Cryptomunten kopen, deze 11 beroemdheden gingen je voor

cryptomunten

Er zijn veel mensen die cryptomunten kopen omdat zij hier geld mee willen verdienen of omdat zij geloven dat blockchain technologie de toekomst is. Een investering in Bitcoin of een andere cryptomunt kan dus verschillende redenen hebben. Het is bijvoorbeeld zo dat er mensen zijn die niet investeren om geld te verdienen, maar juist investeren om te voorkomen dat ze koopkracht verliezen. Dat komt doordat ons geld steeds minder waard wordt als gevolg van de inflatie. 

Inflatie is een ander woord voor het feit dat geld in waarde daalt. De reden dat ons geld steeds minder waard wordt, is het feit dat overheden zelf kunnen bepalen wanneer zij geld willen bijdrukken. Dat zorgt er voor dat zij in tijden van crisis veel geld bijdrukken zodat de economie met dit geld gestimuleerd kan worden. Op die manier moet de crisis zo snel mogelijk voorbij zijn, maar het is wel zo dat de waarde van geld hierdoor lager wordt. De reden dat dit gebeurt is vrij logisch.

Vraag en aanbod

De waarde van geld wordt niet bepaald door de banken, maar door de vraag en het aanbod. Je zult misschien denken: “maar een euro is toch altijd één euro waard?”. Dit is ook waar, maar het aantal producten wat je voor één euro kan kopen blijft niet altijd hetzelfde. Wanneer je 15 jaar geleden één euro had, kon je daar veel meer mee kopen dan vandaag de dag. Dit is het gevolg van de inflatie. Het is namelijk zo dat er door de jaren heen steeds meer geld wordt bijgedrukt om de economie te stimuleren. 

Eigenlijk wordt de prijs van ieder product, dus ook van cryptomunten bepaald door de mate van vraag en aanbod. Dit is bij geld ook het geval. Als het bijvoorbeeld slecht gaat met de economie en de Europese Centrale Bank besluit om euro’s bij te drukken, stijgt het aanbod van euro’s. Er zijn dan meer euro’s dan voorheen terwijl de vraag naar euro’s niet veranderd. Daarom zal het geld op die manier langzaam minder waard worden. Hierdoor kiezen steeds meer mensen er voor om te investeren in cryptomunten om hun koopkracht te behouden.

Koopkracht behouden

Het is voor mensen die bang zijn dat ze koopkracht verliezen slim om op zoek te gaan naar zaken om hun geld in te investeren. Dit geldt vooral voor mensen die relatief veel spaargeld hebben. Als je veel spaargeld hebt wat je niet gebruikt en er treed inflatie op, kun je steeds minder kopen met datzelfde geld. Daarom is het juist voor deze mensen slim om een manier te zoeken waarop hun spaargeld niet gevoelig is voor inflatie. Het is namelijk zo dat geld wat op de bank staat simpelweg minder waard wordt door de jaren heen.

Veel mensen begrijpen het concept van inflatie niet. Dat is vrij begrijpelijk aangezien je nergens aan kunt zien dat je geld minder waard wordt. Natuurlijk zal het je gaan opvallen dat de prijzen van de meeste producten langzaam hoger worden, maar het is niet zo dat je op je bankrekening kunt zien wat je koopkracht is. Daarom denken veel mensen dat het slim is om te sparen, maar eigenlijk is het veel slimmer om een deel van dat gespaarde geld te investeren in cryptomunten of in zaken zoals aandelen of vastgoed. 

Waarde van je geld

Niemand wil natuurlijk dat de waarde van zijn of haar geld minder wordt en daarom is het van belang om op zoek te gaan naar manieren om rendement te behalen op je geld. De waarde van cryptomunten kan erg snel veranderen en dat is voor veel mensen een reden om hier niet in te investeren. Toch kan dit zeer nuttig zijn zoals je afgelopen week hebt kunnen zien aan Ethereum. De cryptomunt heeft een all time high bereikt wat betekent dat er steeds meer mensen zijn die hierin investeren. 

Binnen een vrij korte tijd is de waarde van de cryptomunt hard gestegen waardoor mensen die op het juiste moment hebben geïnvesteerd binnen een korte tijd veel geld hebben verdiend. Toch zijn mensen die investeren om hun koopkracht te behouden vaak niet op zoek naar korte termijn winst, maar naar veilige opties die rendement opleveren. Daarom is het voor hen slim om op zoek te gaan naar een cryptomunt waarin zij vertrouwen hebben. Je kunt zelf bepalen welke cryptomunten je geschikt acht en welke niet. 

