Cryptovaluta kopen in 2021? Bereid je eerst goed voor!

cryptovaluta

Het wordt tegenwoordig steeds populairder, investeren in cryptovaluta zoals Bitcoin. Dat komt doordat er steeds meer mensen zijn die de mogelijkheden van de blockchain en het digitale geld zien. Daarom is het voor hen een logische volgende stap om hierin te investeren. Het is echter wel van belang dat mensen die van plan zijn om in cryptocurrency te investeren ervoor zorgen dat zij voldoende kennis hebben over dit onderwerp. Zonder de juiste kennis en ervaring is de kans op het maken van verlies een stuk groter. 

Voorbereiding

De voorbereiding op het investeren in cryptovaluta is essentieel voor mensen die winst willen maken. Er zijn veel mensen die niet besluiten om te investeren in cryptomunten omdat zij toekomst zien in de blockchain technologie, maar die vooral investeren omdat ze zien dat het anderen is gelukt om hier veel geld mee te verdienen. Dat kan in principe best een goede drijfveer zijn om succesvol te worden in het investeren, maar het is wel van belang dat je er rekening mee houdt dat je niet zomaar rijk wordt aan cryptovaluta. 

Er zijn steeds meer mensen die besluiten om in te stappen in het investeren in crypto. Dat doen zij vooral doordat er steeds meer in het nieuws komt over cryptomunten waardoor mensen zich bewust worden van de mogelijkheden die dit voor hen kan bieden. Mond-tot-mondreclame werkt bovendien erg effectief. Als je iemand kent die veel geld heeft verdient met het investeren in cryptovaluta, is de kans groter dat jij later ook zult beginnen met investeren. 

Het is vrij logisch dat mensen die anderen kennen die investeren in cryptomunten er eerder voor zullen kiezen om dezelfde keuze te maken. Dat komt vooral doordat iedereen toch een beetje jaloezie voelt als je ziet dat iemand anders op een ogenschijnlijk zeer makkelijke manier veel geld heeft weten te verdienen. Hoe erg je het de ander ook gunt, je zou zelf ook graag op een relatief eenvoudige manier geld willen verdienen. Het investeren in cryptovaluta lijkt echter een stuk makkelijker dan het daadwerkelijk is. 

Veel mensen die zelf nog geen ervaring hebben met het investeren in cryptomunten denken dat het heel simpel is. In principe hebben zij gelijk aangezien je enkel een cryptomunt hoeft te kopen en vervolgens moet wachten tot de prijs is gestegen. Vervolgens kun je je cryptomunten verkopen en heb je winst gemaakt. In de praktijk is het allemaal echter een stuk gecompliceerder. Het is namelijk zo dat je als investeerder vooral moet kunnen inschatten wat een bepaalde cryptomunt in de toekomst gaat doen. 

De toekomst inschatten

Als je wilt investeren in cryptovaluta moet je zo veel mogelijk je best doen om de toekomst in te schatten. Het gaat hierbij dan natuurlijk om de toekomstige koers van een cryptomunt. Je koopt cryptovaluta enkel als je denkt dat de koers in de toekomst zal gaan stijgen. Als je verwacht dat dit niet gaat gebeuren, maar dat de koers juist gaat dalen, is het misschien slim om short te gaan. Dat kennen de meeste mensen al van het handelen in aandelen, maar het is ook mogelijk om dit te doen bij cryptomunten.

Wanneer je een cryptomunt hebt geanalyseerd en op basis van jouw bevindingen verwacht jij dat de koers van de desbetreffende munt zal gaan dalen, kan het een goed idee zijn om short te gaan. Dat betekent dat je geld inzet op een dalende koers. Als de koers van de cryptomunt waarop jij dit hebt ingezet ook daadwerkelijk zal dalen, krijg jij hier een beloning voor. Hoe verder de koers gedaald is op het moment dat je uitcasht, hoe meer geld je hebt verdiend. Op die manier kun je geld verdienen met short gaan op cryptomunten

Het zou voor mensen die traden of investeren in cryptovaluta erg handig zijn om een glazen bol te hebben waarmee zij in de toekomst kunnen kijken. Dat zou er namelijk voor zorgen dat zij de toekomstige koersen van de cryptovaluta waarin ze mogelijk willen investeren precies kunnen voorspellen. Dit is echter niet het geval en dat is hetgeen wat het investeren en traden zo lastig maakt. Je weet nooit of cryptovaluta hun waarde behouden of dat ze ineens veel meer of minder waard worden. 

Cryptovaluta worden steeds populairder

Er zijn mensen die voorstanders zijn van cryptovaluta, maar er zijn ook zeker mensen die hier niet zulke fans van zijn. Beide partijen hebben hun eigen redenen waarom zij dit vinden. Ondanks het feit dat er ook mensen zijn die juist vinden dat cryptomunten niet zomaar door iedereen gebruikt zouden moeten worden, is de populariteit van het digitale geld enkel aan het groeien. Het is namelijk zo dat er steeds meer mensen zijn die cryptovaluta als een goed en winstgevender alternatief voor de aandelenmarkt zien. 

De groeiende populariteit van cryptovaluta heeft verschillende redenen. Zo is de hele wereld in de ban van de coronacrisis en dit heeft zeker effect op de koersen van crypto’s. Het is namelijk zo dat er veel bedrijven zijn die als gevolg van de strenge coronamaatregelen die in veel landen van kracht zijn een groot deel van hun omzet verliezen. Dit is natuurlijk enorm slecht voor de economie en daarom zorgen centrale banken en overheden ervoor dat er veel geld wordt bijgedrukt zodat dit over de economie kan worden verspreid. 

