Nocks niet langer bruikbaar en mensen verloren geld

Nocks

Na het ingaan van de cryptowet is de Nederlandse cryptobeus Nocks ermee gestopt. Die wet ging in mei in. Op het moment ligt de website van Nocks eruit. Iedereen probeert om via Nocks nog cryptovaluta te handelen, zal helaas niet de mogelijkheid krijgen. De dienst is gestopt en dit heeft sommige gebruikers van de cryptodienst zelfs zeer waarschijnlijk geld gekost.

Nocks niet langer online

Eerder werd aan klanten het advies gegeven om voor 1 juli 2020 euro’s op te nemen van hun account. Vanaf deze maand is dat niet meer mogelijk. Eerder moeste cryptovalua al voor 21 mei worden omgezet in euro’s. Met de wetgeving die uiteindelijk Nocks heeft doen besluiten het platform stop te zetten, werden nieuwe richtlijnen gepresenteerd. Deze richtlijnen waren bedoeld voor anti-witwassen, maar maakten het Nocks te lastig. Nadat de richtlijnen ingingen trok Nocks de stekker eruit en kondigde groot aan op korte termijn de service te stoppen.

Nocks bood zich hiervoor aan als broker. Het platform werd gebruikt om te handelen in diverse cryptocurrencies. De volgende lijst met cryptocurrencies werd ondersteund door de cryptodienst van Nocks:

  • Bitcoin
  • Ethereum
  • Litecoin
  • Gulden (NLG)
  • GET Protocol
  • Nocks Utility token (Nocks eigen token)

Klanten konden geld verliezen

Eerder werd omgeroepen om die currencies om te zetten in euro’s. Dit was vooral even schrikken voor de mensen die hadden geïnvesteerd in de Nocks Utility Token. Doordat Nocks stopt, stopt ook de loop van deze token. Hierdoor verloor de token zijn waarde, waardoor mensen geld verloren. Dit scenario laat zien dat investeren in cryptocurrencie altijd risico’s kent en het daarom slim is goed na te denken met welke munt en service je wel of niet in zee wilt gaan. Uiteindelijk is Nocks in dit geval onbetrouwbaar gebleken, ondanks dat velen er vertrouwen in handen.

Eerder werd al omgeroepen of mensen op vrij korte termijn hun valuta om wilden zetten in euro’s. Dit moest uiterlijk 21 mei gebeuren. Daarnaast kregen gebruikers tot 1 juli de tijd om dat geld uit te laten betalen.

LEREN BELEGGEN IN CRYPTO'S

Meld u hieronder aan en leer gratis hoe je zelf kunt leren beleggen met cryptocurrencies.

Check uw email om uw aanmelding te verifieren. Check ook uw spambox 😉

Er is iets foutgegaan. Probeer het opnieuw.