Kan Ethereum in de komende 5 jaar Bitcoin van de troon stoten als grootste cryptomunt?

ethereum

Het is lastig om een realistische inschatting te maken van de toekomst van cryptocurrency. Dat komt doordat je natuurlijk nooit kunt weten wat de waarde van een cryptomunt als Ethereum in de toekomst gaat doen. Toch proberen veel mensen toch om een inschatting te maken van de toekomstige waarde van een cryptomunt. Dat is belangrijk aangezien je goed moet nadenken over welke cryptomunten je wel en niet wilt kopen. Je moet uiteraard voorkomen dat je een cryptomunt koopt die vervolgens in waarde zal dalen. Daarom moet je van tevoren toch echt een inschatting maken van de toekomst van een cryptomunt. 

Verschillende cryptomunten

ethereum

Mensen die willen investeren in cryptomunten kunnen kiezen uit een heleboel verschillende cryptomunten. Daarom weten sommige mensen niet goed in welke cryptomunt ze het best kunnen investeren. Wanneer je op zoek bent naar een cryptomunt met een zo laag mogelijke volatiliteit, kun je het best kijken naar de cryptomunten die het meest worden gebruikt. Je komt dan al snel uit bij de twee grootste cryptomunten van dit moment. Dat zijn uiteraard de Bitcoin en Ethereum. Dit zijn met afstand de grootste cryptomunten hoewel Bitcoin op alle vlakken groter en bekender is dan de nummer twee. 

Een cryptomunt uitkiezen

Het is erg lastig om te bepalen in welke cryptomunt je het best kunt investeren. Dat komt doordat je nooit weet wat de waarde van een cryptomunt in de toekomst gaat doen. Daarom blijft het altijd een beetje een gok wanneer je investeert in cryptovaluta. Je kunt uiteraard wel een inschatting maken van de toekomstige waarde van de cryptomunt waarin je wilt investeren, maar het is nooit zeker of deze inschatting ook waarheid wordt. Steeds meer mensen kiezen er voor om in Ethereum te investeren in plaats van in Bitcoin. Daarom wordt er steeds vaker gesproken over een eventuele ‘flippening’. 

Flippening

Bitcoin is al vanaf de start van het project de grootste cryptomunt. Dat is logisch aangezien het ook de eerste cryptomunt is. Alle cryptomunten die later kwamen hadden dus als het ware een achterstand op Bitcoin. Daarom denken veel mensen dat dit voor altijd zo zal blijven. Toch zijn er ook mensen die geloven dat de Bitcoin vroeg of laat voorbijgestreefd gaat worden door een andere cryptomunt. De meeste mensen die hier in geloven verwachten dat de munt die de plaats van Bitcoin gaat overnemen Ethereum is. Dat is niet gek aangezien dit naast bitcoin de meest populaire cryptomunt is. 

Wat is de flippening precies?

Veel mensen weten niet wat de flippening nu precies betekent. Flippening is de term voor het moment waarop Ethereum groter is dan Bitcoin als je kijkt naar de totale marktkapitalisatie. Dat moment is tot nu toe nog niet geweest en daarom is de flippening puur theoretisch. Daarom vragen veel mensen zich af of dit ooit nog gaat gebeuren en zo ja wanneer dat dan is. Er is niemand die je hier antwoord op kan geven aangezien er niemand is die met een glazen bol in de toekomst kan kijken. Of de flippening ooit zal plaatsvinden is nog altijd onduidelijk. 

2017

In de tot nu toe grootste crypto-bullrun die plaatsvond in 2017 werd er steeds meer gepraat over een eventuele flippening. Dat komt doordat er toen steeds meer mensen waren die verwachtten dat het Ethereum kon gaan lukken om Bitcoin voorbij te streven als grootste cryptomunt. Uiteindelijk is dit niet gebeurt, maar er zijn nog steeds mensen die verwachten dat dit vroeg of laat gaat lukken. Op dit moment is er weer een bullrun bezig die erg veel gelijkenissen vertoond met die van 2017. Daarom is het onderwerp de flippening ook in 2021 nog steeds actueel. 

Marktkapitalisatie

Door de meeste mensen wordt marktkapitalisatie aangehouden als indicatie van wanneer de flippening mogelijk zou plaatsvinden. Toch zijn er ook andere manieren waarop je de twee cryptomunten met elkaar kunt vergelijken. Zo kun je ook kijken naar het handelsvolume of het transactievolume van de cryptomunten. Er zijn een aantal sites waarop wordt bijgehouden hoe ver de flippening al is. Niet al deze sites gebruiken marktkapitalisatie als indicatie van welke cryptomunt het grootst is. Uiteindelijk is het vooral aan het publiek om te bepalen welke cryptomunt het grootst en het meest bekend is. 

