Geld verdienen met cryptovaluta, het kan op deze 6 manieren

cryptovaluta

Bijna iedereen die geïnteresseerd is in de wereld van de cryptovaluta’s, is dat om dezelfde reden, die reden is natuurlijk het verdienen van zoveel mogelijk geld. Veel mensen denken dat je met de handel in cryptovaluta heel eenvoudig geld kunt verdienen. Dat beeld is ontstaan in de tijden dat het heel goed ging met de Bitcoin. 

Door dat beeld denken veel mensen te makkelijk over het handelen in cryptomunten. Wanneer deze mensen dan zelf gaan handelen in cryptomunten maken ze vaak erg veel verlies. Dat komt doordat het erg lastig is om geld te verdienen door cryptomunten te verhandelen. Je moet namelijk goed weten waar je mee bezig bent als je je geld investeert in cryptocurrency. 

Als je je niet goed hebt verdiept in de wereld van de crypto’s ben je in principe aan het gokken met je geld. Je hebt dan geen idee of de investeringen die je doet een grote kans van slagen hebben of niet. Het is dus niet makkelijk om geld te verdienen met cryptovaluta. Er zijn een aantal verschillende manieren waarop je geld kunt verdienen met cryptomunten. Dit zijn zes manieren om geld te verdienen met cryptovaluta. 

Wat is het verschil tussen cryptovaluta en normaal geld?

Cryptomunten zijn digitale munten. Deze munten kunnen gebruikt worden om te betalen, maar meestal worden ze gebruikt om te verhandelen. Er is een grote markt voor cryptomunten. Door te handelen in deze cryptovaluta kun je geld verdienen. Deze handel heeft redelijk veel weg van de handel in aandelen. Er zijn ook veel verschillen tussen de twee, maar de manier waarop wordt gehandeld is vergelijkbaar. 

De waarde van een cryptomunt wordt bepaald door allerlei verschillende factoren. Die factoren zijn heel onvoorspelbaar en de markt is dat daardoor ook. Veel mensen vragen zich af wat de verschillen zijn tussen cryptovaluta en ‘normaal geld’, ook wel fiatgeld genoemd. Eén van de belangrijkste verschillen is het feit dat er bij fiatgeld één centrale partij is die het geld beheert. Bij de euro is dat bijvoorbeeld de Europese Centrale Bank. Deze bank heeft de macht om te kunnen bepalen wanneer er geld wordt bijgedrukt. Bijna alle cryptomunten werken met een heel ander systeem. 

Decentrale cryptovaluta

Verreweg de meeste cryptomunten zijn decentraal. Dat betekent dat er geen centrale partij is die kan bepalen of er geld moet worden bijgedrukt. Doordat er geen centrale partij is, is er ook niemand die toezicht houdt op de transacties die er worden uitgevoerd. De meeste cryptovaluta zijn gebouwd op de blockchain. Daardoor is er geen centrale partij nodig die toezicht houdt op alle betalingen. Een ander verschil tussen fiatgeld en cryptovaluta is het feit dat je je eigen cryptomunten kunt beheren. 

cryptovaluta

Wanneer je geld op de bank hebt staan beheert de bank jouw geld. In principe zou de bank jouw rekening kunnen bevriezen waardoor jij niet meer bij je geld kunt. Dat is natuurlijk een extreem voorbeeld, maar in theorie zou dit kunnen. Wanneer je cryptomunten bezit kun je deze zelf opslaan in een wallet. Daardoor ben je er zeker van dat niemand bij jouw cryptomunten kan komen. Nu je weet wat cryptovaluta precies zijn kunnen we gaan kijken naar de verschillende manieren om geld te verdienen met cryptomunten. 

Geld verdienen met cryptovaluta

Er zijn allerlei manieren om geld te verdienen met cryptomunten. Eerst komen een aantal manieren aan bod die voor iedereen toegankelijk zijn. Later zullen we nog naar een aantal manieren kijken die nuttig zijn wanneer je genoeg geld hebt om te investeren. Het is wel belangrijk dat je zelf goed onderzoek doet voordat je één van deze methodes gaat gebruiken. Dat zorgt er namelijk voor dat je echt weet wat je aan het doen bent. 

Het is niet verstandig om na het lezen van deze tekst meteen te gaan investeren in cryptovaluta. Doe genoeg onderzoek zodat je er achter komt of je het risico aandurft. Ook al heb je al genoeg ervaring, het is belangrijk om altijd nieuwe dingen te leren. Let op wanneer je advies van anderen krijgt. Je moet daar altijd kritisch op zijn aangezien veel mensen de indruk wekken dat ze er verstand van hebben, zonder dat dat daadwerkelijk zo is. 

