Een passief inkomen creëren. Hoe kan dit?

passief

Veel mensen die handelen in cryptomunten vinden het vervelend dat ze nooit een vast inkomen hebben. Het kan namelijk zo zijn dat ze een aantal maanden weinig tot geen inkomsten binnen krijgen door het verhandelen van cryptomunten.

passief

Dat kan erg vervelend zijn aangezien je altijd je vaste lasten moet betalen. Als je dan nooit de zekerheid hebt dat je een bepaald bedrag verdient, kan het lastig zijn om bijvoorbeeld een hypotheek af te sluiten. Het kan dan erg handig zijn om een passief inkomen te genereren door je geld en/of cryptomunten te investeren in bepaalde zaken. Op die manier heb je een bepaalde zekerheid over het geld wat je verdient. 

Lange termijn investering

In het begin kan dat passieve inkomen vrij laag zijn. Het is belangrijk om goed na te denken over de gevolgen op de lange termijn van een investering die je vandaag de dag doet. Je kunt beter op de lange termijn investeren, als je dat niet doet is de kans groot dat je binnen een paar jaar een hoop geld hebt verloren. Het is belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de verschillende manieren waarop je een passief inkomen kunt creëren door te investeren in de juiste dingen. Er zijn namelijk een hoop verschillende manieren waarop je dat kunt doen. 

De ‘klassieke’ manieren om geld te verdienen met cryptomunten zoals Bitcoin, zijn erg onvoorspelbaar. Als het goed gaat kun je binnen een zeer korte tijd veel geld verdienen door in de juiste dingen te investeren. Dat werkt jammer genoeg ook de andere kant op.

Meer zekerheid

Het is namelijk zo dat je in een korte periode veel geld kunt verliezen als je een verkeerde investering doet. Zelfs mensen die al jarenlang actief zijn op de crypto markten kennen regelmatig periodes waarin zij maandenlang geen winst maken. Het gaat er natuurlijk om dat je over het totaalplaatje meer winst maakt dan verlies, maar het is ook fijn om enige vorm van zekerheid op een vast inkomen te hebben. Dat zorgt namelijk voor meer zekerheid tegenover de vaste lasten waar je maandelijks mee te maken krijgt. 

passief

Dat is dan ook de reden dat veel succesvolle traders proberen om een passief inkomen te genereren door te investeren in de juiste zaken op het gebied van cryptomunten. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat je vaak veel geld moet investeren om er voor te zorgen dat je een passief inkomen genereert waar je ook daadwerkelijk iets aan hebt.

Dat is logisch aangezien het anders erg makkelijk zou zijn om rijk te worden door te investeren in cryptovaluta. Veel mensen zijn op dit moment nog niet goed genoeg op de hoogte van de verschillende manieren om een passief inkomen te genereren door in de juiste zaken te investeren. 

Wat is een passief inkomen precies?

In de blockchain industrie verdienen de meeste mensen hun geld door te investeren of te beleggen in nieuwe projecten. Zonder de mensen die hun geld investeren in nieuwe projecten, zou de hele blockchain industrie niet kunnen groeien. De ontwikkelaars van nieuwe projecten hebben namelijk geld nodig om hun project verder te laten groeien. Bovendien is het aantal mensen wat geld investeert in een project een mooie indicatie van de hoeveelheid mensen die vertrouwen heeft in het project. Je investeert immers geen geld in een project waarvan je verwacht dat het zal gaan falen. 

Investeren in nieuwe projecten

Er zit alleen één groot nadeel aan het investeren in nieuwe projecten. Voor de investeerders duurt het doorgaans erg lang voordat ze hier winst mee maken. Ze zullen daarvoor namelijk moeten wachten totdat de waarde van de door hen aangekochte cryptomunten is gestegen. Dat gebeurt meestal niet binnen enkele weken of maanden. De waarde kan dan al wel gestegen zijn, maar nog niet genoeg om het rendabel te maken om de munten te verkopen. Op deze manier kan het in veel gevallen jaren duren voordat de investeerders kunnen genieten van hun winst.

