Is Ravencoin een crypto project met potentie en hoe zal de toekomst van er vanaf 2020 uit gaan zien?

ravencoin

De kans is groot dat je nog nooit van Ravencoin hebt gehoord. Er zijn tegenwoordig zo veel verschillende cryptomunten dat het lastig is om alle nieuwe projecten in de gaten te houden. Hierdoor komt het vaak voor dat traders niet weten van een project waar veel potentie in zit. Dat komt doordat het onmogelijk is om al het nieuws in de wereld van de cryptomunten te volgen. In deze tekst wordt de Ravencoin onder de loep genomen. Is de Ravencoin een crypto project waar veel potentie in zit of is het niet de moeite waard om te investeren?

ravencoin

Wat is Ravencoin?

Dat is natuurlijk een goede vraag om mee te beginnen. Ravencoin richt zich vooral op het uitwisselen van bezittingen via het principe van een blockchain. Die bezittingen kunnen bijvoorbeeld edelmetalen zoals goud zijn, maar ook het eigenaarschap van bijvoorbeeld bedrijven of onroerend goed kunnen verhandeld worden door middel van de coin. De coin dankt zijn naam aan de raven uit de serie Game of Thrones. In die serie staan de raven namelijk symbool voor communicatie van de een naar de ander. Dit is precies wat het doel is van de coin en daardoor is de naam dan ook tot stand gekomen.

Hard fork van Bitcoin

De coin is een hard fork van Bitcoin. Dat betekent dat de coin gebouwd is op dezelfde basis als Bitcoin. Op een bepaald moment heeft de coin als het ware de historie van Bitcoin gekopieerd en is vervolgens zelfstandig verder gegaan. Vanaf dat moment is Ravencoin dus een eigen project geworden. Sindsdien is Ravencoin sterk veranderd. Op dit moment zijn er veel verschillen tussen Bitcoin en Ravencoin. 

Verschillen en overeenkomsten tussen Ravencoin en Bitcoin

Doordat Ravencoin een hard fork is van Bitcoin, zijn er een aantal overeenkomsten tussen de twee cryptomunten. Zo heeft er bij beide cryptomunten geen pre-mining plaatsgevonden. Pre-minen is het minen van cryptomunten voordat deze beschikbaar zijn voor gebruikers. Daardoor kunnen alleen de makers van de munt minen waardoor alleen zij de munt kunnen krijgen.

ravencoin

Uniek

Het is in de wereld van de cryptomunten vrij uniek dat het pre-minen niet is gebeurd. Er zijn weinig andere cryptomunten waarbij de makers dit niet hebben gedaan. Dit zorgt er voor dat veel gebruikers meer vertrouwen hebben in deze cryptomunten dan in andere waarbij wel aan pre-mining gedaan is. Dat komt doordat de makers van de munt deze dan gebruiken om er zelf beter van te worden. Hierdoor neemt het vertrouwen in de cryptomunt af en zal na verloop van tijd de prijs vaak dalen.

Verschillen

Er zijn ook een aantal grote verschillen tussen de twee cryptomunten. Zo is de vergoeding die je krijgt voor het minen van Ravencoin vele malen hoger dan de vergoeding van Bitcoin toen de cryptomunten in hetzelfde stadium waren. Dat heeft voor de miners een hoop voordelen. Het unieke aan de coin is het feit dat het minen van de munt niet gedaan kan worden met ASIC’s. Dat betekent dat het voor professionele miners niet mogelijk is om professionele apparatuur te gebruiken voor het minen van Ravencoin. Dit is in de wereld van de cryptomunten vrij uniek en creëert een eerlijke manier om te minen voor nu en voor in de toekomst. 

Wat is de toegevoegde waarde?

Na het horen van al deze informatie zul je je waarschijnlijk afvragen wat nou precies de toegevoegde waarde is van Ravencoin. Veel mensen denken namelijk dat je met de Bitcoin precies hetzelfde kunt als met de Ravencoin. Dit is echter een misvatting want de Ravencoin voegt wel degelijk een heleboel toe ten opzichte van de Bitcoin. Het werd een aantal jaar na de lancering van de Bitcoin duidelijk dat het mogelijk is om bepaalde activa op de Bitcoin-blockchain te verwerken.

Het probleem

Het enige probleem is dat de nodes van die blockchain deze activa niet herkennen. Dat komt omdat het nooit de bedoeling van Bitcoin is geweest om dit mogelijk te maken. De bedoeling van Bitcoin is namelijk het zijn van een digitaal platform om transacties uit te voeren. Ravencoin is echter een crypto asset handelsplatform waarop je in principe zou kunnen verhandelen wat je zelf wilt. De meeste Bitcoin wallets kunnen ook geen activa herkennen. Daardoor is het noodzakelijk om Ravencoin te gaan gebruiken als je wilt handelen in activa via het blockchain principe.

Kan het ook via Ethereum?

Veel kenners zullen zeggen dat dat ook prima kan via het platform Ethereum. Dat is in principe ook zo maar er zijn toch een aantal verschillen tussen de twee platformen. Zo maakt Ethereum uitsluitend gebruik van smart contracts. Het is via Ravencoin namelijk mogelijk om divident betalingen uit te voeren. Dit is niet mogelijk wanneer je handelt via Ethereum. Ook is het voor veel mensen veel makkelijker om te traden via Ravencoin. 

LEREN BELEGGEN IN CRYPTO'S

Meld u hieronder aan en leer gratis hoe je zelf kunt leren beleggen met cryptocurrencies.

Check uw email om uw aanmelding te verifieren. Check ook uw spambox 😉

Er is iets foutgegaan. Probeer het opnieuw.