Op deze manier willen regeringen ervoor zorgen dat bedrijven en mensen meer geld in hun zak hebben waardoor zij eerder geneigd zijn om dit uit te geven. In principe is sparen en investeren goed, maar als er te veel mensen zijn die dit doen, is er eigenlijk te weinig geld in omloop. Daarom kan het voor een overheid of een centrale bank een logische stap zijn om meer fiatgeld bij te drukken. Tegelijkertijd heeft dit ook een zeer negatief effect voor de mensen die hun best doen om altijd zo veel mogelijk geld opzij te zetten op een spaarrekening.

Wanneer de overheid of de centrale bank geld aan het bijdrukken is, heeft dit als effect dat er meer geld in omloop is. Dit klinkt mooi en is goed voor de bedrijven, maar voor de individuele spaarder is dit funest. Als er meer geld in omloop is, is dit een minder schaars goed dan wanneer er maar weinig geld in omloop is. Daarom treed inflatie op wanneer er geld wordt bijgedrukt. Dit zorgt er dus voor dat het geld minder waard wordt. Eén euro is tegenwoordig bijvoorbeeld minder waard dan één euro tien jaar geleden. 

In principe hebben de meeste mensen niet zo veel last van de inflatie. Toch is het slim om je ervan bewust te zijn dat een grote spaarrekening niet altijd de oplossing is. Als er een hoge mate van inflatie optreed zal het geld op je spaarrekening in een rap tempo minder waard worden. Dat is voor sommige mensen een reden om sinds de coronacrisis te beginnen met het investeren in cryptovaluta. Zij zijn bang dat hun vermogen veel waarde verliest waardoor zij uiteindelijk minder rijk worden door te sparen. 

Waarde van je geld behouden

De mate van inflatie is voor veel mensen een reden om hun geld te investeren in cryptovaluta of andere bezittingen. Als je je geld investeert in iets met een variabele waarde kan dit een goede manier zijn om waarde te verdienen in plaats van waarde te verliezen. Het enige wat dan belangrijk is, is dat de winst die je maakt hoger is dan de mate waarmee inflatie waarde van je geld afneemt. Op die manier maak je meer winst dan dat je waarde verliest waardoor je door de jaren heen telkens meer vermogen opbouwt. 

Om de waarde van je geld te behouden kun je verschillende beleggingen doen, maar er zijn de laatste tijd steeds meer mensen die besluiten om te investeren in cryptovaluta. Het is voor hen erg aantrekkelijk dat het bij cryptovaluta niet ongebruikelijk is dat de waarde van een munt binnen enkele dagen ineens tientallen procenten kan stijgen. Als dit gebeurt met de cryptovaluta waar jij in hebt geïnvesteerd, kan dit je veel geld opleveren. Het enige waar je wel rekening mee moet houden is het feit dat dit ook in je nadeel kan werken. 

cryptovaluta 9 scaled

Hoge volatiliteit

Het is van belang om er als beginnende investeerder of trader van op de hoogte te zijn dat je door te investeren in cryptovaluta toch best een groot risico neemt. Dat komt doordat cryptovaluta over het algemeen een zeer hoge volatiliteit hebben. De volatiliteit van een bezitting is de mate waarmee de waarde kan fluctueren. Als iets een zeer hoge volatiliteit heeft wil dat dus zeggen dat dit een product is wat totaal niet waardevast is. Het is van belang dat je hiervan op de hoogte bent voordat je gaat investeren. 

Er zijn op dit moment veel mensen die overwegen om te investeren in cryptovaluta. Bij de meeste mensen is dat het effect van het feit dat zij veel nieuws zien wat hen er op wijst dat zij geld kunnen verdienen met cryptomunten. Het is dan wel van belang dat zij goed worden voorgelicht over de risico’s die er komen kijken bij een investering in crypto. Er is niemand die je zomaar helpt met dit soort voorlichting en daarom is het van belang dat zij zelf het initiatief nemen om meer informatie te vinden over dit soort zaken. 

Mensen die willen investeren in cryptomunten en besluiten om direct geld te investeren voordat zij onderzoek hebben gedaan nemen grote risico’s. Het is voor hen namelijk totaal niet duidelijk of het wel een goed idee is om te investeren in crypto. Er zijn namelijk genoeg momenten waarop je niet in bepaalde cryptomunten wilt investeren. Als je zonder enig idee over cryptovaluta besluit te investeren ben je dus zeer onverstandig bezig. Daarom is het slim om ervoor te zorgen dat je voldoende voorkennis hebt om verstandig te kunnen investeren.

Verschillende redenen om je goed voor te bereiden op een investering

Het is voor iedereen die van plan is om te investeren in cryptovaluta erg belangrijk dat zij ervoor zorgen dat ze goed voorbereid zijn. Er zijn erg veel verschillende redenen waardoor dit zo belangrijk is. Eén van de voornaamste redenen is het feit dat je de risico’s die een investering met zich meebrengt vaak niet goed kunt inschatten als je hier te weinig kennis van hebt. Daarom zou alleen dit al een reden moeten zijn dat niemand zomaar investeert in cryptomunten. Toch blijven veel mensen dit doen. 

