Cryptomunten als oplossing voor problemen in ontwikkelingslanden

cryptomunten

Er zijn veel mensen die investeren in cryptomunten. Je kunt veel meer met deze cryptomunten dan alleen geld verdienen. Dat komt doordat er erg veel nieuwe mogelijkheden zijn ontstaan door cryptomunten. Er zijn in de wereld een hoop landen die nog volop in ontwikkeling zijn. Vaak zijn er nog een hoop problemen in deze landen. Dit kunnen allerlei verschillende soorten problemen zijn. 

Oplossing

De problemen die er zijn in ontwikkelingslanden zijn vaak moeilijk op te lossen. Dat komt doordat deze problemen vaak niet zo één twee drie opgelost kunnen worden. Daardoor zijn er in deze ontwikkelingslanden constant mensen op zoek naar allerlei oplossing voor dit soort problemen. Er zijn veel problemen die vaak voorkomen in ontwikkelingslanden die je op zou kunnen lossen met cryptomunten. Daardoor is het voor veel van deze landen slim om eens te gaan kijken naar de mogelijkheden die cryptomunten hen kunnen bieden. 

cryptomunten2

Problemen

Om de problemen die ontwikkelingslanden hebben op te lossen met cryptomunten moet je er voor zorgen dat je eerst goed op de hoogte bent van deze problemen. Je moet namelijk eerst de problemen goed in kaart brengen zodat je kunt bedenken welke cryptomunt een oplossing zou kunnen bieden. Daarom gaan we in deze tekst eerst kijken naar de problemen die ontwikkelingslanden hebben. Daarna kijken we of bitcoin of een andere cryptomunt de oplossing voor deze problemen zou kunnen bieden. 

De problemen van ontwikkelingslanden

Eén van de grootste problemen die ontwikkelingslanden ervaren is het feit dat de nationale munt vaak erg weinig waarde heeft. Dat is natuurlijk erg vervelend voor een land. Dit komt doordat er veel inflatie is geweest in deze landen. Inflatie betekent dat het geld van een land minder waard wordt. Door de grote inflatie kun je in Indonesië bijvoorbeeld een fles Coca Cola kopen voor ongeveer zestig duizend Rupiah. Dat is omgerekend ongeveer drieënhalve euro. Het is natuurlijk erg vervelend als de nationale munt van het land zo weinig waard is. 

Problemen voor consumenten en bedrijven

Dat de nationale munt van een land niet meer veel waard is, levert zowel voor consumenten als voor bedrijven een hoop problemen op. Er is door de inflatie namelijk zo veel geld in omloop dat het bijna geen waarde meer heeft. Hierdoor is de waarde van de nationale munt van zo’n land veel minder stabiel dan bijvoorbeeld de dollar of de euro. Dat is natuurlijk erg vervelend voor zowel bedrijven als consumenten. Door de kleinste economische veranderingen op nationaal niveau kan de waarde van zo’n valuta al sterk fluctueren. 

Zekerheid

Doordat de prijs van een nationale munt van een land zo sterk kan fluctueren ben je er natuurlijk nooit zeker van dat jouw spaargeld even veel waarde heeft. De waarde van je spaargeld kan als het ware iedere dag een beetje verschillend zijn. Bij de euro of de dollar kan er ook inflatie optreden, maar als consument merk je daar normaal gesproken helemaal niets van. Dat komt doordat de inflatie vaak wordt gecompenseerd door de nationale banken waardoor de schade als het ware beperkt blijft.

Andere valuta gebruiken

In sommige landen waar de nationale munt veel aan waarde heeft verloren zijn er zelfs bedrijven die gebruik maken van een andere valuta. Dat komt doordat de bedrijven met een andere valuta meer zekerheid hebben van de waarde van het geld. Het is vrij logisch dat bedrijven dit doen aangezien je op die manier meer zekerheid voor jezelf creëert. Zo kun je in Mexico bij veel winkels bijvoorbeeld ook betalen met de Amerikaanse dollar. Dat komt doordat de waarde van de dollar een stuk stabieler is dan de waarde van de Mexicaanse peso. 

