Knaken review

Knaken review

Ook Knaken kan tot één van de grotere spelers worden gerekend op het gebied van cryptocurrency. Het bedrijf is nog piepjong (2017), toch heeft het al best wat voeten in de aarde. In deze Knaken review bekijken we samen met jou of Knaken bij je past. Lees wat Knaken te bieden heeft en oordeel of je met deze service in zee wilt gaan voor het verhandelen van cryptocurrency.

Deze Knaken Direct review neemt het concept en de ideeën onder de loep. Voor deze review is de service niet uitgeprobeerd, maar is er werk verricht om alle informatie op een rij te krijgen rondom deze service. We hebben verschillende gebruikerservaringen onder de loep genomen, zelf vragen gesteld en de antwoorden hiervoor onderzocht.

Wat is Knaken?

Ook Knaken is een plek om je cryptocurrency te kunnen kopen en verkopen. De service wil dit op een zo makkelijk mogelijke manier aanbieden. Om gebruik te maken van de service wordt enkel van je verlangd dat je op de hoogte bent hoe je een iDEAL-betaling uitvoert. Wanneer dit lukt kun je al binnen een paar minuten eigen crypto in je digitale portemonnee aantreffen. Om gebruik te maken van Knaken moet je je in de meeste gevallen wel eerst even via de website registreren.

Wanneer je enkel cryptovaluta wilt kopen, dan heb je geen account nodig. Heb je wel een account dan krijg je toegang tot een persoonlijk portaal waarbij je ook een overzicht hebt over je wallets en je verkoopopties. Het aankopen van cryptovaluta verloopt per iDEAL. Na het aanschaffen van de digitale munten, wordt je digitale geld aan je online portemonnee toegevoegd, oftewel Wallet. Voor het aanschaffen van verschillende cryptocurrency hoef je niet eerst Bitcoins te kopen.

Hoe werkt het?

Het kopen van cryptovaluta kan heel simpel via de frontpage van Knaken. Je vult hoeveel je wilt uitgeven, ziet hoeveel coins je hiervoor krijgt, vult het aantal in wat je wilt kopen en laat een e-mailadres achter. Daarna moet je aangeven hoe je wilt betalen. Dit kan via VISA, Mastercard, iDEAL, Bancontact, Giropay, EPS en Online überweisen. Inderdaad, flink wat betaalmethodes die dus ook op het buitenland zijn gericht. De dienst richt zich immers ook op Duitsland en Engeland.

In de praktijk is voor Nederland voornamelijk iDEAL interessant. Vervolgens moet je akkoord gaan met de voorwaarden. Dit laatste is een dingetje, aangezien het aanklikken van ‘Terms and Conditions’ enkel een refresh van de pagina oplevert. Je kunt wel aanvinken dat je akkoord gaat met de voorwaarden, maar de voorwaarden niet lezen.

Wanneer je hulp nodig het bij het aankopen van cryptovaluta, dan kun je de website in het Engels, Nederlands en Duits lezen. De website beschrijft dan in het Nederlands nog hoe het verder werkt. Het gaat hier om een jong bedrijf wat actief is sinds 2017. Het bedrijf bied naast de reguliere service ook worshops en consulten aan om je kennis te vergroten in het gebruik van cryptovaluta.

Wat krijg je met een gratis account?

Het aanmaken van een account op Knaken is volledig gratis. Wanneer je bent geregistreerd krijg je auto-koop en verkoop opties aangeboden. In tegenstelling tot sommige andere services, heb je bij Knaken geen externe walletsoftware nodig. Al je aankopen kunnen in een portemonnee worden bewaard die je in je persoonlijke portaal kunt bezoeken.

Deze persoonlijke portemonnee is dubbel beveiligd om zo te voorkomen dat mensen met kwaadwillende bedoelingen bij je Wallet kunnen komen.  Knaken heeft haar website zo beveiligd volgens alle hedendaagse bekende normen, waardoor er een meerlaags systeem ontstaat. Alle langdurig opgeslagen crypto wordt daarnaast opslagen in hardware wallets. Klinkt technisch. Geen zorgen! Uiteindelijk heb je zelf geen technische kennis nodig om hier gebruik van te maken.

Welke coins worden verhandeld?

Knaken handeld in diverse cryptocurrency. Zo is het mogelijk om Bitcoin, LiteCoin, Augur verhandelen. In het totaal zijn er 10 cryptovaluta die je kunt kopen en verkopen, en waarvoor Knaken dus ook een eigen Wallet kan aanbieden. Knaken bied een grote hoeveelheid vrij bekende cryptovaluta aan die al een langer op de markt zijn. Hieronder sommen we alle cryptovaluta op.

  • Bitcoin (BTC)
  • Bitcoin Cash (BCH)
  • Litecoin (LTC)
  • Dash (DASH)
  • Ethereum (ETH)
  • Ethereum Classic (ETC)
  • Augur (REP)
  • Monero (XMR)
  • Ripple (XRP)
  • Zcash (ZEC)

Je kunt al deze cryptovaluta kopen en verkopen. Wanneer je dit doet betaal je een fee. Dit is het verdienmodel van veel brokers, waaronder dus ook Knaken. Knaken snoept wat van je te ontvangen bedrag af en ziet dit als betaling voor het gebruik van de service. Registratie is verder gratis.