Cryptovaluta zijn erg nieuw

Het is zo dat cryptomunten en blockchain pas een jaar of tien oud zijn. Dat betekent dat er nog veel ontwikkelingen moeten worden doorgevoerd voordat dit op een punt is waar andere investeringen zijn. Het is bijvoorbeeld zo dat de aandelenmarkt ook 50 jaar geleden al een traditionele manier was om je geld te investeren. Er zijn steeds meer mensen die verwachten dat cryptovaluta over tientallen jaren net zo geïntegreerd zullen zijn in onze samenleving als aandelen op dit moment zijn. 

Er zijn veel verschillende redenen waardoor cryptomunten een grote risicofactor met zich meebrengen. Het is bijvoorbeeld zo dat er nog weinig gereguleerd is op het gebied van cryptovaluta. Als je dit vergelijkt met het huidige banksysteem, zul je zien hoe groot de verschillen zijn. Het is voor banken tegenwoordig bijna niet mogelijk om fraude te plegen of om op een andere manier dingen te doen die echt niet kunnen. Dat komt door de vele wetten en andere regels waaraan het bankwezen zich moet houden. 


Bij cryptomunten verwachten veel mensen daarom ook dat allerlei zaken gereguleerd zijn. Dat is echter wel anders. Ten eerste is er binnen een blockchain geen centrale partij die verantwoordelijk kan worden gehouden voor alles wat er op de blockchain gebeurt. Het is namelijk zo dat dit systeem volledig zonder centrale partij werkt en alles wordt beveiligd door middel van vele computers die onafhankelijk zijn van elkaar, maar toch samenwerken om het netwerk draaiende te houden. Dat is de kracht van blockchain. 


Als je niet goed begrijpt hoe een blockchain precies werkt, is het van belang dat je je eerst eens verdiept in dit onderwerp. Het is namelijk zo dat de basis van nagenoeg alle cryptomunten een blockchain is. Daarom is het sowieso niet verstandig om te investeren zonder dat je weet hoe een blockchain werk. Een blockchain is een uniek systeem wat het mogelijk maakt om transacties te doen zonder dat er een centrale partij is. Dit heeft veel voordelen, maar er zitten ook een aantal nadelen aan het gebruik van blockchain.

Het is voor veel mensen lastig om in te schatten hoe groot bepaalde risico’s zijn. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat zij verwachten dat iedere crypto-exchange volledig gereguleerd is. Het is logisch dat mensen de neiging hebben om dit te denken, maar in principe kunnen wij allemaal onze eigen exchange opstarten. Dat komt doordat er nog maar weinig wetten zijn die over dit onderwerp gaan. Daarom is het van belang dat je je hiervan bewust bent zodat je een beter beeld krijgt van het risico wat je neemt met het investeren in cryptovaluta.

Fraude door een exchange

In het verleden zijn er al verschillende gevallen bekend van mensen die veel geld kwijt zijn geraakt doordat zij hun cryptovaluta in een wallet op een exchange lieten staan. De eigenaar van de exchange heeft dan bijvoorbeeld besloten om mensen op te lichten en kiest ervoor om te verdwijnen met alle cryptomunten die mensen aan zijn of haar bedrijf in bewaring hebben gegeven. Je kunt hier weinig tegen doen aangezien je ermee akkoord bent gegaan dat de exchange jouw cryptovaluta voor je bewaart.

Het is van belang om op de hoogte te zijn van dit soort risico’s en niet te denken dat het systeem net als bij het banksysteem helemaal is gereguleerd. Er komen langzaamaan wel steeds meer wetten bij op het gebied van cryptovaluta. Zo moet je je tegenwoordig bijvoorbeeld identificeren voordat je cryptomunten kunt kopen op een exchange. Dit komt door de grote mate van anonimiteit die je op een blockchain hebt. Hierdoor zouden criminelen dit makkelijk kunnen gebruiken om geld wit te wassen. 

In het verleden zijn er ook exchanges geweest die zijn gehackt waardoor veel mensen hun cryptomunten kwijt zijn geraakt. Het is natuurlijk erg vervelend als dit gebeurt en daarom is het van belang om je exchange zorgvuldig uit te kiezen. Zo zorg je ervoor dat je het risico dat dit soort situaties zich voordoen zo klein mogelijk houdt. Er zijn zelfs exchanges die zich hebben laten verzekeren tegen hackers. Dit betekent dat je als gebruiker van de exchange geen risico loopt doordat de waarde van je wallet vergoed zal worden bij een eventuele hack. 

De markt voor cryptovaluta is nog volop in ontwikkeling

Het is voor mensen die overwegen om te investeren in cryptovaluta van belang om eerst de markt een tijdje te bestuderen. Op die manier kun jij namelijk een beter beeld krijgen van eventuele patronen en andere zaken die van invloed kunnen zijn op de toekomstige prijs van de cryptomunten die je in je bezit heb. Dit helpt vooral bij beginnende investeerders enorm bij het beperken van het verlies. Dat is erg fijn aangezien je juist in het begin wilt weten hoe je de kans op verlies zo veel mogelijk kunt verkleinen. 

Op dit moment kan niemand je vertellen hoe de markt zich in de toekomst zal ontwikkelen, maar het is wel van belang dat je je eigen mening hierover vormt. Als je zonder enige voorkennis investeert in crypto is de kans groot dat je de verkeerde keuzes zult maken waardoor je spijt krijgt van je investering. Om dit te voorkomen kun je erg veel verschillende dingen doen. Zo is het bijvoorbeeld van belang dat je de markt een tijdje hebt bestudeerd. Het is nooit verstandig om halsoverkop te investeren aangezien het risico hierbij te groot is. 