Heeft Ethereum de potentie om groter te worden dan Bitcoin?

Er is veel discussie over een eventuele flippening. Dat komt doordat sommigen verwachten dat dit binnen een jaar of 5 zeker gebeurt moet zijn terwijl anderen denken dat Bitcoin aan de top zal blijven staan. Daarom is er veel discussie over de potentie van Ethereum. In principe geeft het bestaan van het begrip de flippening al wel aan dat Ethereum zeker een project met veel potentie is. Als dit niet zo zou zijn, zouden de meeste experts dit geen onderwerp vinden wat de moeite van het discussiëren waard is. 

Projecten op het netwerk van Ethereum

Het netwerk van Ethereum biedt veel mogelijkheden aan ontwikkelaars. Wanneer een project heeft besloten om een eigen cryptomunt te maken, wordt er vaak gebruik gemaakt van het netwerk van Ethereum om deze te maken. Dat komt doordat dit netwerk er voor zorgt dat het voor projecten mogelijk is om snel en relatief eenvoudig een eigen cryptomunt te ontwikkelen. Dit wordt door veel mensen genoemd als één van de redenen dat het zeker niet ondenkbaar is dat er ooit een gebeurtenis als de flippening gaat voorkomen. 

ERC-20

Mensen die affiniteit hebben met cryptomunten zullen vast al eens gehoord hebben van ERC-20 tokens. Deze tokens worden gemaakt met het meest gebruikte protocol voor het introduceren van verbeteringen op het netwerk van Ethereum. De mogelijkheden die ontstaan door het netwerk van Ethereum zijn groter dan de mogelijkheden die Bitcoin creëert. Daarom zijn sommige mensen er van overtuigd dat er vroeg of laat toch echt een gebeurtenis als de flippening zal plaatsvinden waardoor Bitcoin van de troon wordt gestoten als grootste cryptomunt.

ethereum

Verifiëren van een transactie

Het is van belang dat een transactie zo snel mogelijk wordt geverifieerd. Dat is namelijk van belang voor veel traders die de transactie zo snel mogelijk voltooid willen hebben. Daarom is het geen goed vooruitzicht voor de toekomst van Bitcoin dat het maar liefst tien minuten duurt voordat een transactie op de blockchain van Bitcoin is geverifieerd. Bij Ethereum duurt dit slechts tien seconden waardoor veel mensen verwachten dat Ethereum er in gaat slagen om Bitcoin voorbij te streven. Ook wanneer bedrijven in de toekomst gebruik willen maken van cryptomunten is het van belang dat transacties snel worden geverifieerd. 

Transactiekosten

De laatste tijd heeft er voor het Ethereum netwerk een vervelende verandering plaatsgevonden. Het is op dit moment namelijk erg duur om een transactie te doen in Ethereum. Dat komt door de grote populariteit van deze cryptomunt. Vooral de toenemende populariteit van decentrale handelsplatformen op het Ethereum netwerk zorgen er voor dat de kosten van het doen van een transactie op de blockchain van dit netwerk erg hoog worden. De verwachting is dat dit binnenkort zal zijn opgelost waardoor het geen problemen voor de toekomst van Ethereum zal opleveren. 

Proof of stake

Het consensus algoritme wat door een cryptomunt wordt gebruikt heeft veel invloed op bepaalde processen. Op dit moment maken Ethereum en Bitcoin gebruik van hetzelfde consensus algoritme. Dit consensus algoritme heet proof of work. Door dit algoritme wordt het mogelijk om Bitcoins te minen. Ethereum is van plan om over te stappen op proof of stake. Dat komt doordat het huidige algoritme veel stroom kost en de cryptomunt hierdoor een stuk minder schaalbaar wordt. Daarom zien veel mensen dit als een reden waarom het mogelijk is dat de flippening plaats gaat vinden.

Veiliger maken

Proof of stake moet er voor zorgen dat het Ethereum netwerk beter beveiligd wordt tegen eventuele aanvallen. Dat is waarschijnlijk één van de voornaamste redenen waarom deze verandering gaat plaatsvinden. Bovendien is het met proof of stake consensus algoritme makkelijker om te herstellen van een eventuele aanval op het netwerk. Bij dit consensus algoritme wordt op een andere manier bepaald wie het blok mag valideren. Het is dan niet meer mogelijk om te minen, maar je moet er voor zorgen dat je zo veel mogelijk cryptomunten ‘gestaket’ hebt. Zo wordt de kans dat jij gekozen wordt groter.

LEREN BELEGGEN IN CRYPTO'S

Meld u hieronder aan en leer gratis hoe je zelf kunt leren beleggen met cryptocurrencies.

Check uw email om uw aanmelding te verifieren. Check ook uw spambox 😉

Er is iets foutgegaan. Probeer het opnieuw.