Hoe verkoop je via Knaken?

Als je zelf cryptovaluta hebt die je via Knaken wilt verkopen, dan kan dit via je dashboard. In dit geval treed Knaken op als broker en bied deze jouw cryptovaluta aan op de markt. Vervolgens krijg jij hier geld voor, min de fee die Knaken vraagt voor het gebruik van de service. Bij het verkopen kun je een gewenste prijs aangeven en aangeven hoeveel je er wil verkopen.

Je order blijft staan tot de markt jouw gewenste prijs bereikt. Mits je een realistische prijs invoert, weet je zeker wat je voor je cryptovaluta gaat terugkrijgen en heb je hier dus niet te maken met wisselende bedragen. Fijn, aangezien je bij de verkoop liever niet maar een beetje kijkt waar het schip strand. Je wil zekerheid!

Wanneer je cryptocurrency verkoopt worden er euro’s aan je wallet toegevoegd. De euro’s kun je laten uitbetalen, of inzetten om weer andere cryptocurrency te kopen.

Wat zijn de fees bij Knaken?

Knaken heeft wisselende fees. Alhoewel je gemiddeld 4% fee betaald over 0.01BTC, moet je er niet gek van opkijken als dat percentage op een ander moment van de dag anders is. De fees zijn flexibel en kunnen van het éne op het andere dagdeel worden aangepast. Knaken is hier zelf op haar website niet erg transparant over. Wanneer je de website als nieuwe bezoeker bekijkt heb je geen duidelijk beeld hoeveel de fee nu uiteindelijk is op de service. Dit is iets wat je na registratie gaat ondervinden.

Dit is voor veel gebruikers een afknapper. Je wilt duidelijkheid, zodat je weet dat als je nu even geen tijd hebt om een cryptovaluta te kopen, dat je dat later ook nog kunt doen voor dezelfde prijs. Het is erg vervelend als de fee aan het begin van de dag hoger is dan aan het einde van de dag.

Nog erger is het om het andersom te zien. Je het de jackpot betaald, om erachter te komen dat je beter nog even tot het einde van de middag had kunnen wachten, omdat dan de fee dus wel goedkoper plots uitvalt. Dit is erg onvoorspelbaar en daardoor is Knaken voor jou mogelijk veel minder interessant.

Sowieso hangt de hoogte van de fee af van de grote van je order. Als je veel verhandeld, heb je een lagere fee. Als je weinig verhandeld kun je al snel richting die 4% of hoger qua fee zitten.

Hoe werkt verificatie?

Om gebruik te maken van Knaken, kan het zo zijn dat je jezelf moet verifiëren. Bij het kopen van cryptovaluta moet je minimaal 10 euro investeren en kun je maximaal 10 000 euro uitgeven. Voordat je dit geld kunt uitgeven word er een account voor je gemaakt.

Voor dit account moet je enkele dingen verifiëren. Je met je NAW-gegevens doorgeven, een kopie sturen van je identiteitsbewijs, daar moet ook een selfie bij worden aangeleverd waar je je identiteitsbewijs vasthoud. Je e-mail moet je ook verifiëren, je bankpas moet worden geverifieerd en je moet een document tonen met je adres. Dit kan bijvoorbeeld een afschrift zijn waar je naam en adres opstaan. Voordat je aan de slag kan, word er dus flink wat gecontroleerd. In dat geval geeft het wel een veilig gevoel.

Is Knaken betrouwbaar?

Er zijn mensen die erg tevreden zijn over Knaken, maar ook aardig wat klanten die dit niet zijn. Wanneer je problemen hebt met Knaken dan zou het goed kunnen dat je niet te woord wordt gestaan. Verschillende klanten hebben aangegeven dat de support via e-mail en telefoon zeer slecht benaderbaar is. Daarnaast is het bij registratie lastig om de voorwaarden in te zien, omdat die knop schijnbaar voor velen niet werkt. Dit zou bezwarend kunnen zijn om je sowieso bij Knaken te registreren. Verder zijn er ook veel positieve reacties die Knaken wel degelijk positief neerzetten.

Knaken staat geregistreerd bij de Kamer van Koophandel. Het is een legitiem bedrijf, gevestigd in Capella aan den IJssel. Het bedrijf is wel geregistreerd op een ander adres dan op de website staat.

Waarom zou je Knaken wel kiezen?

Knaken dan maar links laten liggen?  Dat is een optie. Er zijn een paar redenen waarom je mogelijk wel gebruik zou willen maken van Knaken. Zo bied Knaken een goed overzicht als het gaat om investeringen en transactiehistorie. Daarnaast geeft de service je ook voor elke cryptovaluta een eigen wallet. Deze worden gemaakt bij andere partijen, maar zijn heel eenvoudig op één locatie te bezichtigen. Als je dus niet precies weet wat je doet, dan is Knaken wel een heel overzichtelijk geheel waarbij je alles gelukkig makkelijk in één oogwenk op één plek terug kan vinden.

LEREN BELEGGEN IN CRYPTO'S

Meld u hieronder aan en leer gratis hoe je zelf kunt leren beleggen met cryptocurrencies.

Check uw email om uw aanmelding te verifieren. Check ook uw spambox 😉

Er is iets foutgegaan. Probeer het opnieuw.