Investeren in een ICO, houdt rekening met deze 5 dingen

ICO

De populariteit van cryptomunten is de laatste tijd enorm toegenomen. Dat heeft verschillende redenen. Zo is het bijvoorbeeld goed voor de populariteit van cryptomunten als ze vaak in het nieuws komen. De afgelopen tijd is er weer veel nieuws naar buiten gekomen over bitcoin, maar ook over andere cryptomunten. Daarom zijn er steeds meer mensen die overwegen om in cryptomunten te investeren. Je kunt er voor kiezen om in een cryptomunt die al langer bestaat te investeren, maar je kunt ook overwegen om eens naar een ICO te kijken. Als je een goede ICO vindt, kan dit je veel geld opleveren. 

Aandacht voor crypto

Cryptomunten krijgen steeds meer aandacht in de media. Dat komt doordat er steeds meer mensen zijn die besluiten om te investeren in één of meerdere cryptomunten. Ook komt er steeds meer aandacht door de grote populariteit van bitcoin. Elon Musk heeft bekend gemaakt dat Tesla voor 1,5 milard aan bitcoin heeft gekocht. In de toekomst zou het mogelijk moeten zijn om met bitcoin te betalen voor een auto van Tesla. Dit soort gebeurtenissen zorgen er natuurlijk ook voor dat meer mensen geïnteresseerd raken in Bitcoin en andere cryptomunten. 

Stijging van de prijs

Nadat Tesla had geïnvesteerd in bitcoin is de prijs van de cryptomunt snel gaan stijgen. Dat komt natuurlijk doordat er ineens veel geld in is geïnvesteerd, maar dit heeft er ook mee te maken dat er meer aandacht voor bitcoin komt. Daardoor zijn er meer mensen die besluiten om te investeren in de cryptomunt. Het feit dat de prijs van bitcoin en andere cryptomunten is gestegen na dit nieuws zorgt er waarschijnlijk voor dat nog meer mensen zullen investeren. Door de hoge volatiliteit van cryptomunten is de prijs bitcoin bijvoorbeeld erg gevoelig voor dit soort nieuws. 

ICO

Investeren in crypto

Steeds meer mensen willen investeren in crypto. Als je je geld hierin wilt investeren, kun je dit op allerlei verschillende manieren doen. Zo kun je er voor kiezen om een cryptomunt bij de ICO te kopen. Bij zo’n investering is het risico groter, maar als je een goede cryptomunt weet te vinden, kan dit je op lange termijn erg veel geld opleveren. Toch zijn er veel mensen die er liever niet voor kiezen om dit te doen. Zij vinden het risico te groot en investeren liever in een cryptomunt die al langer bestaat. Hierbij is het risico op verlies kleiner, maar de kans op grote winst daarmee ook.

Voorkennis

Wanneer je van plan bent om te gaan investeren in cryptomunten is het van belang om voldoende voorkennis te hebben. Je moet niet zomaar je geld investeren in iets wat je niet volledig begrijpt. Daarom is het van belang om eerst onderzoek te doen naar de verschillende mogelijkheden die je hebt. Zo weet je bijvoorbeeld zeker of je in een altcoin wilt investeren of dat je er bijvoorbeeld toch liever voor kiest om bitcoin te kopen. Als je van tevoren nog niet zo veel kennis hebt over cryptomunten in het algemeen is het lastig om te bedenken wat een goede investering is. 

Risico nemen

Over het algemeen is een investering waarbij het risico om je geld te verliezen groot is een investering waarmee je veel winst kunt maken. Het is dan alleen noodzakelijk om het risico te nemen en daarmee te riskeren dat je je geld kwijtraakt. Daarom is het van belang om van tevoren goed na te denken of je bereid bent om dit risico te nemen. Een investering in een cryptomunt is altijd een risico aangezien je nooit weet wat de waarde van een cryptomunt in de toekomst gaat doen. Het is daarom van belang om nooit te investeren met geld wat je eigenlijk niet kunt missen. 

Nadenken over een investering

Sommige mensen kiezen er voor om alleen te investeren bij munten die hun ICO doen. Dit staat voor Initial Coin Offering. Het is een vorm van fundraising waarbij bedrijven proberen om geld op te halen en in ruil daarvoor bieden zij mensen cryptomunten aan. Wanneer je in een ICO wilt gaan investeren, is het van belang om alleen te investeren als je echt gelooft in het idee van het project wat hier achter zit. Als je twijfelt of hun plan wel uitvoerbaar is en of dit wel een succes kan worden, is het niet slim om hierin te investeren. Je moet dit alleen doen als je echt gelooft in het bedrijf waarin je investeert. 

