Lisk (LSK) Coin: Een cryptocurrency met unieke eigenschappen!

De Lisk Isa Coin: Een unieke cryptocurrency

Een van de cryptocurrency die je tijdens jouw zoektocht naar een nieuwe investering tegen gaat komen is de Lisk Coin. Deze digitale valuta kent namelijk veel mogelijkheden, waardoor het een goede keuze kan zijn om ook hiernaar te kijken.

Doordat de munt nog niet heel lang bestaat, kan er namelijk nog veel mee gebeuren. Met de voorverkoop in 2016 is ervoor gezorgd dat er voldoende geld ingezameld werd voor de verdere ontwikkeling van de munt en er hierdoor veel concurrentie voor de Bitcoin kon ontstaan.

Na het lezen van onderstaande informatie weet je alles over deze cryptocurrency en kun je met gedegen kennis instappen in de handel.
Je gaat merken dat je er profijt van kunt hebben. 

De achtergrond van de Lisk Coin 

De Lisk Coin bestaat sinds 2016. Vanaf 22 februari ging de munt via een Initial Coin Offering in de voorverkoop. Deze voorverkoop duurde tot 21 maart, waardoor er 5,8 miljoen dollar verzameld werd voor de verdere ontwikkeling.

Vanaf 24 mei ging de cryptocurrency op meerdere plaatsen in de verkoop, waardoor ook particulieren toegang kregen tot de digitale munt. Voornamelijk de voorverkoop was een vrij nieuw concept, waardoor het voor sommigen een te groot risico met zich meebracht.

Toch kwam er een goede start aan te pas, waardoor de munt uiteindelijk op veel verschillende platforms te vinden was. Maar er nog altijd veel onduidelijkheid rondom de munt. 

De onderscheiding 

De Lisk (LSK) Coin heeft geen duidelijke visie. Tenminste, als je de cryptocurrency niet vanaf het begin gevolgd hebt. De visie wordt namelijk beetje bij beetje onthuld via de website, waardoor veel mensen zijn gaan speculeren. Hierdoor zijn er een hoop misvattingen ontstaan.

Voordat je aan de slag gaat met de munt is het echter wel goed om de feiten op een rijtje te hebben. Zo wordt er vaak gedacht dat de Lisk een afgeleide is van Ethereum. Dit is niet zo.

De munt is ontwikkeld door Max Kordek en Oliver Beddows, met een eigen nieuwe blockchain en is gelanceerd met een eigen platform. Vanwege het Delegated Proof of Stake algoritme in combinatie met de sidechains is het platform van Lisk uniek. Je kunt het daarom ook niet vergelijken met andere cryptocurrencies die er op de markt te vinden zijn. 

Wat is Delegated Proof of Stake (DPoS)?

Aan de hand van JavaScript 

Als je gaat kijken naar de manier waarop het script van Lisk (LSK) Coin draait, dan weet je gelijk dat je met iets unieks te maken hebt. Lisk maakt namelijk gebruik van JavaScript. Het kent slechts een beperkte scripttaal, waardoor je het niet kunt vergelijken met de andere blockchains.

Hierdoor lijkt het veel kwetsbaarheden en technische beperkingen te hebben, maar niets is minder waar. Doordat er voor JavaScript gekozen is, kan er namelijk ook beter geïmplementeerd worden. Zo kunnen verschillende webapplicaties samengevoegd worden, wat het gebruiksgemak ook weer verhoogd wordt. Dit maakt lisk voor zowel gebruikers als ontwikkelaars een erg gebruiksvriendelijk platform.

Aan de hand van JavaScript

Ingebouwde applicatiemogelijkheden 

Om extra mogelijkheden te geven aan de Lisk Coin is er ook een Application Programming Interface (API) ingebouwd. Hierdoor kunnen ontwikkelaars gemakkelijk integreren met het Lisk platform. Veiligheid en maximale snelheid staan bij de cryptovaluta voorop.

Het is daarom van belang dat er op de juiste manier samengewerkt wordt. De Lisk Blockchain Application Platform wordt daarom automatisch overgezet naar de Azure Cloud, waardoor er nog meer veiligheid is en de infrastructuur goed werkt. Hierdoor is er ook een grotere weg voor de toekomst beschikbaar gesteld en kan deze cryptocurrency binnen enkele jaren heel groot worden. 

Interessant voor de toekomst 

Dit maakt de Lisk Coin ook een interessante optie voor in de toekomst. Wanneer je een investering doet in deze cryptovaluta moet je de ontwikkelingen wel goed in de gaten blijven houden. Zo kun je bekijken wat de wisselkoers gaat zijn, waardoor je er eenvoudiger op in kunt spelen.

De verschillende blogs die hiervoor beschikbaar zijn gesteld zijn een goed hulpmiddel. Echter moet je er ook rekening mee houden dat de prijzen sterk beïnvloed worden door de populariteit van de munt. Wanneer meer mensen in gaan stappen, gaan de prijzen omhoog.