Als je zomaar alles wat je wordt verteld voor waarheid aanneemt kun je een hoop geld verliezen. Denk daardoor altijd kritisch na wanneer iemand je advies geeft over jouw cryptovaluta. Op het internet zijn veel sites te vinden waar onzin op staat. Het is erg belangrijk om je eigen onderzoek uit te voeren zodat je niet alleen maar adviezen van anderen opvolgt. 

Investeren in cryptovaluta

De methode om geld te verdienen met cryptomunten die veruit het meest wordt gebruikt is het investeren in cryptovaluta. Je kunt daar geld mee verdienen door een cryptomunt te kopen om die vervolgens weer te verkopen wanneer de munt meer geld waard is. Dat is in het kort gezegd wat je moet doen om geld te verdienen door te investeren in cryptomunten. Het is erg moeilijk in te schatten wanneer het een goed moment is om te investeren in een cryptomunt. 

Als we Bitcoin als voorbeeld nemen, kun je zien dat de prijs op een bepaald moment erg is gedaald. Wanneer je als trader resultaat wilt op de korte termijn zul je nu waarschijnlijk je munten verkopen en je verlies nemen. Dat kan er voor zorgen dat je enorm grote verliezen lijdt. Wanneer je voor de lange termijn resultaten gaat is het verstandig om je cryptovaluta niet te verkopen wanneer de prijs even naar beneden gaat. De kans is namelijk vrij groot dat de prijs later weer zal stijgen. Dat kun je bij Bitcoin heel mooi zien. In 2014 was er een moment waar de prijs van Bitcoin relatief veel zakte.

Het verkopen van cryptovaluta

Veel mensen kozen er toen voor om hun Bitcoin te verkopen. Op de korte termijn leek dat misschien de beste optie, maar op de lange termijn hadden ze beter hun cryptomunten kunnen bewaren. Als je vanaf dat moment een jaar of vier had gewacht had je ongeveer twintig keer je investering terugverdient. Het is natuurlijk zo dat je dit nooit van tevoren kunt weten. Dat is het lastige aan investeren in cryptovaluta.

Je kunt nooit inschatten hoe de koersen zich in de toekomst gaan bewegen. Bovendien hebben cryptovaluta doorgaans een zeer hoge volatiliteit. Dat betekent dat de prijzen erg onvoorspelbaar zijn en snel kunnen veranderen. Daardoor is het dus mogelijk dat de prijs in een aantal seconden met een tiental procenten veranderd. Dit is bij het handelen in aandelen bijvoorbeeld nagenoeg onmogelijk. 

Tips voor als je gaat investeren in cryptovaluta

Wanneer je er voor kiest om te gaan investeren in cryptovaluta is het belangrijk om daar de tijd voor te nemen. Je moet namelijk geen overhaaste beslissingen maken. Veel bekende investeerders geven dan ook het advies: eerst leren, dan investeren. Door je eerst te verdiepen in de cryptovaluta waar je kansen in ziet, kom je er achter of je een goede kans maakt om winst te maken met deze investering. Het is natuurlijk moeilijk in te schatten of een cryptomunt in de toekomst meer waard word of niet.

Er zijn bepaalde dingen waar je op kunt letten als je gaat investeren in cryptovaluta. Meestal zit er een bepaald project achter een cryptomunt. Dat project is als het ware hetgeen waar je in investeert. Als je denkt dat er toekomst zit in het project achter een cryptovaluta kun je er in gaan investeren. Het is wel belangrijk dat je je echt goed verdiept in het project. Volg ook het nieuws rondom dit project. Op die manier blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom je investering. 

Investeer alleen wat je kunt verliezen

Het is erg belangrijk dat je alleen geld investeert waarvan je het je kan veroorloven om het kwijt te raken. Dat klinkt natuurlijk heel logisch, maar toch zijn er veel mensen die geld investeren wat ze niet kunnen missen. Je hoopt er dan natuurlijk op dat je geld verdient met die investering. Wanneer dat niet gebeurt kan dat voor grote financiële problemen zorgen. Daardoor is het erg belangrijk om alleen geld te investeren wat je in principe niet nodig hebt. 

Als je niet veel geld hebt kun je er ook voor kiezen om een klein bedrag te investeren. Je zult er dan niet veel winst mee maken, maar wanneer je het niet investeert maak je sowieso geen winst. Wanneer je genoeg onderzoek hebt gedaan en je hebt een aantal cryptovaluta gevonden om in te investeren, kun je deze gaan kopen.

