Cryptomunten kopen, dit zijn 3 handige tips

cryptomunten

Het is voor veel mensen tegenwoordig erg aantrekkelijk om cryptomunten te kopen. Dat komt doordat het er voor sommige mensen op lijkt alsof iedereen hier veel geld mee aan het verdienen is terwijl zij niet investeren en daardoor achterblijven op de rest. Het is natuurlijk niet fijn om te horen dat anderen op een ogenschijnlijk makkelijke manier veel geld verdienen en jij je iedere dag kapot werkt en nog steeds niet veel verdiend. Ook als je wel een hoog salaris hebt kan het natuurlijk fijn zijn om te investeren zodat je rendement behaalt. 

Investeren

Als je van plan bent om te investeren is het van belang om je eerst eens goed in te lezen in de mogelijkheden die je hebt. Het is bijvoorbeeld mogelijk om in één van de vele altcoins te investeren of om er voor te kiezen om voor Bitcoin te gaan. Dit soort keuzes kunnen erg lastig zijn en daarom is het van belang dat je er voor zorgt dat je je goed voorbereidt. Je kunt je voorbereiden door je te verdiepen in cryptomunten en adviezen van ervaren traders aan te horen. Door je op deze manier te verdiepen in het onderwerp zorg je er voor dat je meer kennis hebt waardoor je beter kunt investeren.

Kennis

Het is voor beginnende investeerders essentieel om voldoende kennis te hebben van waar je in investeert. Hoe lang je bezig bent met investeren hoeft niets te zeggen over je kennis. Er zijn bijvoorbeeld mensen die al jarenlang investeren in cryptomunten, maar nog steeds vrij weinig weten over dit onderwerp. Dat komt waarschijnlijk doordat zij vooral adviezen van anderen aannemen en daarom investeren in cryptomunten die door anderen aan hen worden aangeraden. In principe hoeft dit niet slecht te zijn, maar het is wel van belang dat je zelf weet wat je aan het doen bent. 

Van tevoren

Mensen die overwegen om te investeren in cryptovaluta moeten zich goed voorbereiden. Het is tegenwoordig zo dat sommige mensen het idee hebben dat crypto een manier is om makkelijk rijk te worden. Er zijn dan ook verhalen bekend van mensen die met een kleine investering en een aantal jaar geduld ontzettend veel geld hebben verdiend. Veel mensen hopen dit ook te bereiken, maar dit is bijna niet mogelijk door simpelweg te gokken. Je moet van tevoren zo veel mogelijk onderzoek doen naar cryptomunten in het algemeen. Zo kom je meer te weten over dit onderwerp en over hoe alles precies werkt. 

Tips voor beginners

Als je van plan bent om te beginnen met het investeren in cryptomunten, is het van belang om eens goed na te denken over hoe je hiermee kunt starten. Voor veel mensen is dat het meest lastige punt. Daarom is het van belang om voldoende tijd te nemen om je voor te bereiden zodat je geen overhaaste beslissingen maakt. Je kunt er bijvoorbeeld beter voor kiezen om het investeren even uit te stellen om meer onderzoek te doen dan om zomaar te investeren terwijl je eigenlijk niet precies weet wat je aan het doen bent. Bovendien is het van belang om rekening te houden met de volgende tips.

cryptomunten

Investeer geen geld wat je niet kunt missen

Er zijn in het verleden al veel mensen geweest die geld zijn verloren door een investering in cryptomunten. Het is alleen zo dat deze verhalen veel minder publiciteit krijgen dat de verhalen van mensen die met een kleine investering rijk zijn geworden. Toch kun je je beter focussen op verhalen van mensen die geld hebben verloren door te investeren in cryptomunten. Dat komt doordat je als je nu instapt in crypto de kans hebt om te leren van de fouten van andere investeerders. Deze luxe heb je en die moet je dan ook zeker gebruiken.

Verstandige keuzes maken

Als je wilt investeren is het van belang om goed na te denken over hoeveel je precies wilt investeren. Dat komt doordat dit een zeer belangrijke keuze is in het proces van het investeren in cryptocurrency. Het is namelijk zo dat het erg lastig is om een geschikt bedrag te bepalen om te investeren. Je moet er dan in ieder geval voor zorgen dat je nooit geld investeert wat je niet kunt missen. Als je geld investeert neem je hiermee een risico om het geld te verliezen. Daarom is het van belang dat je er bij het doen van de investering eigenlijk afstand van neemt. 

Investeren zien als uitgeven

Een tip die veel beginnende investeerders mee kunnen nemen is dat je investeren eigenlijk moet beschouwen als een extra uitgave. Je moet bijvoorbeeld niet in één keer al je spaargeld investeren. Het kan namelijk gebeuren dat de markt op de een of andere manier crasht of dat er iets anders gebeurt waardoor de cryptomunten hun waarde verliezen. Als dat gebeurt ben je al je geld kwijt waardoor je misschien wel in de financiële problemen komt. Dit is iets wat je natuurlijk te allen tijde wilt voorkomen en daarom is het slim om niet al het geld wat je hebt te investeren. 

