Waarom waren ICO’s een succes in 2017, en hoe kan het dat John McAfee hier zoveel geld aan heeft verdiend?

ico

In het jaar 2017 waren de verschillende ICO’s een ontzettend groot succes. Tijdens deze ICO’s werd er een vermogen aan investeringen opgehaald door een aantal verschillende projecten. Dit geld werd gebruikt om het project een boost te geven. In veel gevallen waren de projecten enkel en alleen nog in ontwikkeling. Door deze ontwikkeling kozen erg veel mensen er alsnog voor om gebruik te maken van de mogelijkheid om veel geld te investeren, maar waar is dit geld eigenlijk naar toe gegaan? En hoe kan het dat veel sammers ermee weggekomen zijn?

Het geld van de ICO’s van een aantal jaar geleden

Een aantal jaar geleden kregen de verschillende soorten ICO’s gigantisch veel aandacht. Dit kwam doordat een groot gedeelte van de investeerders dacht dat er veel geld te verdienen was met het investeren in ICO’s. Echter, in een aantal gevallen gebeurde dit daadwerkelijk. Zeker wanneer de mogelijkheid om te investeren klein was, maar de vraag om te mogen in vesterin gigantisch groot was. Om er voor te zorgen dat iedereen evenveel kans had op een investering, werd er in veel gevallen geloot. Tijdens deze loting was het maar de vraag wie mocht investeren in de bepaalde currency. Als er echt erg veel vraag naar was, was de kans ook groot dat de koers na een listing op een platform. zoals Binance, gigantisch omhoog zou gaan. 

ICO

Het zien van kansen

Deze koers schoot in één keer zo hard omhoog doordat er verschillende mogelijkheden waren dat de currency veel waarde had. Echter, in een aantal gevallen was deze koersstijging maar van korte duur. Zeker wanneer investeerders alleen maar aan de ICO mee gedaan hebben om de currency vervolgens snel weer te verkopen. In dit geval was het voor een aantal investeerders zelfs goedkoper om na de ICO in te kopen. 

Toch bleven ICO’s een succes

Ondanks dat er veel mis ging bij verschillende ICO’s, zoals scams. Bleven veel fanatiekelingen investeren in de verschillende soorten ICO’s. In veel gevallen was dit natuurlijk ook ontzettend lucratief. Toch zijn er een aantal mensen ook erg gedupeerd, bijvoorbeeld doordat zij te veel geld geïnvesteerd hadden in deze ICO’s. Daarnaast zijn er ook veel persoonlijke gegevens gestolen. Zo hebben veel mensen foto’s van hun Paspoort op moeten sturen om een kans te maken op een investering. Echter, naast dat er veel scams waren, zijn er ook een aantal goede projecten van de grond gekomen, zoals ICON.

ICO

De scams

Het is natuurlijk ontzettend vervelend als iemand veel geld in een ICO investeert, maar hier helaas niets voor terug krijgt. Toch was het in een aantal gevallen wel aan te zien komen. Zo kwam het geregeld voor dat sommige teams achter een aantal projecten in werkelijkheid helemaal niet bestonden. Helaas waren veel mensen zo erg met het geld bezig, dat ze deze risico’s voor lief genomen hebben en alsnog flink geïnvesteerd hebben in de digitale munten. Gelukkig zijn er ook een aantal scammers opgepakt, zo is John McAfee recent gearresteerd en aangeklaagd vanwege fraude. 

John McAfee deed promo’s via twitter

De kans is groot dat veel mensen nog nooit van John McAfee hebben gehoord. Echter, toch is deze man erg bekend. Dit komt doordat hij ook verschillende softwares heeft ontwikkeld waar zijn naam aan verbonden is. Daarnaast is hij tijdens de hype rondom ICO’s ontzedttend bekend geworden. Doordat hij via twitter veel verschillende promoties deed, kreeg hij erg veel bekendheid. Helaas waren deze promoties in bijna alle gevallen betaald door een oplichter. Hierdoor hebben erg veel mensen veel geld verloren waardoor zij later in de problemen gekomen zijn. In totaal gaat het om ongeveer acht betaalde promoties. Het is natuurlijk nog niet helemaal aan te tonen dat John McAfee daadwerkelijk wist dat deze ICO’s scams waren. Toch is er een kans dat hij maarliefst 30 jaar cel kan krijgen. Dit komt doordat hij in totaal meer dan 27 miljoen euro gekregen heeft voor deze frauduleuze promoties. 

LEREN BELEGGEN IN CRYPTO'S

Meld u hieronder aan en leer gratis hoe je zelf kunt leren beleggen met cryptocurrencies.

Check uw email om uw aanmelding te verifieren. Check ook uw spambox 😉

Er is iets foutgegaan. Probeer het opnieuw.