Beroemdheden

Het is dus mogelijk om cryptomunten te kopen als een manier om te ontkomen aan inflatie. Er zijn natuurlijk ook nog vele andere manieren waarop je er voor kunt zorgen dat je koopkracht stijgt of in ieder geval gelijk blijft. Daarom vragen sommige mensen zich af of er ook beroemdheden zijn die investeren in cryptomunten of dat zij er liever voor kiezen om hun geld bijvoorbeeld in aandelen te steken. Er zijn vrij veel beroemdheden die bekend hebben gemaakt Bitcoin of andere cryptomunten te bezitten. 

Cryptomunten zijn dus niet alleen voor de ‘gewone’ mens, ook beroemdheden van over de hele wereld zien hier kansen in en besluiten om te investeren. Daarom is het leuk om eens te kijken naar een overzicht van een aantal mensen die ontzettend bekend zijn en ooit hebben geïnvesteerd in cryptomunten. Dit is erg leuk aangezien je hierdoor een beeld krijgt van waar de sterren zich mee bezig houden als het gaat om bezittingen die geld moeten opleveren. Je krijgt zo een klein beetje inzicht in de financiën van de sterren. 

Elon Musk

cryptomunten

Van sommige beroemdheden zal het je misschien verbazen dat ze investeren in cryptomunten, maar waarschijnlijk wist je het al van Elon Musk. Voor de mensen die niet weten wie Elon Musk is, hij is de baas van het autobedrijf Tesla. Dit bedrijf kwam in het begin van het jaar in het nieuws doordat zij voor een astronomisch bedrag aan Bitcoin kopen. Daarom is het dan ook voor de meeste mensen geen verrassing dat Elon Musk zelf ook in het bezit is van cryptomunten. 

Tweets

Elon Musk heeft in zijn eentje veel invloed op de koers van Bitcoin. Dat komt niet alleen omdat zijn bedrijf enorme bedragen aan Bitcoin bezit, maar door zijn grote bereik. Het is al meerdere keren voorgekomen dat Musk een tweet plaatste die ging over Bitcoin of andere cryptomunten. Wanneer hij iets positiefs te melden heeft over Bitcoin, zie je dat direct terug in de koers. Het is al eens voorgekomen dat de waarde van de cryptomunt met 25 procent is gestegen doordat Elon Musk #Bitcoin in zijn Twitter bio had geplaatst. 

Het is voor sommige mensen fijn dat Elon Musk de waarde van Bitcoin kan laten stijgen door een bericht te plaatsen op social media, maar er zijn ook mensen die hier de dupe van zijn. Niet iedere keer dat Musk over cryptomunten tweet stijgen de prijzen daardoor. Wanneer hij bijvoorbeeld een negatief bericht plaatst over Bitcoin of een andere cryptomunt zie je direct dat de waarde van de munt zal dalen. Daarom vinden sommige mensen het vervelend dat één iemand zo veel invloed heeft op de koersen. 

Tesla

Het bedrijf van Elon Musk, Tesla heeft het voor klanten die in Amerika wonen mogelijk gemaakt om voor hun auto te betalen met Bitcoin. Dat is een grote stap in de ontwikkeling van cryptomunten aangezien het erg bijzonder is om een auto te kunnen kopen met je Bitcoin. Het is op dit moment in Europa nog niet mogelijk om je auto te kopen met cryptomunten, maar het lijkt er op dat dit de komende jaren hoe dan ook mogelijk zal worden. Misschien zullen andere automerken het voorbeeld van Tesla wel volgen. 

Dogecoin

Elon Musk is zoals veel mensen weten een groot fan van Bitcoin, maar er zijn nog andere cryptomunten die vaak aandacht krijgen van de baas van Tesla. Het is namelijk zo dat Elon vrij vaak tweet over Dogecoin. Dit is een cryptomunt die vooral veel in waarde is gestegen als het gevolg van een hype op het internet. Mensen op verschillende social media platforms waren elkaar als het ware aan het pushen om te investeren in Dogecoin. Hierdoor werd de prijs erg hoog, maar is deze ook al een aantal keren flink gezakt.

Ook bij deze cryptomunt wordt de verregaande invloed van een man als Elon Musk duidelijk. Hij heeft een tijdje geleden een foto geplaatst van een raket met een hond erin. De hond stond symbool voor Dogecoin aangezien het dezelfde hond was als in het logo van de munt staat en de raket betekent waarschijnlijk: “to the moon”. Dat is een populaire uitdrukking waarmee men wil zeggen dat de waarde van een cryptomunt ontzettend hard zal gaan stijgen. Als gevolg van de tweet van Musk steeg de waarde van Dogecoin ineens erg hard. 

Snoop Dogg

Het is inmiddels al erg lang geleden dat Bitcoin begon als het project wat er voor heeft gezorgd dat andere mensen ook besloten om cryptomunten te ontwikkelen. Als je in de begindagen van Bitcoin al een aantal munten hebt gekocht, is de kans groot dat je nu geen zorgen hebt op het gebied van geld. Die vlieger gaat natuurlijk alleen op als je de munten lang genoeg hebt bewaard tot de waarde ontzettend hoog was. Snoop Dogg is één van de gelukkigen die al in de begindagen heeft geïnvesteerd in cryptomunten. Hij kocht Bitcoin. 

