Cryptomunten verhandelen in een bull markt, dit zijn 3 zaken om rekening mee te houden

cryptomunten

De populariteit van cryptomunten is alsmaar aan het toenemen. Er zijn verschillende redenen te bedenken waardoor mensen het een goed idee vinden om te investeren in crypto. Over het algemeen kiezen de meeste investeerders voor een investering in bitcoin of een andere cryptomunt in de hoop dat ze hiermee geld kunnen verdienen. Het is dan ook niet gek dat er hierdoor steeds meer anderen zijn die ook willen investeren. Zij zien dat anderen geld verdienen en willen dan graag op dezelfde manier proberen of dit hen ook kan lukken. Er zijn verschillende dingen waar je rekening mee moet houden. 

Investeren

cryptomunten

Het is van belang dat je goed nadenkt voordat je besluit om te investeren in cryptomunten. Dat kom doordat een investering in crypto nooit zonder risico is. Wanneer je zonder dat je je goed voorbereid hebt investeert in cryptomunten is de kans groot dat je geld zult verliezen met deze investering. Je weet dit van tevoren natuurlijk nooit zeker, maar er zijn wel manieren om de kans van slagen van een investering beter in te schatten. Door je te verdiepen in de manier waarop je kunt inschatten hoe groot het risico van een investering in cryptomunten is zorg je er voor dat je een betere investeerder wordt. 

Verschillende soorten markten

Wanneer je al wat meer ervaring hebt met het investeren in cryptomunten ben je vast bekend met het begrip bull markt en het begrip bear markt. Als je hier nog nooit van gehoord hebt, is het van belang om goed op te letten. Een bull markt is een markt die in de groei is. Dit betekent dat de waarde van de cryptomunt erg snel stijgt en maar blijft stijgen. Het tegenovergestelde van een bull markt is een bear markt. Zo wordt een markt genoemd die als het ware aan het krimpen is. De waarde van de cryptomunt op deze markt is dan aan het dalen waardoor er sprake is van een bear markt. 

Handelen in een bull markt

Het is natuurlijk fijn om een bull markt te vinden, maar het is wel van belang om goed te weten hoe je moet omgaan met het investeren in zo’n markt. Er zijn mensen die bijvoorbeeld denken dat je in een bull markt direct moet investeren omdat de markt aan het groeien is. Dat kan je winst opleveren, maar dit is zeker niet in alle gevallen zo. Wanneer je op het verkeerde moment investeert in een bull markt, kan dit er voor zorgen dat je veel geld verliest. Het is namelijk niet zo dat een markt voor altijd ‘bullish’ blijft. De waarde van de cryptomunten gaat natuurlijk ook weer een keer dalen.

Sentiment

Eén van de grootste gevaren van het investeren in een bull markt is het feit dat je sentiment hierin een rol gaat spelen. Je moet dit zo veel mogelijk proberen los te laten aangezien dit enkel een negatieve invloed kan hebben op jouw keuzes. Het is van belang om zo objectief mogelijk naar de markt te kijken. Mensen die hun sentiment te veel mee laten spelen maken sneller verlies met cryptomunten. Dat komt doordat je door je emoties vaak andere keuzes maakt dan wanneer je het puur rationeel bekijkt. Daarom is het van belang om te proberen om je emoties los te laten als je gaat investeren.

Handelen in een bull markt

Het is van belang om je goed voor te bereiden als je wilt investeren in cryptomunten. Daarom is het ook slim om eens goed na te denken over wat jij zou doen wanneer je de kans krijgt om te investeren in een bull markt. Wanneer een markt bullish is, stijgt de waarde van de cryptomunten. Het is alleen niet duidelijk hoelang deze waarde zal blijven stijgen. Daarom hoeft het niet altijd een goed idee te zijn om te investeren in een bull markt. De kans is bijvoorbeeld ook aanwezig dat de waarde van de cryptomunten gaat dalen nadat jij hebt geïnvesteerd. 

Geld verliezen

Wanneer je gaat handelen in een bull markt loop je nog steeds het risico om je geld te verliezen. Dat komt doordat je nooit weet wanneer de cryptomunt stopt met het stijgen in waarde waardoor de kans aanwezig is dat je geld verliest als je investeert. Daarom moet je proberen om een inschatting te maken van de kans dat deze cryptomunt in de toekomst zal blijven stijgen. Als je niet goed weet hoe je dit kunt inschatten, is het van belang om deze tekst aandachtig door te lezen. Zo kom je er achter wat je wel en niet moet doen als je investeert in een bull markt. 

Bitcoin

cryptomunten 4

Om te laten zien dat het niet altijd slim is om in te stappen in een bull markt, kunnen we bitcoin als een mooi voorbeeld gebruiken. Een tijdje terug behaalde de bitcoin de 20.000 dollar. Er waren toen veel mensen die de cryptomunt voor die koers kochten aangezien bitcoin aan een lange bullrun bezig was. Hierdoor bleef de waarde maar stijgen en kregen steeds meer mensen er vertrouwen in dat de waarde zou stijgen naar de 30.000. In plaats daarvan begon de waarde van de cryptomunt te dalen en duurde het erg lang voordat de munt dezelfde waarde heeft bereikt. 