ICO

Er zijn steeds meer bedrijven die een Initial Coin Offering gebruiken om aan geld te komen. Dat is fijn voor de bedrijven en de mensen die hierin investeren, maar er zijn ook mensen die hier juist kritiek op hebben. Dit komt doordat het houden van een ICO nog niet gereguleerd is. Daarom hoeven bedrijven die dit willen doen niet aan speciale voorwaarden te voldoen. Iedereen kan dus een eigen ICO houden om geld op te halen. Er wordt veel misbruik gemaakt van het feit dat hier nog geen regels voor zijn. Het is criminelen al vaker gelukt om mensen op te lichten door middel van een Initial Coin Offering.

Niet gereguleerd

In Nederland zijn er geen regels voor het houden van een Initial Coin Offering. Dit is in de meeste landen het geval. Daarom is het oplichters al meerdere keren gelukt om miljoenen op te halen met een ICO. Zij presenteerden dan een plan van het bedrijf en haalden hiermee geld op. Wanneer er genoeg geld was opgehaald lieten zij niets meer van zich horen en was het geld verdwenen. Daarom kunnen veel mensen niet wachten totdat de Nederlandse overheid bepaald dat er regelgeving moet komen voor ICO’s. In Amerika is het sinds kort voor bedrijven die hiermee geld willen ophalen wel verplicht om aan bepaalde voorwaarden te voldoen. 

White paper

Een Initial Coin Offering begint meestal met een white paper. Hierin geeft het project aan wat het wil bereiken met het geld wat er wordt opgehaald. Daarnaast staat ook het technische deel van dit plan beschreven in de white paper. Aan de hand van deze informatie kunnen mensen beslissen of zij willen investeren in de ICO of niet. In de white paper staat ook beschreven hoeveel geld het project wil ophalen om te kunnen starten met het uitwerken van het plan. Wanneer mensen na het lezen van de white paper van een project overtuigd zijn, kunnen zij beslissen om te investeren in deze Initial Coin Offering. 

Investeren met cryptomunten

Meestal moet je in een Initial Coin offering investeren met cryptomunten. Dit kan niet met normaal geld aangezien hier veel regels voor nodig zouden zijn. In de meeste gevallen kun je in het project investeren met bitcoin of ethereum. Dat is meestal het handigst aangezien dit de twee meest populaire cryptomunten zijn. Daarom hebben de veel traders deze munten in hun portfolio. In ruil voor de cryptomunten die je investeert, krijg je op een later moment speciale cryptomunten van het project terug. Het feit dat deze cryptomunten pas later gegeven worden geeft de ontwikkelaars van het project de mogelijkheid om weg te gaan met het geld. 

Handelen

Als het volledige bedrag wat de ontwikkelaars van het project nodig hadden is opgehaald, wordt de cryptomunt van het project verhandelbaar. Daarom is het vanaf dat moment voor alle traders mogelijk om te investeren in deze cryptomunt. Zij kunnen deze dan ook onderling verhandelen. Een ICO wordt door veel mensen verward met een IPO. Dat is logisch aangezien deze twee begrippen erg op elkaar lijken. Bovendien lijkt het principe van een IPO wel veel op een ICO. Toch zijn er wel een aantal grote verschillen tussen beide manieren om geld op te halen. 

IPO

Een IPO is een Initial Public Offering. Dat werkt bijna hetzelfde als een Initial Coin Offering. Bedrijven die een IPO gebruiken om aan geld te komen, moeten hier verplicht belasting over betalen. Verder is het grootste verschil tussen beide het feit dat je bij een IPO geen cryptomunten krijgt in ruil voor je investering in het bedrijf. Je krijgt dan een aandeel in het bedrijf waarin je investeert. Bij een ICO investeer je slechts in een project van dit bedrijf. Daarom krijg je ook een cryptomunt en geen aandeel in het bedrijf. De cryptomunt is als het ware een soort van aandeel in het project waarin je hebt geïnvesteerd. 

Een succesvolle ICO

Er is dus van verschillende mensen kritiek op ICO’s. Dat komt doordat er in het verleden verschillende voorbeelden van oplichtingszaken via een ICO zijn geweest. Toch zijn lang niet alle ICO’s manieren om opgelicht te worden. Het grootste deel van de ICO’s zijn uiteraard gewoon projecten die geld nodig hebben voor het uitvoeren van het project. Telegram is een voorbeeld van een geslaagde ICO. Dit project is uitgegroeid tot een snelle en betrouwbare blockchain. Het netwerk van Telegram is in staat om miljoenen transacties per seconde uit te voeren en dit begon allemaal met een ICO. 

ICO 2

Eerste Initial Coin Offering

De eerste cryptomunt die door middel van een Initial Coin Offering geld wist op te halen was ripple. Een jaar nadat het ripple was gelukt om te fundraisen probeerde ook ethereum dit. Dat werd een succes en uiteindelijk is ethereum uitgegroeid tot de grootste altcoin van dit moment. De enige cryptomunt die groter is dan ethereum is bitcoin. Daarna hebben er vele miljoenen ICO’s plaatsgevonden. Een groot deel van deze ICO’s is gebouwd op de blockchain van ethereum. Dat komt doordat het ethereum netwerk het erg makkelijk maakt om een eigen cryptomunt te ontwikkelen. 

