Nu investeren in cryptocurrency of is het in 2021 te laat?

cryptocurrency

Het investeren in cryptocurrency is inmiddels erg populair. Overal ter wereld zijn er mensen die hun geld investeren in cryptomunten omdat zij hier geld mee denken te verdienen.

Dit kan in veel gevallen een nuttige investering zijn, maar het is wel van belang dat je je goed verdiept in de verschillende cryptomunten die je kunt kopen. Toch zorgt de verregaande populariteit van cryptocurrency er voor dat mensen hun twijfels hebben of het nog wel een goed idee is om te investeren in crypto. Zij vragen zich af of het al te laat is om te investeren omdat er zo veel mensen zijn die eerder waren.

Let op!

Het is voor mensen die deze tekst lezen van belang om er rekening mee te houden dat niets van de informatie die in deze tekst staat als een advies op te vatten. Als je wilt beginnen met investeren of traden moet je dat altijd op basis van je eigen onderzoek doen. 

De populariteit van cryptomunten

Cryptomunten zijn steeds populairder aan het worden. Daarom zijn er steeds meer mensen die denken dat het te laat is om in te stappen in cryptocurrency. De prijzen blijven maar stijgen en daarom hebben veel mensen het gevoel dat ze altijd te laat zijn om in te stappen. Toch betekent het feit dat er steeds meer mensen zijn die investeren in cryptomunten niet per se dat het al te laat is om te investeren. Het is namelijk zo dat het overgrote deel van de wereldbevolking nog niet investeert in cryptomunten. Daarom liggen er nog genoeg kansen voor nieuwe investeerders en traders.

Groeiende populariteit

Er zijn veel mensen die bang zijn dat het op dit moment eigenlijk al te laat is om in te stappen. Overal ter wereld beginnen cryptomunten steeds populairder te worden en er zijn veel verhalen bekend van mensen die hier ontzettend veel geld mee hebben verdiend. Toch moet er een keer een moment komen waarop de populariteit niet meer groeit waardoor de waarde van veel cryptomunten niet meer zal stijgen. Steeds meer mensen zijn bang dat dit punt aanstaande is waardoor het geen goed idee is om op dit moment te beginnen met investeren in of het traden van cryptocurrency.

Nieuwe investeerders en traders

cryptocurrency 4

Als de populariteit van cryptocurrency niet toeneemt maar afneemt, betekent dat dat het handelsvolume van cryptomunten zal afnemen. Hierdoor zal de waarde hoogstwaarschijnlijk ook gaan dalen. Natuurlijk gaat dit niet in alle gevallen op, maar een afname van het handelsvolume gaat vaak gepaard met een afname van de vraag naar een bepaalde cryptomunt. Daarom willen sommige mensen niet beginnen met investeren of traden. Zij zijn bang dat het moment dat dit gebeurt aanstaande is waardoor zij geld verliezen. Toch is de groeiende populariteit niet per se een gevaar voor nieuwe traders.

Meer interesse

Op dit moment is het nog niet zo dat het grootste deel van de mensen investeert of handelt in cryptocurrency. Daarom is de kans klein dat het nu al te laat is om te investeren. De groeiende populariteit van cryptomunten betekent juist dat er een toename is van de interesse die er in het algemeen is voor cryptomunten. Dit is dus juist een goed teken voor mensen die nu willen beginnen met investeren of traden. Het lijkt er namelijk op dat de toename van interesse in cryptocurrency zich nog wel een tijdje voort zal zetten waardoor er zeker kansen liggen voor nieuwe investeerders.

Voorbereiding

Voor mensen die willen beginnen met het investeren in cryptomunten is het van belang om zich goed voor te bereiden. Mensen die geen voorstander zijn van cryptocurrency zeggen vaak dat het risico te groot is. Dat komt vooral door de hoge volatiliteit van cryptomunten in het algemeen. Het is namelijk zo dat cryptomunten een hoge volatiliteit hebben vergeleken met traditionele beleggingen. De volatiliteit van een investering is de mate waarin de waarde hiervan fluctueert. Als iets een hoge volatiliteit heeft, betekent dat dus dat de waarde hiervan erg snel kan stijgen of dalen.

Volatiliteit

De volatiliteit van cryptomunten wordt door veel mensen als een groot risico genoemd. Dat is niet gek aangezien je hierdoor een grotere kans hebt om binnen een korte tijd veel verlies te maken. Toch is de hoge volatiliteit van cryptomunten voor anderen juist een kans. Door een goede investering te doen op het juiste moment kun je ongekend hoge rendementen behalen. Daarom is het voor veel nieuwe investeerders en traders aantrekkelijk om op dit moment in te stappen in cryptocurrency. 