 Er zijn heel veel verschillende websites waarop je cryptovaluta kunt kopen. Dat zorgt er voor dat veel mensen met weinig ervaring niet weten op welke site ze het best hun cryptovaluta kunnen kopen. Er is niet echt één platform wat het best is. De site die het best bij jou past kun je kiezen door te letten op verschillende punten. Het is voor beginners vaak belangrijk om er rekening mee te houden hoe gemakkelijk de site te gebruiken is.

 Wanneer je nog geen ervaring hebt met het investeren in cryptovaluta is het fijn als de site die je kiest eenvoudig te gebruiken is. Voor investeerders met meer ervaring is dat minder belangrijk. Zij weten immers al hoe alles werkt. Veel Nederlandse investeerders kiezen er voor om Bitvavo te gebruiken. Dat komt doordat deze relatief makkelijk is voor nieuwe gebruikers en doordat het speciaal is gemaakt voor Nederlanders. Je hoeft dus geen ster te zijn in Engels om te investeren in cryptovaluta. 

Handelen in cryptovaluta

Veel mensen denken dat handelen in cryptovaluta en investeren in cryptovaluta hetzelfde is. Het lijkt misschien veel op elkaar voor mensen die er geen verstand van hebben, maar er zijn wel degelijk grote verschillen tussen de twee. Investeren in cryptovaluta’s is meer een investering voor de lange termijn, terwijl het handelen in de munten ook op de korte termijn lucratief kan zijn. 

Wanneer je investeert in cryptomunten is dat een vrij passieve manier om geld te verdienen. Als je gaat handelen in cryptomunten vereist dat een meer actieve houding. Voordat ik uitleg hoe het precies in zijn werk gaat, is het belangrijk om te vertellen dat het handelen in cryptovaluta’s oefening vergt. Het is dus slim om te beginnen met kleine bedragen zodat je leert hoe alles precies werkt.

 De essentie van het handelen is eigenlijk dat je moet zorgen dat je meer winst maakt dan verlies. Op die manier zorg je er namelijk voor dat je meer geld verdient dan dat je investeert. Het liefst zou je natuurlijk alleen maar winst maken, maar niemand kan in de toekomst kijken dus je zult echt wel eens geld verliezen met het traden. Dat is helemaal niet erg, elke trader heeft dit meerdere keren meegemaakt. 

Het project achter de cryptovaluta

Als trader maakt het je in principe niet uit wat het project achter de cryptovaluta doet, het gaat er om wat de waarde van de munt doet. Dat is heel anders dan wanneer je gaat investeren in cryptovaluta. Je investeert dan echt in het project wat aan de cryptovaluta gekoppeld is. Er zijn verschillende manieren om het handelen in cryptovaluta aan te pakken. Deze manieren zijn vooral verschillend door de tijdsduur tussen het moment van kopen en verkopen. De keuze voor welke handels stijl jij wilt gaan gebruiken kun je het best maken door te kijken welke methode het best bij jouw levensstijl past. 

Als je bijvoorbeeld een heel druk leven hebt kun je beter niet kiezen voor ‘scalping’. Dat is een manier van traden waarbij je de cryptovaluta vaak slechts enkele seconden in bezit hebt. Je behaalt daardoor een relatief lage winstmarge. Door de lage winstmarge is het noodzakelijk om elke dag veel trades te doen. Op die manier kun je toch grote winsten behalen. Nadeel van scalping is het feit dat je er veel tijd in moet steken. Wanneer je daar geen tijd voor hebt kun je ook kiezen voor ‘day trading’. Daarbij plaats je één tot drie trades per dag. Dat neemt natuurlijk ook veel tijd in beslag, maar het valt al een stuk beter te combineren met andere activiteiten. 

Wanneer je daar nog steeds geen tijd voor hebt, kun je kiezen voor ‘swing trading’. Bij deze methode koop je cryptovaluta en houdt je die vast voor enkele dagen tot weken. Je zult natuurlijk voordat je de cryptovaluta koopt goed onderzoek moeten doen, maar daar staat tegenover dat je dagenlang niet bezig hoeft te zijn met de cryptovaluta. Dit is dus de ideale stijl voor mensen die overdag een drukke baan hebben.

cryptovaluta

Er valt met elk van deze stijlen winst te behalen. Daar staat wel tegenover dat je er tijd en aandacht in moet steken. Het is belangrijk dat je je goed verdiept in verschillende cryptovaluta en dat je van je fouten leert. In het begin is het lastig om te traden. Dat komt doordat je op dat moment nog niet weet hoe alles in zijn werk gaat. 