In het begin van de cryptomarkt waren er nog niet zo veel mogelijkheden. Op dit moment is juist het tegenovergestelde waar en zijn er veel verschillende projecten die gericht zijn op cryptovaluta. Dat zorgt ervoor dat het voor veel mensen lastig is om het overzicht te bewaren. Daarom is het voor mensen die beginnen met investeren zeer verstandig om eerst een beter beeld te hebben van de markt. Op die manier kun je voorkomen dat je investeringen doet die later niet goed uitpakken. 

Er zijn steeds meer nieuwe ontwikkelingen die natuurlijk erg interessant zijn voor beginnende investeerders. Het is wel van belang dat je als nieuweling in de wereld van de cryptovaluta goed nadenkt over de risico’s die er komen kijken bij het handelen in cryptomunten. Er zijn geen investeringen zonder risico en daarom is het slim om eerst na te gaan hoe groot het risico is wat je neemt. Dat is de enige manier waarop jij op een verstandige manier kunt investeren. 

De ontwikkelingen die de cryptomarkt doormaakt kunnen erg snel gaan. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de hype rondom NFT’s, wordt duidelijk hoe snel dit soort ontwikkelingen kunnen gaan. Enkele maanden geleden wisten veel mensen niet wat een NFT was, maar op dit moment worden er hoge bedragen betaald door mensen die een NFT willen bezitten. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat er een hele nieuw stroming binnen de moderne kunst ontstaat. Dat zou natuurlijk prachtig zijn. 

cryptovaluta 8 scaled

Makkelijk geld verdienen?

Er zijn nog te veel mensen die denken dat je door cryptovaluta te kopen en verkopen op een eenvoudige manier rijk kunt worden. Als je makkelijk en snel geld wil verdienen is het echter niet verstandig om halsoverkop te investeren in cryptomunten. Je neemt hiermee namelijk een ontzettend groot risico. Vooral als je niets aan voorbereiding hebt gedaan is de kans op het maken van verlies vrij groot. Daarom is het van belang dat je je beseft dat je niet zomaar even rijk kunt worden door te investeren in cryptovaluta.

De meeste mensen die denken dat je gemakkelijk rijk kunt worden door crypto denken dit omdat zij mensen kennen die dit hebben gedaan. Toch zullen de meeste mensen die rijk zijn geworden door cryptomunten te verhandelen er jaren over hebben gedaan om dit te bereiken. Daarnaast hebben zij hoogstwaarschijnlijk eerst geprobeerd om zo veel mogelijk kennis op te doen. Op die manier kun je uitgroeien tot een betere investeerder. Als je zonder enige idee van de markt gaat investeren neem je simpelweg een te groot risico.

Het is van belang dat je ook als je een vriend of kennis hebt die beweert heel eenvoudig rijk te zijn geworden met cryptovaluta niet zomaar gaat investeren. Je moet je in ieder geval zo goed mogelijk hebben ingelezen zodat je begrijpt waarin je aan het investeren bent. Als je dit niet doet, is het erg lastig om verstandige keuzes te maken. Het investeren lijkt voor jou dan meer op gokken aangezien het niet mogelijk is om zonder onderzoek te doen enige inschatting te maken van de toekomstige koeren. 

De toekomst voorspellen

Zoals eerder genoemd zou je als investeerder in cryptovaluta graag de toekomst kunnen voorspellen. Het is echter zo dat niemand dit kan, maar er zijn wel zaken waar je op kunt letten als je gaat investeren. Je moet natuurlijk niet zomaar een cryptomunt kopen, het is van belang dat je je goed verdiept in het project achter de cryptomunt. Als je denkt dat het project wat bij de cryptomunt hoort in de toekomst een succes kan worden, kan het een goed idee zijn om hierin te investeren voor op de lange termijn.

Er zijn erg veel factoren die mee kunnen spelen bij het maken van een inschatting van de prijs van cryptovaluta. Het is zoals eerder genoemd van belang dat het project wat achter een cryptomunt zit goed is. Als je denkt dat het project waardeloos is, maar de cryptomunt in de toekomst nog in waarde zal stijgen, kan het een goed idee zijn om de munt alsnog te kopen. Het is dan wel van belang dat je dit ziet als een trade en niet als een investering op de lange termijn. Je moet deze coin dan direct verkopen wanneer de prijs goed is. 

Het is wel van belang dat je altijd je eigen keuzes maakt op het gebied van investeren en traden. Dat komt doordat anderen je wel advies kunnen geven, maar je nooit zeker weet wat hun motieven zijn. Daarnaast is het sowieso belangrijk om niet te investeren als je niet begrijpt waarin je investeert. Als je dus niet weet waarom het volgens een vriend of kennis een goed idee is om te investeren, is het sowieso geen goed idee om te investeren. Je kunt dan wel samen bespreken waarom hij of zij dit denkt.

Door samen met degene die je advies geeft over investeringen te praten over de redenen dat een investering goed kan zijn, leer jij meer over cryptovaluta. Het is dan wel van belang om je niet te veel te hechten aan één persoon die je advies geeft. Je moet altijd zelf blijven nadenken en niet alleen de strategie van iemand anders kopiëren. Dit kan nuttig zijn, maar het hebben van een eigen mening en eigen bevindingen is erg belangrijk. Stel dat diegene je geen advies meer geeft, wat doe je dan?