Risico’s

Toch is het niet zo dat je door te investeren of te traden in cryptomunten erg makkelijk veel geld kunt verdienen. Om grote winsten te behalen met crypto moet je op het juiste moment investeren en als het ware proberen de toekomst te voorspellen. Dat is erg lastig en dit gaat niet iedere keer goed. Daarom is het van belang om je bewust te zijn van de risico’s die gepaard gaan met een investering in cryptomunten. Je moet er niet vanuit gaan dat je veel geld kunt verdienen aangezien je altijd de kans hebt dat je een deel van je investering verliest doordat de waarde van de cryptomunt daalt.

Investeer geen geld wat je niet kunt missen

Het is voor mensen die beginnen met het investeren in cryptocurrency van belang om alleen geld te investeren waarvan je het je kunt veroorloven om het te missen. Dat komt doordat je altijd kans hebt om je geld te verliezen en het daarom niet handig is om geld te investeren wat je eigenlijk nog ergens voor nodig hebt. Je wilt immers niet in de financiële problemen komen wanneer je cryptomunten ineens ontzettend in waarde dalen en je deze toch maar verkoopt. Als je niet veel spaargeld hebt om te investeren, is het verstandig om maandelijks een bepaald bedrag te investeren.

Maandelijks investeren

Als je van plan bent om te investeren in cryptomunten, maar je hebt niet zo veel geld om te investeren is het verstandig om een vast moment te bepalen om te investeren. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om iedere maand wanneer je je loon krijgt een bepaald bedrag te investeren. Dit hoeft natuurlijk niet direct aangezien je er voor moet zorgen dat je op een goed moment investeert en dit zal niet altijd het moment zijn waarop je je loon krijgt. Door maandelijks te investeren zorg je er voor dat je niet in één keer je hele spaarrekening plundert maar toch kunt investeren om rendement te behalen. 

Is het te laat om in te stappen in crypto?

Het is voor sommige mensen lastig om te beginnen met het investeren in cryptomunten aangezien zij bang zijn dat het al te laat is om te investeren. Ook mensen die willen beginnen met traden zijn bang dat zij de boot missen en te laat instappen waardoor ze verlies maken. Toch zijn er veel aanwijzingen dat de cryptomarkt alleen maar meer zal blijven groeien in de komende jaren. Er zijn nog veel mensen die van plan zijn om te investeren en bovendien zijn er veel projecten die volop in ontwikkeling zijn. 

Redenen waarom het nog niet te laat is om in te stappen in cryptocurrency

Er zijn verschillende redenen waarom het op dit moment nog niet te laat is om in te stappen in de cryptomarkt. Dit kun je op verschillende manieren doen. Zo is het mogelijk om te gaan traden, maar ook om te investeren voor de lange termijn. Investeren op de lange termijn vergt minder tijd, maar het is wel van belang om grondig onderzoek te doen voordat je investeert. Traden kost veel tijd, maar kan je in een korte tijd meer geld opleveren dan het investeren op de lange termijn. Er zijn nog veel mogelijkheden voor mensen die in 2021 willen instappen in cryptocurrency. 

Cryptocurrency is iets blijvends

Dit is natuurlijk een onderwerp wat vaak punt van discussie is. Er zijn veel mensen die denken dat cryptomunten een hype zijn die vanzelf over zal gaan. Toch begint het er steeds meer op te lijken dat cryptocurrency ook over tientallen jaren nog zullen bestaan. Het is namelijk zo dat er erg veel nieuwe projecten zijn die gebruik maken van blockchain technologie. Deze technologie is nog erg jong en de meeste van deze projecten zijn nog volop in ontwikkeling. Daarom zullen er in de toekomst naar verwachting alleen maar meer nieuwe mogelijkheden ontstaan. 

Het lijkt er op dit moment op dat blockchain een technologie is die nog helemaal aan het begin van een lange periode van ontwikkeling staat. Er zijn op dit moment al veel dingen mogelijk door middel van blockchain technologie, maar het is bijvoorbeeld nog niet zo dat je in een winkel met cryptocurrency kunt betalen. Daarom liggen er nog veel mogelijkheden voor nieuwe investeerders aangezien het er op lijkt dat er in de toekomst nog veel meer gebruik gemaakt zal worden van crypto. De laatste tijd zijn er al steeds meer ontwikkelingen die er voor zorgen dat de toekomst voor cryptocurrency er rooskleurig uit ziet.

Bij deze ontwikkelingen kun je bijvoorbeeld denken aan grote bedrijven als Tesla die besluiten om te investeren in cryptomunten. De meeste van deze bedrijven investeren in Bitcoin aangezien dit de meest populaire cryptomunt is. Doordat bedrijven als Tesla investeren lijkt het er op dat het in de toekomst mogelijk gaat zijn om je dagelijkse aankopen met Bitcoin of andere cryptomunten te doen. Natuurlijk is een auto niet echt een dagelijkse aankoop, maar de kans is groot dat er meer bedrijven zullen zijn die de keuze maken om betalingen met Bitcoin mogelijk te maken. 