Toen Snoop Dogg besloot om te investeren in Bitcoin waren de cryptomunten slechts een fractie waard van hun waarde vandaag de dag. Daarom blijkt achteraf dat dit een gouden zet is geweest van de Amerikaanse Rapper. In 2013 was het zelfs mogelijk om een album van Snoop Dogg te kopen en daar met Bitcoin voor te betalen. Naar verluidt kosten alle albums toendertijd 0,3 Bitcoin. Dit is vandaag de dag een bedrag van tussen de 15.000 en 20.000 dollar. Achteraf gezien is dat natuurlijk heel veel geld voor een album.

Eigen cryptomunt

Snoop Dogg is niet alleen geïnteresseerd in Bitcoin, maar ook in andere cryptomunten en de projecten die hier achter zitten. Het is namelijk zo dat de rapper heeft aangegeven dat hij van plan is om zijn eigen cryptomunt te beginnen. Hij ziet toekomst in cryptomunten en blockchain en wil dat niet alleen laten zien door Bitcoin te bezitten, maar ook door zelf actief bij te dragen aan het creëren van een nieuwe cryptomunten. Wat het idee achter de cryptomunt is, is nog niet bekend. 

Er is ook nog niet bekend wat de rapper precies bedoelt met het ontwikkelen van zijn eigen cryptomunt. Het is erg kort geleden dat hij in een interview aangaf graag een eigen cryptomunt te willen hebben. In datzelfde interview gaf Snoop Dogg aan dat hij het volste vertrouwen heeft in Bitcoin en andere cryptomunten. Ook de rapper heeft aangetoond grote invloed te kunnen uitoefenen op de koersen van cryptomunten. Toen hij aangaf vertrouwen te hebben in Dogecoin steeg de waarde van de cryptomunt enorm.

Dogecoin

Naast Elon Musk is ook Snoop Dogg een groot fan van Dogecoin. Veel mensen vragen zich af wat mensen precies in Dogecoin zien, maar anderen investeren juist omdat zij vertrouwen hebben in de meningen van sterren. Je moet zelf beslissen of jij het aandurft om te investeren in Dogecoin. Het is voor veel mensen onduidelijk waarom een aantal beroemdheden er voor kiest om publiciteit te genereren voor deze cryptomunt. 

Kanye West

Het is niet uniek dat een Amerikaanse rapper als Snoop Dogg cryptomunten in zijn bezit heeft. Zijn collega Kanye West heeft namelijk ook aangegeven Bitcoin te bezitten. Hij zegt zelf dat hij hoopt dat mensen meer vrijheid zullen krijgen door middel van het gebruik van cryptomunten. Dat is een idee wat wel meer mensen motiveert om te investeren in cryptomunten. Of het ooit echt zal voorkomen dat we alles met crypto kunnen betalen is op dit moment nog niet duidelijk, maar er zijn steeds meer ontwikkelingen in de goede richting. 

Er is vrij weinig bekend over hoeveel cryptomunten Kanye West precies in zijn wallet heeft zitten. Hij heeft hier nooit openlijk over gesproken, maar het is wel bekend dat hij in het bezit is van Bitcoin. Daarom is het vrij aannemelijk dat het om grote bedragen gaat aangezien iemand als Kanye West erg veel geld bezit. Het is daarom vrij logisch dat hij niet met enkele honderden of duizenden dollars heeft geïnvesteerd. Voor iemand met zijn vermogen zou zo’n investering niet genoeg opleveren om de moeite waard te zijn. 

Floyd Mayweather Jr.

Floyd Mayweather Jr. is misschien wel de bekendste boxer ter wereld. Hij draagt de bijnaam Floyd ‘money’ Mayweather met veel trots. Hij maakt er geen geheim van dat hij gek is op geld en er het liefst zo veel mogelijk van wil hebben. Natuurlijk is geld geen probleem voor iemand als Floyd, maar om dat zo te houden moet hij zijn geld natuurlijk wel op de juiste manier investeren. Het is daarom helemaal niet zo vreemd dat hij een deel van zijn vermogen heeft geïnvesteerd in cryptomunten. 

Hij heeft meerdere keren in de media en op social media aangegeven dat hij een fan is van cryptomunten en Bitcoin in het bijzonder. Een goed voorbeeld hiervan is een tweet die hij in 2017 de wereld in slingerde. In deze tweet gaf hij aan in Beverly Hills te zijn om zijn Bitcoin-rijkdom uit te geven. Hierbij gaf hij aan dat hij er geen problemen mee zou hebben als zijn fans hem voortaan Floyd ‘crypto’ Mayweather zullen noemen. Ook over Mayweather is niet bekend hoeveel cryptomunten hij in zijn wallet heeft, maar gezien zijn vermogen kunnen we aannemen dat het om veel geld gaat. 

