De mogelijkheden van Bitcoin in 2020, hoe gaat de toekomst eruit zien?

Bitcoin

Ook de Bitcoin ervaart de impact van het coronavirus. Sinds een aantal maanden is de hele wereld in de ban van het vervelende coronavirus. Dit heeft voor een groot gedeelte te maken met de besmettingen van het virus. Doordat de hele wereld hier last van heeft, wordt dit ook wel een pandemie genoemd. Deze pandemie heeft gevolgen gehad voor de welbekende Bitcoin. Zo is de Bitcoin flink in waarde gestegen. De kans is groot dat dit te maken heeft gehad met angst. Angst is een ontzettend bepalende factor in de cryptomarkt. Door deze angst komen er de laatste tijd steeds vaker verschillende BULLS en BEARS in de cryptomarkt voor. Echter, wat zijn de verdere mogelijkheden van de Bitcoin in 2020?

Recente stijging van de Bitcoin

Afgelopen donderdag is de Bitcoin in een rap tempo gestegen. Dit heeft te maken met de verschillende positieve grafieken van de Bitcoin. BTC vertoonde een aantal bijzondere patronen. Door deze patronenen bleek dat de koers van de coin gigantisch omhoog is gegaan. Naast dat BTC gigantisch gestegen is, is ook Chainlink (LINK) hard gestegen. Deze coin steeg zelfs harder dan de grote BTC. In veel gevallen is het logisch dat de andere ALT-coins ook mee stijgen als de Bitcoin omhoog gaat. Dit komt doordat de Bitcoin gelinkt is aan vele andere coins.

Hoe kan ik mee profiteren een Bull markt?

De kans is groot dat je nog nooit van een Bull markt hebt gehoord. Dit is natuurlijk niets om je voor te schamen. Je bent immers niet de enige. Een Bull markt is een markt waarbij de markt opwaartst gaat. Dit houdt in dat dit voor positief is voor traders die long gaan. Echter, het is natuurlijk negatief voor traders die short gaan. Of dit positief is voor jouw situatie, heeft er dus voornamelijk mee te maken met jouw strategie. De ene trader zal dit dus als positief ervaren. Daarentegen zullen een aantal traders dit ook als negatief ervaren.

bitcoin

Short gaan op de Bitcoin

Sinds een aantal jaar is het mogelijk om short te gaan in de Bitcoin. Dit komt natuurlijk van de traditionele aandelen. In de traditionele aandelen is het ook mogelijk om short te gaan. Dit houdt dus in dat je voorspelt dat de koers van een bepaald aandeel omlaag gaat. Mocht het aandeel omlaag gaan, dan verdien jij dus extra geld. Echter, houdt er dus wel rekening mee dat je een gedeelte van jouw geld kunt verliezen. Dit heeft te maken met het leverage. Wanneer je short gaat handel je dus met leverage. Tijdens de Bitcoin hype van 2017/2018 werd er ontzettend veel gebruik gemaakt van deze methode. Er zijn dan ook veel mensen die in deze tijd erg veel geld verdient hebben dankzij deze bijzondere manier van beleggen.

Keert de Bitcoingekte van 2017 weer terug?

Heb je momenteel geen gedeelte van je vermogen in één van de verschillende crypto’s zitten? Dan is het verstandig om er rekening mee te houden dat je dit vermogen kwijt kunt raken. Dit houdt in dat je voorzichtig moet zijn in de hoeveelheid vermogen die je investeert. In veel gevallen is het verstandig om maximaal 10% van jouw totale vermogen in deze virtuele munten te investeren. Zo voorkom je dat je veel geld verliest mocht er iets mis gaan. Echter, het grootste gedeelte van de beleggers houdt er eerder rekening mee dat de Bitcoingekte van 2017 terugkeert. Er zijn een aantal experts die het hier mee eens zijn. Een groot deel van het verwacht dat de Bitcoin weer vele mogelijkheden biedt in het jaar 2020. 

Buy the dip

Zit je momenteel nog niet in Bitcoin, maar ben je van plan om binnenkort in de Bitcoin te gaan investeren? Dan is het verstandig om in te investeren wanneer andere juist niet willen investeren. Dit wordt ook wel ‘buy the dip’ genoemd. Helaas vinden veel mensen het lastig om in de dip extra geld te investeren. Geldt dit ook voor jou? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om gebruik te maken van de mogelijkheid om iedere week een kleine investering te doen. Hierdoor zul je gemiddeld tegen een scherp tarief aankopen. Houdt er natuurlijk wel weer rekening mee dat je maximaal 10% van je vermogen in de virtuele markt investeert.

bitcoin

Gaat de Bitcoin weer naar de maan?

Waarschijnlijk heb je ooit al eens van de term ‘naar de maan’ hebt gehoord. In de wereld van de virtuele valuta’s is dit ontzettend positief. Dit betekent namelijk dat de koers van een coin omhoog gaat en de munt meer waar wordt. Echter, op dit moment vragen veel mensen zich af of ook de Bitcoin weer naar de maan gaat. Dit is natuurlijk niet te voorspellen. Toch denken veel experts dat de BTC weer omhoog gaat omdat het op lange termijn een ontzettend goede valuta kan zijn.

LEREN BELEGGEN IN CRYPTO'S

Meld u hieronder aan en leer gratis hoe je zelf kunt leren beleggen met cryptocurrencies.

Check uw email om uw aanmelding te verifieren. Check ook uw spambox 😉

Er is iets foutgegaan. Probeer het opnieuw.