Toen cryptomunten en vooral Bitcoin in 2017 een ontzettende bullrun doormaakten waren het vooral particulieren die investeerden in cryptocurrency. Dat heeft er ook voor gezorgd dat de waarde van crypto daarna ontzettend hard is gedaald. Het is namelijk zo dat de meeste particuliere investeerders er toen de prijs eenmaal erg hoog was besloten om hun winst te nemen en te verkopen. Dat is ook niet gek aangezien het rendement bij sommige van deze investeerders in de duizenden procenten kon lopen. De kans dat er weer zo’n bearish periode komt lijkt vrij klein

Zoals eerder genoemd zijn er steeds meer bedrijven die mogelijkheden zien in Bitcoin en andere cryptomunten. Deze bedrijven die samen goed zijn voor miljarden aan cryptomunten zijn niet van plan om deze snel te verkopen. Ook als de waarde van Bitcoin blijft stijgen zullen zij niet snel geneigd zijn om al hun cryptocurrency weg te doen. Natuurlijk blijft de waarde van cryptomunten altijd erg volatiel en kan deze dalen, maar een daling van de waarde als in 2017 gebeurde lijkt op dit moment niet mogelijk. 

De hoge prijs van cryptomunten

Er zijn veel mensen die de hoge prijs van cryptocurrency op dit moment als een bedreiging zien voor nieuwe investeerders. Toch hoeft dit niet zo te zijn. Het is bijvoorbeeld bij veel mensen die hun geld beleggen in aandelen bekend dat je winst niet maakt door te kijken naar de waarde van een aandeel, maar door het aandeel op het juiste moment te kopen. Eigenlijk geldt dit ook voor Bitcoin en andere cryptomunten. Je moet je niet laten afschrikken door de hoge waarde van cryptomunten aangezien je nooit weet hoe hoog deze in de toekomst gaat worden. 

Bitcoin is op dit moment de cryptomunt met de meeste waarde. Dat komt doordat het de eerste cryptocurrency is en daarmee ook de meest bekende. Doordat er veel mensen zijn die Bitcoin bezitten en die Bitcoin willen hebben blijft de waarde stijgen. De vraag naar de cryptomunt blijft stijgen terwijl het aanbod niet mee blijft groeien. Veel experts verwachten dat deze trend zich voort zal zetten aangezien Bitcoins alleen maar schaarser worden door de manier waarop het Bitcoin netwerk werkt. Bij iedere block halving krijgen miners minder beloning voor het minen van een blok waardoor Bitcoin steeds schaarser wordt. 

Op de lange termijn stijgt de waarde van het grootste deel van de cryptomunten. Dat betekent niet dat je zonder na te denken moet investeren aangezien je nooit zeker weet wat er gaat gebeuren. Toch is het volgens veel experts zeer waarschijnlijk dat cryptocurrency in het algemeen steeds meer waarde zullen genereren. Dit komt doordat er steeds meer mensen zijn die hierin zullen investeren. Bovendien is de kans groot dat mensen die hier al in investeren deze investeringen in de toekomst zullen uitbreiden. Deze stijgende trend van de koersen is erg veelbelovend voor mensen die nu willen instappen in crypto.

Het is natuurlijk niet zo dat de waarde van een cryptomunt in een stijgende lijn omhoog zal gaan. Dat komt doordat er tussendoor altijd kleine dalingen van de prijs zullen zijn. Bovendien wordt een snelle stijging van de waarde van een cryptomunt doorgaans gevolgd door een correctie waarbij de prijs van de cryptocurrency ineens flink daalt.

Toch hoeft dit niet te betekenen dat de waarde van de munt er niet meer bovenop zal komen. In het verleden is dat eigenlijk altijd wel gebeurt. De verwachting van veel experts is dat er in de toekomst nog veel meer mogelijkheden zijn die er voor zorgen dat de waarde van cryptomunten zal blijven stijgen. 

Toch is het ook van belang om er rekening mee te houden dat deze stijging van de waarde van cryptocurrency niet voor altijd is. Er zal ooit een punt komen waarin er niet meer nieuwe investeerders bij komen. Dit kan als gevolg hebben dat de waarde van cryptomunten over het algemeen niet meer zal dalen.

Toch lijkt dit punt op dit moment nog erg ver weg. Het is namelijk zo dat er steeds meer particulieren, maar ook grote bedrijven besluiten om te investeren in Bitcoin of andere cryptomunten. Bovendien zijn er ook al bedrijven die hard aan het werk zijn om het mogelijk te maken om met cryptocurrency te betalen. 

Koersen van cryptomunten

cryptocurrency 3

De koersen van cryptocurrency kunnen een goede indicatie zijn van de kans van slagen van cryptomunten in het algemeen. Het is natuurlijk niet zo dat je aan de resultaten die in het verleden zijn behaald kunt zien wat de waarde van een cryptomunt in de toekomst zal worden, maar je kunt aan de grafiek van de koersen wel zien dat er een constante stijgende lijn in zit.