ICO

Toch heeft Floyd ondanks het feit dat hij hoogstwaarschijnlijk veel geld heeft verdiend met cryptomunten ook een keer de plank volledig misgeslagen. Het gaat hierbij om een zaak waarbij hij samen met de populaire muzikant DJ Khaled een ICO promootte terwijl de ICO niet volgens de voorwaarden van de SEC werd gedropt. Hierdoor kregen zowel Floyd Mayweather als DJ Khaled een flinke boete. Hopelijk hebben zij hiervan geleerd en zullen zij in de toekomst twee keer nadenken voor ze een ICO promoten. 

Richard Branson

Richard Branson is bekend geworden omdat hij de founder is van Virgin Group. Hij is bekend als multi-miljonair, maar hij staat ook bekend als een enorme voorstander van cryptomunten. Hij staat niet bekend als een investeerder, maar het is mede door hem mogelijk om met Bitcoin te betalen. Hiermee wordt gedoeld op Bitpay. Dit is een platform voor Bitcoin betalingen waarin Richard Branson heeft geïnvesteerd. Of hij ook daadwerkelijk in het bezit is van Bitcoin of andere cryptomunten is niet bekend. 

Natuurlijk hoeft het feit dat Richard Branson nooit in het openbaar heeft aangegeven cryptomunten te bezitten niet te betekenen dat hij ook echt geen crypto’s in zijn bezit heeft. Er zijn wel meer investeerders die er voor kiezen om niet in het openbaar over hun investeringen te praten dus veel mensen achten de kans groot dat hij cryptomunten bezit. Hij heeft wel meerdere keren aangegeven een groot voorstander te zijn van cryptomunten en dat hij veel voordelen zag in de ontwikkeling van Bitcoin. 

Mike Tyson

Naast Floyd Mayweather is er dus nog een bekende, Amerikaanse boxer die Bitcoin of andere cryptomunten in zijn bezit heeft. Mike Tyson is langer geleden actief geweest dan Mayweather, maar hij is minstens net zo bekend. Er zijn zelfs mensen die vinden dat hij één van de beste boxers ooit is, maar dat is een discussie die niets met cryptomunten te maken heeft. Tyson is al langere tijd aan het investeren in Bitcoin. Hij gaf in 2015 al aan dat hij een voorstander is van cryptomunten.

Waarschijnlijk heeft de boxer dus sinds die tijd cryptomunten in zijn bezit. Toen hij in 2015 aangaf dat hij een voorstander is van crypto, gaf hij ook aan blij te zijn om deel uit te maken van de revolutie. Daarmee doelt hij waarschijnlijk op de toekomst van crypto en dat hij gelooft in de technologie hierachter. Hij heeft toendertijd meerde partnerschappen gehad met projecten die met Bitcoin te maken hadden. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het ontwikkelen van een digitale wallet die op je mobiele telefoon gebruikt kan worden. 

Mike Tyson heeft naast het helpen bij het ontwikkelen van de wallet voor op je mobiele apparaat ook een partnerschap gehad met een ander bedrijf. Hierbij ging het om een bedrijf wat Bitcoin-pinautomaten wilde installeren. Aan dit soort dingen kun je duidelijk zien dat hij echt gelooft in de toekomst van cryptomunten. 

Bill Gates

Bill Gates staat natuurlijk bekend als één van de rijkste mensen die op deze wereld rondloopt. Ook hij is een groot voorstander van cryptomunten. Al in 2014 gaf hij in een interview met Bloomberg aan Bitcoin erg interessant is. ‘Het laat zien hoe goedkoop het kan zijn’, zo zei hij. Je hoeft voor een Bitcoin betaling niet fysiek in de buurt te zijn van degene aan wie je betaalt. Hierdoor kun je tegen zeer lage kosten betalingen doen aan mensen in andere landen. Dit is natuurlijk voor veel mensen een reden dat zij geloven in Bitcoin. 

Bill Gates vindt dat Bitcoin een goede ontwikkeling is aangezien je hiermee heel gemakkelijk grote transacties kunt doen met mensen over de hele wereld. Hij gaf zelfs aan dat Bitcoin beter is dan fiatvaluta omdat je voor Bitcoin niet op dezelfde plek hoeft te zijn. Voor grote betalingen naar het buitenland kunnen problemen ontstaan met fiatvaluta waardoor Bill Gates vindt dat Bitcoin beter is. 

Lionel Messi

cryptomunten

Lionel Messi is misschien wel de meest bekende voetballer van de hele wereld. Hij heeft bijna alles gewonnen wat er te winnen valt en wordt door veel mensen zelfs gezien als de beste speler ooit. Hij is dus een geweldige voetballer en daar verdient hij erg veel geld mee. Het is niet bekend of hij zijn eigen kapitaal ook investeert in cryptomunten, maar het is een feit dat Messi een voorstander is van blockchain technologie en daarmee dus ook van cryptomunten. 

