Investeren in cryptovaluta in 2021, pas op voor FOMO

cryptovaluta 3

Er zijn veel mensen die proberen om geld te verdienen met het verhandelen van cryptovaluta. Dat komt doordat het algemeen bekend is dat je hier een hoop geld mee kunt verdienen. Zo zijn er mensen die van een paar tientjes duizenden euro’s hebben gemaakt door een goede investering te doen en jaren te wachten. Als je in de juiste cryptovaluta investeert kun je na een tijdje je ingelegde geld makkelijk verdubbeld hebben. Daardoor is het voor veel mensen erg aantrekkelijk om ook te gaan investeren in cryptovaluta. 

Een goede investering vinden

Het is natuurlijk erg belangrijk dat je een goede cryptovaluta vindt om in te investeren. Dat komt doordat je er op die manier voor kunt zorgen dat je meer geld maakt van het geïnvesteerde bedrag. Het is daardoor erg belangrijk om je goed te verdiepen in de mogelijkheden die je hebt. Er zijn namelijk erg veel verschillende cryptovaluta waar je in kunt investeren. Iedereen is natuurlijk altijd op zoek naar de volgende bitcoin of althans de volgende cryptovaluta die waarvan de waarde meerdere keren over de kop zal gaan.

Veel geld

Het doel van iedere investeerder is natuurlijk om zo veel mogelijk geld te verdienen met het verhandelen van cryptovaluta. De ideale investering is er een die je tegen een hele lage prijs koopt en tegen een veel hogere prijs weer kunt verkopen. Dit klinkt relatief eenvoudig, maar dit is moeilijker dan je denkt. Dat komt doordat je natuurlijk nooit kunt weten wat er in de toekomst gaat gebeuren met de waarde van bepaalde cryptovaluta. Daardoor weet je dus nooit of de waarde van de cryptovaluta waar jij in hebt geïnvesteerd in de toekomst zal gaan stijgen of dalen. 

Bang om winst mis te lopen

Cryptovaluta

Er zijn veel mensen die niet goed nadenken voordat zij een investering doen. Dat kan door verschillende redenen komen. Zo kan het bijvoorbeeld zo zijn dat je gewoon te graag geld wilt verdienen met cryptovaluta en daardoor investeert terwijl je dat eigenlijk beter niet had kunnen doen. Op deze manier raken veel mensen geld kwijt door slechte investeringen. Je wilt als beginnende investeerder natuurlijk voorkomen dat jou dit ook overkomt. Daarvoor is het allerbelangrijkste dat je je hoofd koel houdt en het overzicht bewaard. 

Angst

Wanneer een cryptovaluta in een korte tijd erg in waarde is gestegen komt er natuurlijk veel aandacht voor deze munt. Dat is logisch aangezien er veel mensen zijn die een hoop geld hebben verdient met door een goede investering te doen in deze cryptomunt. Daardoor zijn er altijd mensen die niet hadden geïnvesteerd en daardoor geen winst maken. Het komt vaak voor dat deze mensen nadat de munt al erg ver is gestegen nog gaan investeren in de munt. Zij hopen dan natuurlijk dat ze hier een hoop geld mee verdienen, maar in de meeste gevallen zal de prijs van cryptovaluta na zo’n piek weer snel dalen. 

FOMO

FOMO is een begrip wat veel ervaren traders al zullen kennen. Dit is trouwens een begrip wat niet alleen toegepast kan worden op het verhandelen van cryptovaluta, maar ook op andere dingen die daar helemaal niets mee te maken hebben. Het is voor beginnende traders erg belangrijk om goed te weten wat FOMO precies inhoudt en waarom je moet zorgen dat je hier zelf last van krijgt. Dat komt doordat je een hoop geld kunt verliezen door FOMO. 

Fear of missing out

FOMO is de afkorting van fear of missing out. Dat betekent in het Nederlands angst om iets te missen. Dit is iets dat vaak voorkomt bij mensen die handelen in cryptovaluta. Daardoor is het voor mensen die net beginnen met investeren in cryptovaluta erg belangrijk om goed te weten wat dit precies is en hoe je dit kunt voorkomen. Het is namelijk erg vervelend als je last hebt van FOMO. Daardoor is de kans namelijk groot dat je vroeg of laat een beslissing neemt waardoor je veel geld kunt verliezen. 