Als je bijvoorbeeld kijkt naar de koers van Bitcoin zul je zien dat er steeds pieken en dalen zijn. De pieken worden steeds hoger, maar de dalen lijken daardoor ook dieper. Toch is het op de lange termijn bij veel projecten zelfs rendabel om tijdens een piek te investeren.

Het is van belang om goed na te denken over het moment waarop je een cryptocurrency koopt. Als je kijkt naar de grafiek van de koers van Bitcoin over een langere tijd zie je dat de pieken en de dalen steeds op een hogere waarde stoppen. Hierdoor is het zo dat je zelfs als je tijdens de piek van 2017, maar ook tijdens latere pieken hebt geïnvesteerd nog steeds winst kunt maken met je investering.

De waarde van Bitcoin blijft immers maar stijgen en er worden iedere keer meer all time highs behaald. Deze worden steeds hoger waardoor er altijd mensen zijn die denken dat het hier klaar is. 

Toch is het tot nu toe altijd zo geweest dat de waarde van Bitcoin na iedere correctie of dip weer is gaan stijgen. Hierdoor is het vertrouwen in de cryptocurrency onder veel investeerders en traders ontzettend hoog.

Dit zal naar verwachting in de toekomst alleen maar meer worden aangezien het er op dit moment naar uit ziet dat er in de nabije toekomst steeds meer bedrijven en particulieren zullen investeren in Bitcoin. Sommige bedrijven zien dit niet alleen als een nuttige investering, maar ook als een manier om te ontsnappen aan de inflatie die er volgens sommige aan zit te komen. 

Als je je door de recente hoge waarde van Bitcoin of veel andere cryptomunten afvraagt of het op dit moment wel verstandig is om te investeren in cryptocurrency is het van belang om eens goed te kijken naar de koers van Bitcoin.

Er zijn bijvoorbeeld mensen die in de piek van 2017/2018 besloten om te investeren in Bitcoin. Op dat moment was de waarde van Bitcoin iets minder dan 20.000 dollar. Vanaf dat moment is de waarde ontzettend hard gaan dalen en hierdoor bleef deze jarenlang erg laag. Daarom waren veel mensen hun vertrouwen in Bitcoin en andere cryptomunten verloren. In 2020 stond Bitcoin nog op 4.000 dollar.

Toch hebben de mensen die tijdens de piek van 2017/2018 hebben gekocht op dit moment profijt van deze investering als zij hun Bitcoins nog niet hebben verkocht. Waar de waarde van Bitcoin in 2020 op een bepaald punt nog maar 4.000 dollar was, is dat een jaar later een stuk meer.

Eén Bitcoin is op dit moment iets minder dan 60.000 dollar waard. Hierdoor hebben de mensen die hun cryptomunten vanaf toen hebben vastgehouden uiteindelijk toch een flinke winst kunnen behalen door de investering. Dit geeft wel aan dat het eigenlijk nooit te laat is om te investeren. Je kunt de cryptocurrency immers net zo lang vasthouden totdat je vindt dat de prijs hoog genoeg is. 

Je moet er dan wel rekening mee houden dat niet iedere cryptomunt gegarandeerd in waarde zal blijven stijgen. Daarom is het van belang dat je net zoals eerder in deze tekst wordt genoemd altijd zelf blijft nadenken wanneer je geld wilt investeren.

Dat wil zeggen dat je zelf onderzoek moet doen naar een project waarin je mogelijk wilt investeren. Door te investeren zonder een goede voorbereiding doe je eigenlijk hetzelfde als gokken. Je zet dan als het ware je geld in op het succes van een cryptomunt zonder dat je zelf kunt onderbouwen waarom je toekomst in dit project ziet. Dit is geen verstandige manier om te investeren in cryptocurrency. 

Als je de koeren van cryptomunten zo goed mogelijk analyseert zal toch duidelijk worden dat goede projecten over het algemeen alsmaar in waarde blijven stijgen.

Dat komt waarschijnlijk mede doordat deze projecten steeds in ontwikkeling blijven en de technologie nog jong is. Daarom liggen er in de toekomst waarschijnlijk veel kansen voor mensen die op dit moment willen beginnen te investeren in cryptocurrency. De mogelijkheden die blockchain met zich meebrengt zorgen er voor dat steeds meer mensen interesse zullen krijgen in cryptomunten en alles wat hiermee te maken heeft. Dat zal de koersen doen stijgen.

Inflatie

Het is op dit moment zo dat veel mensen cryptocurrency als een goede manier zien om geld te verdienen. Dat kan het ook zeker zijn als je op een goede manier investeert. Je kunt alleen op een goede manier investeren door je te verdiepen in alles wat met crypto te maken heeft. Over dit onderwerp ben je nooit uitgeleerd en daarom is het van belang om het nieuws in de gaten te houden. Op die manier zorg jij er voor dat je altijd kunt inspelen op het laatste nieuws als jij denkt dat dit nodig is. Zo voorkom je dat je achter de feiten aan gaat lopen. Crypto hoeft niet enkel een manier te zijn om geld te verdienen.