Werkzaamheden

Er zijn doordat er veel mensen met andere valuta’s betalen in ontwikkelingslanden veel bedrijven uit de rijkere landen hun werk kunnen uitbesteden aan bedrijven in deze landen. Dat komt doordat deze bedrijven dan met de valuta uit hun eigen land kunnen betalen waardoor het erg voordelig is voor deze bedrijven. Het is meestal namelijk zo dat je in deze landen veel minder hoeft te betalen voor bepaald werk. Daardoor is het voor veel bedrijven uit westerse landen erg voordelig om werk uit te besteden aan bedrijven in ontwikkelingslanden. 

Voordelig

Het is natuurlijk erg voordelig voor de bedrijven in ontwikkelingslanden dat andere bedrijven werk aan hen uitbesteden. Zij verdienen hierdoor namelijk meer geld en worden ook nog eens in een waardevaste valuta uitbetaald. Er zitten echter ook een aantal nadelen aan het feit dat bedrijven uit westerse landen vaak bedrijven uit ontwikkelingslanden gebruiken voor een goedkoop productieproces. Zo is het bijvoorbeeld erg jammer dat de bedrijven uit ontwikkelingslanden vaak veel tijd en geld moeten investeren in het wisselen van de verschillende valuta.

Corruptie

Een ander probleem wat vaak voorkomt in ontwikkelingslanden is het feit dat er veel corruptie is in de meeste ontwikkelingslanden. Dat is erg vervelend voor de mensen die daar wonen. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat je gecontroleerd wordt door een politieagent en dat je deze moet betalen om verder te mogen. Dit soort dingen kun je je bijna niet voorstellen als je in Nederland woont. 

Overheid

De corruptie is niet alleen groot onder de politieagenten, ook politici zijn vaak corrupt in ontwikkelingslanden. Dat heeft als gevolg dat er onder andere veel belastinggeld verdwijnt in de zakken van de bestuurders van een stad of land. Het is vooral voor de bevolking van het land erg vervelend dat dit soort dingen gebeuren. Je betaalt namelijk belasting met het idee dat dit geld van alle burgers samen is. Dat geld is dan ook bedoeld voor de mensen die in  het land wonen. Er moeten verbeteringen voor de burgers van gekocht worden, niet verbeteringen in het leven van de mensen die het land besturen. 

Corruptie aanpakken

Het is in veel ontwikkelingslanden bijna niet mogelijk om corruptie aan te pakken. Dat komt doordat in de meeste landen de corruptie erg diep in het systeem zit ingesleten. Vaak begint het al op het vliegveld. De douane moet je als het ware smeergeld betalen om er voor te zorgen dat je wordt toegelaten in het land. Als je een politieagent tegen komt moet je deze ook betalen. Op die manier is er tot in de hoogste lagen van de samenleving veel corruptie. Daardoor is het voor zo’n land erg lastig om er voor te zorgen dat de corruptie afneemt. Iedereen die de macht heeft is namelijk ook corrupt. 

Beter zonder corruptie

Deze ontwikkelingslanden zouden op de lange termijn natuurlijk veel beter af zijn zonder corruptie. Dat is vrij logisch. Het is namelijk zo dat er vaak een deel van het belastinggeld wat betaald wordt door de burgers van het land in de zakken van bestuurders verdwijnt. Doordat er vaak erg veel corruptie is, verdwijnt een relatief groot deel van het belastinggeld. Daardoor heeft het land minder geld om uit te geven aan de ontwikkeling van het land. Op deze manier zou het land veel sneller kunnen groeien wanneer er geen corruptie zou zijn. 

Cryptomunten als oplossing voor deze problemen

Cryptomunten kunnen zeker een kans bieden aan ontwikkelingslanden. Dat komt doordat er veel problemen zijn in ontwikkelingslanden die relatief makkelijk op zijn te lossen door cryptomunten te gebruiken. Het is natuurlijk niet gemakkelijk om deze problemen zomaar op te lossen, maar cryptomunten zijn wel sowieso de beste mogelijkheid die er op dit moment is. Dat komt doordat je door cryptomunten te gebruiken een hoop nieuwe kansen kunt creëren als land. 

