Digibyte: Snelst Groeiende Cryptomunt van dit moment!

Digibyte, de sterk groeiende cryptomunt

Digibyte (DGB) is een is een muntsoort in de wereld van cryptovaluta. Door de enorme veiligheid en snelheid van deze munt, maakt Digibyte grote sprongen in populariteit in de cryptowereld.

Wat is Digibyte

Digibyte is een cryptomunt. Dit kun je zien als virtueel geld. Dit geld wordt via een blockchain, als het ware een online grootboek dat voor iedere Digibyte eigenaar is in te zien, opgeslagen.

Iedere Digibyte eigenaar, dus een deelnemer van deze blockchain, ook wel ‘node’ genoemd, heeft zijn eigen Digibyte adres. Dit kun je vergelijken met een virtuele portemonnee. Hier sla je de cryptomunt in op. Digibyte is geïnspireerd door de Bitcoin, een andere, zeer bekende cryptomunt.

Bij de blockchain van Digibyte nemen al veel nodes deel, omdat Digibyte een populaire cryptomunt begint te worden. Al 13 miljard munten van Digibyte zijn in omloop, wat uitgebreid kan worden tot 21 miljard, wat echt een enorme hoeveelheid is in de cryptowereld.

Digibyte wordt gezien als een van de veiligste soort cryptomunt, omdat er vijf verschillende manieren zijn om de Digibyte te mijnen. De bitcoin bijvoorbeeld ‘mined’ maar op 1 manier, en is daarom makkelijker te hacken. Daarnaast verloopt het handelen met Digibyte op een zeer snelle wijze. Daar waar de bitcoin 5 tot 7 transacties per seconde kan uitvoeren, kan Digibyte 560 transacties per seconde uitvoeren. 

Wat is Digibyte

Digibyte en zijn koers

Cryptovaluta kan uitgedrukt worden in echt geld. De koers laat zien welke waarde de desbetreffende cryptomunt heeft ten opzichte van bijvoorbeeld de dollar, of euro. Er zijn veel verschillende soorten cryptomunten, en elke muntsoort heeft een andere koers. Ook verandert de koers van de munt per dag.

De koers van Digibyte is hier dus onmogelijk neer te zetten, omdat het per seconde veranderd. Wel kunnen we vaststellen dat de koers van Digibyte het afgelopen jaar een stijging heeft gemaakt. Zelfs als we verder terug gaan, kunnen we stellen dat sinds mei 2017 een stijging van meer dan 1000% heeft plaatsgevonden. En de verwachtingen voor de toekomst zien er ook veelbelovend uit. Want er wordt nog een grotere stijging van de koers verwacht.

De koers wordt bepaald door vraag en aanbod. Als er een grote vraag is naar een cryptomunt zal zijn waarde ook stijgen. Automatisch geldt dan ook dat wanneer er weinig vraag is naar een cryptomunt, de waarde zal dalen.  De actuele koers van Digibyte is online via verschillende websites in te zien. Je kunt er dan voor kiezen om de stijging of daling van de afgelopen 24 uur in te zien, of wat de koers van Digibyte het afgelopen jaar heeft gedaan. 

Hoe kom je aan Digibyte

Je kunt op een simpele manier aan deze cryptomunt komen. Online maak je een account aan en op een gemakkelijke wijze als bijvoorbeeld iDeal betaal je. Elke euro die je stort wordt omgezet in Digibyte.

Afhankelijk van hoeveel euro’s, of een andere muntsoort als bijvoorbeeld dollar, je omzet krijg jij een Digibyte saldo. Je kunt nu direct transacties laten plaatsvinden met andere Digibyte eigenaren.

Hoe kom je aan Digibyte

Hoe sla je Digibyte op

Wanneer je de eigenaar bent van Digibyte zijn er verschillende manieren om je cryptomunten op te slaan. Deze manieren worden ook wel wallets genoemd. De naam zegt het al, een portemonnee.

Om te kunnen handelen met Digibyte, of welke willekeurige cryptomunt dan ook, heb je twee dingen nodig, je Private key en je Public key.
Je Private key is een code die zeer vertrouwelijk opgeslagen dient te worden, want met deze code kunnen jouw cryptomunten uitgegeven worden.

Zie dit als jouw pincode, of de code die je moet invoeren als je wilt internetbankieren. Wanneer iemand anders deze in handen krijgt, kan deze persoon uit jouw naam jouw Digibytes versturen.

Dan is er nog je Public key. Dit is jouw Digibyte adres, waar anderen munten naartoe sturen. Dit kun je weer vergelijken met je IBAN. Er zijn verschillende soorten wallets. Online wallets, ook wel exchange genoemd, hier wordt als het ware jouw cryptomunten in de cloud opgeslagen. Dit maakt het zeer gebruiksvriendelijk omdat je op elk moment van de dag, waar je ook bent je cryptovaluta kunt beheren. Echter is dit relatief onveilig.

Dan is er de hardware wallet. Dit is een fysiek apparaat dat je in je computer stopt als een USB stick, om zo je munten te beheren.
Dit is zeer veilig aangezien je offline handelt. Wel moet je zorgen dat je je hardware wallet niet verliest.

Tot slot kun je kiezen voor een software wallet. Hiermee download je een programma op je laptop of computer, en aan de hand van dit gedownloade programma werk je met je munten. Let op, je computer dient geheel virus en malware vrij te zijn, anders zou dit je wallet binnen kunnen dringen.

LEREN BELEGGEN IN CRYPTO'S

Meld u hieronder aan en leer gratis hoe je zelf kunt leren beleggen met cryptocurrencies.

Check uw email om uw aanmelding te verifieren. Check ook uw spambox 😉

Er is iets foutgegaan. Probeer het opnieuw.