Denk goed na over de investering

Je moet er voor zorgen dat je niet zomaar het grootste deel van je spaargeld investeert. Het is namelijk zo dat je altijd het risico loopt om een deel van het geld wat je investeert kwijt te raken. Daarom is het lastig om te bepalen wat een goed bedrag is om te investeren. Dit is voor iedereen verschillend aangezien dat natuurlijk afhankelijk is van een aantal zaken. Allereerst moet je kijken naar hoeveel geld jij hebt om te investeren. Bovendien moet je goed nadenken over hoe groot het deel van dit totale bedrag is wat je uiteindelijk gaat investeren. 

Spaargeld investeren

Er zijn veel mensen die een deel van hun spaargeld investeren in cryptomunten. Dat kan bijvoorbeeld komen omdat zij hun koopkracht niet willen verliezen door middel van inflatie. Het is namelijk zo dat je koopkracht ieder jaar afneemt. De centrale banken blijven geld bijdrukken waardoor je geld steeds minder waard wordt. Dit zorgt er voor dat je spaargeld ieder jaar minder waarde zal krijgen terwijl het bedrag ongeveer gelijk blijft. Daarom is het vooral voor mensen met veel spaargeld slim om dit te beleggen. Dat kun je doen in aandelen, maar cryptomunten zijn dan ook zeker een goede optie.

Gouden regel

Het is per persoon erg verschillend hoeveel zij willen investeren in crypto. Sommige mensen zijn in principe bereid om al hun spaargeld te investeren. Dit is erg gevaarlijk aangezien de kans aanwezig is dat je investering minder waard wordt waardoor je al je spaargeld kwijt bent. Je moet je daarom altijd aan de gouden regel houden. Deze luidt: ‘investeer nooit geld wat je niet kunt missen’. Dit wordt ook bedoeld met het feit dat je investeringen ook moet zien als uitgaven. Er zijn namelijk mensen die investeringen eerder zien als een soort spaarpot. 

In principe is een investering wel een soort spaarpot, maar je moet er wel rekening mee houden dat je het risico loopt om een deel van het geld in deze spaarpot te verliezen. Daarom is het van belang om nooit geld te investeren in cryptomunten waarvan je het je eigenlijk niet kunt veroorloven om dit te verliezen. Als je geen geld hebt om te investeren, kun je maandelijks een klein bedrag investeren. Op de lange termijn kan dit je nog best veel winst opleveren en bovendien is het risico hiermee een stuk lager. 

Geleend geld

Er zijn mensen die denken dat ze met cryptomunten zo veel geld kunnen verdienen dat het slim is om geld te lenen om dit vervolgens te investeren in cryptomunten. Dat is een idee wat iedereen die hier enige ervaring of kijk op heeft je sterk zal afraden. Dit is namelijk nog onverstandiger dan investeren met geld wat je niet kunt missen. Je investeert hier namelijk iet alleen met geld wat je niet kunt missen, maar ook nog eens met geld wat van iemand anders is. Als je met je eigen geld investeert heb je tenminste nog de mogelijkheid om dit geld lang op je account te laten staan om te wachten tot de prijzen gunstig zijn.

Als je met geld wat je van iemand anders hebt geleend gaat investeren in cryptomunten, is de kans groot dat je hierdoor uiteindelijk een hoop geld zult verliezen. Het is namelijk zo dat je over het algemeen met de meeste cryptomunten winst maakt wanneer je ze maar lang genoeg in je bezit houdt. Toch is dit niet slim met geleend geld aangezien je een lening normaal gesproken afsluit voor een bepaalde termijn. Je moet het geld met een bepaald percentage aan rente terugbetalen voor een bepaald moment. Als je het dan niet hebt kost dit je alleen maar meer geld. 

Bij het investeren in cryptomunten moet je er eigenlijk vanuit gaan dat je al het geld wat je investeert zult verliezen. Als je dan denkt dat je het geld wat je als het ware gaat ‘verliezen’ beter ergens anders voor kunt gebruiken wat je anders niet kunt doen, is het verstandig om niet of minder te investeren in cryptomunten. Zo voorkom je dat je geld verliest wat je eigenlijk nog nodig had. 

Verdiep je in cryptomunten

Het is van belang dat mensen die gaan investeren in cryptomunten zich zo goed mogelijk proberen te verdiepen in dit onderwerp. Als je niet precies weet wat je aan het doen bent, zal het erg lastig worden om hier geld mee te verdienen. Je kunt dan net zo goed naar het casino gaan om te gokken. Wanneer je niet goed weet hoe crypto werkt en waar je precies in investeert ben je eigenlijk aan het gokken met je geld. Daarom is goed onderzoek van groot belang. Probeer bijvoorbeeld eens een afspraak met jezelf te maken dat je iedere dag een aantal nieuwssites over cryptomunten bekijkt. Zo krijg je steeds meer kennis.