Risico’s

Voor iedereen die van plan is om te investeren in cryptomunten is het van belang om nooit te investeren met geld wat je niet kunt missen. Dat komt doordat je nooit weet of een investering wel zo goed uit zal pakken als je van tevoren verwacht. Daarom is het van belang om alleen geld te investeren waarvan het eigenlijk niet uitmaakt als je het verliest. Uiteraard is het alsnog vervelend om dit geld te verliezen, maar het gaat erom dat je niet in de financiële problemen komt wanneer je een investering hebt gedaan die minder goed uitpakte dan je had gehoopt. 

Denk na

In een periode waarin de waarde van cryptomunten ontzettend hard aan het stijgen is, zijn er veel mensen die grote risico’s nemen. Het is bijvoorbeeld zo dat er tijdens een bullrun veel mensen zijn die denken dat zij geweldige investeerders zijn doordat hun investering veel meer waard is. Hierdoor besluiten zij om veel spaargeld te investeren om nog meer te verdienen. Als de bullrun dan voorbij is, zal de waarde van het geïnvesteerde spaargeld snel weer dalen waardoor je spijt krijgt van de investering. 

Neem niet te veel risico

De emoties kunnen je de baas worden wanneer je te maken hebt met een bull markt. Dat komt doordat het dan lijkt alsof je een ontzettend goede investeerder bent doordat je veel geld verdiend. Hierdoor zijn er mensen die besluiten om leningen af te sluiten om deze vervolgens met de winst van de investering terug te betalen. Als je investering dan minder waard wordt, maak je dus veel verlies op de leningen. Je kunt het je dan waarschijnlijk niet veroorloven om de leningen uit eigen zak terug te betalen waardoor je de cryptomunten met verlies zult moeten verkopen. 

Nadenken over de risico’s

Het is voor mensen die investeren in cryptomunten niet erg om een risico te nemen, maar het is wel van belang dat ze dit risico hebben ingecalculeerd. Dat komt doordat het per persoon verschilt hoe groot risico zij willen nemen. Hierbij gaat het vooral over hoeveel geld je investeert. Je kunt bijvoorbeeld een bepaald percentage van je vermogen aanhouden, maar ook een bepaald bedrag per maand. Hoeveel geld je investeert is natuurlijk volledig je eigen keuze, maar het is vooral slim om zo veel te investeren dat je het kunt verliezen zonder dat jouw situatie hierdoor verslechterd. 

Fear en greed index

Bij een investering in cryptomunten is het van belang om rekening te houden met het sentiment op de markt. Dit kan namelijk veel invloed hebben op de toekomstige prijs van de cryptomunten waarin je wilt investeren. Er zijn verschillende manieren waarop jij een beter beeld kunt krijgen van het sentiment van de markt op dit moment. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld gebruik maken van de fear en greed index. Dat is een index die moet aangeven hoe de mensen op dit moment over de markt denken. Het is handig om hier op te kijken als je overweegt om te investeren.

Sentiment van de markt

Het sentiment van de markt heeft uiteraard grote invloed op de toekomstige waarde van de cryptomunten waarin jij wilt investeren. Dat komt doordat mensen over het algemeen op dezelfde manier reageren op een bull markt. Daarom is het slim om je eens te verdiepen in de reacties die je kunt verwachten bij een bepaald indexcijfer. Dit soort zaken kunnen je enorm helpen bij het investeren in cryptomunten. In de fear en greed index wordt op een schaal van 1 tot 100 aangegeven hoe mensen over het algemeen over de huidige markt denken. 

Hoe reageer je op de fear en greed index?

Je kunt door de fear en greed index te gebruiken dus een beter beeld krijgen van het huidige sentiment van een markt. Daarom is het van belang om hier je voordeel uit te halen als je van plan bent om te gaan investeren in cryptomunten. Zo zorg je er voor dat de kans op een slechte investering een stuk minder groot wordt. Het is wel van belang dat mensen die willen investeren in cryptomunten ook goed weten hoe ze deze index het best kunnen toepassen. Je kunt nog zo lang naar de index staren, maar als je niet weet wat je met de gegevens die je hierin vindt kunt doen, heeft dit weinig zin.

FOMO

Een veelvoorkomend fenomeen onder investeerders in een bull markt is het begrip FOMO. Dit staat voor fear of missing out. Dat betekent dat mensen bang zijn om iets mis te lopen. Je kunt deze term ook in het dagelijks leven gebruiken, maar onder traders is dit ook een zeer bekend fenomeen. Iemand met FOMO zal in een bull markt altijd blijven kopen omdat diegene bang is dat de waarde van de munt verder stijgt waardoor hij of zij winst misloopt. Wanneer de FOMO het bij een trader of investeerder overneemt is de kans groot dat diegene geen rationele beslissingen meer zal maken. 

cryptomunten 3

Advies

Aandelen worden vaak vergeleken met cryptomunten. Het zijn immers beide manieren om je geld te investeren. Warren Buffett is één van de meest bekende investeerders in aandelen. Hij sprak ooit de legendarische woorden ‘Be fearful when others are greedy and be greedy when others are fearful’ uit. Dit is natuurlijk een quote die gaat over de aandelenmarkt, maar je kunt dit ook toepassen op de cryptomarkt. In principe werkt de markt bij beide manieren van investeren op dezelfde manier omdat iedere ontwikkeling wordt veroorzaakt door het gedrag van mensen die investeren.