Nationale cryptomunten

Eigenlijk zou het voor veel ontwikkelingslanden erg fijn zijn om gebruik te maken van cryptomunten in plaats van de nationale munt. Dat komt door verschillende redenen. Het is namelijk zo dat de prijs van cryptomunten die wereldwijd worden gebruikt vaak stabieler is dan de waarde van de valuta van sommige ontwikkelingslanden. Dat is natuurlijk ideaal aangezien dit voor veel problemen zorgt in veel ontwikkelingslanden. Daardoor is het slim om als ontwikkelingsland experimenten te doen met cryptomunten. 

Wereldwijd gebruikt

Doordat cryptomunten overal ter wereld gebruikt kunnen worden, is een nationale cryptomunt alleen verstandig als de rest van de wereld er ook aan mee kan doen. Dat is natuurlijk ideaal doordat je op die manier zorgt dat bedrijven uit andere landen nog steeds handel kunnen drijven met bedrijven uit jouw land. Bovendien is het handig om de cryptomunten die je land gebruikt overal ter wereld beschikbaar te maken. Dat komt doordat de waarde van deze cryptomunten dan niet te veel zal veranderen door gebeurtenissen op nationaal niveau. 

Makkelijk handelen

Als je cryptomunten gebruikt als land, is de kans groot dat de handel van de bedrijven in jouw land een stuk beter zal gaan. Dat komt doordat buitenlandse bedrijven er voor kunnen zorgen dat de handel in jouw land beter zal gaan. Het is namelijk zo dat bedrijven altijd op zoek zijn naar goedkope manieren om handel te drijven. Voor deze bedrijven kan het erg voordelig zijn om cryptomunten te gebruiken voor de handel met bedrijven uit een ontwikkelingsland. Daardoor zou de economie van een land een boost kunnen krijgen wanneer ze gebruik gaan maken van cryptomunten. 

Dezelfde cryptomunt

Wanneer bedrijven in binnen en buitenland dezelfde cryptomunten gebruiken om voor producten te betalen, is dat een stuk voordeliger voor beide partijen. Het is namelijk zo dat je hierdoor op een veel goedkopere manier handel kunt drijven. Je hoeft niet allerlei commisie te betalen doordat je verschillende valuta gebruikt. Wanneer er cryptomunten worden gebruikt kun je namelijk gewoon een transactie doen via het internet. Je hoeft niet eerst nog je geld om te wisselen of iets dergelijks. 

Makkelijker handelen

Als je als bedrijf makkelijker kunt handelen met bedrijven uit het buitenland, zul je vanzelf merken dat de omzet gaat stijgen. Dat zal al helemaal snel gaan wanneer je als land cryptomunten gebruikt. Het is dan voor bedrijven uit het buitenland namelijk ineens een stuk aantrekkelijker om handel te drijven met bedrijven uit ontwikkelingslanden. Daardoor kan het voor veel landen een zeer goed idee zijn om gebruik te gaan maken van cryptomunten als nationale munt. 

Vertrouwen in de economie

Het is voor landen natuurlijk erg belangrijk dat de mensen die er wonen vertrouwen hebben in de economie en in de nationale munt van het land. Dat is zo belangrijk doordat dat er voor kan zorgen dat mensen meer gemotiveerd raken om geld uit te geven. Het is natuurlijk goed voor de economie om geld uit te geven. Dat stimuleert namelijk de groei van de economie. Wanneer iedereen zo min mogelijk uitgeeft is dit niet zo goed voor de economie. Daardoor is het vertrouwen van de inwoners van een land in de economie erg belangrijk. 

cryptomunten3

Meer vertrouwen door cryptomunten

Wanneer een land er voor kiest om de nationale munt te vervangen door cryptomunten zal het vertrouwen in de economie van de mensen in dat land waarschijnlijk stijgen. Dat komt vooral doordat de mensen in ontwikkelingslanden vaak heel weinig vertrouwen hebben in het economische systeem. Dit is ook niet gek als je bedenkt hoe veel corruptie er in veel van deze ontwikkelingslanden is. Daardoor zijn er erg veel mensen die totaal geen vertrouwen hebben in het systeem van het land waar zijn leven. Dat is dan ook niet gek als je ziet hoe er in sommige landen met het geld uit de staatskas wordt omgegaan. 