Koopkracht

Geld verdienen hoeft niet de enige reden te zijn waarom mensen er voor kiezen om te investeren in cryptocurrency. Dat komt doordat niet iedereen gemotiveerd is om meer geld te verdienen, maar liever een manier vindt om koopkracht te behouden. De koopkracht die je hebt is het aantal spullen wat je kunt kopen met het geld wat je bezit. Wanneer je een bepaald bedrag op je rekening hebt, kun je daar een bepaalde hoeveelheid van bepaalde producten mee kopen. Door je koopkracht te berekenen zie je eigenlijk hoeveel spullen jij zou kunnen kopen. Dit is handig om te weten. 

De koopkracht die je hebt word gebruikt om de waarde van geld te meten. Als je op dit moment met één euro drie bananen kunt kopen, maar over 5 jaar kun je voor diezelfde euro nog maar twee bananen kopen, is je koopkracht achteruit gegaan. Het bedrag wat je uitgeeft is nog steeds één euro, maar wat je voor de waarde van deze euro kunt kopen is minder geworden. Daarom is het erg vervelend als dit gebeurt terwijl je veel spaargeld hebt. Het bedrag op je spaarrekening zal niet veranderen(los van belasting en uitgaven). Toch is de koopkracht die je hebt ieder jaar een beetje kleiner dan het jaar daarvoor.

Veel mensen begrijpen niet wat de precieze betekenis van koopkracht is en hoe het kan dat dit bij de meeste mensen afneemt terwijl zij sparen. Koopkracht is dus eigenlijk hoeveel waar je krijgt voor je geld. Deze gaat achteruit als gevolg van de inflatie. Inflatie betekent dat geld minder waard wordt. De overheid en de centrale banken zorgen er voor dat inflatie optreedt. Het is namelijk zo dat zij in tijden van crisis proberen om de economie te stimuleren. Dat doen zij door geld bij te drukken en dit vervolgens op verschillende manieren de economie in te brengen. Hierdoor hebben bepaalde mensen meer inkomen.

Geld bijdrukken

Als de overheid er voor kiest om geld bij te drukken, kunnen zij dit over de economie verspreiden. Dit zorgt er voor dat bepaalde mensen die het moeilijk hebben meer geld verdienen. Hierdoor zijn zij geneigd om meer geld uit te geven. Dat heeft dan als gevolg dat er meer geld rondgaat in de economie waardoor deze weer gezond wordt. Het is dus fijn dat overheden dit doen aangezien er anders situaties denkbaar zijn waarin een economische crisis jarenlang duurt. Natuurlijk is het niet onmogelijk dat dit in de toekomst gebeurt, maar de overheid doet er alles aan om dit te voorkomen. 

Je zult dus denken dat het fijn is dat de overheid er voor kiest om geld bij te drukken wanneer het niet goed gaat met de economie. Dit zorgt er voor dat de economie wordt gestimuleerd, maar het nadeel hiervan is dat het aanbod van het geld wat wordt bijgedrukt ontzettend hard stijgt. Als het aanbod van een product of cryptocurrency stijgt, maar de vraag blijft hetzelfde zal de waarde hiervan dalen. Dit is erg logisch, maar niet leuk voor mensen met spaargeld. Bij fiatvaluta werkt dit precies hetzelfde en daarom is het niet verstandig om al je spaargeld op de bank te laten staan. 

Het gevolg van het massaal bijprinten van geld is het feit dat de waarde van de munt die wordt bijgeprint steeds lager wordt. Hier zijn mensen die hun hele leven netjes hebben gespaard de dupe van. Als je 15 jaar geleden 100.000 euro op een spaarrekening hebt gezet voor je pensioen, kun je daar op dit moment al veel minder mee kopen dan op het moment dat je het op de rekening zette. Vroeger werd dit gecompenseerd in de vorm van spaarrente, maar deze is op dit moment ontzettend laag. Daarom gaan steeds meer mensen op zoek naar andere manieren om toch hun koopkracht te behouden. 

cryptocurrency

Rendement behalen

Je kunt er voor kiezen om te investeren in cryptocurrency als je de koopkracht die je hebt met je spaargeld niet wilt verliezen. Dat komt doordat je door te investeren in cryptocurrency verschillende manieren hebt om rendement te behalen op je investering.

Er zijn veel mensen die bijvoorbeeld op zoek gaan naar een cryptomunt die zij kunnen staken. Dit is een relatief veilige manier om rendement te behalen op je investering. Je koopt dan een cryptocurrency die gebruik maakt van het proof of stake consensus algoritme. Hierdoor is het mogelijk om je cryptomunten in dienst te stellen van het netwerk zodat je rendement krijgt. 