De kans is groot dat je in het begin verlies zult maken. Het is belangrijk om niet op te geven en van je fouten te leren. Wanneer je het moeilijk vind om te onthouden wat er goed en fout ging bij een trade, kun je een dagboekje bijhouden met informatie over trades uit het verleden. Op deze manier kun je makkelijker onthouden wat voor jou wel werkt en wat juist niet. Wanneer je er genoeg aandacht aan besteed zul je hierdoor een betere trader worden. 

Cryptovaluta staken

Het staken van cryptovaluta betekent eigenlijk het vasthouden van cryptovaluta om het blockchain netwerk te ondersteunen. Je helpt mee om het netwerk in de lucht te houden, daar staat natuurlijk een beloning tegenover. In principe vergrendel je dus jouw eigen cryptovaluta in ruil voor een beloning. Je kunt dit vergelijken met de rente die je over je spaargeld ontvangt. Je kunt niet alle cryptovaluta staken. Er zijn een aantal verschillende soorten consensus algoritmes waarmee cryptomunten werken. 

Alleen de cryptovaluta die gebruik maken van het proof-of-stake(PoS) algoritme en het delegated-proof-of-stake (DPoS)algoritme kun je staken. Bitcoin valt daar bijvoorbeeld niet onder en is dan ook niet te staken. Gelukkig zijn er een heleboel andere cryptovaluta die je wel kunt staken. Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten als je van plan bent om cryptovaluta te gaan staken. Het is belangrijk om goed na te denken over welke munt je wilt gaan staken. Er zijn een heleboel cryptovaluta die je kunt staken, maar ze zijn niet allemaal even geschikt. 

Cryptovaluta bereken 

Je kunt van tevoren weten hoe hoog de beloning voor het staken bij een bepaalde munt is. Het is niet verstandig om zonder onderzoek te doen voor de munt met de hoogste beloning te kiezen. Kijk goed naar het project wat achter de cryptovaluta zit. De beloning kan namelijk nog zo hoog zijn, wanneer de waarde van de munt keldert heb je nog steeds verlies. Je moet daardoor goed onderzoek doen voordat je cryptovaluta koopt om te staken. 

Het is ook belangrijk om goed onderzoek te doen naar de vereisten voor het staken. Er zijn namelijk veel cryptovaluta waarbij je een minimum aantal munten in je bezit moet hebben om te staken. Een andere voorwaarde is het feit dat je computer altijd aan moet staan. Wanneer de computer uit is krijg je geen beloning voor het staken. Wanneer je niet veel cryptovaluta bezit om mee te staken kan het meer geld kosten om de computer aan te houden dan wat je er voor terugkrijgt.

Uitrekenen van je winsten

Het is belangrijk om van tevoren uit te rekenen of dat het geval is. Wanneer het je meer geld kost dan dat het oplevert kun je er beter voor kiezen om niet te staken of meer munten te kopen. Je kunt dan ook nog iets anders doen, namelijk je coins staken via Binance. Als je dat doet hoef je je computer niet aan te laten staan. Binance voegt jouw cryptovaluta dan toe aan een staking pool waardoor je offline toch je winsten kunt behalen. Het voordeel van Binance is het feit dat ze geen fee rekenen over deze winsten. Het kost je dus geen geld om te staken via Binance. 

Je vraagt je misschien af waarom er dan nog mensen zijn die vanuit hun eigen wallet staken. Dat komt doordat dat veiliger is. Wanneer Binance bijvoorbeeld gehackt zou worden ben jij al je cryptomunten kwijt. De kans is vele malen kleiner dat jouw persoonlijke wallet wordt gehackt. Dat is de reden waardoor veel mensen er toch voor kiezen om hun cryptovaluta te staken via hun eigen wallet. 

Wallet downloaden voor de cryptovaluta

Je kunt je eigen wallet downloaden door naar de site van de cryptovaluta die je wilt staken te gaan. Daar vind je een bestand wat je kunt downloaden om een eigen wallet te krijgen. Wanneer je de cryptovaluta hebt gevonden die jij wilt gaan staken, kun je deze misschien wel combineren met het investeren in cryptomunten. Op die manier kun je tijdens de investering ook nog de beloningen van het staken krijgen. 

Geld verdienen met cryptovaluta voor gevorderden

Wanneer je al veel ervaring hebt met cryptovaluta zijn er nog meer manieren om geld te verdienen. Het is wel belangrijk om deze manieren niet te gebruiken wanneer je weinig ervaring hebt met cryptovaluta. Deze manieren zijn uitsluitend bedoeld voor mensen die veel ervaring hebben met de wereld van de cryptomunten. Bij mensen die onervaren zijn is de kans groot dat er verlies wordt gemaakt met deze methodes. Je kunt beter voor kiezen om één van de drie bovenstaande methodes uit te proberen, wanneer je weinig ervaring hebt met cryptovaluta. 