Geld staat vast

Voor de investeerders kan dit erg vervelend zijn aangezien je op sommige momenten echt geld nodig hebt. Zoals eerder genoemd kan dat bijvoorbeeld zijn wanneer je een hypotheek gaat aanvragen of wanneer je een nieuwe auto wilt gaan kopen. Als je op zo’n moment veel geld bezit, maar je hebt dat grotendeels geïnvesteerd in cryptomunten, kan dat erg vervelend zijn.

Veel investeerders willen dan niet al hun cryptomunten verkopen, ze verwachten namelijk dat de waarde nog zal gaan stijgen. Als je op tijd nadenkt over de lange termijn gevolgen van dit soort investeringen, kom je tot de conclusie dat je een passief inkomen zult moeten creëren. Op die manier zorg je er namelijk voor dat je een inkomen hebt, zonder dat je daar regelmatig mee bezig bent. Je hoeft alleen maar geld te investeren in de juiste zaken. 

passief

Passief inkomen cryptomunten

Er zijn allerlei verschillende manieren waarop je een passief inkomen kunt genereren met cryptomunten. Het is belangrijk om je goed te verdiepen in de verschillende manieren waarop dit mogelijk is. Daardoor zul je vanzelf de manier vinden die het best bij jou past. Onder de verschillende manieren zitten veel verschillen. Die verschillen zitten hem onder andere in het rendement wat je kunt behalen door de investering te doen. Het is niet per se verstandig om de investering te kiezen waarmee het hoogst mogelijke rendement te behalen valt. Dat komt doordat dat altijd de investering is waarbij het risico het grootst is. 

Voordat je gaat investeren om een passief inkomen te creëren, is het belangrijk om je goed te verdiepen in de risico’s die daarbij komen kijken. Je moet er natuurlijk wel rekening mee houden dat je altijd een risico neemt met je geld. Als er geen risico aan de investering verbonden zou zitten, zou je er ook geen geld mee kunnen verdienen.

De risico’s van een investering

Wanneer je niet goed op de hoogte bent van alle risico’s die komen kijken bij een investering is het niet verstandig om je geld hierop in te zetten. De kans dat je je geld kwijt zult raken is doorgaans namelijk groter dan dat je op het eerste gezicht zou verwachten. Dat is heel menselijk en zelfs de meest ervaren investeerders hebben hier soms last van. Denk dus zeer goed na voordat je je geld ergens op inzet.

Een passief inkomen is eigenlijk een inkomen wat vanzelf binnenkomt. Je hoeft hier relatief weinig tijd en moeite in te investeren. Een goed voorbeeld van een passief inkomen is bijvoorbeeld het uitlenen van je geld. Als jij bijvoorbeeld je geld uitleent aan een vriend, zul je afspraken maken over de rente en het bedrag dat de vriend jou per periode(meestal maandelijks) gaat terugbetalen. Je hoeft nadat je het geld hebt uitgeleend eigenlijk niets meer te doen. Het enige wat jij nog moet doen is het geld in ontvangst nemen. Zo kun je er dus voor zorgen dat je elke maand een bepaald bedrag op je rekening ontvangt. 

Passief inkomen valuta

Dat is een voorbeeld van een manier om een passief inkomen te genereren met ‘normaal’ geld. Er zijn natuurlijk nog allerlei andere manieren waarop je voor een passief inkomen kunt zorgen. In deze tekst zul je een aantal manieren om een passief inkomen te creëren door te investeren in cryptomunten en andere zaken die daarmee te maken hebben lezen.

Het is belangrijk om na het lezen van deze tekst niet gelijk te gaan investeren in één van de manieren die je straks zult lezen. Je moet er voor zorgen dat je alles weet van een investering voordat je besluit om er in te gaan investeren. Op die manier zorg je er namelijk voor dat je op de hoogte bent van de risico’s die een investering met zich mee brengt. 