Het is altijd belangrijk om zelf na te denken. Eigenwijs zijn is voor een investeerder of trader van cryptovaluta best een handige eigenschappen. Je moet natuurlijk niet te eigenwijs zijn. Soms is het best handig om het advies van een ander in overweging te nemen. Het is dan wel van belang om altijd zelf te blijven denken over wat de reden is dat dit goed advies is. Zo voorkom je dat je op aanraden van iemand anders een investering doet waar je later spijt van krijgt. Daarom is het sowieso van belang om te beginnen met het doen van je eigen onderzoek. 

Je zou als investeerder in cryptovaluta veel waarde kunnen hechten aan de adviezen van anderen die meer ervaring hebben dan jij, maar het is van belang om altijd je eigen mening te blijven houden. Dit kun je enkel doen door je goed te verdiepen in cryptomunten en alles wat daarmee te maken heeft. Het is ook erg belangrijk om op de hoogte te blijven van het nieuws over dit onderwerp. Zo kun jij ervoor zorgen dat je altijd weet wat er gebeurt in de wereld van cryptovaluta. Dat is erg belangrijk als investeerder of trader. 

Geen advies

Het is van belang dat iedereen die deze tekst leest zich beseft dat alle tips en adviezen die hierin worden gegeven op geen enkele manier opgevat mogen worden als financieel advies. Je bent dan ook altijd zelf verantwoordelijk voor investeringen die je doet en daarom is het van belang om zelf te blijven nadenken. Dat is de enige manier waarop jij de verantwoordelijkheid kunt nemen voor je eigen keuzes. Het is ook erg belangrijk dat je er rekening mee houdt dat mensen zich op het internet anders kunnen voordoen dan ze echt zijn. 

Pas op voor influencers

Er zijn veel mensen die veel tips en adviezen aannemen van mensen op het internet. Dit heeft ervoor gezorgd dat er steeds meer influencers zijn die zich bezighouden met cryptovaluta en andere zaken waarmee je geld kunt verdienen. Het is echter van groot belang dat je de adviezen van dit soort influencers met een flinke korrel zout neemt. Er zijn bijvoorbeeld mensen die zich op het internet voordoen als iemand met veel ervaring in het investeren terwijl ze eigenlijk net zo weinig ervaring hebben als jijzelf hebt. 

Het is van belang om er rekening mee te houden dat de adviezen van influencers die het over cryptovaluta hebben vaak gebaseerd zijn op hun eigen verdienmodel. Er zijn bijvoorbeeld veel mensen die een account op instagram hebben waarop zij bepaalde exchanges promoten. Als mensen dan via hun eigen link op de exchange komen krijgt de influencer een bonus. Dat is voor diegene natuurlijk een goede manier om geld te verdienen, maar jij als investeerder moet je er wel van bewust zijn dat zaken op deze manier verlopen. 

Er zijn nog steeds te veel mensen die influencers vrij makkelijk geloven omdat zij foto’s plaatsen die erop wijzen dat zij veel geld hebben. Het is dan aannemelijk dat zij dit hebben verdiend met het investeren in cryptovaluta, maar de kans is ook vrij groot dat ze op een andere manier aan dit geld komen. Daarom moet je nooit zomaar adviezen van influencers opvolgen. De kans is dan namelijk aanwezig dat dit advies puur bedoeld is om zelf zo veel mogelijk te verdienen. 

Het vervelende aan het internet en sociale media is het feit dat het erg lastig is om in te schatten of mensen echt zo zijn als zij zich voordoen. Een groot deel van de mensen doet zich op sociale media anders voor dan ze daadwerkelijk zijn en dat is natuurlijk niet fijn. Het is daarom van groot belang om voorzichtig te zijn met het aannemen van adviezen van mensen op het internet. Je neemt namelijk een groot risico door puur op basis van andermans advies te investeren. 

cryptovaluta 7 scaled

Risico’s zo veel mogelijk verkleinen

Als je wilt investeren in cryptovaluta is het van belang om van tevoren onderzoek te doen. Eén van de voornaamste redenen dat dit zo belangrijk is, is het feit dat je voldoende kennis moet hebben over cryptovaluta om de risico’s van een investering zo veel mogelijk te verkleinen. Daarom is het verstandig om je van tevoren goed te verdiepen in alles wat met cryptovaluta te maken heeft. Hier valt natuurlijk ontzettend veel over te leren en daarom is het aan te raden om te beginnen met de basis. Leer bijvoorbeeld eerst hoe een blockchain precies werkt. 

Mensen die voldoende kennis over cryptovaluta hebben, kunnen de risico’s die bij een investering komen kijken zo veel mogelijk verkleinen. Dat is voor veel mensen al genoeg reden om zich te verdiepen in crypto, maar er zijn ook mensen die toch denken dat ze snel geld kunnen verdienen door bijvoorbeeld Bitcoin te kopen. Het is mogelijk dat dit lukt, maar een goede voorbereiding is essentieel. Bovendien is het ook bij andere investeringen nooit slim om te investeren als je niet precies weet waarin je investeert. 

