Hoe zit het met ICO’s in 2020, komt de hype van 2017 nog terug?

Venezuela en de bitcoin

Hoe zit het met de ICO’s in 2020? In het jaar 2020 gebeuren er ontzettend veel verschillende dingen in de wereld,. Dit heeft voor een groot gedeelte te maken met het vervelende coronavirus. Echter, door dit coronavirus worden steeds meer mensen zich bewust van het belang van het internet. Het internet is op dit moment belangrijker dan ooit. Er wordt ontzettend veel besteld en gekocht via het internet. Om ervoor te zorgen dat het internet op een juiste manier gebruikt wordt, verdiepen steeds meer mensen zich in de veiligheid van het internet. Daarnaast verdiepen veel mensen zich ook in de veiligheid van het huidige betaalsysteem. Helaas komt een groot gedeelte van deze mensen erachter dat dit betaalsysteem niet helemaal is zoals het hoort te zijn. Echter, wat is een goede oplossing voor dit betaalsysteem? En zijn er een aantal nieuwe ICO’s waardoor de kans nog groter wordt dat het huidige systeem veranderd?

Een goede oplossing uit een ICO

Op dit moment vragen veel mensen zich dus af of het betaalsysteem van nu wel op de juiste manier werkt. Dit is natuurlijk logisch, er zijn immers maar weinig mensen die écht weten hoe het zit. Zoals velen op dit moment al wel weten, geldt dit natuurlijk niet voor de blockchain. Dit systeem is open en eerlijk. Echter, in dit artikel wordt niet te veel ingegaan op de werking van de blockchain. Hier wordt meer aandacht geschonken aan de mooie toepassingen op de blockchain. Er zijn de laatst tijd nog een aantal ICO’s verschelen. ICO staat voor Initial Coin Offering. De kans is groot dat je deze term ooit al eens hebt gehoord, bijvoorbeeld in het jaar 2017.

De ICO hype in het jaar 2017

In het jaar 2017 sprak iedereen over cryptocurrencies. Zo was de Bitcoin bijna iedere dag in het nieuws en verschenen er talloze documentaires op de televisie. Echter, er werd weinig gesproken over de mogelijkheden van een Initial Coin Offering, terwijl deze er wel degelijk waren. Bovendien ging er ook ontzettend veel geld om in al deze verschillende ICO’s. Om ervoor te zorgen dat de ICO’s een klein beetje gereguleerd konden worden, hebben een aantal bedrijven besloten om iedereen te identificeren. Helaas weet op dit moment niemand wat er met deze identificatie gebeurt is. Er zijn ontzettend veel investeerders die foto’s van hun ID-kaart en paspoort opgestuurd hebben, maar voor veel investeerders is niet helemaal duidelijk wat er met deze gegevens gebeurt is. Deze angst komt voort uit een aantal scams. In het jaar 2017 zijn er namelijk een groot aantal scammers die hun slag geslagen hebben tijdens de hype van 2017. Kwam dit doordat alle investeerders te gretig waren?

ICO

De gretigheid bij investeerders in cryptocurrencies

Bijna iedereen die investeert in de verschillende soorten cryptocurrencies is ontzettend gretig en benieuwd naar de mogelijkheden. Dit komt voor het grootste gedeelte doordat er gigantisch hoge rendementen behaald worden, maar wat zijn de rendementen eigenlijk? In het jaar 2017 heb een aantal ICO’s een ROI van wel 40x gehad. Dit is natuurlijk ontzettend veel. Door deze gigantisch hoge getallen, zijn er steeds meer mensen gaan investeren in deze verschillende ICO’s. Doordat iedereen mee wilde doen aan deze hype, zijn er ook een aantal projecten flink misgelopen. In veel gevallen heeft dit te maken gehad met de verkeerde intenties van de oprichters van deze start ups. Toch zijn er een aantal projecten waar nog niet helemaal duidelijk is wat de bedoeling van de oprichters was. Eén van deze projecten is de File coin.

Hoe staat het ervoor met de Filecoin?

Ben je al een aantal jaar actief in de verschillende soorten cryptocurrencies? Dan is de kans groot dat je ooit al eens hebt gehoord van de Filecoin. De Filecoin is een coin waar de ICO plaats heeft gevonden in het jaar 2017. In veel gevallen staat een ICO in dit jaar gelijk aan ontzettend veel investeerders, en hiermee natuurlijk ook aan een hoog budget. In het jaar 2017 heeft File coin meer dan 200 miljoen Dollar opgehaald. Dit geld wilde zijn zij gebruiken om een nieuw type digitaal opslag netwerk te gaan bouwen. Het netwerk zou de tokens, maar daarnaast ook de blockchain-technologie gebruiken om de verschillende data op miljoenen computers op te slaan. Deze computers stonden natuurlijk wel verspreid over de gehele wereld. Echter, op dit moment wordt deze start up beschuldigd van vervelende strafbare feiten.

De grote ICO van Filecoin

In het jaar 2017 heeft Filecoin dus ontzettend veel geld opgehaald met haar investeringronde. Echter, op dit moment heeft het bedrijf nog steeds geen werkend producten. Het is inmiddels al drie jaar later. De ICO vond namelijk plaats in het jaar 2017. Doordat het project nog steeds niet helemaal van de grond is, zijn een aantal investeerders ontzettend teleurgesteld. Zij beschuldigen de oprichters van Filecoin er zelfs van dat zij tokens verkopen die eigenlijk bestemd zijn voor de investeerders van het project. Op dit moment is het geschil in bemiddeling. Toch zegt de woordvoerder van Filecoin dat hij geen commentaar wilt geven over de gesprekken van specifieke aandeelhouders. Kortom, de kans is groot dat het nog wel even gaat duren voordat dit geschil opgelost is.

LEREN BELEGGEN IN CRYPTO'S

Meld u hieronder aan en leer gratis hoe je zelf kunt leren beleggen met cryptocurrencies.

Check uw email om uw aanmelding te verifieren. Check ook uw spambox 😉

Er is iets foutgegaan. Probeer het opnieuw.