Meer uitgeven en investeren

Als je cryptomunten invoert als land, zal dat dus het vertrouwen van de inwoners van het land in de economie vergroten. Dat is erg handig aangezien dat ze zal motiveren om meer geld uit te geven en meer te investeren in projecten waar zij kansen in zien. Dit is natuurlijk goed voor de economie. Ook zal het risico van het starten van een eigen bedrijf een stuk minder hoog zijn. Daardoor zullen er meer mensen een bedrijf starten waardoor de creativiteit in het land ook toeneemt. Kortom het invoeren van cryptomunten als nationale munt zal waarschijnlijk erg veel positieve effecten hebben voor een ontwikkelingsland. 

Cryptomunten gebruiken om corruptie tegen te gaan

Eén van de grootste problemen waar veel ontwikkelingslanden mee te kampen hebben is het feit dat er erg veel corruptie heerst in deze landen. Dat zorgt er voor dat veel van deze landen niet goed de kans krijgen om economische groei te behalen. Het is voor de mensen in het land natuurlijk erg vervelend dat er zo veel corruptie is. Daardoor moeten zij onder andere vaak steekpenningen betalen aan mensen die eigenlijk voor de overheid werken. Je kunt hierbij onder andere denken aan mensen die bij de politie of het leger werken. 

Corruptie tegengaan

In veel ontwikkelingslanden zijn al jarenlang mensen aan het proberen om manieren te bedenken om corruptie tegen te gaan. Dat heeft tot nog toe in veel landen niet het gewenste effect gehad. Het is namelijk zo dat je weinig kunt doen tegen de corruptie in veel ontwikkelingslanden. De mensen die de macht hebben om bepaalde dingen te veranderen doen het niet doordat zij zelf ook corrupt zijn. Het is daardoor voor veel mensen die in een ontwikkelingsland wonen een hopeloze en uitzichtloze situatie. 

Weinig verbeteringen

Doordat het erg moeilijk is om corruptie tegen te gaan, blijven veel ontwikkelingslanden ontzettend corrupt. Dit is natuurlijk erg jammer aangezien er daardoor weinig verbetering komt in de situatie waar veel mensen in deze landen in zitten. Dat komt mede doordat een deel van het geld wat binnenkomt aan belastingen meteen in de zakken van allerlei mensen binnen het land verdwijnt. Daardoor blijft er minder geld over om aan verbeteringen van het land uit te geven. Het is natuurlijk niet zo dat het grootste deel van het belastinggeld in de zakken van politici verdwijnt, maar dit is toch een aanzienlijk deel van het belastinggeld. 

Verkeerde uitgaven

De politici die beslissingen nemen over het beleid van ontwikkelingslanden, kiezen er vaak voor om de verkeerde veranderingen door te voeren. Dit klinkt misschien heel gek, maar het is op zich vrij logisch dat dit gebeurt. Er zijn namelijk veel politici die alleen investeren in projecten zodat zij daar zelf beter van worden. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat er een nieuwe brug gebouwd wordt doordat de president van een land veel geld heeft gekregen van een bedrijf dat de brug gaat bouwen. Dit bedrijf krijgt dan weer geld van de overheid voor het bouwen van de brug. Hierdoor wordt er minder geïnvesteerd in projecten die echt belangrijk zijn voor een land. 

Corruptie tegengaan met cryptomunten

Naast het feit dat cryptomunten er voor kunnen zorgen dat de economie een boost krijgt, kan het invoeren van cryptomunten als nationale munt er ook voor zorgen dat de corruptie in een land grotendeels verdwijnt. Dat komt door verschillende redenen. Vooral wanneer de overheid van een land corrupt is, kunnen cryptomunten helpen. Daardoor is het voor veel ontwikkelingslanden een goed idee om de nationale munt te vervangen door cryptomunten die je internationaal kunt verhandelen. 

Transparant

Cryptomunten zijn volledig transparant. Dat betekent dat iedereen die op de blockchain van bepaalde cryptomunten zit kan zien welke transacties er allemaal worden gedaan. Dit is natuurlijk ideaal voor de inwoners van een ontwikkelingsland waar veel corruptie is. Het komt regelmatig voor dat rijkere landen geld geven aan ontwikkelingslanden om bepaalde goede projecten in het land te stimuleren. Er zit echter één groot nadeel aan het schenken van grote geldbedragen aan ontwikkelingslanden.

