Cryptomunten verdienen door je in 2021 aan te sluiten bij een mining pool, is het mogelijk?

cryptomunten

Steeds meer mensen besluiten dat het een goed idee is om hun geld te investeren in cryptomunten. In hun omgeving zien zij immers steeds meer mensen die geld verdienen door een goede investering te doen. Dat zorgt er automatisch voor dat zij ook interesse krijgen in cryptomunten. Je kunt hier een hoop geld mee verdienen wanneer je de juiste investering doet. Daarom is het zo belangrijk om op zoek te gaan naar de cryptomunt waarin jij het best zou kunnen investeren. Het is voor veel mensen echter erg lastig om de meest geschikte munt te vinden.

cryptomunten

Geld verdienen met crypto

De motivatie om te investeren in cryptomunten is bij de meeste mensen het verdienen van geld. Daarom kunnen zij ook overwegen om over te stappen op een andere manier om geld te verdienen met crypto. Je kunt dit namelijk op meer manieren doen dan alleen door cryptovaluta te verhandelen. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om een cryptomunt te minen. Dit principe is vooral bekend geworden doordat er veel mensen waren die hebben geïnvesteerd in het minen van bitcoin. Dit is immers de meest bekende en tevens de eerste cryptomunt. 

Mining

Je kunt geld verdienen door cryptomunten te minen. Om te beginnen is het van belang om te begrijpen wat het minen van een cryptomunt precies inhoudt. Als je niet weet hoe dit werkt, zal het je niet lukken om hier geld mee te verdienen. Je kunt een cryptomunt als bitcoin minen. Dat betekent dat je het netwerk helpt bij het aanmaken van een nieuw blok op de blockchain. De blockchain is het systeem wat er voor zorgt dat het mogelijk is om een decentrale cryptomunt te laten draaien. Hiervoor is wel de hulp van mensen op het netwerk nodig en dat wordt minen genoemd. 

Een nieuw blok aanmaken

Een blockchain is een soort digitale ketting van blokken. Al deze blokken worden versleuteld waardoor het niet mogelijk is om de informatie in deze blokken aan te passen. Als dit wel mogelijk zou zijn, zouden mensen zomaar cryptomunten kunnen uitgeven terwijl zij die niet bezitten. Daarom is het van belang dat deze blokken goed worden versleuteld. Dit kan het netwerk niet zelf. De blokken worden versleuteld. Dat is de taak van de miners die op het netwerk zijn aangesloten. Zij zorgen er voor dat de blokken worden versleuteld.

Rekensom

De blokken worden versleuteld door het oplossen van een soort hele moeilijke rekensom. Als je jouw computer inzet om te minen, is deze dus eigenlijk bezig met het oplossen van een som. De computer die als eerst het goede antwoord voor de som heeft mag het blok valideren. In ruil daarvoor krijgt deze miner een beloning in de vorm van cryptomunten. Je kunt je computer dus aan het werk zetten om geld voor jou te verdienen. Het is dan alleen wel van belang dat deze voldoende rekenkracht heeft om de andere computers voor te zijn bij het oplossen van de som.

Mining pool

Het is handig om je computer aan het werk te kunnen zetten voor het minen van de cryptomunten die jij wilt hebben. Hier zit echter één nadeel aan vast. Het is namelijk zo dat enkel de computer die het eerst de som heeft opgelost beloond wordt. Hierdoor moet je een computer met voldoende rekenkracht hebben om te zorgen dat deze de andere computers voor is. Op een netwerk als dat van bitcoin is dit voor een individu niet mogelijk omdat er bedrijven zijn die miljoenen hebben geïnvesteerd in de beste en snelste mining apparatuur. 

Samenwerken

Als je computer niet snel genoeg is om bitcoin te minen, maar je wilt toch bijdragen aan dit proces is dat zeker mogelijk. Je kunt dan overwegen om je aan te sluiten bij een mining pool waardoor je ondanks het gebrek aan rekenkracht toch kans maakt op een beloning voor het minen. Bij een mining pool wordt de rekenkracht van alle computers die zich bij de pool hebben aangesloten samengevoegd. Hierdoor is de kans dat het lukt om cryptomunten te verdienen door te minen een stuk groter. De winst die wordt gemaakt met de mining pool wordt vaak verdeeld op basis van de ingebrachte rekenkracht. 

Verschillende manieren om beloond te worden. 

De winst die wordt gemaakt met een mining pool moet uiteraard verdeeld worden over iedereen die heeft meegeholpen met minen. Het is niet zo dat iedereen een even groot deel krijgt. Er zijn verschillende manieren waarop de opbrengst van het minen verdeeld kan worden. Als je wilt meedoen aan een mining pool, is het van belang om goed op de hoogte te zijn van de verschillende manieren waarop je beloond kunt worden. Zoek dan naar de manier die voor jou het meest oplevert in de situatie waarin je zit. 

Bedreiging voor de decentralisatie

cryptomunten 6

Een mining pool lijkt dus een mooie manier om geld te verdienen met het minen van cryptomunten zonder dat je daar een nieuwe computer voor hoeft aan te schaffen. Toch zijn er ook mensen die dit als een bedreiging voor de decentralisatie zien. Wanneer er een beslissing gemaakt moet worden op het netwerk van bitcoin en veel andere cryptomunten wordt dit bepaald door de rekenkracht op het netwerk. Als meer dan de helft van de rekenkracht zegt dat dit een valide verandering is, wordt deze doorgevoerd. Dit kan gevaarlijk zijn.

Rekenkracht

Wanneer een mining pool groot is, heeft deze veel rekenkracht. Als dat meer dan de helft van de rekenkracht op het netwerk is, heeft deze mining pool de macht op het netwerk. Daarom kan dit een bedreiging voor de decentralisatie zijn. Toch is het voor veel mensen ook in het komende jaar slim om de mogelijkheid van het deelnemen aan een mining pool te overwegen. Je moet er dan wel rekening mee houden dat de stroomrekening een stuk hoger zal worden als je jouw computer gebruikt om cryptomunten te minen.

LEREN BELEGGEN IN CRYPTO'S

Meld u hieronder aan en leer gratis hoe je zelf kunt leren beleggen met cryptocurrencies.

Check uw email om uw aanmelding te verifieren. Check ook uw spambox 😉

Er is iets foutgegaan. Probeer het opnieuw.