Geld verdienen met cryptocurrency, hoe doe je dat in 2021?

cryptocurrency

Er zijn veel mensen die hopen om ooit nog miljonair te worden. Een deel van deze mensen hoop dit te bereiken door middel van het verhandelen van of investeren in cryptocurrency. Dat is in principe geen gekke gedachte aangezien het in het verleden al veel mensen is gelukt om rijk te worden door de handel in cryptocurrency. Er zijn verschillende manieren waarop je geld kunt verdienen met cryptomunten. Het is per persoon erg verschillend welke manier het best bij hen past. 

Kies jouw manier om geld te verdienen

cryptocurrency scaled

Het is van belang om op zoek te gaan naar een manier waarop je geld kunt verdienen met cryptocurrency die goed bij jou past. Er zijn vele manieren om geld te verdienen, maar niet al deze manieren zijn even geschikt voor jou als trader of investeerder. Dat komt doordat je voor sommige dingen veel tijd nodig hebt. Als je je bijvoorbeeld wilt specialiseren in het daytraden van cryptocurrency, is het van belang dat je bereid bent om veel tijd te investeren in het leren van het traden. 

Als je niet bereid bent om veel tijd te investeren om geld te verdienen met cryptomunten, is het slim om je eens te verdiepen in het investeren of het swingtraden. Dit kunnen beide manieren zijn waarmee je geld verdiend zonder dat je hier dagelijks tijd in hoeft te investeren. Vooral het investeren in cryptocurrency op de lange termijn is een manier om geld te verdienen die relatief weinig tijd kost. Het is wel van belang dat je er voor zorgt dat je voldoende voorkennis hebt aangezien je anders grote risico’s neemt met je geld. 

Voorbereiding

Er zijn overal op de wereld mensen die rijk willen worden door het verhandelen van cryptocurrency. Daarom is het van belang dat je ervoor zorgt dat jij een voordeel hebt tegenover de andere investeerders. Als je zonder goede voorbereiding begint met het investeren in cryptomunten, is de kans groot dat je bepaalde fouten maakt die eigenlijk niet nodig zijn. De enige manier om dit te voorkomen is door je goed te verdiepen in cryptocurrency zodat je al bekend bent met de fouten die veel beginnende investeerders maken. 

Door je goed voor te bereiden op het investeren in cryptocurrency, zorg je ervoor dat je alle kennis hebt die je nodig hebt om te beginnen met investeren. Het is allereerst van belang dat je goed nadenkt over de manier waarop je geld wilt verdienen met cryptocurrency. Als het bijvoorbeeld zo is dat je een drukke baan hebt, maar je toch wilt verdiepen in crypto, kun je het best kiezen voor het doen van investeringen. Het is dan wel van belang dat je eerst genoeg tijd neemt om je hierin te verdiepen zodat je niet ineens een groot bedrag investeert. 

De voorbereiding op het investeren is het belangrijkste deel van de hele investering. Het kopen van cryptocurrency is bij exchanges tegenwoordig kinderlijk eenvoudig, en dat is een groot gevaar. Hierdoor zijn mensen snel geneigd te denken dat je hier gemakkelijk geld mee kunt verdienen, maar je moet wel begrijpen waarin je investeert. Het is zeker niet zo dat je gemakkelijk rijk wordt als je in crypto investeert. Toch is het zo dat de mogelijkheid er wel is, maar je hierbij of heel veel geluk moet hebben of heel goed voorbereid moet zijn. 

Adviezen van anderen

Er zijn veel mensen die beginnen met het investeren in cryptocurrency en die veel adviezen van anderen aannemen. In principe is hier niets mis mee, maar het is wel van belang dat je ervoor zorgt dat je ten eerste goed nadenkt over de kennis van degene die jou advies geeft. Er zijn namelijk mensen die graag de indruk wekken dat zij veel kennis hebben over cryptocurrency en daarom adviezen geven, maar die zelf eigenlijk weinig ervaring hebben en het grootste deel van hun kennis hebben gebaseerd op uitspraken van anderen. 

cryptocurrency 2 scaled

Traders en investeerders zijn het onderling vaak oneens. Dit zegt niets over de kennis die zij hebben, maar over hun visie op bepaalde zaken. Daarom is het sowieso van belang om altijd zelf na te denken wanneer iemand jou advies geeft. Het is bijvoorbeeld niet slim om blind te vertrouwen op de adviezen van een vriend of iemand anders die jou advies geeft. Als je advies krijgt is het in ieder geval slim om zelf onderzoek te doen om er achter te komen of dit echt zo’n goed advies is. 


Wanneer je er achter komt dat het advies wat iemand anders jou geeft goed is, kun je overwegen om te doen wat diegene je adviseert. Je moet er in ieder geval voor zorgen dat je nooit mensen blind vertrouwd. Het grootste gevaar is misschien wel het aannemen van adviezen van mensen op het internet. Deze mensen hebben vaak niets bewezen over hun kennis van cryptocurrency, maar hebben wel accounts op sociale media waarop zij andere mensen tips geven over waarin zij moeten investeren. 

Ervaring opdoen

Uiteindelijk is het bij cryptocurrency net zoals bij veel andere zaken in het leven zo dat je het het best leert door het simpelweg te doen. Daarom is het geen slechte keuze om gewoon te beginnen met het investeren van kleine bedragen waarvan het niet uitmaakt als je ze verliest. Op die manier zorg je ervoor dat je een beter beeld krijgt van het doen van onderzoek en de werking van de markten. Zo kun je zelf beslissen wanneer je genoeg kennis hebt om met grote bedragen te gaan werken.

LEREN BELEGGEN IN CRYPTO'S

Meld u hieronder aan en leer gratis hoe je zelf kunt leren beleggen met cryptocurrencies.

Check uw email om uw aanmelding te verifieren. Check ook uw spambox 😉

Er is iets foutgegaan. Probeer het opnieuw.