Risico’s inschatten

Wanneer je een passief inkomen wilt genereren is het belangrijk om er rekening mee te houden dat dit ook fout kan gaan. Er zijn veel verschillende manieren om een passief inkomen te creëren, en daardoor zijn er ook veel verschillende manieren waarop je daar verlies door kunt lijden. Het is daarom van erg groot belang om er voor te zorgen dat je van tevoren de risico’s goed kunt inschatten.

Er zijn namelijk al erg veel mensen geweest die dachten eenvoudig een passief inkomen voor zichzelf te genereren en daar uiteindelijk met minder geld uitkwamen. Houdt dus altijd goed in je achterhoofd dat je altijd het gevaar loopt om je geld te verliezen.

Risico’s verspreiden

Als je in de goede zaken investeert, kun je verschillende vormen van een passief inkomen voor jezelf creëren. Op die manier kun je door verschillende vaste inkomstenbronnen een relatief hoog passief inkomen opbouwen. Als je in verschillende zaken investeert, is het risico om al je geld te verliezen een stuk kleiner.

Dat komt doordat wanneer de ene bron van inkomsten wegvalt, er altijd nog een aantal anderen zijn die er voor zorgen dat je een passief inkomen hebt. Het is dus slim om je kansen te spreiden zodat je minder gevaar loopt om veel geld te verliezen. Dit zijn een aantal manieren waarop je een passief inkomen voor jezelf kunt genereren door te investeren in verschillende cryptomunten en zaken die daaraan gerelateerd zijn.

passief

Mining

Veel mensen die zich al een beetje verdiept hebben in de verschillende manieren om een passief inkomen te genereren, hebben vast al eens van mining gehoord. Dat komt doordat dit een van de populairste manieren is om een passief inkomen te genereren. Het is wel belangrijk om een zeer snelle computer te hebben wanneer je een passief inkomen wilt creëren door te minen. Om serieus geld te verdienen door cryptomunten te minen, is het namelijk noodzakelijk om een computer te hebben die over veel rekenkracht beschikt. 

Het mining proces

In de begindagen van Bitcoin was het nog niet nodig om een uitzonderlijk snelle computer te hebben om mee te doen aan het mining proces. Dat komt doordat de andere mensen die aangesloten waren op het netwerk ook niet over bijzonder snelle computers beschikken. Tegenwoordig is dat wel anders. Er zijn bedrijven die samen voor miljarden aan extreem snelle computers uitgeven om geld te kunnen verdienen met het minen van Bitcoin. Door de komst van deze bedrijven is het voor de normale mens bijna niet meer mogelijk om te minen op het netwerk van Bitcoin. Je kunt het natuurlijk wel proberen, maar je zult eigenlijk geen kans maken. 

Dat komt door de manier waarop het minen werkt. Je kunt er een passief inkomen mee creëren doordat je jouw computer al het werk laat doen. Als je computer aan het ‘minen’ is, is de computer eigenlijk aan het proberen om een extreem complexe rekensom op te lossen.

Benodigde rekenkracht

De computer die deze som als eerst heeft opgelost krijgt een beloning. Die beloning is in de vorm van Bitcoins. Het is van belang dat jouw computer over een grote rekenkracht beschikt doordat de andere computers dat ook doen. Als je met een normale computer begint met minen, zul je nooit de som als eerste oplossen. Dat komt doordat de andere computers simpelweg meer rekenkracht hebben en daardoor eerder de som op kunnen lossen. 

Waar vroeger ‘normale’ mensen het minen van Bitcoin gebruikte om een passief inkomen voor zichzelf te creëren, wordt deze markt tegenwoordig uitsluitend gedomineerd door grote bedrijven. Doordat deze bedrijven grote investeringen kunnen doen, zijn de normale mensen kansloos op het gebied van het minen van Bitcoin.