Dit kan er ook toe leiden dat wanneer je voor een lage prijs ingestapt bent, je grote winsten kunt behalen. Zo zorg je ervoor dat je altijd op het beste moment jouw investering weer doorverkoopt en er een mooi bedrag aan over kunt houden. Tevens kun je deze crypto weer verhandelen tegen Bitcoin, waardoor je weer een nieuwe investering gaat doen. 

Voldoende mogelijkheden voor wallets

Als je gaat kijken naar de mogelijke wallets voor de Lisk Coin heb je voldoende keuze. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor Lisk Nano. Deze wallet is eenvoudig in gebruik en tevens geschikt voor verschillende besturingssystemen.

Je hoeft niet te synchroniseren met de blockchain om de transacties uit te voeren. Ook heb je Lisk Core. Dit is een uitgebreidere wallet, welke voornamelijk bedoeld is voor ontwikkelaars en voorzien van documentatie. Dit zit bovenop het Lisk Platform en is gesynchroniseerd met de blockchain. Wanneer je deze wallet gebruikt, heb je de beschikking over een complete API.

Zo kun je zelfs jouw eigen applicaties ontwikkelen en samenwerken aan het Lisk project. Jouw codering kan dus weer helpen om de cryptocurrency te ontwikkelen en deel uit te maken van het gehele programma. 

De koers bepalen 

De koers bepalen

Nadat je bovenstaande informatie goed doorgenomen hebt, is het tijd om naar de koers te gaan kijken van de Lisk Coin. Als eerste moet je goed weten dat Ethereum op dit moment nog veel groter is, maar niet betekent dat Lisk hier niet overheen kan komen. De schaalbaarheid zorgt er namelijk voor dat er veel meer transacties mogelijk zijn, waardoor de prijzen ineens sterk kunnen stijgen.

Ook is het interessant voor grotere investeerders, doordat deze crypto niet gebruikt kan worden voor het kopen van goederen en diensten. Hierdoor brengt het veel andere mogelijkheden met zich mee, die niet terug te vinden zijn bij andere cryptomunten. De koers wordt hier ook op gebaseerd. 

Grote prijsschommelingen in het verleden 

Lisk koers schommelingen

De geschiedenis van de koers van de Lisk Coin is vrijwel hetzelfde als de andere cryptocurrencies. In eerste instantie was er namelijk een enorme groei te vinden, waarna deze weer instortte in 2018. Dit gebeurde ook bij andere digitale munten. De koers is uiteindelijk gestegen naar 2,10 dollar.

Als je gaat kijken naar de voorverkoop van de munt, waarbij deze nog maar 0,08 dollar waard was, is dit al een enorme stijging. Van hieruit is de koers enorm gestegen, maar nooit stabiel gebleven. De top lag op dat moment op 34,92 dollar. Echter hoef je er niet op te rekenen dat jouw munten dit nog steeds waard zijn.

Deze top is namelijk niet meer behaald sinds deze bereikt is. Echter kan het in de toekomst wel veel voor komen dat de Lisk over dit bedrag heen gaat komen. 

Kijken naar de koerswijzigingen 

De voorspellingen voor dit jaar zijn lastig te zeggen. Het is namelijk afhankelijk van de markt wat de koers van de Lisk Coin gaat zijn. Als de digitale valuta stijgt, stijgt de Lisk automatisch mee. Hiervoor moeten de ontwikkelaars wel goed door blijven werken achter de schermen.

Voor nu wordt er een waarde van 15 dollar aan het einde van het jaar voorspeld. Tegen 2023 zou de munt zelfs 31 dollar waard kunnen zijn als deze trend zich voortzet. Doordat er gekke dingen kunnen gebeuren op de cryptomarkt is het nooit met zekerheid te zeggen hoeveel de Lisk daadwerkelijk waard gaat zijn en hoe het in de toekomst kan veranderen. Uiteindelijk moet je dus alles goed in de gaten gaan houden. 

Wat is Lisk (LSK) voor Crypto?

Lisk (LSK) is een munt die starte met een Initial Coin Offering. Hiermee verzamelde ze 5,8 miljoen dollar voor verdere ontwikkeling. Hoe deze munt sinds 2016 is doorontwikkeld kun je in ons artikel lezen. Ook lees je alle voor- en nadelen van de munt!

Wie zitten er achter de Lisk crypto?

Lisk is ontwikkeld door Max Kordek en Oliver Beddows. Lisk heeft een eigen blockchain ontwikkeld met een Delegated Proof of Stake algoritme. Wat dit inhoud en de voordelen. Lees je op onze site!

Welke wallet gebruiken voor Lisk?

De lisk (LSK) munt heeft een brede selectie aan wallets. Ook zelf ontwikkelde wallets welke zeer veilig en betrouwbaar zijn. De verschillende wallets en voordelen.

LEREN BELEGGEN IN CRYPTO'S

Meld u hieronder aan en leer gratis hoe je zelf kunt leren beleggen met cryptocurrencies.

Check uw email om uw aanmelding te verifieren. Check ook uw spambox 😉

Er is iets foutgegaan. Probeer het opnieuw.