Satos review: Gereguleerde crypto exchange!

satos.eu review

Op het platform Satos kun je makkelijk cryptocurrencies kopen door middel van iDeal of Bancontact. Satos is ooit begonnen als een hobby, maar heeft inmiddels de status van een volwaardig bedrijf weten te krijgen met als doen het gebruik van cryptocurrency zo toegankelijk en makkelijk mogelijk te maken voor iedereen in Europa.

Het assortiment van het bedrijf is echter niet zo groot, ze bieden maar vijf verschillende crypto’s aan, al zal dit in de toekomst waarschijnlijk nog gaan groeien.

Wat is Satos precies?

Satos is een platform dat handelt in cryptocurrencies, waar je op een eenvoudige manier crypto’s kunt kopen. Het doel is om uiteindelijk een zo compleet mogelijk aanbod te hebben, zodat jij de keuze hebt uit verschillende munten. Hierbij wordt er onder andere nauwkeurig gekeken naar de top 100 van de website van marktkapitalisatie. Wel is het zo dat Satos al een aantal jaar dezelfde munten aanbiedt, en dat er tot nu toe nog niets is bijgekomen. Het is dan ook maar de vraag of dit nog wel gaat gebeuren. Hierover is helaas niets te vinden.

Het is een Nederlands bedrijf dat klanttevredenheid hoog heeft zitten en ervoor wil zorgen dat iedere klant een tevreden klant is. Een nadeel bij dit platform is alleen wel dat de kosten van het platform aanzienlijk hoog zijn, en dat je daarnaast geen eigen wallets ontvangt. Het bedrijf is vooral bezig met het aanbieden van verschillende crypto’s die je via hun platform kunt kopen en verkopen.

Een veel voorkomende methode voor het kopen van crypto is door eerst Ethereum of Bitcoin te kopen, en deze vervolgens te ruilen voor een andere munt op een exchange, zoals bijvoorbeeld Binance. Echter kan dit voor iemand die hier net mee begint erg ingewikkeld zijn. Daarom doet Satos het anders. Bij Satos is het namelijk mogelijk om je munten te kopen via iDeal of Bancontact, zodat je niet eerst Bitcoin hoeft te kopen en dit weer om moet ruilen, maar direct de munten kan kopen die jij aan wilt schaffen.

Wat kun je verwachten bij Satos?

Ben je van plan via dit platform je cryptocurrencies aan te schaffen, dan kun je ervan uitgaan dat de klantensupport prima is, de prijzen eerlijk zijn en je daarnaast kan rekenen op extra begeleiding wanneer je dit nodig hebt. Satos wil namelijk graag dat iedere klant tevreden is, en daar doen ze dan ook graag extra hun best voor. De klantenservice werkt dan ook goed en vragen worden over het algemeen snel beantwoord.

De website straalt daarnaast professionaliteit uit, en laat zien dat zij zich op heel Europa willen richten. De website wordt aangeboden in verschillende talen en daarnaast is er veel informatie te vinden op de website. Zo kun je er terecht voor het laatste nieuws rondom cryptocurrency, is er een kennisbank te vinden en kan je ook de actuele koersen bekijken.

Kopen van cryptocurrency bij Satos

cryptocurrency kopen satos

Wil je bij Satos cryptocurrencies kopen, dan kan dit al vanaf een bestelling van 100 euro. Je kan de hoeveelheid die je wilt kopen invullen en vervolgens klikken op ‘aan de slag’. Op de volgende pagina kun je de hoeveelheid nog aanpassen als je dit wilt, en de betaalmethode kiezen. Vervolgens selecteer je de juiste bank en vul je het adres van je wallet in. Heb je nog geen eigen wallet? Dan kan Satos je hierbij helpen. Zelf hosten ze deze niet, en zijn dit ook niet van plan omdat ze vinden dat iedereen recht heeft op het beheren van hun eigen private keys.

Nadat jij je wallet hebt toegevoegd vul je je e-mailadres in, accepteer je de voorwaarden en klikt op ‘naar betalen’ om alles af te ronden. Is dit je eerste bestelling bij Satos? Dan is er eerst sprake van een verificatie. Je moet dan een video van jezelf maken waarom je een aantal opdrachten uitvoert die je vervolgens nar Satos toe moet sturen samen met een kopie van je identiteitsbewijs.

Na de verificatie zal de crypto snel in je wallet zichtbaar zijn, maar dit is wel afhankelijk van de transactietijd. In vrijwel de meeste gevallen worden de transacties gewoon doorgelaten na een verificatie, maar in een uitzonderlijk geval kan het zo zijn dat er om extra informatie wordt gevraagd.