Hij is wereldwijd merkambassadeur voor Sirin Labs. Dit is een interessant bedrijf. Zij hebben namelijk een op blockchain gebaseerde veilige smartphone ontwikkelt. Daarnaast is het ook zo dat ze een laptop hebben die wederom gebruik maakt van blockchain technologie. Het is mooi dat iemand als Messi naar buiten treed als iemand die een voorstander is van blockchain. Dat komt doordat mensen die zo bekend en geliefd zijn als Messi veel invloed hebben op hoe mensen naar bepaalde dingen gaan kijken, 

Mensen die erg fan zijn van FC Barcelona of Lionel Messi zullen waarschijnlijk anders naar blockchain hebben gekeken nadat zij hoorden dat de sterspeler ambassadeur is geworden van een bedrijf wat gebruik maakt van blockchain technologie. Hiermee geeft hij het signaal af dat hij een voorstander is van deze technologie en dat hij hier wel toekomst in ziet. Natuurlijk zal hij zelf betaalt zijn om naar voren te treden als ambassadeur van het bedrijf, maar hij zal zeker geen ambassadeur worden van een bedrijf waar hij niet achter staat. 

Iemand als Messi heeft de sponsors in feite voor het uitkiezen. Dat komt doordat hij zo ontzettend bekend en invloedrijk is dat eigenlijk ieder merk wel met hem zou willen samenwerken. Het kost ontzettend veel geld om Lionel Messi in te schakelen als ambassadeur van jouw bedrijf. Daarom kunnen of willen de meeste bedrijven dit niet betalen. Toch heeft hij alsnog de sponsors voor het uitkiezen en daarom is het voor hem niet nodig om voor het geld in zee te gaan met een bedrijf waar hij geen vertrouwen in heeft. 

Ashton Kutcher

De meeste mensen kennen Ashton Kutcher van de films en series waarin hij heeft gespeeld. Hij is een bekende acteur in de wereld van de Hollywood films en series en daarom is het niet gek dat de meeste mensen hem daarvan kennen. Er zijn ook mensen die hem kennen als een investeerder in de tech-industrie. Dat komt doordat hij veel investeringen heeft gedaan in bekende gebruiken. Bij deze bedrijven kun je bijvoorbeeld denken aan Airbnb of Uber. Naast deze investeringen heeft hij ook wel eens in cryptomunten geïnvesteerd. 

Tijdens een interview in 2013 gaf Ashton Kutcher aan dat hij vond dat het duidelijk was dat Bitcoins steeds bekender en relevanter aan het worden waren. Dat had hij goed gezien als je kijkt naar waar we op dit moment staan. Er zijn ontzettend veel mensen die geld hebben verdient met cryptomunten zoals Bitcoin. Hoogstwaarschijnlijk is Ashton Kutcher hier één van als hij al in 2013 overtuigd was van de potentie van Bitcoin. Zelfs als hij toen slechts een paar honderd euro heeft geïnvesteerd zijn de Bitcoins die hij toen kocht nu een groot bedrag waard. 

Iemand als Ashton Kutcher is voor veel mensen een voorbeeld. Dat komt natuurlijk door zijn succes als acteur, maar ook doordat hij als investeerder ook successen heeft behaald. Het is daardoor natuurlijk erg mooi dat hij een voorstander is van cryptomunten. Hierdoor zullen veel mensen met een andere blik kijken naar crypto. Je moet je natuurlijk niet laten leiden door mensen die bekend zijn, maar toch zorgt dit er wel voor dat de interesse in Bitcoin en andere cryptomunten toeneemt. 

Jack Dorsey

cryptomunten

De meeste mensen kennen Jack Dorsey als de CEO van Twitter en Square. Dorsey staat ook bekend als iemand die al lang in Bitcoin investeert. Zo gaf hij in 2017 bijvoorbeeld aan een groot voorstander te zijn van de cryptomunt. Het opvallende is dat hij niet zoals veel beroemdheden uit de belangstelling blijft als het slecht gaat met Bitcoin. Ook toen de markt crashte in 2018 benadrukte hij dat hij nog steeds het volste vertrouwen had in Bitcoin. Hij noemde het toen de ‘future world currency’. 

4700 Bitcoins

Over Jack Dorsey is bekend dat hij sinds 2019 wekelijks een paar duizend dollar investeerde in Bitcoin. Hij heeft sinds die tijd dus al veel winst gemaakt met zijn investeringen aangezien de prijs ontzettend hard is gestegen sinds die tijd. Niet alleen privé is te merken dat Dorsey een voorstander is van Bitcoin, ook zijn bedrijf Square heeft in Bitcoin geïnvesteerd. Het is bekend dat Square in oktober 2020 zeker 4700 Bitcoins heeft gekocht. 