FOMO tijdens het traden

Er zijn veel mensen die last krijgen van FOMO tijdens het verhandelen van cryptovaluta. Daardoor verliezen zij vaak een hoop geld terwijl je dat van tevoren wel zou kunnen verwachten. Dit komt doordat anderen wel winst hebben gehaald met hun investering in deze cryptovaluta. Daardoor zijn deze mensen bang dat anderen nog meer winst zullen behalen met deze investering. Zij willen dan ook graag investeren zodat zij geen winst mis zullen lopen.

Bang om iets te missen

Je kunt last krijgen van FOMO doordat je bang bent dat anderen winst zullen maken met een investering waarvan jij hebt gekozen om hem niet te doen. Dat is natuurlijk erg vervelend, maar het is toch moeilijk te begrijpen waardoor de ene trader last krijgt van FOMO en de andere niet. Waarschijnlijk ligt het voor een groot deel aan hoe jij als persoon in elkaar zit. Er zijn namelijk mensen die beter met verlies of het mislopen van winst om kunnen gaan dan anderen. Zij die daar goed mee om kunnen gaan lopen weinig kans om een verkeerde investering te doen door FOMO.

Denk goed na voor je investeert in cryptovaluta

Het is erg belangrijk om goed na te denken voordat je investeert in cryptovaluta. Dat komt doordat je daardoor de kans dat je door FOMO een verkeerde investering doet erg kunt verkleinen. Je kunt het best beginnen met puur objectief naar de investering die je wilt doen te kijken. Daardoor krijg je namelijk een beter inzicht in of het wel verstandig is om deze investering te doen. Op die manier kun je beter beoordelen of je je geld hierin moet investeren of niet. 

Niet alleen crypto

cryptovaluta 3

FOMO is niet alleen van toepassing op cryptovaluta. Het is namelijk zo dat je FOMO kunt hebben in allerlei situaties in het dagelijks leven. Er zijn bijvoorbeeld mensen die FOMO hebben en daardoor proberen bij alle evenementen en feestjes te zijn waar hun vrienden ook naartoe gaan. Zij zijn dan bijvoorbeeld bang om iets leuks te missen waar anderen dan wel plezier van hebben. Eigenlijk werkt dit precies hetzelfde als bij het investeren in cryptovaluta. Het is in dit soort situaties natuurlijk wel heel anders hoe je met de FOMO om moet gaan. 

Omgaan met FOMO

Het is voor veel mensen lastig om de FOMO te negeren. Dit geldt zowel voor situaties in het dagelijks leven als voor het investeren in cryptovaluta. Er zijn namelijk veel mensen die ergens wel beseffen dat ze last hebben van FOMO, maar die het uiteindelijk toch negeren. Dat is natuurlijk erg vervelend aangezien je daardoor kans hebt om een slechte beslissing te maken. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat iemand toch naar een feestje gaat terwijl diegene zich eigenlijk niet zo goed voelt. Bij het investeren in cryptovaluta kan het bijvoorbeeld gebeuren dat je een investering doet die je beter niet had kunnen doen. 

Conclusie

Als je van plan bent om in cryptovaluta te gaan investeren, is het erg verstandig om je van tevoren goed te verdiepen in alles wat daarmee te maken heeft. Door veel informatie op te zoeken over cryptovaluta zorg je er voor dat je beter voorbereid bent als je gaat traden. Je moet er namelijk voor zorgen dat je zo goed mogelijk voorbereid bent voordat je begint met het investeren in cryptovaluta. Op die manier zorg je er voor dat de kans het grootst is dat je een goede investering doet. Het is natuurlijk de bedoeling dat je altijd winst maakt met je investering en daardoor is het belangrijk om er voor te zorgen dat je goed ingelezen bent over cryptovaluta.

FOMO herkennen

Het is belangrijk om je best te doen om het te herkennen als je last hebt van FOMO voordat je een investering doet. Dat kun je doen door voordat je gaat investeren eens goed na te denken over de reden dat je investeert. Als het een keuze is die alleen maar is gebaseerd op je gevoel en het feit dat de cryptomunt waarin je gaat investeren de laatste tijd erg veel is gestegen, kun je dit misschien beter niet doen. Je kunt dan beter een andere investering doen. 

LEREN BELEGGEN IN CRYPTO'S

Meld u hieronder aan en leer gratis hoe je zelf kunt leren beleggen met cryptocurrencies.

Check uw email om uw aanmelding te verifieren. Check ook uw spambox 😉

Er is iets foutgegaan. Probeer het opnieuw.