Wat is Ripple precies in 2020?

Ripple

De cryptorcurrency is de afgelopen jaren flink in populariteit toegenomen. Eén van deze munteenheden is Ripple. Deze technologie wordt regelmatig onterecht door elkaar gehaald met XRP. Toch klopt dit niet geheel, want Ripple is het netwerk en XRP is de coin. Om voor de rest antwoord te kunnen geven op de vraag, zal er wat dieper naar de stof gekeken moeten worden. 

Hoe gaat Ripple te werk

Ripple is een bedrijf dat in 2012 s opgericht in Californië. De voormalige naam was Opencoin, maar in 2015 werd de naam van het bedrijf omgezet. Hetgeen waarin Ripple actief is, is het zoeken naar oplossingen om betalingsverkeer tussen banken beter te laten verlopen. Om dit te kunnen zijn er drie verschillende platforms opgericht. De munt die gebruikt kan worden met blockchain heet XRP. Deze munt wordt gebruikt door banken om betalingen snel en efficiënt te laten verlopen. 

Ripple

Het verschil tussen Ripple en de Bitcoin

Wanneer je Ripple vergelijkt met de Bitcoin is het voornamelijkste verschil dat ze beiden een ander doel hebben. Zo is de Bitcoin ontwikkeld als alternatief voor het huidige betalingssysteem. Ripple is er daarentegen op gericht om het huidige betalingssysteem te optimaliseren. Naast het verschil qua doel zit er ook een verschil in hoe de munteenheid verkregen kan worden. Zo kan de Bitcoin worden gemined en is de uitgifte bij Ripple gecentraliseerd. Het aantal coins dat bij Ripple in omloop zullen gaan staat al vast op 100 miljard. 40% daarvan is nu al vrijgegeven.

ripple

Is het een goede coin om in te investeren?

Vaak krijgen we de vraag of deze coin een goede investeringsmogelijkheid is. Toch kan hier niet zo 1,2,3 een antwoord op gegeven worden. Zo hangt dit van erg veel zaken af. Zo maakt het veel uit of je de munt voor op lange of op korte termijn wilt kopen. Wel is het zeker een bedrijf dat in de gaten gehouden moet worden. Zo kan het zeker gebeuren dat de marktwaarde toeneemt. Echter, dit hangt van te veel zaken af om hier een antwoord op te kunnen geven.

LEREN BELEGGEN IN CRYPTO'S

Meld u hieronder aan en leer gratis hoe je zelf kunt leren beleggen met cryptocurrencies.

Check uw email om uw aanmelding te verifieren. Check ook uw spambox 😉

Er is iets foutgegaan. Probeer het opnieuw.