Alles over cryptovaluta, hoe ontwikkeld dit in 2020?

crypto

Naast de euro’s die we allemaal kennen is er sinds een aantal jaren een nieuwe trend op het gebied van geld, de cryptovaluta. Allerlei verschillende cryptomunten worden steeds populairder. Van de bitcoin hebben we allemaal wel eens gehoord, maar er zijn nog honderden zoniet duizenden andere cryptovaluta. Maar wat maakt nou dat de ene cryptomunt meer waard is dan de ander? En wat is de reden dat steeds meer bedrijven hun eigen cryptomunt willen beginnen?

Bitcoin het begin van alle cryptovaluta

In een lijst met de meest bekende cryptovaluta zal de bitcoin altijd met stip op plaats één staan. Hoe kan het dat de bitcoin zo groot is geworden dat er sinds de eerste bitcoin transactie meer dan driehonderd miljoen transacties hebben plaatsgevonden? Als je kijkt naar de geschiedenis van de bitcoin wordt duidelijk hoe het allemaal is gelopen. Toen de bitcoin gelanceerd werd in 2009 was de kredietcrisis net voorbij. Dit had als gevolg dat het vertrouwen in de banken tot een dieptepunt was gedaald. De bitcoin onderscheidt zich van het reguliere geldsysteem doordat de bitcoin gedecentraliseerd is. Dat houd in dat er geen centrale partij zoals een bank in het spel is. Bitcoin maakt gebruik van een systeem waarbij de bitcoin direct van zender naar ontvanger gaat zonder tussenkomst van een andere partij. De prijs van de bitcoin is ontzettend hard gestegen de afgelopen jaren. De eerste bitcoin transactie bedroeg 10.000 bitcoins in ruil voor twee pizzas. Even ter vergelijking op dit moment is één bitcoin gelijk aan 9.120 euro.

cryptovaluta

Is cryptovaluta Ethereum het investeren waard?

Ethereum is een van de bekendere platformen waarop cryptovaluta worden verhandeld. Kenmerkend voor Ethereum is het feit dat niet alleen de eigen munt verhandeld kan worden, maar ook de cryptovaluta van anderen. Dat is ook de reden dat de meeste nieuwe cryptovaluta gebruik maken van Ethereum. Van de top 100 cryptovaluta zijn er 47 te verhandelen op ethereum. Ethereum heeft ook haar eigen cryptomunt, de ether. De prijs van de ether was in mei 2016 zo’n 8 euro. Op het hoogtepunt was één ether circa 1000 euro waard. In 2018 trad er een sterke daling van de waarde op en zakte de prijs van 1000 naar net iets meer dan 100 euro. Op dit moment is een ether 332 euro waard. Er zijn op dit moment 2 ethereum netwerken, ethereum classic en ethereum. Het ethereum netwerk is populairder dan ethereum classic. Dit komt mede doordat er dit jaar in korte tijd twee keer een zogenaamde 51 procent aanval is gedaan. Zo’n aanval houd in dat iemand meer dan 50 procent van de rekencapaciteit op het platform in handen heeft. Op dat moment kan diegene de ether meerdere keren uitgeven. Dit wordt ook wel een double spend attack genoemd.

ICO

ICO staat voor initial coin offerings. Dat betekent letterlijk vertaald eerste munten aanbieding. Een ICO is eigenlijk het begin van elke cryptomunt. In principe werkt elke ICO hetzelfde. Iemand heeft een eigen cryptomunt ontwikkelt en wil die op de markt gaan brengen. Diegene biedt de munten dan aan in ruil voor regulier geld. Voor de investeerder is het vanaf dat moment hopen dat de waarde stijgt, zodat diegene winst kan maken. Veel ICO’s ontwikkelen niet hun eigen blockchain programma, maar doen mee op dat van iemand anders. In veel gevallen wordt hier ethereum voor gebruikt, omdat dat een van de meest bekende programma’s is.

Is Chainlink de cryptovaluta van de toekomst?

Chainlink is een minder bekende blockchain technologie. De munt of token die wordt gebruikt op dit platform heet de Link. Deze munt was in 2019 de snelst stijgende cryptomunt van allemaal. Daardoor heeft de munt op dit moment al wat meer naambekendheid dan een jaar geleden. Chainlink geeft aan als doelen onder andere, het verbinden van blockchain netwerken met verschillende bank en retail betalingssystemen te hebben. Chainlink is al in zee gegaan met meerdere andere elektronica bedrijven waaronder Intel. In 2019 maakte Chainlink bekend samen met Intel en Hyperledger bekend dat ze samen een nieuw blockchain product voor bedrijven had ontwikkelt. In augustus 2020 werd de Link de op 4 na grootste cryptomunt op basis van marktkapitalisatie.

Is cryptovaluta ICON het investeren waard?

Icon is een cryptomunt die op de markt is gebracht door het Zuid-Koreaanse bedrijf ICONLOOP. Het bedrijf heeft zelf aangegeven verschillende doelen te hebben met de Icon. Het hoofddoel van het bedrijf is het wegnemen van grenzen. Hiermee wordt bedoeld dat informatie zonder grens en zonder tussenpersoon gedeeld kan worden. Ze willen hiermee verschillende branches helpen zoals bijvoorbeeld de zorg, het onderwijs of de centrale overheden. Op dit moment is een Icon ongeveer 41 dollarcent waard.

Gaat Wanchain de crypto markt veranderen?

Wanchain is een blockchain met als doel om andere blockchains met elkaar te laten communiceren. Dat is op dit moment eigenlijk helemaal niet aan de orde bij andere bedrijven. Toch zegt Wanchain dat ze dit mogelijk kunnen maken. Als ze hier succesvol in worden zou dat betekenen dat verschillende cryptocurrencies met elkaar kunnen samenwerken. Dit zou voor de crypto markt betekenen dat je als gebruiker je cryptocurrency gelijk kan omzetten, zonder deze eerst te hoeven ruilen. De ICO vond plaats in 2017. Het is Wanchain gelukt om tijdens de ICO ongeveer 106 miljoen Wanchain munten te verkopen. Op het Wanchain platform kunnen andere partijen ook hun eigen munteenheid creëren. Dit betekent dat bedrijven blockchain applicaties kunnen maken voor bijvoorbeeld het lenen en uitlenen van geld of het uitwisselen van informatie. Wanchain heeft 2 concurrenten die ook werken aan blockchain interoperabiliteit. Maar wat blijkt je kunt ook samenwerken met je concurrenten. Zo heeft Wanchain samengewerkt met hun beide concurrenten om samen de Blockchain Interoperability Alliance te vormen.

LEREN BELEGGEN IN CRYPTO'S

Meld u hieronder aan en leer gratis hoe je zelf kunt leren beleggen met cryptocurrencies.

Check uw email om uw aanmelding te verifieren. Check ook uw spambox 😉

Er is iets foutgegaan. Probeer het opnieuw.