Het is dus duidelijk dat de CEO van Twitter veel vertrouwen in Bitcoin heeft. Hij investeert niet alleen in Bitcoin, hij draagt ook bij aan de werking van het netwerk. Jack Dorsey heeft namelijk zijn eigen Node. Alle nodes zorgen er samen voor dat transacties worden gevalideerd en dat het netwerk veilig is. 

Jay-Z

Je zou het misschien niet verwachten, maar er is nog een rapper uit Amerika die een voorstander is van cryptomunten. Jay-Z is namelijk ook een fan van cryptomunten. Het is bij hem zelfs zo dat het veel verder gaat dan alleen investeren in cryptomunten. Jay-Z heeft bijvoorbeeld samen met Jack Dorsey, de CEO van Twitter een project opgezet waarmee ze zich willen richten op het gebruik van cryptomunten in Afrika en India. Zij vinden het belangrijk dat ook dat deel van de wereld mee kan gaan in de ontwikkelingen rondom crypto.

Met dit project richten zij zich dus op een grote markt in Afrika en India. Hier zijn nog maar weinig mensen die gebruik maken van cryptomunten. Daarom is het volgens Jay-Z en Jack Dorsey belangrijk dat deze landen niet gaan achterlopen op de ontwikkelingen die in de rest van de wereld gaande zijn. Samen hebben zij 500 Bitcoins geïnvesteerd. Op het moment dat zij dit investeerden hadden deze Bitcoins een waarde van ongeveer 24,5 miljoen dollar. Hiermee hopen zij veel mensen mee te laten profiteren van het succes van cryptomunten. 

Wat betekent dit voor de toekomst van cryptomunten?

Er zijn veel mensen die denken dat bepaalde cryptomunten wel een succes moeten worden als ze bijvoorbeeld gepromoot worden door een beroemdheid. Dat een beroemdheid zegt dat het een goed idee is om te investeren in een bepaalde cryptomunt moet dat niet de reden zijn dat jij investeert. Als je wilt investeren in Bitcoin of een andere cryptomunt, moet je zelf onderzoek doen en op basis van je eigen onderzoek beslissen of dit een goed idee is of niet. Het is namelijk nooit goed om op basis van het advies van anderen te investeren.

Je kunt natuurlijk best investeren als iemand je een tip geeft over een investering die potentieel succesvol kan zijn. Het is dan alleen wel van belang dat je eerst zelf onderzoek doet naar de reden waarom diegene denkt dat dit een goede investering is. Op die manier kun je zelf beoordelen of het een goed idee is om te investeren of niet. Je moet nooit blind vertrouwen op het advies van iemand anders. Zelfs als je denkt dat diegene meer verstand van cryptomunten heeft dan jij is het toch slim om zelf onderzoek te doen. 

Als iemand waarvan jij denkt dat diegene meer kennis over crypto heeft dan jij, is het alsnog slim om zelf onderzoek te doen naar een investering waarover diegene jou een tip geeft. Op die manier leer je zelf ook meer over zaken waar je op kunt letten als je op zoek gaat naar een cryptomunt waarin je kunt investeren. Bovendien kun je er ook bij het advies van iemand die veel kennis heeft van crypto achter komen dat je geen vertrouwen hebt in het advies. Als dit bijvoorbeeld een investering is die jij risicovol acht, kan het slim zijn om niet te investeren.

cryptomunten

De toekomst van cryptomunten

Veel mensen vragen zich af wat het feit dat steeds meer beroemdheden besluiten om te investeren in Bitcoin of andere cryptomunten betekent voor de toekomst van crypto. Het is niet zo dat dit een garantie voor succes is, maar dit kan een kans zijn. Dit komt doordat je al verschillende voorbeelden kunt zien van bekende mensen die de waarde van Bitcoin of andere cryptomunten positief beïnvloeden. Een tweet van Elon Musk heeft de waarde van Bitcoin al meerdere keren sterk laten stijgen. Toch zou dit niet direct een reden moeten zijn om te investeren.

Je moet niet te veel waarde hechten aan de uitspraken van beroemdheden als het gaat om cryptomunten. Dat iemand bekend is en veel geld heeft betekent niet direct dat zij een expert zijn op het gebied van cryptomunten. Daarom kun je beter van je eigen onderzoek uitgaan om er achter te komen of het bijvoorbeeld een goed idee is om in Bitcoin te investeren. Op die manier word je steeds beter in het inschatten van de markt en kun je dus makkelijker geld verdienen. Het is niet verstandig om op een beroemdheid te vertrouwen voor advies.