Corruptie

Juist door de corruptie in veel van deze ontwikkelingslanden is het niet handig om ze zomaar geld te geven. Dat komt doordat de kans niet zo groot is dat al het geld wat je aan zo’n land geeft gebruikt zal worden voor de ontwikkeling van het land. Er zullen namelijk erg veel mensen zijn die gaan meegenieten van dit geld. Daardoor zal er aan het einde van de dag slechts een klein deel van dit geld naar de inwoners van het land gaan. Dit is natuurlijk niet de bedoeling van de rijke landen met het geld. 

Cryptomunten

Het voordeel van cryptomunten is het feit dat je altijd kunt zien wanneer deze worden uitgegeven door het land wat de cryptomunten in bezit heeft. Dit is erg handig aangezien je op die manier zeker kunt weten wat er met de cryptomunten en dus het geld wordt gedaan. Hierdoor kun je zorgen dat al het geld wat door goede doelen en rijke landen aan ontwikkelingslanden wordt gegeven ook echt wordt gebruikt voor het doel waarmee het geld en de cryptomunten worden geschonken. Dit is zowel fijn voor de landen die het geld en de cryptomunten geven en voor de gewone burgers van de ontwikkelingslanden waar het geld voor bedoeld is. 

Bewijslast

Het is belangrijk om te kunnen bewijzen wat er met het geld dat je als land of goed doel aan een ontwikkelingsland hebt geschonken is gebeurd. Op dit moment weten we dat een deel van het geld niet wordt gebruikt voor de mensen in dat land, maar we hebben daar vrij weinig bewijs voor. Daardoor kunnen de mensen die dit geld in eigen zak steken rustig door blijven gaan met waar ze mee bezig zijn. Dat terwijl je door cryptomunten te schenken kunt zien wanneer deze cryptomunten worden uitgegeven. Op die manier kun je controleren en bewijzen wat er met de geschonken cryptomunten gebeurd. 

Sancties

Doordat je er door cryptomunten te geven beter achter kunt komen wat er met het geld of de cryptomunten die je als land aan een ontwikkelingsland geeft gebeurt, kun je ook sneller sancties opleggen aan dit land. Dat is erg handig aangezien je er op die manier voor kunt zorgen dat alle geld en cryptomunten terecht komt bij de mensen die het het hardst nodig hebben. Niet voor de mensen die toch al genoeg hebben en alleen maar meer willen. 

Corrupte politie

Je kunt door cryptomunten te gaan gebruiken als land ook een einde maken aan corrupte politie. Dat komt doordat je er bijvoorbeeld voor zou kunnen kiezen om boetes uitsluitend in cryptomunten te laten betalen. Daarmee zorg je er namelijk voor dat de politie zelf niet meer in staat is om de boete in eigen zak te steken. Je kunt de cryptomunten namelijk niet zomaar zelf houden. Daardoor kun je door cryptomunten te gebruiken voor het betalen van de boetes in een land erg veel corruptie tegengaan. 

Nooit helemaal weg

Je kunt natuurlijk niet verwachten dat na het invoeren van cryptomunten als nationale munt alle corruptie uit het land is verdwenen. Het is ook vrij logisch dat dit niet zo is aangezien je bijna niet kunt voorkomen dat er corruptie is. Door cryptomunten te gebruiken in plaats van geld kun je het overgrote deel van de corruptie onmogelijk maken. Daardoor is het zeer nuttig voor de meeste ontwikkelingslanden om te proberen hun nationale munt te vervangen voor cryptomunten. 

Kan bitcoin een oplossing bieden voor de problemen van ontwikkelingslanden?

Misschien vraag je je na het lezen van al deze informatie over ontwikkelingslanden en cryptomunten wel af welke cryptomunten het meest geschikt zouden zijn voor het helpen van ontwikkelingslanden. Om daar achter te komen beginnen we met het kijken naar de grootste en bekendste van alle cryptomunten namelijk bitcoin. Dit is natuurlijk met afstand de meest populaire cryptomunt. Daardoor is het logisch om te beginnen met het zoeken naar oplossingen die bitcoin zou kunnen ondersteunen. 