Minen van cryptomunten

Gelukkig is Bitcoin niet de enige cryptomunt die je kunt minen. Als het je interessant lijkt om een cryptomunt te gaan minen kun je er voor kiezen om op zoek te gaan naar een minder bekende cryptomunt die gebruik maakt van hetzelfde protocol. Er zijn waarschijnlijk nog geen grote bedrijven die zijn ingestapt op die cryptomunt. Dat zorgt ervoor dat jij meer kans maakt om een passief inkomen te genereren door deze munt te minen.

 

Waarom wordt er gemined?

Veel mensen vragen zich af waarom het nodig is dat er gemined wordt op een netwerk. Het lijkt voor mensen die er niets van af weten namelijk alsof er bepaalde mensen zijn die een passief inkomen cadeau krijgen. Dat is natuurlijk niet waar. Het is namelijk zo dat het voor het bestaan en de veiligheid van het netwerk erg belangrijk is dat er miners zijn. Zonder miners zou het netwerk namelijk totaal niet veilig zijn. De miners zorgen er namelijk voor dat de blokken die worden toegevoegd aan de blockchain versleuteld zijn. Als dat niet zou gebeuren zouden alle gebruikers van het netwerk relatief eenvoudig aanpassingen kunnen maken op de blockchain.

 

Het veilige aspect

Als dat zou gebeuren, zou dat er voor zorgen dat bepaalde gebruikers van het netwerk meer cryptomunten kunnen uitgeven dan ze in bezit hebben. Het hele veilige aspect waardoor veel mensen er voor kiezen om cryptomunten te kopen zou dan wegvallen. Doordat er zo veel mensen zijn die proberen een passief inkomen te genereren door te minen, is het netwerk dus een stuk veiliger. Het netwerk wordt namelijk veiliger naarmate er meer rekenkracht is aangesloten op het netwerk. Dus eigenlijk geldt: hoe meer miners hoe veiliger het netwerk. 

De Bitcoin minen

Wanneer je als ‘gewone burger’ een passief inkomen wilt genereren door cryptomunten te minen, kun je er het best voor kiezen om een minder bekende munt uit te kiezen dan Bitcoin. Het is namelijk bijna onmogelijk om een passief inkomen te genereren door Bitcoin te minen. Door de grote bedrijven die daar aan meedoen kan dat namelijk niet meer. Andere cryptomunten met een lagere hash geven die mogelijkheid wel. Het is als je dat doet wel belangrijk om er rekening mee te houden dat de risico’s die daaraan verbonden zijn een stuk groter zijn. 

Die risico’s zijn groter doordat de kans aanwezig is dat de nieuwe cryptomunt ineens een stuk minder waard wordt. Als dat gebeurt zijn alle beloningen die jij voor het minen hebt gekregen ook ineens een stuk minder waard. Daardoor kan je passief inkomen dus gevaar lopen. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat dit de andere kant op werkt. Zo kan het bijvoorbeeld gebeuren dat de waarde van de cryptomunt ineens erg hard stijgt. Dat zorgt er voor dat je passief inkomen ineens een stuk groter wordt. Hoe meer de waarde van de munt stijgt, hoe groter de kans dat grote bedrijven beslissen om te investeren in het minen van deze munt. 

passief

Staking

Veel mensen zien staking als een alternatief voor minen. Dat zou dus betekenen dat je door staking een goed passief inkomen kunt genereren. Staking werkt meestal op deze manier: iemand die coins bezit laat deze in een wallet staan. De coins in de wallet worden gebruikt om allerlei netwerkfuncties uit te voeren. Bij deze functies kun je bijvoorbeeld denken aan het valideren van transacties. In principe leen jij dus jouw cryptomunten uit aan het netwerk. In ruil daarvoor krijg jij een passief inkomen in de vorm van rente. Op deze manier kun je er dus voor zorgen dat je geld verdiend door je spaargeld uit te lenen. 