Wil je deze verificatie niet doen? Dan is het mogelijk een refund aan te vragen maar hier worden wel kosten voor berekend. Deze kosten worden in rekening gebracht voor de wisselkosten, minersfee, retourkosten van 15 euro en de volatiliteit van de koers.

Verkopen van je cryptocurrencies

Naast het kopen van cryptocurrencies, kun je ze bij Satos ook verkopen, en ook dit gaat heel makkelijk. Je selecteert als eerste de munt die je wilt gaan verkopen en daarna vul je het aantal in. Hierbij zie je direct wat Satos voor jouw munten wilt betalen. Daarna klik je op ‘start verkoop’ waarna je order automatisch wordt uitgevoerd en het geld naar jouw bankrekening wordt overgemaakt. Het enige dat je hierbij in hoeft te vullen is je naam en je IBAN.

Verificaties en bijbehorende limieten

Satos is een officiële financiële instelling dat valt onder het toezicht van De Nederlandsche Bank. Dit houdt in dat zij ervoor moeten zorgen dat ze weten met wie ze zaken doen en dat ze moeten weten waar het geïnvesteerde geld precies vandaan komt. Dit kunnen zij realiseren door een videoverificatie met je uit te voeren, zoals hierboven ook al is beschreven. Dit gebeurt nadat je voor de crypto’s betaald hebt.

Het is de bedoeling dat jij deze video zelf maakt en in die video een aantal opdrachten uitvoert. Zo moet je vertellen wie je bent, waarom je cryptomunten wilt kopen en bij welk bedrijf je dit doet. Ook moet je identiteitsbewijs duidelijk in beeld zijn, samen met je gezicht, en wordt er ook om een kopie van je identiteitsbewijs gevraagd. Alle verificatievideo’s worden handmatig gecontroleerd binnen de openingstijden.

In enkele gevallen kan het voorkomen dat er om nog meer bewijs wordt gevraagd. Hierbij kun je denken aan een bewijs van rijkdom, bewijs van inschrijving op het opgegeven adres of een rekeningverificatie. Deze gegevens worden meestal aan je gevraagd wanneer je een investering doet die hoger is dan de gestelde limiet.

Het is bij Satos mogelijk een bestelling te doen tot aan 50.000 euro per transactie. Dit doen zij om zo fraudegevoelige en risicovolle klanten en bestellingen tegen te gaan. Hierna zal er geen verificatie meer plaatsvinden en zal de cool-down periode worden opgeheven.

Satos kennisbank

Zoals wij eerder al vertelde beschikt Satos ook over een kennisbank, en deze is erg uitgebreid! Zo kun je er lezen wat blockchain is, zijn er informatiegidsen te vinden over de 5 cryptocurrencies die Satos aanbiedt, wordt er uitgelegd hoe je deze 5 cryptocurrencies kunt kopen en verkopen, lees je meer over de koersen en zijn er handleidingen te vinden voor verschillende wallets.

Ontzettend handig dus, zeker wanneer je nog vrij nieuw bent in het kopen/verkopen van cryptocurrencies, of wanneer je over een bepaald onderwerp gewoon graag wat meer wilt weten. Naast al deze onderwerpen vind je er ook nog informatie over fraude en veiligheid, juridische uitleg, en kun je lezen wie er achter de Bitcoin zit en waarom dat zo’n mysterie is.

Fraude en veiligheid

Overal kan fraude en oplichting opduiken, en dat is bij zoiets als cryptocurrencies zeker niet anders. Sterker nog; doordat er zoveel geld zit in cryptocurrencies trekt het juist meer oplichters aan. In de kennisbank van Satos kun je hier alles over lezen zodat je weet waar je voor op je hoede moet zijn.

De meest voorkomende vormen van Bitcoin fraude zullen we hieronder kort uitleggen. Wil je er alles over lezen, dan is dit te vinden in de kennisbank.

Chantage met crypto’s

Chantage is een hele vervelende manier om mensen van hun coins te beroven. Je ziet dit vaak in de vorm van een e-mail, waarin de oplichters je dan wijs proberen te maken dat je pc gehackt is en daardoor precies kunnen volgen wat jij doet. Ook kunnen ze je zeggen dat er een keylogger op je pc staat, zodat ze jouw typgedrag kunnen volgen. Daarnaast gebeurt het ook vaak dat er vermeld wordt dat ze via jouw webcam beelden van jou hebben opgenomen.