Kijken naar de problemen

Het is belangrijk om niet te veel te zoeken naar problemen die opgelost zouden kunnen worden door bitcoin, maar om te kijken naar de problemen die er zijn en te kijken of je deze kunt oplossen met bitcoin of met andere cryptomunten. Op die manier kom je er namelijk achter welk van deze cryptomunten het meest geschikt is om de problemen van ontwikkelingslanden volledig of deels op te lossen. Dit is natuurlijk de beste manier om een oplossing te vinden voor je problemen. 

Eerst kijken naar bitcoin

cryptomunten4

We gaan kijken naar de oplossingen die bitcoin zou kunnen bieden. Verder kijken we ook naar de mogelijkheden en de dingen die minder goed zijn aan bitcoin. Daardoor kun je er namelijk direct achter komen of je bitcoin of beter één van de andere cryptomunten kunt gebruiken. Op die manier weet je zeker dat je de beste oplossing voor de problemen van ontwikkelingslanden kunt vinden. Het is natuurlijk geweldig dat cryptomunten er voor kunnen zorgen dat bepaalde problemen kunnen worden opgelost. 

Een bitcoin transactie

Het is niet zo dat het gebruik van bitcoin of andere cryptomunten alleen maar voordelen heeft. Dat komt onder andere doordat het relatief lang duurt voordat een bitcoin transactie is opgenomen op de blockchain. Dit betekent dat het vergeleken met andere cryptomunten behoorlijk lang duurt voordat de transactie is voltooid. Als je de vergelijking met andere cryptomunten maakt, zie je ook dat het relatief duur is om een bitcoin transactie te voltooien. 

Andere cryptomunten

Doordat bitcoin zo duur is en een relatief lange transactietijd heeft, is dit misschien niet de meest geschikte cryptomunt voor het doen van kleine transacties. Dat zorgt er voor dat andere cryptomunten waarschijnlijk een stuk geschikter zijn voor gebruik in ontwikkelingslanden. Je kunt dan bijvoorbeeld beter Ripple XRP gebruiken. Dat is namelijk een cryptomunt waarbij een transactie snel is voltooid en erg goedkoop is. Dit is dus ideaal voor het doen van kleine betalingen zoals allerlei alledaagse dingen. 

Niet schaalbaar

Een ander nadeel van het gebruik van bitcoin in plaats van andere cryptomunten is het feit dat bitcoin als niet schaalbaar wordt gezien. Dat komt mede door het consensus algoritme wat bitcoin gebruikt. Het is namelijk zo dat je door dit algoritme ontzettend veel stroom nodig hebt om de blockchain van bitcoin draaiende te houden. Het is daardoor de vraag of het nut heeft om gebruik te maken van bitcoin in een ontwikkelingsland waar het stroomnetwerk waarschijnlijk niet zo goed is als in de meeste westerse landen. 

Slecht voor het milieu

Het is slecht voor het milieu om gebruik te maken van bitcoin. Dat komt door het consensus algoritme dat bitcoin gebruikt. Daardoor zijn er namelijk overal ter wereld computers bezig met het minen van bitcoins. Dit minen zou met een ander consensus algoritme op een veel milieubewustere manier kunnen. Dat komt doordat er bij bitcoin erg veel miners zijn die proberen dezelfde code te kraken. Wanneer het één miner is gelukt om deze code te kraken, is al het werk van de andere miners voor niet geweest. Er staan daardoor altijd duizenden computers voor niets te werken.

Andere cryptomunten zijn meer geschikt

De kans is groot dat bitcoin niet echt een goede optie is voor de meeste ontwikkelingslanden. Dat komt mede doordat bitcoin erg slecht is voor het milieu. Het is daarom met het oog op de toekomst een stuk slimmer om te kiezen voor andere cryptomunten die gebruik maken van een ander consensus algoritme. Daardoor zijn deze cryptomunten namelijk een stuk minder belastend voor het milieu. 

Andere cryptomunten zijn meer schaalbaar

De schaalbaarheid van de bitcoin is een probleem wanneer je deze als vervanging van de nationale munt gaat gebruiken. Het is namelijk zo dat je er voor moet zorgen dat je een systeem gebruikt waar als het ware onbeperkt mensen aan mee kunnen doen. Bij bitcoin is dat op dit moment niet mogelijk doordat dat te veel stroom zou verbruiken. Daardoor is het slim om als land te gaan kijken naar andere cryptomunten die meer geschikt zijn. Hoe geschikt cryptomunten zijn om de nationale munt te vervangen is afhankelijk van het consensus algoritme wat er gebruikt wordt. 