Kennis opdoen

Er is niemand die alles weet van cryptocurrency. Als je alleen al kijkt hoeveel verschillende cryptomunten er zijn en hoe deze allemaal werken zul je zien dat het bijna niet mogelijk is om dit allemaal te weten. En tegen de tijd dat je alle cryptomunten kent zullen er alweer honderden nieuwe munten zijn. Daarom is het van belang om ook als je meer kennis begint te krijgen over crypto door te blijven gaan met onderzoek doen. Zo blijf je jezelf ontwikkelen waardoor je uiteindelijk een betere trader of investeerder wordt. 

Je kunt op veel verschillende manieren kennis opdoen over hoe je moet traden of investeren of over de projecten achter cryptomunten. Als je wilt beginnen met investeren is het van belang om je goed te verdiepen in de basis van cryptomunten. Er zijn bijvoorbeeld mensen die investeren in cryptocurrency zonder dat zij begrijpen hoe een blockchain precies werkt. Je kunt investeren zonder dat je dit soort kennis hebt omdat je simpelweg een account hoeft aan te maken en je geld hoeft te storten. Toch kun je zonder dit soort kennis nooit oordelen of een cryptomunt een goede investering is of niet. 

Snelle daling van de koers

Bovendien is het niet alleen belangrijk om te kunnen inschatten welke projecten een grote kans van slagen hebben, maar het is ook van belang om goed te weten hoe het ecosysteem rondom cryptomunten werkt. Er zijn bijvoorbeeld mensen die investeren voor het geld, maar uiteindelijk in een crash terecht komen waardoor de waarde van hun investering erg hard daalt. Mensen die niet bekend zijn met de hoge volatiliteit die cryptomunten in het algemeen hebben kunnen hierdoor in paniek raken en hun munten verkopen. Natuurlijk is dit slim als je denkt dat de prijs er nooit meer bovenop komt, maar je moet nooit in paniek verkopen.

Mensen die schrikken van een plotselinge daling van de waarde van de cryptomunten die ze kopen doen er meestal verstandig aan om deze nog niet te verkopen. Een snelle daling in de koersen is erg normaal en zoals je bijvoorbeeld aan Bitcoin kan zien is de kans op een stijging relatief groot. Dit geldt natuurlijk alleen voor situaties waarin je een project zorgvuldig hebt uitgezocht omdat je gelooft in de visie van het team. Als je echt vertrouwen hebt in een cryptomunt verkoop je deze niet wanneer de prijs in een dip gaat. Als je wilt beginnen met investeren moet je dus eerst onderzoek doen om zeker te zijn van je zaak.

Beveiliging is erg belangrijk

cryptomunten

Mensen die willen investeren in cryptomunten moeten goed nadenken over de manier waarop zij deze willen beveiligen. Dat komt doordat een blockchain erg veilig is, maar dat nog niet betekent dat het onmogelijk is om cryptomunten te stelen. Hierdoor zijn er bijvoorbeeld mensen die proberen om de wallets van investeerders te hacken waardoor zij hier toegang tot krijgen. Dat betekent dus dat zij jouw cryptomunten kunnen beheren en als ze willen alles meenemen. Dit soort situaties wil je voorkomen en daarom is het van belang om je goed te verdiepen in de verschillende manieren die er zijn waarop jij je cryptomunten kunt beveiligen. 

Hardware wallet

De meest veilige manier om je cryptomunten te bewaren is door een hardware wallet aan te schaffen. Dit is een apparaatje wat speciaal gemaakt is om cryptocurrency te bewaren zonder dat andere mensen hier toegang tot kunnen krijgen. Dat komt doordat je cryptomunten wanneer ze zijn opgeslagen in een hardware wallet helemaal niet in verbinding staan met het internet. Daarom is het vooral voor mensen die van plan zijn om veel geld te investeren slim om een hardware wallet aan te schaffen. Op die manier ben je er helemaal zeker van dat niemand anders bij jouw wallet kan komen. 

Niet iedereen kiest er voor om hun cryptomunten op te slaan in een hardware wallet. Je kunt er ook voor kiezen om deze te bewaren in een software wallet. Dat is een wallet die zich bevindt op het internet. Hierdoor is het in principe mogelijk dat hackers bij jouw cryptomunten komen. De kans dat dit gebeurt is niet groot en daarom kiezen vooral mensen die niet zo veel geld investeren er voor om geen hardware wallet aan te schaffen. Als je veel geld investeert is het wel verstandig om hierin te investeren aangezien je dan geen risico wilt lopen.

LEREN BELEGGEN IN CRYPTO'S

Meld u hieronder aan en leer gratis hoe je zelf kunt leren beleggen met cryptocurrencies.

Check uw email om uw aanmelding te verifieren. Check ook uw spambox 😉

Er is iets foutgegaan. Probeer het opnieuw.