Door middel van staking kun je dus rendement behalen op je cryptomunten zonder dat dit je risico oplevert. Het is dan natuurlijk wel van belang dat je een project zoekt waar jij genoeg vertrouwen in hebt om te investeren. Je wilt natuurlijk geen cryptomunt staken die vervolgens in waarde afneemt. Eigenlijk is het ook al goed als de waarde van de cryptocurrency die jij wilt staken gelijk blijft, maar het liefst heb je natuurlijk dat deze stijgt. Je kunt op die manier meer cryptomunten krijgen door het staken, terwijl de waarde van deze munten ook nog eens aan het stijgen is. 

Je moet er wel voor zorgen dat je niet te veel geld investeert in cryptocurrency. Eigenlijk is de gouden regel dat je geen geld moet investeren waarvan je het je niet kunt veroorloven om het te verliezen. Toch kiezen sommige mensen er voor om bijna al hun spaargeld te investeren. Dat kun je natuurlijk zelf kiezen, maar het is sterk af te raden om dit te doen. Het is namelijk zo dat je bij een eventuele crash van de markt dus helemaal geen spaargeld meer over hebt. Dit is een situatie die door niemand verwacht wordt, maar je kunt het natuurlijk ook nooit helemaal uitsluiten. 

Ondanks het feit dat je niet te veel moet investeren in cryptocurrency wil je ook voorkomen dat je te weinig investeert. Dat komt doordat je met een kleine investering ook kleine winsten maakt. Hierdoor is het niet slim om slechts hele kleine bedragen te investeren aangezien de bedragen die je hiermee als winst zult krijgen ook niet hoog zullen zijn. Wanneer je bijvoorbeeld 500 euro investeert in Bitcoin bij een waarde van 45.000, zul je slechts 250 euro winst maken wanneer de waarde met 50 procent stijgt. Dit is natuurlijk leuk, maar op de lange termijn heb je natuurlijk niet zo veel aan deze bedragen. 

Denk dus goed na hoeveel jij wilt investeren in cryptomunten. Het is voor veel mensen slim om op zoek te gaan naar een manier waarop zij in ieder geval voldoende rendement behalen om er in koopkracht niet op achteruit te gaan. Cryptocurrency kan dan een goede investering zijn, maar het is wel van belang dat je goed onderzoek doet voordat je besluit om te investeren in cryptocurrency. Dat is de enige manier waarop jij de risico’s van een investering zo veel mogelijk kunt verkleinen. Daarom is het dan ook zeer onverstandig om te beginnen met investeren zonder dat je eerst goed onderzoek hebt gedaan. 

Het juiste moment vinden om cryptocurrency te kopen

Het is voor mensen die van plan zijn om te investeren in cryptocurrency erg lastig om het juiste moment te vinden om te investeren. Je moet dan eerst eens goed nadenken over wat een koers is waarbij jij het liefst zou instappen. Dit moet natuurlijk wel een koers zijn die logischerwijs behaald kan worden. Op die manier krijg je een beter beeld van jouw wensen. Je kunt dan een order plaatsen bij een exchange zodat je de cryptomunten automatisch koopt wanneer deze de juiste koers hebben bereikt. Zo voorkom je dat je de hele dag aan het kijken bent naar de waarde van de cryptomunt waarin je wilt investeren. 

Kopen in de dip

Er zijn veel mensen die investeren in cryptocurrency die wachten op een dip om te kopen. Dat is een slimme zet aangezien de waarde van een cryptomunt nooit een stijgende lijn is.

Er zijn altijd momenten waarop deze lager is dan de dag of week daarvoor. Het is alleen wel erg lastig om in te schatten wanneer de dip ongeveer op het laagste punt is. Dit is het punt waarop jij het liefst inkoopt, maar toch is het ook een groot risico om te kopen. Misschien daalt de waarde van de cryptocurrency wel erg hard nadat jij hem hebt gekocht. Zo duurt het langer voordat je rendement behaald. 

Je kunt dus het best proberen om te kopen in de dip, maar dit is erg lastig. Daarom is het vooral voor mensen die beginnen met het kopen van cryptocurrency moeilijk om in te schatten of het een goed moment is om te kopen of niet.

Om dit minder lastig te maken kunnen zij er het best voor kiezen om zich eerst eens goed te verdiepen in de cryptomunt en de waarde van de afgelopen tijd. Als deze vrij stabiel is, maar je hebt vertrouwen in de toekomst van het project, kun je er het best voor kiezen om simpelweg te kopen. Je moet er dan wel echt vertrouwen in hebben dat de waarde zal stijgen aangezien je anders geen winst maakt. 

Er zijn ook cryptomunten die door de hoge volatiliteit iedere keer van hoge piek naar laag dal gaan. Dit zijn munten waar traders gebruik van kunnen maken. Het is voor hen namelijk mogelijk om tijdens een dip van de prijs te kopen en tijdens een piek te verkopen. Voor mensen die willen investeren is het slim om te proberen om in te schatten hoe laag het volgende dal ongeveer zal worden. Door een order te zetten op deze waarde kun je er voor zorgen dat je automatisch koopt. Je weet dan natuurlijk alsnog niet zeker of je de munten koopt, maar je hoeft hier zelf in ieder geval niet meer op te letten. 