Masternodes

In essentie is geld verdienen met mining en met masternodes hetzelfde. Bij coins die werken met een proof-of-stake blockchain zorgen masternodes er voor dat transacties doorgevoerd kunnen worden in het netwerk. Als jij een masternode beheert krijg je daar beloningen voor. Dat is een goede manier om een passief inkomen te genereren. 

Het beheren van cryptovaluta

Voordat je een masternode kunt beheren moet je wel een investering doen. Bij Dash moet je bijvoorbeeld 1000 Dash kopen voordat je een masternode kunt beheren. Als je dat omrekent naar euro’s kom je op een bedrag wat net onder de 60.000 euro ligt. Dat is dus een zeer grote investering. Daar staat een inkomen van tussen de 80 en 100 Dash per jaar tegenover. Het vergt dus een grote investering, maar dan heb je ook een relatief hoog passief inkomen. 

Mining

Net zoals het runnen van masternodes, is het minen van cryptovaluta belangrijk om er voor te zorgen dat transacties in de blockchain doorgevoerd kunnen worden. Het verschil tussen deze twee zit hem eigenlijk in wat voor soort blockchain het is. Mining is namelijk alleen mogelijk bij cryptovaluta die gebruik maken van een proof-of-work blockchain. Het voordeel van minen is het feit dat je geen investering hoeft te doen om hiermee te beginnen. Je gebruikt namelijk de rekenkracht van jouw computer om geld te verdienen. 

Het nadeel hiervan is het feit dat de wereld van het minen van cryptovaluta enorm competitief is geworden. Daardoor is het bijna onmogelijk om veel geld te verdienen met je eigen computer. Dat komt doordat er bedrijven zijn die hele zalen vol hebben staan met mining computers. Je kunt daar in je eentje natuurlijk nooit tegenop. Er zijn wel bedrijven die mining pools hebben waarbij je je kunt aanmelden. Je ‘leent’ dan in principe de rekenkracht van je computer uit aan dat bedrijf. In ruil daarvoor krijg je een beloning in de vorm van cryptovaluta. 

Yield farming

Met yield farming kun je geld verdienen met de cryptovaluta die je al bezit. In principe leen je jouw cryptomunten uit aan iemand anders. Door smart contracts wordt de overeenkomst gesloten. Je krijgt geld van degene waaraan je de cryptovaluta uitleent. Het werkt in basis hetzelfde als een lening bij de bank. Alleen is er door het ontbreken van een centrale partij geen tussenpersoon. Je leent jouw geld direct uit aan een andere gebruiker van het platform. De rente die je krijgt kan vast en variabel zijn. 

Conclusie van het geld verdienen met cryptovaluta

Als jij je hebt ingelezen over deze zes manieren om geld te verdienen met cryptovaluta, wordt het tijd om te gaan kijken welke manier het best bij jou past. Het is belangrijk dat je je als beginner goed inleest in de wereld van de cryptovaluta. Je moet nooit zonder goed na te denken investeren in cryptovaluta. Wanneer je weinig verstand van cryptovaluta hebt kunnen de risico’s kleiner lijken dan dat ze daadwerkelijk zijn. Als je je goed inleest kun je een heleboel slechte investeringen voorkomen. Wanneer je net begint kun je het best stapje voor stapje gaan investeren. Op die manier leer je al doende wat er allemaal komt kijken bij het verdienen van geld met cryptovaluta.

Meerdere manieren om geld te verdienen met cryptovaluta

Je kunt ook meerdere manieren tegelijk gebruiken, veel handelaars hebben bijvoorbeeld ook geïnvesteerd in cryptovaluta. Op die manier hebben ze ook een passief inkomen naast het handelen. Het is belangrijk om de risico’s die er aan het cryptovaluta’s goed te kennen. Wanneer je na het lezen van één artikel op het internet denkt dat je wel kunt investeren in cryptovaluta lijken de risico’s kleiner dan dat ze daadwerkelijk zijn. Door deze risico’s is het belangrijk om, ook als ervaren trader, nooit geld te investeren wat je niet kunt missen. Dat kan namelijk vervelende gevolgen hebben wanneer je een slechte investering doet. 

LEREN BELEGGEN IN CRYPTO'S

Meld u hieronder aan en leer gratis hoe je zelf kunt leren beleggen met cryptocurrencies.

Check uw email om uw aanmelding te verifieren. Check ook uw spambox 😉

Er is iets foutgegaan. Probeer het opnieuw.