Reageren op de fear en greed index

Door eerst te kijken naar de fear en greed index krijg je een beter beeld van het sentiment wat er op dit moment op de markt is. Hier kun jij slim om op inspelen. Je kunt hierbij de quote van Warren Buffett in gedachten houden. Wanneer anderen door toedoen van FOMO blijven investeren in een bull markt, is het voor jou waarschijnlijk slimmer om te wachten met investeren. De kans is groot dat er na de bullish periode een bearish periode komt. Het is dan beter om te wachten totdat de waarde van de cryptomunten weer laag is. Als je de munten voor een lage prijs koopt is de kans op winst groter. 

Blijf altijd bij je eigen onderzoek

Nagenoeg iedereen weet dat het van belang is om goed onderzoek te doen wanneer zij willen investeren in cryptomunten. Dat is de enige manier waarop jij kunt inschatten wat de waarde van een cryptomunt in de toekomst zal gaan doen. Daarom is het zeer onverstandig om zonder eerst onderzoek te doen te investeren in cryptomunten. Je moet er voor zorgen dat je altijd een onderzoek hebt waar je de keuze om te investeren op baseert. Zonder zo’n onderzoek te doen, ben je eigenlijk gewoon aan het gokken met je geld. Je weet immers niet of het een goede keuze is om te investeren of niet. 

Onderzoek van anderen

Het is van belang om je niets aan te trekken van het onderzoek wat anderen al hebben gedaan. Natuurlijk is het niet erg om hier inspiratie uit te halen, maar je moet de keuze voor een investering nooit baseren op het onderzoek van een ander. Je weet dan niet of dit onderzoek op een goede manier is gedaan of dat het zo snel mogelijk is afgerond om te publiceren op het internet. Omdat je niet weet of dit onderzoek wel op een goede manier is gedaan, is het verstandiger om alleen uit te gaan van je eigen onderzoek. Zo weet je zeker dat dit op een goede manier is uitgevoerd. 

Online ‘experts’

Wanneer een bullish periode aanstaande is, zie je op het internet overal zelfverklaarde experts van cryptomunten die je willen uitleggen welke cryptomunten je wel en niet moet kopen. Het is niet zo dat al deze ‘experts’ oplichters zijn, maar je weet op het internet nooit wat het motief van degene is die de filmpjes of teksten plaats. Daarom is het slimmer om na het zien van een onderzoek van een zelfverklaarde expert eerst zelf nog eens onderzoek te doen naar hetzelfde onderwerp. Op die manier kom je er achter of dit onderzoek wel valide was en of je wilt investeren in de aanbevolen cryptomunten. 

Social media

Tegenwoordig hebben mensen met veel volgers op social media erg veel macht. Er zijn accounts over allerlei onderwerpen en dus ook over cryptomunten. Het is voor veel mensen die investeren in crypto leuk om dit soort accounts te volgen als ze zelf gebruik maken van social media. Toch kan dit ook voor gevaren zorgen. De mensen die dit soort accounts beheren zijn nagenoeg altijd volledig anoniem. Daarom heb je naast het feit dat ze een account hebben met veel volgers geen enkel bewijs dat diegene verstand heeft van cryptomunten. 

Advies

De accounts op social media geven je vaak advies over mogelijke goede investeringen voor de toekomst. Over het algemeen is het niet slim om dit soort adviezen op te volgen doordat de kans groot is dat de beheerder van het account niet veel meer verstand heeft van cryptomunten dan jij. Daarom is het altijd verstandiger om zelf onderzoek te doen naar de cryptomunten die jij mogelijk wilt kopen. Zo weet je in ieder geval zeker dat het onderzoek wat je hebt uitgevoerd op een goede manier is gedaan. Als je een onderzoek van een andere investeerder krijgt, weet je nooit zeker of dit helemaal goed is. 

Leren

Het is voor mensen die willen investeren in cryptomunten van belang om zo veel mogelijk te leren over de markten en alles wat daarmee te maken heeft. Je kunt dit op verschillende manieren doen. Zo helpt het bijvoorbeeld om boeken over crypto te lezen. Ook door het lezen van dit soort teksten leer je steeds een beetje meer over cryptomunten. Bovendien kun je er ook nog voor kiezen om een cursus te volgen bij een bedrijf wat daarin is gespecialiseerd. Je investeert dan in jezelf zodat je op de lange termijn beter wordt in het investeren in cryptomunten. 

LEREN BELEGGEN IN CRYPTO'S

Meld u hieronder aan en leer gratis hoe je zelf kunt leren beleggen met cryptocurrencies.

Check uw email om uw aanmelding te verifieren. Check ook uw spambox 😉

Er is iets foutgegaan. Probeer het opnieuw.