Passief inkomen voor de vaste lasten

Staking is een goede manier om een passief inkomen te genereren. Dat komt doordat je in principe geen moeite hoeft te doen en je er wel geld mee verdiend. Het is erg fijn om een passief inkomen te hebben. Daardoor kun je namelijk meer risico nemen met bepaalde investeringen. Doordat je een passief inkomen hebt, hoef je je geen zorgen te maken over je vaste lasten. Het is daarvoor natuurlijk wel belangrijk dat je een hoog genoeg passief inkomen hebt. 

Iedereen zou natuurlijk het liefst een passief inkomen genereren wat hoog genoeg is om alle vaste lasten te dekken. Het is natuurlijk lastig om dit op de korte termijn te bereiken. Je kunt er beter op focussen om op de lange termijn een passief inkomen te creëren. Door te investeren in de toekomst kun je er namelijk voor zorgen dat je over enkele jaren over een mooi passief inkomen beschikt. Staking is daar de ideale manier voor.

Lending

Dit is de meest passieve manier om een inkomen te genereren. Er zijn veel verschillende platformen waarop je dit kunt doen. Het is een relatief eenvoudige manier om een passief inkomen te creëren. Lending werkt erg eenvoudig. Je kunt een bepaald bedrag vastzetten op sommige netwerken. Als je dat doet ga je ermee akkoord dat je deze cryptomunten een bepaalde tijd niet gaat gebruiken. Je krijgt aan het eind van de periode dat het geld vast heeft gestaan de rente uitgekeerd. Deze rente kan per platform en per dag verschillen.

passief

Een smart contract

Het is erg eenvoudig om een passief inkomen te genereren door te doen aan lending. Je hoeft namelijk alleen maar de cryptomunten die je bezit een tijdje niet te gebruiken. Door middel van een smart contract wordt de overeenkomst vastgelegd. Op die manier kunnen zowel jij als het platform geen misbruik maken van de ander. Zo weet je zeker dat je op een veilige manier een passief inkomen genereert. Als je een grote hoeveelheid aan cryptomunten in je bezit hebt, is lending de ideale manier om een passief inkomen te creëren. 

Partnerprogramma’s

Er zijn crypto bedrijven die beloningen geven voor het brengen van nieuwe gebruikers naar hun platform. De nieuwe gebruikers kunnen in zo’n geval meestal rekenen op korting. Die korting kan op allerlei manieren worden gegeven. Zo zijn er bijvoorbeeld platforms die hun nieuwe gebruikers een bepaald bedrag aan cryptomunten cadeau doen. Ze moeten dan wel eerst een bepaald bedrag aan cryptomunten aanschaffen voordat ze de gratis coins krijgen. Op deze manier kunnen de platforms eenvoudig nieuwe klanten vinden en kun jij een passief inkomen genereren. 

Gebruik je bekendheid

Als je veel volgers hebt op sociale media, zou je kunnen overwegen om partner te worden van een crypto platform. Door genoeg mensen mee te laten doen, kun je een mooi passief inkomen voor jezelf creëren. Bij de meeste platforms krijg je een beloning per persoon die je inschrijft. Het is wel belangrijk om er voor te zorgen dat je je volgers niet naar platforms brengt die niet goed zijn. Doe voordat je met een platform in zee gaat altijd goed onderzoek naar het desbetreffende platform. Op die manier weet je zeker dat je een passief inkomen genereert, zonder dat anderen daar de dupe van worden. 

LEREN BELEGGEN IN CRYPTO'S

Meld u hieronder aan en leer gratis hoe je zelf kunt leren beleggen met cryptocurrencies.

Check uw email om uw aanmelding te verifieren. Check ook uw spambox 😉

Er is iets foutgegaan. Probeer het opnieuw.