Vaak bieden oplichters als deze je dan twee opties: een bepaald bedrag in Litecoins, Bitcoin of Ethereum betalen om het materiaal te vernietigen, of geen actie ondernemen. Maar in dat laatste geval dreigen ze vervolgens al jouw beelden naar contactpersonen te mailen en te verspreiden.

Neppe cryptocurrency uitwisselingen

Ook gebeurt het met enige regelmatig dat er neppe uitwisselingen worden opgezet. Op deze exchanges worden mensen dan misleid doordat er heel erg gunstige prijzen worden weergegeven. Hierdoor denken de gebruikers dat ze een gouden deal sluiten, terwijl ze in werkelijkheid natuurlijk nooit kunnen genieten van deze coins.

Weggeefacties

Iedereen weet dat informatie op het internet zich ontzettend snel kan verspreiden, en oplichters maken daar maar al te graag misbruik van. Dit doen ze bijvoorbeeld door zogenaamd gratis cryptocurrencies weg te geven. Je kan je hierbij registreren door wat persoonsgegevens in te vullen of tegen een kleine vergoeding. Uiteraard ontvang je helemaal niks, maar is het hen gewoon om je gegevens of die vergoeding te doen.

Namaak

Wat voor oplichters ook ontzettend makkelijk is, is om imitatie-accounts te maken op social media, en zich zo voor te doen als iemand anders. In dit geval gebeurt het vaak dat ze wachten totdat de echte persoon iets post, waarop zij vervolgens reageren alsof zij die echte persoon zijn. Daarna plaatsen ze neppe weggeefacties of maken reclame voor een project dat van hen is. Ook kan het zo zijn dat je een privé bericht ontvangt waarin ze je uitnodigen aan een actie mee te doen.

Malware en Ransomware

Hackers worden met de dag creatiever in het vinden van verschillende manieren om anderen te bestelen. Zorg er daarom ook altijd voor dat je het adres waar jij je crypto’s heen stuurt goed controleert. Er zijn namelijk walware-programma’s die adressen kunnen veranderen wanneer jij een adres kopieert. In dat geval stuur jij je coins dus naar een hacker. Op het moment dat je transactie door het netwerkt verwerkt is, is dit ook niet meer terug te draaien. Hierbij is het ook belangrijk dat je niet zomaar ieder programma op je pc beheerrechten geeft. Alleen als je weet waar het programma vandaan komt en waar hij voor nodig is, kun je het deze rechten geven.

Wanneer je te maken hebt met ransomware, heb je te maken met software die jouw pc geheel of gedeeltelijk blokkeert. Dit kan alleen verholpen worden wanneer jij losgeld betaalt in de vorm van coins. In dit geval doe je er goed aan altijd een professional in te schakelen om het programma te verwijderen. Ook het hebben van een goede virusscanner is geen overbodige luxe.

Bitcoin en belasting

Ook kun je in de kennisbank alles lezen over hoe het betalen van belasting over je cryptocurrencies in zijn werk gaat. Crypto’s worden op het moment nog niet gezien als wettig betaalmiddel, maar dit neemt niet weg dat het bezitten van deze munten en inkomsten in de vorm hiervan moeten worden opgegeven bij de Belastingdienst.

De enige manier waarop de Belastingdienst je aangifte bij een controle zal accepteren, is wanneer jij een heldere en geldige handelsgeschiedenis aan kan tonen.

Op vrijwel de meeste websites is het mogelijk je handelingen op te slaan en te exporteren naar een formaat dat voor de Belastingdienst makkelijk leesbaar is. indien dit niet het geval is, kan je het beste een schermafbeelding maken. Zorg er hierbij wel voor dat de koers, de datum en de hoeveelheid gekochte coins duidelijk zichtbaar zijn. Heb je deze gegevens niet, dan is het mogelijk dat je belastingaangifte na een controle ongeldig wordt verklaard.

Bij Satos is het zo dat zij na iedere aankoop een overzicht met de transactiegegevens sturen naar het e-mailadres dat jij hebt opgegeven, zodat de belastingaangifte voor jou verder geen problemen oplevert.

Klantenservice satos.eu

Voor vragen, opmerkingen of klachten kun je het contactformulier op de website invullen waarna zij zo snel mogelijk contact met je op zullen nemen. Daarnaast is het mogelijk te bellen via +31 320 32 00 36.

LEREN BELEGGEN IN CRYPTO'S

Meld u hieronder aan en leer gratis hoe je zelf kunt leren beleggen met cryptocurrencies.

Check uw email om uw aanmelding te verifieren. Check ook uw spambox 😉

Er is iets foutgegaan. Probeer het opnieuw.