Risicomanagement

Risicomanagement is ontzettend belangrijk voor iedereen die investeert in cryptovaluta. Het is namelijk zo dat je voordat je een trade of investering doet moet kunnen inschatten hoe groot het risico wat je neemt is. Je kunt dit natuurlijk nooit precies weten, maar het maken van een realistische inschatting is erg belangrijk. Het is namelijk zo dat je als investeerder of trader geen onnodige risico’s wilt nemen. Er zijn verschillende manieren om de risico’s die je neemt zo veel mogelijk te beperken. Dat kun je bijvoorbeeld doen door orders te plaatsen. 

Er zijn verschillende soorten orders die je kunt plaatsen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een order te plaatsen die ervoor zorgt dat je cryptomunten automatisch worden verkocht wanneer de koers een bepaald punt heeft bereikt. Dit kan zowel gedaan worden om het verlies te beperken als om je winst automatisch te nemen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een stop loss te zetten op een bepaalde koers zodat je zeker weet dat je niet meer verlies kunt maken dan dat. 

Het is alleen wel van belang om bij het plaatsen van een stop loss rekening te houden met het feit dat cryptovaluta hoog volatiel zijn. Dat wil zeggen dat de waarde van de cryptomunten binnen erg korte tijd tientallen procenten kan stijgen of dalen. Daarom kan een stop loss er ook voor zorgen dat je juist verlies maakt. Als de waarde van de cryptomunt die jij hebt gekocht even sterk daalt, maar er vervolgens weer bovenop komt kan een stop loss ervoor zorgen dat je verlies maakt terwijl dit helemaal niet nodig was. 

Dit soort technieken en risico’s leer je tijdens het investeren en het traden, maar het is wel van belang dat je hier voordat je begint met investeren of traden wel weet hoe je dit kunt gebruiken. Als je bijvoorbeeld investeert zonder dat je überhaupt weet dat je een stop loss kunt plaatsen, ben je niet voldoende voorbereid. Het is daarom slim om je voordat je geld investeert in te lezen in dit soort onderwerpen. Je moet er ook voor zorgen dat je niet al je informatie van dezelfde bron haalt. 

Winst nemen of toch wachten?

Het is voor mensen die investeren in cryptovaluta vrij gebruikelijk om één keer een cryptomunt te kopen en deze vervolgens voor een lange tijd vast te houden. Dat kan slim zijn omdat de waarde over een lange periode meer kan stijgen dan in enkele weken. Toch kan het te lang vasthouden van cryptovaluta er ook voor zorgen dat je winst misloopt. Omdat cryptomunten zo volatiel zijn is dit een risico waar je zeker rekening mee moet houden wanneer je gaat investeren. 

Er zijn bijvoorbeeld mensen die cryptovaluta kopen met het plan om deze jaren vast te houden. Als je dit doet, loop je het risico om winst mis te lopen. Wanneer de cryptomunt die jij hebt gekocht enkele weken nadat je deze hebt gekocht een ATH(all time high) bereikt, kan het slim zijn om te verkopen. De kans is dan aanwezig dat de prijs later weer in een dip komt en nooit meer dit punt bereikt. Het is dus niet altijd zo dat je cryptovaluta het best zo lang mogelijk vast kunt houden. 

Investeringen die te mooi om waar te zijn lijken zijn dat vaak ook

Het is van belang om voldoende kennis te hebben over cryptomunten en alles wat daarmee te maken heeft zodat je kunt inschatten of bepaalde investeringen verstandig zijn. Er zijn bijvoorbeeld projecten die claimen met weinig tot geen risico binnen een korte tijd grote winsten te kunnen realiseren. Als dat echt het geval zou zijn, is de kans groot dat nagenoeg iedere investeerder hier gebruik van zou maken. Daarom is het van belang om in te kunnen schatten of dit soort investeringen wel verstandig zijn.

In veel van dit soort gevallen is een investering die te mooi lijkt om waar te zijn ook echt te mooi om waar te zijn. Daarom is het over het algemeen niet verstandig om op dit soort advertenties in te gaan. Dit kan namelijk een manier zijn waarmee criminelen proberen om mensen op te lichten. De kans is aanwezig dat je nooit meer iets terugziet van de investering die je in eerste instantie hebt gedaan. Vooral mensen die willen investeren in cryptovaluta, maar die liever weinig onderzoek doen vallen voor dit soort trucs.

Als je voldoende kennis hebt over crypto weet je dat het bijna niet mogelijk is om met weinig risico toch veel te verdienen. Daarom zullen mensen die op de hoogte zijn van de normale gang van zaken er niet snel voor kiezen om mee te doen aan dit soort schimmige projecten. De kans om opgelicht te worden is dan simpelweg te groot. Als je nog niet genoeg kennis hebt is de kans een stuk groter dat je het slachtoffer wordt van oplichters. Dat is ook zeker een goede reden om van tevoren onderzoek te doen naar cryptovaluta. 

De hoge volatiliteit van cryptovaluta

Alleen al door het feit dat cryptovaluta in het algemeen een hoog volatiel goed zijn is het van belang om je hierin te verdiepen. Er zijn bijvoorbeeld mensen die al ervaring hebben met het verhandelen van aandelen die denken dat ze door hun ervaring voldoende voorkennis hebben om in te stappen in de cryptomarkt. Het is echter niet zo dat deze markten op dezelfde manier werken. Bij crypto kun je binnen een korte tijd veel winst maken, maar dit kan ook andersom werken. 

