Waarom zijn cryptomunten in 2021 een goed alternatief voor aandelen?

cryptomunten

Als je al jarenlang werkt, heb je waarschijnlijk wel een rekening met spaargeld voor later. Je hebt dit geld ooit gespaard met het idee om dit pas later uit te geven wanneer je het echt nodig hebt. Het is per persoon erg verschillend wat het doel is van hun spaargeld. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die geld hebben gespaard om ooit een huis te kopen. Wanneer je op dit moment nog niet genoeg hebt gespaard om kans te maken op een hypotheek, weet je zeker dat je dit geld binnenkort niet gaat gebruiken. Daarom kun je overwegen om dit geld te investeren in cryptomunten

Op de lange termijn

Er zijn veel mensen die geld sparen wat ze pas op de lange termijn nodig gaan hebben. Het is zeer verstandig om te proberen zo veel mogelijk geld opzij te zetten voor later. Je weet immers nooit hoe hard je dit later nodig gaat hebben. Het is te hopen dat je later genoeg geld te besteden hebt, maar je weet nooit hoe het leven loopt. Daarom is het fijn om voldoende geld achter de hand te hebben om later altijd een appeltje voor de dorst klaar te hebben wanneer dat nodig is. Vroeger was het ook om een andere reden fijn om geld op je spaarrekening te hebben staan. 

Spaarrente

Vroeger was de spaarrente vele malen hoger dan nu. De spaarrente is de rente die je jaarlijks ontvangt over het geld wat je aan de bank in bewaring hebt gegeven. Het is fijn om een aantal procent rente te krijgen over geld wat je toch niet gebruikte. Tegenwoordig is er nog wel spaarrente, maar dit levert niets op. De spaarrente is simpelweg te laag om hier nog iets aan over te houden. Daarom zijn er veel mensen die op zoek zijn naar een andere manier om rendement te behalen op hun spaargeld. Er zijn allerlei manieren waarop je dit kunt doen. 

Geld beleggen

Wanneer je meer rendement wil behalen op het geld wat je op de bank hebt staan, kun je verschillende soorten investeringen doen. Je zult zelf moeten bepalen waar jij het liefst in investeert. Zo kun je er voor kiezen om in cryptomunten te investeren in de hoop dat dit je geld oplevert. Als je in de juiste cryptomunten investeert, kun je hier binnen vrij korte tijd erg veel geld mee verdienen. Daarom is het voor veel mensen erg aantrekkelijk om cryptomunten te kopen van een deel van hun spaargeld. Op die manier hopen zij binnen enkele jaren een hoop extra spaargeld te hebben. 

Investeringen

cryptomunten

Als je overweegt om je geld te gaan investeren in cryptomunten, moet je ook kijken naar andere mogelijkheden om je geld te beleggen. Zo kun je er ook voor kiezen om te investeren in aandelen.

Hier kun je op de lange termijn ook veel geld mee verdienen. Daarom is dit ook zeer interessant voor mensen die meer rendement willen behalen op hun spaargeld. Er zijn verschillende meningen over wat je beter kunt doen. Sommige mensen vinden dat cryptomunten door hun hoge volatiliteit een te groot risico zijn. Anderen vinden de volatiliteit juist één van de grootste kansen van cryptomunten. 

Aandelen kopen

Er zijn dus veel mensen die in plaats van cryptomunten aandelen kopen wanneer zij spaargeld hebben waar ze op dit moment niets mee doen. Het is belangrijk om alleen te investeren met geld wat je kunt missen. Dat is van groot belang aangezien je er hierdoor voor zorgt dat je zelf geen geldproblemen krijgt wanneer de investering mislukt. Daarom is het niet slim om te beleggen met geld wat je eigenlijk niet kunt missen. Je kunt alleen geld investeren in aandelen of in cryptomunten wanneer het niet uit zou maken als je al dit geld verliest. 

Eigenaar van een bedrijf

Wanneer je aandelen koopt in een bedrijf, ben je eigenlijk mede eigenaar van het bedrijf. Je koopt dan een deel van het bedrijf. Als je bijvoorbeeld 1% aandelen hebt in Shell, ben je voor 1% eigenaar van Shell. Je hebt dan het recht om mee te stemmen tijdens de aandeelhouders vergadering. Dat komt doordat je eigenaar bent van een deel van het bedrijf. Wanneer Shell in dit geval failliet zou gaan, heb jij recht op 1% van de opbrengst van de eigendommen van het bedrijf. Op die manier kun je dan alsnog een deel van je investering terugkrijgen als een bedrijf failliet gaat. 

Tegenstelling met cryptomunten

Het feit dat je door aandelen te kopen voor een deel eigenaar bent van een bedrijf, is heel anders dan bij cryptomunten. Je kunt geen mede eigenaar zijn van een cryptomunt.

Als je geld hebt geïnvesteerd in cryptomunten, heb je alleen de cryptomunten die je hebt gekocht. Je bent na aankoop van een aantal bitcoins bijvoorbeeld geen mede eigenaar van de organisatie achter bitcoin. Het enige wat je hebt gekocht zijn de cryptomunten zelf. Wanneer deze cryptomunten zouden instorten en verdwijnen, heb jij nergens recht op. Je bent dan al het geld wat je in de cryptomunten hebt geïnvesteerd kwijt. 

