Is 2020 het jaar om in crypto te investeren. Of zal crypto in 2020 weer voor verbazing zorgen?

Cryptocurrencies

Cryptocurrency is ontworpen om als digitale munteenheid te gebruiken. Zo is het bedacht als alternatief voor de bestaande valuta. Bij bestaande valuta kun je bijvoorbeeld denken aan de euro of de dollar. Wel hebben deze cryptocurrencies bepaalde regels en is er voor elke munt een maximale hoeveelheid.

Dit laatste zorgt ervoor dat veel mensen het interessant vinden om erin te investeren. Toch houden veel mensen de ‘bubbel’ die veelal in het nieuws werd gebracht in het achterhoofd. Voor velen is het hierom de vraag of en wanneer je in cryptomunten moet investeren. Om dit te kunnen bepalen is het allereerst van belang dat je weet hoe het is ontstaan.

Het ontstaan van de cryptocurrency

Voordat je kunt beslissen of de cryptocurrency voor jou is weggelegd, is het allereerst van belang dat je weet wat het is. Daarnaast is het handig om te weten hoe deze markt in elkaar zit. De cryptocurrency is begonnen met de welbekende Bitcoin. De Bitcoin is ontwikkeld door Satoshi Nakamoto met als doel om het huidige muntensysteem aan te passen. De gedachte hierachter was en is dat de banken hierdoor minder macht hebben.

Nadat de Bitcoin op de markt werd gebracht verschenen er ook erg veel anderen munten. Deze varianten worden ook wel altcoins genoemd. Erg bekende munten onder de altcoins zijn: Ethereum, Ripple en Bitcoin cash. Ripple is hierbij een opmerkelijke variant. Zo is Ripple juist ontworpen zodat banken deze munteenheid kan gebruiken. 

crypto

De waarde van de cryptocurrency

De cryptocurrency werd een aantal jaar geleden erg bekend onder de mensen. Dit omdat het erg vaak in het nieuws kwam en veel mensen erin investeerden. Tot de Bitcoin in korte tijd een flinke piek haalde van zo’n 20.000 dollar, werd er veelal gesproken over een bubbel. Zowel in het nieuws als in de financiële adviesbladen.

De enorme naamsbekendheid van vandaag is dus voornamelijk hieraan te danken. Echter, de digitale munt zelf is al langer bekend en werd ook al door veel mensen gebruikt. De waarde van de munt was zo’n 15 jaar geleden niet hoog. De mensen die toen der tijd een aantal Bitcoins hadden gekocht en deze later op het juiste moment hebben verkocht, hebben hier veel geld mee verdiend.

De vele verhalen maakte de cryptocurrency in korte tijd razend populair

De cryptocurrency is er al erg lang, maar de populariteit is pas de afgelopen jaren flink toegenomen. Dit komt onder andere door het nieuws, maar ook door de vele verhalen die de ronde doen en deden. Zo is er een verhaal bekend van een jongen die met meerdere Bitcoins een pizza heeft gekocht. De man die deze Bitcoins in ontvangst nam heeft deze bewaard totdat de munt aanzienlijk in waarde was gestegen. Dit heeft zowel voor de jongen die pizza kocht, als de man die werd betaald met Bitcoin, een grote impact gehad. 

Het goede systeem maakt het een interessante munt om in te investeren

De ontwikkelingen rondom de cryptocurrency hebben de afgelopen jaren zeker niet stilgestaan. Sinds een aantal jaar is de blockchain op de markt. De blockchain zorgt ervoor dat de waardes van de accounts wel bekend is. Hierdoor hebben verkopers een zekerheid dat ze betaald krijgen voor hetgeen dat ze verkopen. Naast de Blockchain zijn er ook veel andere toepassingen die ervoor hebben gezorgd dat de cryptocurrency meer waard is. 

crypto munten

Is het slim om te investeren in de cryptocurrency

Nu we de kennis rondom de cryptocurrency hebben opgefrist, kunnen we naar het antwoord op de hoofdvraag toewerken. De vraag die voor velen speelt, is of cryptocurency een slimme investering is. Het antwoord hierop, is vooral dat je er op een slimme manier in moet investeren. Zo is het belangrijk dat je vooraf een goede tactiek bedenkt en kun je als je dit goed, veel geld met de crypto verdien. Wel is het hierbij belangrijk dat je rekening houdt met een aantal feiten.

De markt is erg volatiel

Wanneer je in crypto wilt investeren, is het van belang dat je in je achterhoofd houdt dat de markt erg volatiel is. Dit houdt in dat de waarde van bijvoorbeeld de Bitcoin erg schommelt. Een stijging of daling van 10% op een dag is geen vreemde gebeurtenis binnen de cryptocurrency. Juist hierom is het van groot belang dat je nadenkt over een strategie. Zo zou je ervoor kunnen kiezen om in bepaalde digitale munten te investeren omdat je hier toekomst in ziet.

Daarnaast kan het ook zijn dat je gebruik wilt maken van de volatiele markt en dat je op korte termijn een hoog rendement wilt behalen. Als dit je doel is, is het van belang dat je de markt goed bestudeerd. Daarnaast is het verstandig om rekening te houden met de percentages die de cryptomarkten hanteren. Zo zijn er bedrijven op de markt die een flink percentage van de waarde van je munten behouden als zogeheten fee. Denk daarom goed na over waar je de munten koopt en via welke exchange je te werk wilt gaan.

LEREN BELEGGEN IN CRYPTO'S

Meld u hieronder aan en leer gratis hoe je zelf kunt leren beleggen met cryptocurrencies.

Check uw email om uw aanmelding te verifieren. Check ook uw spambox 😉

Er is iets foutgegaan. Probeer het opnieuw.