Manieren om de toekomstige waarde van een cryptocurrency te bepalen

Het is van belang dat je bij het investeren altijd goed nadenkt over wat de toekomstige waarde van de cryptomunt zal worden. Daar zijn erg veel verschillende manieren voor. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die simpelweg investeren in projecten waarin zij vertrouwen hebben zonder dat zij nadenken over de toekomstige waarde. Als je bijvoorbeeld een tekst leest over Cardana(ADA) en je denkt dat dit een project is waar potentie in zit, kun je hierin investeren. Als je op de lange termijn wilt investeren is het niet nodig om een verwachting te stellen van de waarde.

Wanneer je leest over Cardano en je denkt dat dit een project is wat het investeren waard is, is het wel van belang dat je verder leest dan de eerste tekst die je kunt vinden. Het hoeft niet zo te zijn dat deze tekst niet betrouwbaar is, maar het is vooral onverstandig om investeringen te baseren op iets wat je één keer hebt gezien of gelezen. Je moet altijd zo uitgebreid mogelijk onderzoek doen naar een cryptocurrency voordat jij erin wilt investeren. Op die manier kun je zelf een beter beeld krijgen van wat de koers van de cryptomunt die verbonden is met dit project in de toekomst zal zijn. 

Door onderzoek te doen naar het project wat achter een cryptomunt zit, kun jij er voor zorgen dat je een beter beeld krijgt van de toekomstplannen die het project heeft. Het is namelijk zo dat je door meer te weten te komen over het project wat achter een cryptocurrency zit een beter inzicht kunt krijgen in de kans van slagen van het project. Je kunt Cardano bijvoorbeeld kopen omdat je vertrouwen hebt in het project en het team hiervan. Als je denkt dat hun plan en visie zowel uitvoerbaar als innovatief zijn, ga je er waarschijnlijk vanuit dat de waarde van de cryptomunt die gekoppeld is aan het project zal gaan stijgen. 

Naast het doen van onderzoek doen naar het project achter een cryptomunt zijn er nog veel meer manieren waarop jij kunt bepalen of het slim is om in een bepaald project te investeren of niet. Als je onderzoek doet naar het project achter een cryptomunt doe je dit als het goed is om op de lange termijn te investeren. Je koopt de munt dan met het idee om deze lang vast te houden. Een moment om te verkopen heb je nog niet in je hoofd en je wacht simpelweg tot de waarde van de munt die je hebt hoog genoeg is om te verkopen met goede winst. 

Traders gebruiken hele andere manieren om de waarde van een cryptomunt te bepalen. Dit kunnen zij met verschillende soorten analyses doen. Het is bijvoorbeeld een vrij populaire techniek om gebruik te maken van een technische analyse waardoor zij proberen om bepaalde patronen in de koersen te ontdekken en daar op in te spelen. Hoe je dit precies doet is voor de meeste traders verschillend. Iedereen heeft zo zijn of haar eigen manier om te bedenken of het een goed idee is om te gaan traden in bepaalde cryptocurrency. Zo zijn er bijvoorbeeld ook traders die gebruik maken van een hele andere analyse. 

Conclusie

Het is al sinds cryptocurrency meer bekendheid aan het generen zijn zo dat er mensen zijn die zeggen dat het een hype is die nooit zal blijven en waar je veel geld aan kunt verliezen. Dat zij dit zeggen kan verschillende redenen hebben. Er zijn bijvoorbeeld mensen die bang zijn dat cryptocurrency er voor gaan zorgen dat banken het moeilijk krijgen. Dat komt doordat er in een blockchain geen centrale partij nodig is om toezicht te houden op alle betalingen en om te bepalen wie bepaalde dingen wel en niet mag. Bij cryptocurrency is er geen centrale partij waardoor de rol van een bank eigenlijk niet bestaat in dit systeem. 

Te laat om in te stappen in cryptocurrency?

Er zijn dus veel mensen die zeggen dat je door een investering in cryptocurrency geheid geld zult verliezen. Toch zijn er veel verhalen bekend van mensen die hier veel geld mee hebben verdiend. Het argument wat dan meestal wordt gegeven is dat cryptocurrency over de top zijn. Volgens vele sceptici is het zo dat het op dit moment al te laat is om in te stappen in cryptocurrency. Dit kan verschillende redenen hebben. Het vervelende van mensen die dit roepen om anderen te verhinderen van het kopen van cryptocurrency is het feit dat zij zich er waarschijnlijk nooit in hebben verdiept. 

