Zullen de altcoins in 2021 explosief stijgen?

altcoins die winnen

De markt rondom de cryptocurrency is de afgelopen jaren erg veranderd. Zo is de Bitcoin enorm in waarde gestegen en komen er dagelijks meerdere altcoins bij. Altcoins kunnen een erg goede investering zijn, maar dan moet je deze wel op het juiste moment inkopen. Daarnaast is het belangrijk dat je de juiste altcoinds. Zo stijgen niet alle altcoins in waarde en kun je er ook erg veel geld verliezen. 

Wat houdt een ‘altcoin’ in?

Het concept van de blockchain is er al sinds 1998. Echter, de Bitcoin is pas voor het eerst in 2009 op de markt gekomen. De Bitcoin is de enige echte crypto en de andere coins die eraan op trekken worden Altcoins genoemd. De afgelopen jaren zijn er enorm veel altcoins op de marktv gekomen en dit aantal blijft nog groeien.  

Naast dat het bij veel alternatieve digitale munten lukt om te groeien, zijn er ook een aantal die na verloop van de jaren verdwijnen. Het oprichten van een coin hoeft dan ook niet ingewikkeld te zijn. Wel is het belangrijk dat je met de juiste marketingstrategie te werk gaat. Zo zorgt de juiste marketing voor veel aanhang en dat is wat je wilt hebben. 

Het resultaat van altcoins

Wanneer er een nieuwe coins op de markt komen is er vrijwel altijd een groep die hiervan op de hoogte wilt blijven en wellicht wilt investeren. Hierom is het van belang dat er regelmatig wordt verteld wat van resultaten er behaald zijn. Wanneer een bepaalde altcoin veel resultaten behaald, zorgt dit voor een grote stijging qua waarde.

altcoins die winnen

De Bitcoin maakt het lastig om te groeien

De markt van de altcoins groeit de laatste tijd erg snel. Hiermee wordt bedoeld dat de hoeveelheid markt in de altcoins groeit ten opzichte van de Bitcoin. De Bitcoin is nog wel veruit de grootste en speelt een bepalende rol in de markt van de altcoins. Toch zijn er meerdere factoren die een grote rol spelen in de toekomst van de altcoins. 

Wat kunnen we van de altcoins verwachten

De altcoins zijn er dus duizenden. Hierdoor is het lastig om een uitspraak te doen over wat er met deze coins gaat gebeuren. Wel kunnen we naar een aantal altcoins kijken en de toekomst hiervan bespreken. Een erg bekende altcoin binnen de cryptocurrency. Ethereum was een aantal jaar geleden een grote hype. Veel cryptoprojecten maakte gebruik van dit systeem waardoor de markt van Ethereum snel toenam. Op dit moment zijn er veel ontwikkelingen bezig bij Ethereum. Zo komt Ethereum 2.0 uit en kan dit zorgen voor een verandering in de koers.  

bekende altcoins

Een ander bekende altcoin is Ripple. Voor Ripple was 2019 een zwaar jaar en zijn de cijfers enorm gedaald. Om een voorspelling te doen over Ripple is erg lastig. Zo maken ze zo nu en dan een slimme zet waarmee ze een groter waarde creëren. Toch blijft het een riskante altcoin om in te investeren.

Een derde bekende altcoin is Litecoin. De ontwikkelingen van de Litecoin gaan erg hard waardoor het zeker een altcoin is om te onderzoeken. Een belangrijk project van de Litecoin is dat ze de privacy willen opkrikken. Als dit goed uitpakt kan het zijn dat de waarde van de Litecoin snel toeneemt. 

Op het juiste moment investeren

Ongeacht de altcoin die je koopt, is het vooral dat je er op het juiste moment in moet stappen. Zo is het in veel gevallen af te raden om in een altcoin te stappen die in een korte tijd enorm veel in waarde is gestegen. Het kan dan namelijk wijzen op een toekomstige daling van de waarde. Echter, dit hangt erg af van de reden van de stijging.

Als het heeft te maken met erg sterke updates, dan kan het zijn dat de altcoin alleen nog maar meer in waarde zal stijgen. Wel is het belangrijk dat je vooraf rekening houdt met de risico’s. Zo is een positief rendement bij lange na niet gegarandeerd en kan het zijn dat je veel geld verliest met het investeren in altcoins.

Investeren in altcoins

Wanneer je geld wilt verdienen met cryptocurrency, kan het een slimme zet zijn om in altcoins te investeren. Het is hierbij wel belangrijk dat je onderzoek doet naar het team dat de altcoins in de markt heeft gebracht en er momenteel aan werkt. Zo kan iedereen een altcoin op de markt brengen, ook mensen die er weinig verstand van hebben. Daarnaast is het handig om te kijken naar de waarde van de Bitcoin. Doordat veel altcoins gebruik maken van dezelfde blockchain, bepaalt de waarde van de Bitcoin voor een groot gedeelte de prijs van altcoins. 

Blijf vooral op de hoogte van de laatste releases

Wanneer je geld wilt bverdienen met altcoins, is het belangrijk dat je goed op de hoogte blijft van de releases binnen de cryptocurrency. Zo kan een release van een andere coin invloed hebben op de coin waarin jij hebt geïnvesteerd, of in wilt investeren. Blijf daarom continu op de hoogte van het laatste cryptonieuws en voorkom dat je een trend mist en hierdoor geld misloopt, of zelfs verliest. 

LEREN BELEGGEN IN CRYPTO'S

Meld u hieronder aan en leer gratis hoe je zelf kunt leren beleggen met cryptocurrencies.

Check uw email om uw aanmelding te verifieren. Check ook uw spambox 😉

Er is iets foutgegaan. Probeer het opnieuw.