De hoge volatiliteit van cryptomunten zorgt voor een grotere risicofactor dan bij aandelen. Hier loop je natuurlijk ook het risico om een deel van je investering kwijt te raken, maar de volatiliteit is een stuk minder hoog. Daarom is het voor mensen die ervaring met aandelen hebben soms best een shock als hun investering in cryptovaluta binnen een dag tientallen procenten is gezakt. Dit kan net zo goed gebeuren als eens stijging van tientallen procenten en daarom is het van belang om goed op de hoogte te zijn van de risico’s. 

Als de waarde van een cryptomunt ineens tientallen procenten zakt zijn vooral veel beginnende investeerders geneigd om snel hun munten te verkopen. Dit is echter in de meeste gevallen niet de meest slimme keuze. Bij cryptomunten komt de markt er vaak weer bovenop aangezien de volatiliteit beide kanten op kan werken. Het is dan wel van belang dat je een project hebt gekocht waar je echt vertrouwen in hebt. Als je echt vertrouwen hebt in het project zul je de cryptomunten namelijk niet verkopen als de koersen een dip doormaken.

cryptovaluta

Emoties tijdens het handelen

Het is van belang dat je weet wat je met je emoties aan moet als er bijvoorbeeld een sterke daling van de prijzen plaatsvindt. Vooral bij beginnende investeerders kunnen hun emoties een grote rol spelen in het kopen of verkopen van een cryptomunt. Er zijn bijvoorbeeld veel mensen die de neiging hebben om een cryptomunt te kopen wanneer de waarde van deze munt ineens erg snel aan het stijgen is. Dat is natuurlijk geen handige keuze aangezien je deze juist tegen een zo laag mogelijke prijs wilt kopen. 

Een andere vorm van emoties tijdens het traden of investeren is het verkopen van de cryptomunten wanneer de prijs een dip doormaakt. Dit kan een verstandige keuze zijn als je verwacht dat de munt waarin jij hebt geïnvesteerd in waarde zal blijven dalen, maar als je dit niet zeker weet is het waarschijnlijk geen goed idee om te verkopen. Er zijn namelijk veel gevallen bekend van mensen die in paniek hun cryptomunten hebben verkocht terwijl de koers er enkele dagen later weer bovenop was gekomen. 

Door je goed voor te bereiden op het investeren in cryptovaluta kun je een beter beeld krijgen van wat een verstandige keuze is in bepaalde situaties. Het is voor veel mensen die beginnen met investeren lastig om dit soort keuzes te maken. Door van tevoren voldoende onderzoek te doen kun je hier een beter inzicht in krijgen. Er zijn veel verschillende manieren om je voor te bereiden op het investeren in cryptovaluta. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om op het internet op zoek te gaan naar websites die teksten over cryptocurrency plaatsen.

Op het internet kun je veel informatie vinden over crypto. Dat is erg handig aangezien je hierdoor geen geld hoeft uit te geven aan cursussen en dergelijke om het investeren onder de knie te krijgen. Er zijn natuurlijk wel cursussen die nuttig kunnen zijn voor mensen die willen beginnen met investeren, maar het is ook mogelijk om deze kennis op te doen door op het internet te kijken en boeken te lezen. Bovendien kan het ook erg slim zijn om mensen in je omgeving om tips te vragen als zij hier veel ervaring mee hebben. 

Het is zoals eerder in de tekst genoemd wel van belang om zelf na te blijven denken als je iemand anders om advies vraagt over het investeren. Dat is de enige manier om zelf keuzes te maken in plaats van enkel de adviezen van anderen op te volgen. Zo voorkom je dat je slechte investeringen doet zonder dat je zelf echt achter de investering staat. Het is natuurlijk voor niemand leuk om verlies te maken, maar als je verlies maakt doordat je blindelings op anderen vertrouwt is dit extra zuur. 

Er zijn veel mensen die zich tijdens het investeren te veel laten beïnvloeden door hun emoties. Een goed voorbeeld hiervan is het nemen van je winst terwijl je eigenlijk verwacht dat deze nog verder zal oplopen. Dat is geen goede keuze aangezien je veel geld mis kunt lopen. Toch is het wel zo dat het in sommige situaties juist verstandig is om je winst op tijd te nemen. Het is vooral van belang dat je beslissingen maakt op basis van je eigen bevindingen en niet op basis van je emoties. 

Je kunt bijvoorbeeld ook last krijgen van je emoties wanneer de cryptovaluta die je in je bezit hebt sterk in waarde aan het dalen zijn. Er zijn dan veel mensen die besluiten om hun cryptomunten te verkopen omdat zij bang zijn dat het verlies nog verder op zal lopen. Zij kiezen er dan uit paniek voor om hun cryptomunten te verkopen terwijl dit niet per se de meest verstandige keuze is. Het is namelijk zo dat cryptomunten een hoog volatiel goed zijn waardoor het niet ongebruikelijk is dat binnen één dag de waarde van een cryptomunt tientallen procenten daalt. 

Het is van belang om te leren om met je emoties om te gaan wanneer je in cryptovaluta investeert. Dat kun je doen door je bijvoorbeeld af te vragen of je een beslissing maakt door je gevoel of dat je er voor kiest om deze beslissing te maken doordat je emoties de overhand krijgen. Als het tweede het geval is of het geval lijkt te zijn kan het slim zijn om nog even te wachten met het verkopen of het kopen van je cryptovaluta. Zo zorg je ervoor dat je even de tijd hebt om na te denken over of dit echt een verstandige keuze is. 