Mensen die zich hebben verdiept in de verschillende cryptocurrency die je kunt kopen en verkopen zijn meestal van mening dat het nog lang niet te laat is om te investeren. Het is namelijk zo dat er steeds meer mensen zijn die gebruik maken van cryptomunten waardoor het handelsvolume en de vraag naar cryptocurrency zal blijven groeien. Dit heeft natuurlijk als gevolg dat de waarde van cryptomunten in de toekomst zal blijven stijgen. Uiteraard moet er ooit een punt komen waarop de koersen niet meer stijgen, maar dit lijkt nog ver weg. 

cryptocurrency

Het is trouwens helemaal niet zeker of er ooit een punt komt waarop de waarde van cryptocurrency niet meer stijgt. Dat komt doordat je niet zeker weet of de vraag naar deze digitale munten ooit minder wordt. De kans is ook aanwezig dat steeds meer mensen en bedrijven dit gaan gebruiken waardoor het mogelijk wordt om met cryptocurrency te betalen voor je dagelijkse aankopen. Dit levert veel kansen op voor mensen die op dit moment investeren in cryptocurrency. Het lijkt er op dit moment niet op dat het te laat is om te investeren in cryptomunten omdat er nog veel nieuwe mogelijkheden zijn voor de toekomst. 

De mogelijkheden die voor onze samenleving ontstaan als gevolg van de opkomst van cryptocurrency kunnen er voor zorgen dat de waarde van het digitale geld zal blijven stijgen. Hoe de toekomst van cryptocurrency er precies uit gaat zien weet natuurlijk niemand, maar hier zijn verschillende verwachtingen voor. Zo is het bijvoorbeeld zo dat sommige mensen verwachten dat ons huidige betalingssysteem veranderd zal worden door blockchain technologie. Dat komt doordat deze technologie er voor kan zorgen dat ons huidige betalingssysteem op veel fronten wordt verbeterd. 

Het is ook denkbaar dat het huidige systeem niet zal verdwijnen, maar dat cryptocurrency altijd zullen blijven bestaan als een soort alternatieve manier van beleggen. Dat is een scenario wat voor veel mensen voor de hand liggend lijkt aangezien het eigenlijk op dit moment al zo ver is. Natuurlijk zijn er ook mensen die investeren in cryptocurrency omdat zij willen bijdragen aan het ontwikkelen van deze technologie, maar de meeste mensen zien dit simpelweg als een goede manier om geld te verdienen. Daarom is dit een scenario wat voor veel mensen erg realistisch lijkt. 

Eigenlijk zijn dat de twee grootste mogelijkheden voor de toekomst van cryptocurrency. Natuurlijk zijn er nog vele andere scenario’s denkbaar, maar deze twee liggen het meest voor de hand. In beide gevallen lijkt het er niet op dat de waarde van cryptocurrency in het algemeen snel zal gaan dalen. Daarom is het voor nieuwe investeerders zeker nog niet te laat om te investeren. Zelfs als de waarde van Bitcoin en andere grote cryptomunten stil stat is het mogelijk om geld te verdienen. Je kunt er dan bijvoorbeeld ook voor kiezen om te investeren in relatief nieuwe altcoins. 

Als je cryptocurrency koopt die nog niet zo lang geleden zijn ontwikkeld, zijn er nog maar weinig anderen die ook op hetzelfde moment hebben geïnvesteerd. Daarom is het voor mensen die op zoek zijn naar manieren om hoge rendementen te behalen fijn om eens onderzoek te doen naar de mogelijkheid om cryptomunten te kopen tijdens of kort na hun ICO. Dat is normaal gesproken het moment waarop de waarde van een cryptocurrency het laagst is. Toch is het risico bij dit soort investeringen vele malen groter aangezien je nog weinig concrete aanwijzingen hebt dat alles wat in de white paper van het project staat ook echt klopt. 

Er zijn projecten die een ICO houden om mensen zo ver te krijgen om te investeren en vervolgens verdwijnen met het geld. Dit is een erg vervelende manier van online oplichting en daarom is het risico bij het investeren in een ICO erg groot. Bovendien kun je je geld op andere manieren kwijtraken dan door bestolen te worden. Een cryptocurrency die net is ontwikkeld, kan om verschillende redenen verdwijnen. Als het project wat hierachter zit bijvoorbeeld geen geld meer heeft om verder te gaan met de ontwikkeling kan dit ineens verdwijnen waardoor jouw cryptomunten ook minder waard worden. 

Dit zijn allemaal risico’s die komen kijken bij het investeren in cryptocurrency. Het is van belang dat je vooral goed nadenkt over de risico’s zodat je deze zo veel mogelijk kunt beperken. Je moet er verder voor zorgen dat je je niets aantrekt van wat anderen zeggen. Als mensen zeggen dat het te laat is om te investeren in crypto, moet je je daar niets van aan trekken. Het is natuurlijk wel van belang om open te staan voor adviezen van anderen, maar het is van belang om onderscheid te maken tussen meningen en adviezen. Je moet er bovendien voor zorgen dat je niet alles blind van anderen aanneemt en zelf je onderzoek doet. 

LEREN BELEGGEN IN CRYPTO'S

Meld u hieronder aan en leer gratis hoe je zelf kunt leren beleggen met cryptocurrencies.

Check uw email om uw aanmelding te verifieren. Check ook uw spambox 😉

Er is iets foutgegaan. Probeer het opnieuw.