Toch betekent de aandacht die veel beroemdheden geven aan cryptomunten en Bitcoin in het bijzonder iets voor de toekomst. Het is niet zo dat je direct moet investeren in Bitcoin doordat er meer aandacht voor komt, maar in principe betekent aandacht voor cryptomunten meestal een stijging van de koersen. Daarom is het positief dat er steeds meer bekende mensen in het nieuws komen met uitspraken over cryptomunten. Bovendien zegt het toch wel iets dat er steeds meer bekende mensen besluiten om te investeren in Bitcoin. 

Bedrijven investeren in cryptomunten

Het is voor de toekomst van cryptomunten ook een goede ontwikkeling dat er steeds meer bedrijven zijn die besluiten om te investeren in Bitcoin, maar ook in andere cryptomunten. Dat betekent dat het algemene vertrouwen in crypto wel aan het toenemen is. Het is niet voor niets dat steeds meer bedrijven besluiten om voor miljoenen aan Bitcoin te kopen. Dit zouden zij niet doen als zij geen vertrouwen hebben in de toekomst van cryptomunten. Bovendien zijn er vooral nog veel bedrijven die niet investeren in Bitcoin.

Omdat er nog veel bedrijven die nog niets van hun kapitaal hebben geïnvesteerd in Bitcoin of andere cryptomunten, is de kans aanwezig dat er veel andere bedrijven zijn die zullen investeren in crypto. Dit zou natuurlijk de oorzaak kunnen zijn van een stijging van de koersen waardoor dit zeker als een kans gezien kan worden. Bovendien zijn er naast bedrijven die investeren in crypto ook bedrijven die proberen om de mogelijkheden die er zijn door crypto uit te breiden. 

Bij bedrijven die proberen de mogelijkheden van cryptomunten uit te breiden kun je bijvoorbeeld denken aan Tesla. Het bedrijf van Elon Musk heeft het sinds kort voor mensen in Amerika mogelijk gemaakt om een auto te kopen met Bitcoin. Hierdoor krijgt de cryptomunt een gebruiksfunctie wat er voor kan zorgen dat meer mensen besluiten om Bitcoin te kopen. Bovendien is er ook een kans dat andere bedrijven het voorbeeld van Tesla zullen volgen waardoor je uiteindelijk ook andere dingen kunt kopen met Bitcoin.

Kansen voor de toekomst

Het feit dat er steeds meer bedrijven en beroemdheden zijn die investeren in cryptomunten kan dus zeker gezien worden als een kans voor de toekomst. Daarom kan het slim zijn om eens meer onderzoek te doen naar crypto als je dit interessant vindt en overweegt om te investeren. De kans is aanwezig dat de koersen verder stijgen waardoor je later spijt krijgt dat je niet nu hebt geïnvesteerd. Je moet natuurlijk eerst goed onderzoek doen voordat je je geld investeert, maar het is verstandig om dit niet te lang uit te stellen.

Je kunt er zelf voor zorgen dat je voldoende kennis hebt om te beginnen met investeren in cryptomunten. Voor de meeste mensen is het slim om te beginnen met Bitcoin aangezien dit de bekendste cryptomunt is en daardoor is het minder moeilijk om hier informatie over te vinden en wordt het als een veilige investering gezien. Toch zijn er ook veel mensen die juist beginnen te investeren in altcoins. Je zult zelf door onderzoek te doen ontdekken of het voor jou slim is om te beginnen met investeren of niet. 

Er zijn meer zaken die kansen kunnen zijn voor de toekomst van cryptomunten. Het is van belang dat je als beginnende investeerder op zoek gaat naar dingen waarvan jij denkt dat ze mogelijk invloed hebben op de toekomst van crypto. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan bedrijven als PayPal. Dit bedrijf wil het voor haar gebruikers mogelijk maken om met cryptomunten te betalen in winkels. Deze service is op dit moment nog niet beschikbaar, maar volgens PayPal moet dat dit jaar wel gebeuren. 

Diefstal van de cryptomunten van beroemdheden

Er zijn dus veel beroemdheden die investeren in cryptomunten. Dit is voor veel mensen mooi aangezien dat er voor zorgt dat de algemene interesse in crypto steeds groter wordt. Daardoor is het logisch dat de prijzen gaan stijgen waardoor mensen die op dit moment al cryptomunten bezitten steeds meer winst kunnen maken. Toch heeft het beroemd zijn en bekend maken dat je cryptomunten in je bezit hebt. De mensen die in deze lijst staan zijn natuurlijk lang niet de enige beroemdheden die cryptomunten hebben.

Criminelen zien natuurlijk ook dat er beroemde mensen zijn die cryptocurrency in hun bezit hebben. Dit is erg vervelend voor de beroemdheden aangezien zij hierdoor het doelwit kunnen worden van verschillende sluwe trucs om hun cryptomunten af te pakken. Recent is er een zaak bekend geworden van een groep mensen die probeerde om de crypto’s van verschillende bekende mensen te stelen. 