Dividend

Een groot voordeel van het investeren in aandelen is het feit dat je bij sommige aandelen dividend krijgt. Dit is iets wat je bij cryptomunten niet krijgt.

Doordat je voor een deel eigenaar bent van een bedrijf waar je aandelen in hebt, heb je ook recht op een deel van de winst van dat bedrijf. Daarom krijg je bij veel bedrijven ieder kwartaal jouw deel van de winst. Hoe hoog je dividend is, is uiteraard afhankelijk van hoeveel aandelen je hebt in het bedrijf. Hoe meer aandelen iemand heeft, hoe groter het deel van de winst is. Verder is de hoogte van het dividend ook afhankelijk van de winst van het bedrijf. Als deze lager is, zal het dividend ook lager zijn. 

Cryptomunten

Het is tegenwoordig steeds meer in het nieuws dat de prijs van de bitcoin is gestegen. Op dit moment zit de waarde van de munt even in een klein dipje, maar als je naar het grotere plaatje kijkt zie je dat de waarde alsmaar hoger wordt. Wanneer het goed gaat met de prijs van de bitcoin, neemt de interesse in cryptomunten in het algemeen toe. Niet alleen bitcoin, maar ook verschillende altcoins worden populairder naarmate de prijs van de bitcoin stijgt. Iedereen die nog niet had geïnvesteerd wil op dat moment nog instappen om zijn of haar graantje mee te pikken. 

Meer risico

Als je van plan bent om je geld te gaan investeren in cryptomunten, kun je overwegen om toch maar over te stappen op aandelen. Sommige mensen doen dat doordat zij vinden dat het risico op het verliezen van je geld te groot is bij cryptomunten zoals bitcoin. De risico’s zijn groter als je investeert in cryptomunten, maar hetzelfde geldt voor de beloningen. Daarom kiezen toch steeds meer mensen er voor om in te stappen in de wereld van de crypto’s. Zij zien de voorbeelden van mensen die op het goede moment zijn ingestapt en hopen dat zij dit ook kunnen doen. 

Grotere winsten

cryptomunten 4

Wanneer je de vergelijking maakt tussen cryptomunten en aandelen, zie je dat het een wereld van verschil is. Je zult dan merken dat mensen die van zekerheid houden vaker kiezen voor aandelen. Dit is een manier van beleggen met minder risico. Daarom is de kans op grote winsten ook vele malen minder klein dan bij cryptomunten. De volatiliteit van cryptomunten is erg hoog. Dat betekent dat de prijs van een cryptomunt erg snel kan veranderen. Daarom is het mogelijk om binnen enkele minuten veel geld te verdienen met cryptomunten. 

Makkelijk beginnen

Een voordeel van het gebruik van cryptovaluta is het feit dat je hier heel eenvoudig mee kunt starten. Eigenlijk kan iedereen die een computer met een internetverbinding heeft investeren in crypto’s. Daarom is de drempel om te investeren in cryptovaluta niet zo hoog. Wanneer je wilt investeren in aandelen, komt daar veel meer bij kijken. Zo moet je eerst contact opnemen met een broker. Dat is iemand die de aandelen voor je koopt en verkoopt. Diegene moet alles voor jou gereed maken. Dit kan vrij lang duren doordat hier meestal een hoop papierwerk bij komt kijken. 

Conclusie

Er zijn veel verschillen tussen het investeren in aandelen en het investeren in cryptomunten. Het is moeilijk te zeggen welke investering verstandiger is. Om dit te bepalen zul je toch echt zelf moeten kijken naar de verschillende mogelijkheden die je hebt. Zo kom je er achter welke manier van investeren het best bij jou past. Als je wilt investeren in cryptomunten, moet je goed stilstaan bij de volatiliteit. Dat is een risico, maar het kan er ook voor zorgen dat je binnen korte tijd veel winst maakt. Wanneer je overweegt om te gaan investeren in cryptomunten is het van belang dat je op de hoogte bent van alle risico’s die er komen kijken bij de investering. 

Lange of korte termijn?

Het is van belang om goed na te denken over het doel van je investering. Je wilt er uiteraard voor zorgen dat het geld wat je hebt geïnvesteerd meer waard wordt, maar er zijn altijd een aantal bijzonderheden. Zo moet je er bijvoorbeeld goed over nadenken hoe lang je wilt wachten totdat je het geld weer op je bank wilt hebben. Wanneer je van plan bent om het geld over enkele maanden uit te gaan geven, kun je misschien het best voor cryptomunten kiezen. De kans dat je op de korte termijn veel winst maakt is groter bij een investering in aandelen. Het nadeel hiervan is het feit dat de kans dat je je geld verliest ook groter is.

LEREN BELEGGEN IN CRYPTO'S

Meld u hieronder aan en leer gratis hoe je zelf kunt leren beleggen met cryptocurrencies.

Check uw email om uw aanmelding te verifieren. Check ook uw spambox 😉

Er is iets foutgegaan. Probeer het opnieuw.