Welke cryptomunten zijn het meest geschikt voor gebruik in ontwikkelingslanden?

We zijn nu dus achter gekomen dat je er als ontwikkelingsland beter niet voor kunt kiezen om bitcoin te gebruiken als vervanging van de nationale munt. In principe zou het ideaal zijn om cryptomunten te gebruiken, maar de bitcoin is niet de meest geschikte. Dat komt eigenlijk vooral door het consensus algoritme waar bitcoin gebruik van maakt. Het is namelijk belangrijk dat iedereen in het land de mogelijkheid heeft om cryptomunten te kopen. Wanneer je gebruik maakt van het algoritme van bitcoin is dit niet mogelijk doordat het systeem dat niet aan kan. 

Andere cryptomunten

Je kunt er dus beter voor kiezen om een andere cryptomunt dan bitcoin te gebruiken als vervanging van de nationale munt van een ontwikkelingsland. Zo kun je er beter voor kiezen om een munt te kiezen die meer schaalbaar is dan de bitcoin. Er is één cryptomunt die hier uitermate geschikt voor lijkt te zijn. Dat is de Ripple XRP. Deze cryptocurrency is in veel ontwikkelingslanden al erg populair. Daar zijn verschillende redenen voor. 

Ontwikkelingslanden

cryptopmunten5

Ripple is vooral populair in Aziatische ontwikkelingslanden. Dat komt doordat er veel voordelen zitten aan het gebruik van Ripple ten opzichte van het gebruik van andere cryptomunten. Ripple heeft namelijk niet als doel om ons huidige betalingssysteem te vervangen, maar om ons huidige betalingssysteem te verbeteren. Daardoor is het voor veel ontwikkelingslanden ideaal om gebruik te maken van Ripple. Op die manier hoeft hun huidige nationale munt niet vervangen te worden door een cryptomunt. In de praktijk is dat toch bijna niet mogelijk doordat dat erg veel vraagt van de infrastructuur van het land. 

Makkelijke transacties

Het doel van Ripple is het makkelijker maken van transacties die internationaal gedaan worden. Zo kun je dus makkelijker een bedrijf in een ander land inhuren om iets voor jou te doen. Dit is natuurlijk erg positief voor de ontwikkelingslanden die gebruik kunnen gaan maken van de Ripple. Op die manier is de kans namelijk veel groter dat er bedrijven uit andere landen zijn die werk aan hun uitbesteden. Dat zorgt er voor dat de economie in deze landen erg veel zal groeien. 

Goedkoop en snel

Verder is het erg handig dat je bij Ripple weinig transactiekosten hoeft te betalen. Daardoor is het in tegenstelling tot bitcoin geen probleem om een transactie van een klein bedrag te doen. Verder duurt het bij Ripple niet lang voordat een transactie voltooid is. Dat is erg handig aangezien je het geld na een transactie direct op je rekening krijgt. Het is daardoor ontzettend handig om Ripple te gaan gebruiken wanneer je in een ontwikkelingsland woont. Zo kun je veel gemakkelijker handel drijven met mensen of bedrijven uit andere landen. 

Goede oplossing

Er zijn dus erg veel eigenschappen van de Ripple die er voor zorgen dat deze cryptomunt zeer geschikt is voor gebruik in ontwikkelingslanden. Toch zijn er veel mensen die meer overtuigd zijn van andere cryptomunten. Dat zijn meestal vrij nieuwe cryptomunten die nog moeten bewijzen dat hun beloftes waargemaakt kunnen worden. Daardoor is Ripple op dit moment de beste optie. Het is namelijk zo dat Ripple al een gevestigde naam is in de wereld van de cryptomunten. 

Conclusie

Er zijn dus een hoop verschillende problemen waar ontwikkelingslanden mee te maken hebben. Daardoor is het natuurlijk erg belangrijk om altijd op zoek te blijven naar manieren om deze ontwikkelingslanden te helpen. Op dit moment komt de meeste hulp vanuit de rijkere landen toch nog in de vorm van geld. Dit is natuurlijk iets wat ze in ontwikkelingslanden zeer goed kunnen gebruiken, maar de kans is groot dat slechts een deel van het geld wordt gebruikt om de normale mensen in deze landen te helpen.