Dit deden zij met behulp van sim-swapping. Dat is een manier waarop zij een simkaart krijgen die op naam staat van iemand anders waardoor ze toegang kunnen krijgen tot bepaalde dingen zoals een crypto-wallet of een account op social media. Als je toegang hebt tot het telefoonnummer van iemand die veel Bitcoins of andere cryptocurrency in zijn of haar bezit heeft, is het bij veel wallets vrij gemakkelijk om toegang te krijgen waardoor je de crypto’s ook kunt versturen naar je eigen wallets. 

Verdachten opgepakt

In februari van dit jaar werden er door Europol acht mensen opgepakt doordat zij betrokken waren bij sim-swapping van bekende mensen die cryptomunten in hun bezit hadden. Hiermee hebben zij erg veel geld buitgemaakt en het is dan ook goed dat zij gepakt zijn. Kort voordat de acht mensen werden opgepakt waren eerder in Malta en in België al twee mensen opgepakt. Zij zijn ook verdachten in dezelfde zaak. Samen zouden zij volgens de politie een crimineel netwerk vormen wat probeerde zo veel mogelijk crypto’s buit te maken. 

Naar verluidt zou de groep samen zo’n honderd miljoen dollar hebben buitgemaakt met de diefstal van crypto’s. Het ging hierbij niet alleen om bekende mensen, maar ook om mensen die simpelweg een wallet hadden waar zij cryptomunten in bewaarden. Onder de groep met slachtoffers zaten wel een aantal bekende mensen. Het is niet bekend wie dit precies zijn, maar volgens bronnen zou het gaan om verschillende influencers, professioneel sporters, muzikanten en de familie van deze mensen. Hun namen worden niet bekend gemaakt.

Onderzoek van Interpol

Het onderzoek van Interpol is dus begonnen toen zij al lang bezig waren met het oplichten van mensen voor hun cryptomunten. Dit onderzoek werd door Interpol uitgevoerd in samenwerking met de autoriteiten uit verschillende landen. Het gaat hierbij om Canada, De Verenigde Staten, Het Verenigd Koninkrijk, Malta en België. Hieraan kun je wel zien dat het om een zeer grote zaak ging waar veel politiemacht voor nodig was. Gelukkig heeft dit onderzoek veel resultaat opgeleverd voor het pakken van een aantal zware criminelen. 

Tijdens het onderzoek werd een crimineel netwerk ontdekt wat groter was dan op voorhand werd gedacht. Zij hielden zich bezig met de diefstal van cryptomunten door middel van sim-swapping. Dit is een manier om toegang te krijgen tot iemands mobiele telefoon door de provider van diegene er van te overtuigen dat je een nieuwe simkaart nodig hebt. Als het je lukt om de simkaart in handen te krijgen, is het mogelijk om toegang te krijgen tot de telefoon en daarmee ook de accounts en crypto-wallets van hun slachtoffers.

Dit was waarschijnlijk niet de enige manier hoe zij probeerden om geld van slachtoffers af te pakken, maar dit was wel de manier die het meest naar voren kwam in de loop van het onderzoek. Dat komt doordat het in sommige gevallen voor de criminelen relatief makkelijk kan zijn om toegang te krijgen tot de mobiele telefoon van iemand van wie je cryptomunten wilt afpakken. Daarom was dit voor de criminelen de ideale manier om binnen een relatief korte tijd veel buit te maken door middel van criminele activiteiten. 

Het is niet bekend om welke cryptomunten het bij deze grootschalige diefstal gaat. Dit is natuurlijk ook eigenlijk helemaal niet relevant aangezien het mogelijk is om alle cryptomunten die iemand in zijn of haar wallet heeft opgeslagen te pakken wanneer ze toegang hebben tot deze wallet. Dat betekent dus dat zij alles wat hun slachtoffers op het gebied van cryptomunten in hun bezit hadden hebben afgepakt. Zij waren hier blijkbaar erg succesvol in aangezien het hen is gelukt om hier honderd miljoen mee te stelen. 

Natuurlijk is het goed nieuws dat deze mensen zijn gepakt. Voor mensen die een deel van hun spaargeld of vermogen in crypto hebben geïnvesteerd is de grootste nachtmerrie natuurlijk dat ze het slachtoffer worden van een criminele groep zoals deze. Hierdoor is de kans groot dat je de cryptomunten die je in je bezit hebt voor altijd kwijt bent. Dat is natuurlijk iets wat niemand wil aangezien je hard hebt moeten werken voor het geld wat je hebt geïnvesteerd en omdat je hoopt dat je hier rendement mee kunt behalen. 

LEREN BELEGGEN IN CRYPTO'S

Meld u hieronder aan en leer gratis hoe je zelf kunt leren beleggen met cryptocurrencies.

Check uw email om uw aanmelding te verifieren. Check ook uw spambox 😉

Er is iets foutgegaan. Probeer het opnieuw.