de experts en fans van de blockchain, vinden dat het systeem achter Ripple niet correct is. Dit komt doordat er geen limiet zit aan deze token. Daarnaast is de token niet gedecentraliseerd. Hierdoor zijn de meeste fans van de Bitcoin, zeker geen van van Ripple. Om er toch voor te kunnen zorgen dat Ripple een toegevoegde waarde heeft, wilt de CEO van Ripple ervoor zorgen dat de verschillende banken een samenwerking aan willen gaan.

Banken ontwikkelen een eigen currency

Sinds een aantal jaar zijn ook steeds meer banken bezig met het bedenken en het maken van een eigen cryptocurrency. Volgens het grootste gedeelte van de expert voegt dit niets toe. Dit komt doordat deze munten niet gedecentraliseerd zijn. Het grootste voordeel van de Bitcoin ten opzichte van de standaard valuta, is dat deze niet bijgedrukt kan worden. Helaas worden er dagelijks talloze dollars gedrukt. Dit zorgt natuurlijk voor inflatie van deze munt. Echter, het is logisch dat iedere valuta last heeft van inflatie. Dit wordt namelijk gereguleerd door de meeste overheden. Dit doen zij om ervoor te zorgen dat mensen zo min mogelijk sparen en zo veel mogelijk geld in de economie stoppen. Hierdoor blijft alles draaiende. Mocht een valuta in de toekomst enkel en alleen meer waard worden, dan is de kans groot dat iedereen deze valuta vast zal houden en niet zal uitgeven. 

Het toekomstige belang van XRP

De kans is groot dat bijna iedereen al eens van XRP heeft gehoord. XRP is de afkorting van de digitale munt Ripple. Het is noodzakelijk om de kloof tussen de verschillende CBDC’s te overbruggen. Om ervoor te zorgen dat dit gedeelte overbrugt kan worden, is het van belang dat de ODL zich hierbij aansluit. ODL is namelijk afhankelijk van XRP voor het uitvoeren van grensoverschrijdende betalingen over de hele wereld. Dit zou het machtsevenwicht over de gehele wereld dus kunnen herstellen.

ripple

Is Ripple een verstandige investering als dit plan doorgaat?

Aan het eind van het jaar 2017 ging de koers van de currency Ripple gigantisch omhoog. Helaas was deze koersstijging voor een groot gedeelte afhankelijk van de daadwerkelijke waarde van een currency. Doordat de waarde van Ripple nog minder dan 1 USD was, vonden veel mensen het verstandig om in deze munt te investeren. Echter, zij dachten dat ook deze munt net zo veel waard kon worden als de Bitcoin. In theorie zou dit kunnen, alleen dan zou de market cap van Ripple gigantisch moeten stijgen. Toch zien veel expert dit niet snel gebeuren. Tenminste, niet op korte termijn. Op lange termijn is het ontzettend lastig om een goede voorspelling te doen waar de koers van een bepaalde munt naar toe gaat. Dit geldt dus ook voor Ripple. Het kopen van de coin Ripple zou alleen aan te raden zijn wanneer iemand daadwerkelijk geloofd in de techniek van de currency, maar daarnaast natuurlijk ook in het gehele bedrijf achter de currency.

LEREN BELEGGEN IN CRYPTO'S

Meld u hieronder aan en leer gratis hoe je zelf kunt leren beleggen met cryptocurrencies.

Check uw email om uw aanmelding te verifieren. Check ook uw spambox 😉

Er is iets foutgegaan. Probeer het opnieuw.