Happycoins review: #1 goedkoopste crypto exchange?

Happycoins review

In deze Happycoins review wordt ingegaan op Happycoins als platform waar bitcoins verhandeld kunnen worden. Dit platform is reeds meerdere jaren in verschillende landen actief op de bitcoin markt.

Toen de populariteit van de bitcoins steeg is tevens de populariteit van Happycoins toegenomen. HappyCoins is een legaal platform en valt onder de Nederlandse wet- en regelgeving.

Happycoins is een tussenpersoon die het beoogt eenvoudiger te maken om bitcoins zowel te kopen als te verkopen. Ten opzichte van de concurrentie is het een interessante speler in de wereld van de bitcoins. Het antwoord op de vraag waarom zal hierna nader worden toegelicht.

Happycoins review: algemeen goede rating

Happycoins is sinds 2012 actief als broker en staat ingeschreven in de Kamer van Koophandel. Zij is actief in de bitcoin wereld, zowel in Nederland als in het buitenland. In vergelijking met de concurrentie heeft Happycoins verschillende voordelen.

Zo wordt als pluspunt aangemerkt dat de website overzichtelijk is, dat een account aanmaken en bitcoins bestellen eenvoudig en snel mogelijk is, dat er een correcte service is, dat het relatief goedkoop is, dat de bestelling betrekkelijk snel wordt verwerkt en dat er een goede service is. Een aantal belangrijke elementen maken dat de Happycoins review door de meeste reviewers als positief wordt beoordeeld.

Happycoins review: algemeen goede rating

Is happycoins goedkoop? 🤑

De prijzen bij Happycoins zijn, vergeleken met de concurrende platformen, vaak relatief laag. De prijzen van de bitcoins zijn onderhevig aan de bekende fluctuatie en verder worden er transactie- en service kosten berekend.

Hoe lager het bedrag aan bitcoins dat je koopt, hoe hoger het relatieve bedrag is dat je aan servicekosten moet betalen. Deze kosten liggen echter niet hoger dan bij de concurrentie. De formule van Happycoins is dat zij de bitcoins in grote hoeveelheden inkopen, waardoor zij deze weer voor gunstige prijzen op de website kunnen verkopen. In dit kader werkt Happycoins ook met Happyhours.

In deze periodes hoef je geen servicekosten te betalen en betaal je slechts de bitcoins en de bankkosten. In deze Happycoins review wordt daarom geconstateerd dat de kosten voordelig zijn bij het platform Happycoins.

Account aanmaken en verifiëren

De verificatie van nieuwe gebruikers geschiedt bij Happycoins op een gebruikersvriendelijke wijze. Als gebruiker hoef je niet allerlei documenten op te sturen. Uiteraard moet het platform wel de identiteit en betrouwbaarheid van nieuwe klanten controleren.

Lees ook: Bitcoin kopen zonder verificatie (annoniem)

Om in bitcoins te kunnen handelen moet je eerst een account aanmaken. De gegevens worden vervolgens gecontroleerd en er wordt gevraagd om een bankverificatie door twee euro over te maken. Dan moet de naam van de gebruiker overeenkomen met de naam van de bankrekeninghouder.

De eerste tijd geldt een transactielimiet van 100 euro. Na één week wordt de limiet verhoogd naar 2500 euro. Na een volledige verificatie wordt de limiet nog verder verhoogd naar 5000 euro. Dit is allemaal om de veiligheid en betrouwbaarheid van de klanten en de dienstverlening te kunnen waarborgen. 

Bitcoins zijn snel en eenvoudig te bestellen

Indient het account is aangemaakt en de gegevens zijn geverifieerd, kan het kopen en verkopen van bitcoins beginnen. Het gebruik van het platform werkt vrij eenvoudig. Happycoins werkt namelijk met een persoonlijke accountcode.

Direct na het aanmaken van een account en de verificatie van de gegevens, ontvangt iedere gebruiker een unieke code. Op deze manier hoef je niet alle gegevens elke keer opnieuw in te vullen, maar kan je eenvoudig transacties doen door middel van het gebruik van deze code. Dit maakt het aanschaffen van bitcoins ook heel eenvoudig.

Je hoeft eigenlijk alleen het bedrag waarvoor je bitcoins wilt kopen samen met de betaalmethode in te vullen, waarna je met de persoonlijke accountcode de transactie kan doorvoeren.

Dit maakt dat in de Happycoins review de gebruiksvriendelijkheid van Happycoins als positief wordt ervaren. Naast het feit dat de bitcoins op vrij eenvoudige wijze kunnen worden besteld, worden bestellingen ook relatief snel verwerkt. Enkele momenten later kunnen de bitcoins al op het account staan. Dit schept vertrouwen in de diensten van het platform en een geruststelling voor de klanten.

Happycoins review: ook nadelen

In het algemeen ontvangt Happycoins een positieve rating. Wel zijn er een aantal aandachtspuntjes. Zo moet in het oog gehouden worden dat, zoals hiervoor genoemd, service- en transactiekosten gerekend worden.

Hoewel de prijs voor de bitcoins wellicht aantrekkelijk oogt, moeten deze kosten nog wel worden mee berekend. Daarnaast is het werken met limieten wellicht niet voor iedereen overzichtelijk. Het is begrijp in het licht van de verificatie van de klanten, maar dit maakt het een enigszins omslachtig systeem.

Tot slot moet nog worden stilgestaan bij het pluspunt dat er goede service wordt geleverd. Echter, hierbij moet vermeld worden dat de klantenservice niet altijd bereikbaar is. Dit is ook wel iets om rekening mee te houden.
Bij een mogelijk ‘noodgeval’ kan de klantenservice slechts op bepaalde tijden worden bereikt.

Happycoins review: ook nadelen

Happycoins review: conclusie

Alles overziend kan Happycoins als betrouwbare tussenpersoon op de bitcoin markt worden aangemerkt. Wel zijn er een aantal aandachtspuntjes waar een voorzichtige koper rekening mee behoort te houden. Indien iemand zich hierin goed verdiept, is het zeker de moeite waard.

LEREN BELEGGEN IN CRYPTO'S

Meld u hieronder aan en leer gratis hoe je zelf kunt leren beleggen met cryptocurrencies.

Check uw email om uw aanmelding te verifieren. Check ook uw spambox 😉

Er is iets foutgegaan. Probeer het opnieuw.