Waar moet je op letten als je wilt investeren in een ICO?

Wanneer je van plan bent om te gaan investeren in een Initial Coin Offering, is het van belang om rekening te houden met een aantal zaken. Dat komt doordat de risico’s hierbij groter zijn dan bij een investering in een cryptomunt. Het gaat hierbij namelijk om nieuwe projecten die worden gelanceerd. Hierdoor heb je nog geen bewijs of dit project echt van de grond zal komen en of dit zal werken zoals je van tevoren verwacht. Daarom zijn er Een aantal dingen waar je op moet letten wanneer je wilt investeren in een ICO. Op die manier beperk je de risico’s van je investering zo veel mogelijk. 

Lees de white paper zo goed mogelijk

De white paper bevat alle informatie over een project. Daarom is het van belang om deze zo goed mogelijk te lezen. Op die manier voorkom je dat je bepaalde belangrijke dingen over het hoofd ziet wanneer je de white paper leest. Als dit je wel gebeurt, kan dit je een hoop geld kosten. Wanneer je bepaalde stukken informatie niet hebt is het niet slim om te investeren in een Initial Coin Offering. Daarom moet jij er voordat je overweegt om te investeren eerst voor zorgen dat je zo veel mogelijk informatie hebt over het project waarin je mogelijk gaat investeren. 

Distributie van de tokens

Iedere ICO moet uiteindelijk tokens aan de mensen die hierin hebben geïnvesteerd geven. Van tevoren moet worden aangegeven op welke manier deze tokens zullen worden verdeeld. Ze moeten namelijk worden verdeeld over de investeerders, het team achter het project of voor de oprichters. Het is niet bij alle ICO’s het geval dat al deze partijen tokens krijgen. Wanneer een ICO van tevoren aangeeft dat het team en de oprichters van het project een groot deel van de tokens zullen krijgen, is het misschien geen goed idee om te investeren in deze Initial Coin Offering.

Het is ook van belang om te weten of er een maximaal aantal munten is. Wanneer dat het geval is, is dat een goed teken. Als er geen maximaal aantal munten is, betekent dat dat de ontwikkelaars van het project de mogelijkheid hebben om meer munten aan te maken. Als gevolg hiervan zou de waarde van jouw tokens dalen en daarom is dit een investering waar meer risico aan vast kleeft. 

Team achter de ICO

Als je overweegt om te investeren in een Initial Coin Offering, is het van belang om zo veel mogelijk informatie te verzamelen over dit project. Daarbij gaat het niet alleen om informatie over het project zelf, maar ook over informatie over de mensen uit het team van dit project. Je kunt dan gaan kijken of deze mensen een technische achtergrond hebben en of zij al eventuele ervaring hebben met crypto projecten. Dit soort informatie zegt niet alles, maar dit kan je een beter beeld geven van de kans van slagen wat een project heeft. Daarom kun je bepalen of het slim is om in deze ICO te investeren of niet. 

Sentiment

Het is voor sommige mensen erg lastig om adviezen van bepaalde mensen af te slaan. Dat is begrijpelijk aangezien het lastig kan zijn om aan een familielid of een goede vriend aan te geven dat je niets met zijn of haar advies doet. Toch is dit van belang als het gaat om investeren. Je moet je nooit laten leiden door adviezen van anderen. Ook niet wanneer de mensen die je adviseren goede vrienden of familieleden zijn. Je moet altijd je eigen onderzoek doen. Zo weet je zeker dat je voor 100 procent achter de investering staat die je hebt gedaan. 

Sell-off

Wanneer je kort na de aankondiging van een ICO investeert in het project, krijg je meer coins dan wanneer je later bent. Daarom is het voor sommige mensen voordelig om de coins die ze hebben gekregen direct te verkopen wanneer deze verhandelbaar zijn. Als veel mensen dit doen bij de ICO waar jij in hebt geïnvesteerd, kan de waarde van jouw coins sterk dalen. Het is slim om van tevoren na te denken of dit in jouw geval ook zou kunnen gebeuren. Als je denkt dat de kans aanwezig is dat dit gebeurt, moet je goed nadenken of het wel verstandig is om in deze ICO te investeren. 

LEREN BELEGGEN IN CRYPTO'S

Meld u hieronder aan en leer gratis hoe je zelf kunt leren beleggen met cryptocurrencies.

Check uw email om uw aanmelding te verifieren. Check ook uw spambox 😉

Er is iets foutgegaan. Probeer het opnieuw.