Er zijn veel mensen die het erg lastig vinden om hun emoties onder controle te hebben, maar het is erg belangrijk dat je je best doet om dit te leren. Als je dat niet doet is de kans groot dat je vroeg of laat vele slechte beslissingen zult maken doordat je je emoties niet goed onder controle hebt. Dit soort zaken zijn erg gebruikelijk bij mensen die investeren in cryptovaluta. Daarom is het slim om je best te doen om je emoties zo veel mogelijk onder controle te krijgen. Op die manier wordt je een betere investeerder.

Vooral mensen die nog niet zo veel ervaring hebben met investeren in cryptovaluta maken slechte beslissingen doordat hun emoties de overhand gaan spelen. Dit komt vooral doordat zij nog niet goed begrijpen hoe de markt precies in elkaar zit. Hierdoor is de kans vele malen groter dat hun emoties de overhand krijgen waardoor zij geneigd zijn om beslissingen te maken die je als je rationeel nadenkt niet zou nemen. Daarom is het van belang om goed na te denken of je wel voldoende kennis hebt om te beginnen met investeren. 

Conclusie

Er zijn veel verschillende redenen waardoor het erg belangrijk is om je goed voor te bereiden als je begint met investeren in cryptovaluta. Als je je niet goed hebt voorbereid is de kans dat je verlies maakt met je investeringen simpelweg een stuk groter. Het is dan erg lastig om in te schatten of het een goed idee is om in een bepaald project te investeren aangezien je hier eigenlijk niet voldoende kennis voor hebt. Daarom is het van belang dat iedereen die van plan is om te gaan investeren zich goed voorbereidt. 

Je kunt veel verschillende manieren bedenken om meer te weten te komen over cryptovaluta. Het is bijvoorbeeld mogelijk om al je informatie te halen van blogs zoals dit. Dat is natuurlijk erg fijn aangezien je hierdoor alle informatie die je nodig hebt vindt op het internet. Het kan daarnaast ook erg handig zijn om je op andere manieren te verdiepen in cryptovaluta. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om met veel andere mensen die interesse hebben in crypto te praten over zaken die zij interessant vinden. 

Door met anderen te praten kun je veel interessante zaken om op te zoeken vinden. Het is dan wel van belang dat je ervoor zorgt dat je nooit zomaar dingen van anderen aanneemt zonder dat je hier zelf onderzoek naar hebt gedaan. Er zijn jammer genoeg vrij veel mensen die het leuk vinden om zich slimmer voor te doen dan ze eigenlijk zijn. Hierdoor is het slim om altijd zelf onderzoek te doen naar de zaken die anderen je vertellen. Zo kom je erachter of iemand echt zo veel weet van crypto als diegene zegt. 

Het is daarnaast ook erg leuk om op zoek te gaan naar boeken die in het teken staan van cryptovaluta en blockchain. Er zijn inmiddels verschillende interessante boeken geschreven die over deze onderwerpen gaan. Daarom is het voor mensen die overwegen om te investeren in cryptovaluta slim om op zoek te gaan naar een boek wat hen aanspreekt. Zo zorg je ervoor dat je je informatie van verschillende plekken en bronnen haalt. Op die manier leer je een stuk meer dan wanneer je slechts één site gebruikt om je informatie vandaan te halen. 

Er zijn zoals je hebt kunnen lezen verschillende redenen waardoor het erg belangrijk is om je goed voor te bereiden. Kort gezegd is het zo dat je de kans op het doen van een slechte investering hierdoor verminderd. Ook het doen van een investering of het verkopen van je cryptomunten op basis van je emoties zal minder vaak gebeuren als je echt op de hoogte bent van de manier waarop de markt werkt. Je kunt dan je emoties beter de baas zijn omdat je rationeel kunt nadenken over wat aannemelijk is dat in de toekomst gaat gebeuren. 

Het is van belang dat je van tevoren goed weet dat je emoties een grote rol kunnen spelen tijdens het investeren. In het begin zeggen veel mensen die hun geld investeren in cryptovaluta dat zij hun emoties goed de baas zijn. Toch is het vaak zo dat zij niet goed weten wat ze moeten doen wanneer de waarde van hun cryptomunten ineens sterk daalt. Zij hebben dan vaak de neiging om in paniek hun cryptovaluta te verkopen. Dit is in de meeste gevallen geen goede keuze. Met een goede voorbereiding kun je voorkomen dat je dit soort keuzes maakt. 

In de wereld van cryptovaluta kun je veel geld verdienen, maar het is net zo goed mogelijk om geld te verliezen. Daarom is een goede voorbereiding erg belangrijk. Je kunt er door je goed in te lezen voor zorgen dat je beter kunt inschatten of bepaalde beslissingen verstandig zijn of niet. Dat is de reden dat het erg belangrijk is dat je je goed voorbereid als je wilt investeren in cryptovaluta. Met een goede voorbereiding kun je voorkomen dat je beginnersfouten maakt waardoor je het verlies zo veel mogelijk beperkt.

LEREN BELEGGEN IN CRYPTO'S

Meld u hieronder aan en leer gratis hoe je zelf kunt leren beleggen met cryptocurrencies.

Check uw email om uw aanmelding te verifieren. Check ook uw spambox 😉

Er is iets foutgegaan. Probeer het opnieuw.