Weinig vertrouwen

De corruptie in veel ontwikkelingslanden zorgt er voor dat mensen in die landen geen vertrouwen meer hebben in hun regering en het financiële systeem. Dat komt doordat er op alle lagen van de samenleving corruptie plaatsvindt. Daardoor is het vooral belangrijk om door cryptomunten te gebruiken te proberen om deze corruptie tegen te gaan. Je kunt dit vooral makkelijk doen met cryptomunten doordat je bij cryptomunten eenvoudig kunt traceren wat er met het geld is gedaan. Op die manier zie je dus heel gemakkelijk of alle cryptomunten gebruikt zijn om de mensen in het land te helpen. 

Vertrouwen creëren

Doordat er veel corruptie is in veel ontwikkelingslanden zijn er maar weinig mensen met vertrouwen in hun overheid. Daardoor neemt het vertrouwen in de economie ook af. Dat zorgt er voor dat mensen het liefst zo veel mogelijk sparen. Dit is geen goede ontwikkeling doordat de economie hierdoor alleen maar achteruit gaat. Daardoor is het erg belangrijk om te proberen met cryptomunten het vertrouwen in de economie terug te krijgen. Op die manier zorg je er voor dat de mensen weer durven om geld uit te geven. Voor het individu lijkt dit niet verstandig, maar de economie zal hierdoor groeien. 

Transparant

Een ander groot voordeel aan het gebruik van cryptomunten als land is het feit dat mensen weer vertrouwen zullen krijgen in de overheid. Door cryptomunten te gebruiken geef je de burgers namelijk meer inzicht in de betalingen die er worden gedaan. Op die manier kunnen burgers dus beter zien wat er met hun belastinggeld gebeurt. Wanneer de regering hiermee fraudeert zullen ze snel door de mand vallen en niet meer worden herkozen. Zo wordt het land op de lange termijn een stuk beter van het invoeren van cryptomunten voor het hele land. 

Ideaal

Cryptomunten zijn dus eigenlijk ideaal voor het verbeteren van een hoop zaken in ontwikkelingslanden. De meest geschikte van alle cryptomunten is de Ripple. Dat komt natuurlijk doordat je met Ripple goedkoop en snel transacties kunt voltooien. Dit is natuurlijk erg belangrijk voor de gewone mensen die gebruik maken van de cryptomunt. Verder is het in tegenstelling tot andere cryptomunten zo dat de Ripple niet gemaakt is om ons huidige betalingssysteem te vervangen, maar om dit systeem te verbeteren. Dat is ideaal aangezien het huidige betalingssysteem volledig vervangen waarschijnlijk in geen enkel land als een optie wordt gezien. 

In de toekomst

Het is alleen lastig in te schatten of er ook echt ontwikkelingslanden zijn die in de toekomst gebruik gaan maken van cryptomunten. Dat komt door een aantal verschillende zaken. Zo is het bijvoorbeeld erg vervelend dat alleen de regering cryptomunten kan invoeren als nationaal valuta. Daardoor moet er maar net een president of regeringspartij zijn die het nut van cryptomunten inziet. De kans dat dit gebeurt is niet zo groot doordat dit voor de regering zelf weinig goeds oplevert. 

Corrupt

Doordat er in veel ontwikkelingslanden veel corruptie is, is de kans klein dat er binnenkort cryptomunten worden gebruikt als nationale valuta. Dat komt doordat de mensen die kunnen bepalen dat ze cryptomunten invoeren als wettig betaalmiddel zelf meestal ook corrupt zijn. Door de transparantie van cryptomunten willen zij natuurlijk liever geen gebruik maken van cryptomunten. Daardoor is de kans niet groot dat iemand die corrupt is akkoord zal gaan met het invoeren van cryptomunten in een ontwikkelingsland. 

LEREN BELEGGEN IN CRYPTO'S

Meld u hieronder aan en leer gratis hoe je zelf kunt leren beleggen met cryptocurrencies.

Check uw email om uw aanmelding te verifieren. Check ook uw spambox 😉

Er is iets foutgegaan. Probeer het opnieuw.