Is Ethereum minen aantrekkelijker dan het minen van Bitcoins in 2020?

Ethereum

Er is over de wereld verspreid erg veel geld verdiend met het minen van Bitcoins. Toch wordt dit bij elke halving minder aantrekkelijk en zijn fanatieke miners op zoek naar een ander alternatief. Een ander alternatief om geld mee te verdienen is inmiddels gevonden. Zo is er aan Ethereum zo’n 172 miljoen euro verdiend aan transactiekosten. Dit is meer dan wat er aan de Bitcoin is verdiend in september. Aan de Bitcoin blokbeloning is er namelijk zo’n 150 miljoen verdiend.  Ten opzichte van maanden ervoor is dit een flink verschil.

Geld verdienen met Ethereum en Bitcoin

Dat er geld verdiend kan worden aan cryptocurrency is inmiddels duidelijk. Toch is de manier waarop er geld verdiend kan worden anders. Zo verdien je bij de Bitcoin geld door te minen. Minen houdt in dat je transactieblokken van de Bitcoin verwerkt. Om dit te kunnen doen is er veel computerkracht nodig. In ruil voor deze computerkracht, ontvangen miners hier een beloning voor. Bij Bitcoin krijgen ze dit in Bitcoins uitbetaald en bij Ethereum kun je kiezen tussen geld of Ether. Wanneer je kiest voor bijvoorbeeld Ether, krijg je de waarde die je anders in geld uitbetaald zou krijgen, nu in Ether. Voor mensen die in Ether geloven en hier graag in willen investeren, is dit een prettige uitbetaling. 

Ethereum

Ethereum betaald tegenwoordig meer geld

Voorheen was het voor miners niet erg aantrekkelijk om Ethereum te minen. De meeste miners richtten zich dan ook op de Bitcoin. Toch is er in deze markt een bizarre omkeer opgetreden. Zo is het afgelopen maand aantrekkelijker geweest om de transacties van Ether uit te voeren. Dat het aantrekkelijker is om met Ethereum te werken heeft onder andere te maken met de halving die plaats heeft gevonden bij de Bitcoin. Zo heeft de halving ervoor gezorgd dat miners minder geld ontvingen per blok transacties. Bij Ethereum is daarentegen een flinke stijging te zien. Zo hebben zij net na de halving de markt langzaam overgenomen. 

 Ethereum miners hebben de stijging te danken aan DeFi

De reden waar de groei aan transactiekosten aan te danken is, is de opkomst van DeFi. Om een betaling te doen betaal je sinds kort aanzienlijk meer geld dan voorheen. De gemiddelde kosten van een overdracht zitten nu op zo’n 15 euro. Dit is ten opzichte van een korte tijd terug al een flinke stijging. Echter, DeFi zorgt niet alleen voor meer inkomsten per betalingstransactie. Ook hebben zij het tarief verhoogd om Ether in te kunnen wisselen in dai. Hierbij liggen de gemiddelde transactiekosten nu op zo’n 45 euro per transactie. Door deze verandering is het voor traders moeilijker om winst te maken. De miners gaan er daarentegen flink op vooruit. 

Ethereum minen

De transacties verwerken gaat binnenkort anders

In het huidige systeem van Ethereum bepaalt de hoeveelheid kracht van een computer wie de blokken met transacties mag toevoegen aan de blockchain. Echter, in de toekomst gaat dit veranderen. Zo zal dit er bij Ethereum 2.0 anders uit gaan zien. Hierbij wordt er namelijk gebruik gemaakt van Proof of Stake. Hierbij bepaald de hoeveelheid munten de kans op het toe mogen voegen van transacties. Hoe dit invloed zal hebben op de hoeveelheid verdiensten bij Ethereumminers moet nog blijken. Wel is het duidelijk dat veel mensen interesse hebben in de nieuwe werkwijze. Zo neemt het aantal Ethereum kopen toe sinds het nieuws over de update.

Wat is Ethereum 2.0?

Ethereum 2.0 is een vernieuwde versie van het huidige Ethereumnetwerk. Het grootste verschil zit hem voornamelijk in de manier van transacties verwerken. Zo draait het netwerk (zoals eerder benoemd) op Proof of Stake. Herbij kunnen validators coins inzetten om te helpen bij het verwerken van transacties. Ten opzichte van het huidige systeem Proof of Work zal dit energiezuiniger moeten zijn. Wanneer je wilt staken zal je over een flink aantal Ethereum moeten beschikken. Zo is de minimum hoeveelheid Ethers 32 stuks. 

Het aantal adressen met minimaal 32 Ethers is toegenomen

Sinds het nieuws over de nieuwe werkwijze van Ether is uitgekomen, is er een stijging van de hoeveelheid mensen te zien die 32 of meer Ethers in bezit hebben. Zo zijn er op dit moment al meer dan 100.000 mensen met een wallet van 32 Ether of meer. Dit komt neer op een stijging van zo’n 13%. De kans dat dit te maken heeft met Ethereum 2.0 is behoorlijk groot. Hieruit blijkt dat meerdere mensen het de moeite waard vinden om hier veel geld in te investeren. Of dit uiteindelijk de investering meer dan waard zal zijn, moet nog blijken. Over Ethereum 2.0 is namelijk nog niet alles duidelijk. De ontwikkelingen zijn nog volop in gang en er wordt verwacht dat deze variant pas in 2021 uitkomt. 

LEREN BELEGGEN IN CRYPTO'S

Meld u hieronder aan en leer gratis hoe je zelf kunt leren beleggen met cryptocurrencies.

Check uw email om uw aanmelding te verifieren. Check ook uw spambox 😉

Er is iets foutgegaan. Probeer het opnieuw.