Wat is Golem precies en hoe gaat Golem te werk in het jaar 2021?

golem

Golem is een open source platform wat nog niet zo bekend is in de wereld van de cryptocurrency. Je zou Golem kunnen vergelijken met Airbnb alleen verhuur je geen huis maar de rekenkracht van jouw computer. Dit maakt het mogelijk om rekenkracht van anderen te huren wanneer jouw eigen computer over te weinig rekenkracht beschikt. Golem is een gedecentraliseerd platform wat betekent dat er geen centrale partij is. Het decentrale principe is vooral bekend geworden door de komst van blockchain. Op Golem kun je dus de rekenkracht van jouw computer beschikbaar stellen voor anderen in ruil voor geld. Dit zorgt er voor dat je niet per se een hele dure computer nodig hebt om complexe berekeningen uit te voeren. Als je genoeg andere computers inhuurt kun je namelijk de benodigde rekenkracht gebruiken. 

golem

Wat doet het netwerk precies?

Het doel van Golem is een peer to peer platform creëren. Hierdoor wordt een soort van marktplaats gecreëerd waardoor het mogelijk wordt om rekenkracht te huren en verhuren. Daardoor wil Golem concurreren met de traditionele cloud computing services zoals bijvoorbeeld Google en Amazon. Daarnaast zijn de mensen achter het huidige project ook bezig met een nieuw project. Dat project heet de Brass Golem. Deze software wordt specifiek ontworpen voor een grafische weergave. Door deze software wordt het mogelijk om beelden ontzettend helder op een scherm zo groot als dat van een bioscoop te laten zien. Deze animaties kunnen met behulp van het Golem netwerk worden gemaakt. Het is namelijk zo dat er extreem veel rekenkracht nodig is om deze animaties zo realistisch mogelijk te maken. Dat komt doordat elk deeltje van een animatie als het ware moet worden bekeken door de computer. Die computer rekent dan uit op welke manier dat deeltje het best kan worden weergegeven. De meeste bedrijven die dit soort animaties maken beschikken niet over genoeg rekenkracht om dit te doen. Daardoor is het Golem netwerk zo ontzettend handig. Zo’n bedrijf kan dus gebruik maken van dit netwerk om aan extra rekenkracht te komen. 

De Golem Network Token(GNT)

Het Golem netwerk heeft ook een eigen cryptomunt. Die heet de Golem Network Token en wordt vaak afgekort tot GNT. De token is gebouwd op het Ethereum platform. Als je in het bezit bent van deze token kun je die gebruiken om rekenkracht te kopen op het Golem platform. Je kunt zelf bepalen tegen welke prijs jij de rekenkracht van jouw computer aanbiedt. Doordat er een vrije markt is zullen de prijzen vanzelf evenwichtig worden. De prijs van de GNT ligt op dit moment op ongeveer 8 eurocent. Veel experts verwachten dat de koers van de GNT de komende jaren flink zal stijgen. De meningen zijn hierover verdeeld maar de meeste experts verwachten dat de koers over twee jaar meer dan verdubbeld zal zijn. Dat heeft vooral te maken met de potentie die zij zien in het Golem netwerk. Hoe meer dat netwerk gebruikt zal worden hoe meer de GNT waard zal zijn. Het is belangrijk om je te bedenken dat dit slechts voorspellingen zijn. Hoeveel expertise iemand ook heeft op het gebied van cryptomunten, het blijft toch altijd een beetje gokken. Het is daarom dan ook niet verstandig om halsoverkop te gaan investeren in de GNT. Verdiep je eerst goed in een cryptomunt voordat je hem zelf gaat aankopen. Zorg er voor dat je een goed beeld hebt van het project wat achter deze cryptomunt zit. 

golem

LEREN BELEGGEN IN CRYPTO'S

Meld u hieronder aan en leer gratis hoe je zelf kunt leren beleggen met cryptocurrencies.

Check uw email om uw aanmelding te verifieren. Check ook uw spambox 😉

Er is iets foutgegaan. Probeer het opnieuw.