Wat is Enjin en hoe kan het dat bijna niemand van Enjin heeft gehoord in 2020?

enjin

Elke dag komen er nieuwe crypto projecten bij. Al die projecten hebben een eigen doel. Bij sommige is dat om de wereld te verbeteren of om het banksysteem te veranderen. Andere proberen de wereld van het gamen te verbeteren. Enjin is een crypto project wat is bedacht om de makers van games te helpen. Dat wordt gedaan door gebruik te maken van de blockchain technologie.

Gaming industrie

De gaming industrie en de blockchain industrie hebben met elkaar gemeen dat ze altijd op zoek zijn naar nieuwe innovaties. Het is niet gek dat mensen met verstand van blockchain proberen de gaming industrie te helpen. Er gaan jaarlijks namelijk miljarden euro’s om in die industrie. Het gebruik van de blockchain technologie kan de wereld van het gamen erg verbeteren. Enjin probeert dat op meerdere manieren te doen. 

Wat is het doel van Enjin?

Enjin wil door middel van het gebruik van blockchain technologie de gaming industrie verbeteren, maar hoe willen ze dat precies doen? Het doel van Enjin is een platform waarop je digitale objecten kunt beheren. Dat klinkt vrij simpel, maar het tegendeel is waar. Een van de grootste problemen waar bedrijven in de gaming industrie mee te kampen hebben is het beheren van online objecten.

bitcoin

Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan de mogelijkheid om te betalen die toegevoegd moet worden aan een game. In de meeste gevallen zijn deze betalingssystemen behoorlijk fraudegevoelig als je deze vergelijkt met ons reguliere betalingssysteem. Het wordt daardoor voor sommige mensen mogelijk om op allerlei manieren te profiteren van dit systeem. 

Gaming

Een ander probleem voor de gaming industrie is het feit dat een developer niet kan garanderen in welke mate een item uniek is. Dat betekent dat er van bepaalde in game items ineens meerdere kunnen zijn. Enjin kan er voor zorgen dat deze problemen worden opgelost. Wat Enjin wil is de mogelijkheid creëren om een waarde-economie te maken binnen het landschap van een game. De munt waar dan mee gewerkt wordt is vanzelfsprekend de munt achter het project. 

De waardepropositie van Enjin

Het klinkt allemaal heel mooi, zo’n economie binnen een game, maar hoe ziet Enjin dit eigenlijk voor zich? Om daarachter te komen moeten we een kijkje nemen op de waardepropositie van Enjin. Die begint bij de ontwikkelaar van een game die Enjin coins koopt. Deze coins kunnen in de game verwerkt worden waardoor de maker van het spel een bepaalde waarde kan toekennen aan items in het spel. Met de Enjin coins kan de developer zijn objecten naar de blockchain overschrijven ook wel forgen genoemd. Daar zijn ook Enjin coins voor nodig.

Het bezit

Elk voorwerp heeft een bepaalde waarde die wordt bepaald door het aantal Enjin coins wat nodig was om dat item te forgen. Vervolgens is het spel klaar om gespeeld te worden. De developer kan zelf bepalen of de spelers aan het begin van het spel een aantal coins krijgen of dat ze die zelf moeten kopen. Als de spelers in het bezit zijn van bepaalde items kunnen ze deze met elkaar verhandelen via een peer-to-peer platform.

Hierdoor ontstaat een markt voor in-game producten. Het is altijd nodig om een item in te ruilen voor coins. Dit principe wordt ook wel melting genoemd. De speler zal dan de helft van de coins krijgen die nodig waren om dat item te forgen, de andere helft gaat naar de makers van de game.

Games op het Enjin platform

Op dit moment zijn er verschillende games in ontwikkeling die werken met Enjin. Een van die games is het spel bitcoin hodler. Dat is erg te vergelijken met het welbekende flappy bird. In het spel moet je dingen ontwijken waarbij je verschillende highscores kunt halen. Er zijn nog meer spellen die werken op de blockchain, maar de meest indrukwekkende ontwikkeling is toch wel Enjincraft. Dat is een minecraftserver die volledig gebouwd is op de blockchain. In die server zit een wallet geïntegreerd waardoor je eenvoudig spullen kunt verhandelen met andere spelers. 

enjin

Het doel van Ejin

Het doel van Enjin is het creëren van een multiverse van meerdere spellen. Binnen dit multiverse is het mogelijk om alle in-game items te verhandelen voor cryptomunten. Daardoor kun je indirect een item uit het ene spel ruilen tegen een item uit een ander spel. Voor de gebruikers van dit platform biedt dit een hoop nieuwe kansen. Het wordt nu mogelijk om winst te maken op items die je hebt gekocht op een game. 

De Enjin coin kopen?

Er zijn inmiddels verschillende platforms waarop je de Enjin coin kunt kopen. Het is ontzettend simpel om deze cryptomunt te kopen. Als je in Nederland woont is Bitvavo exchange een goede optie. Daar kun je eenvoudig een account aanmaken en kun je met Ideal betalen. Daardoor is het ontzettend eenvoudig om deze cryptomunt aan te schaffen. Je kunt eenvoudig geld op jouw account zetten en wanneer je winst hebt gemaakt en de munten hebt verkocht kun je dat geld makkelijk op je rekening storten. 

LEREN BELEGGEN IN CRYPTO'S

Meld u hieronder aan en leer gratis hoe je zelf kunt leren beleggen met cryptocurrencies.

Check uw email om uw aanmelding te verifieren. Check ook uw spambox 😉

Er is iets foutgegaan. Probeer het opnieuw.