Veel gemaakte fouten bij het handelen in cryptocurrency, hoe ontstaan deze fouten anno 2020?

cryptocurrency

Veel mensen die handelen in cryptocurrency maken dezelfde fouten. Door je goed te verdiepen in de wereld van de cryptocurrency is het mogelijk om veel van deze fouten te voorkomen. Het is dan ook belangrijk dat je genoeg voorkennis hebt voordat je investeert in deze cryptocurrency. Natuurlijk kost het een hoop tijd om je te verdiepen in de verschillende cryptomunten, maar het loont echt om daar de tijd voor te nemen. De meeste fouten worden gemaakt door beginners in de wereld van de cryptovaluta. Dit zijn een aantal veel gemaakte fouten in het verhandelen van verschillende cryptomunten. 

De menigte volgen

Een van de meest bekende adviezen van ervaren cryptotraders is ‘buy low, sell high’. Hiermee wordt bedoeld dat je alleen moet kopen als de prijs laag is. Het is af te raden om pas te gaan investeren wanneer de prijs aan het stijgen is. Je bent dan eigenlijk al te laat om een goed rendement te halen uit de investering. Er zijn dan al zo veel mensen die de cryptocurrency aan het kopen zijn dat het te laat is om noemenswaardige winst te maken. In de meeste gevallen stijgt de prijs niet, maar begint deze juist te dalen. Het kan natuurlijk voorkomen dat je wel winst maakt door de menigte te volgen. Dit gebeurt alleen bij hoge uitzondering. Het is sowieso sterk af te raden om een munt te kopen die op het hoogste punt sinds weken staat. De kans is dan heel groot dat de prijs binnenkort weer zal dalen.

cryptocurrency

Te weinig geduld

Een veel gemaakte fout onder beginnende traders is niet genoeg geduld tonen. Het is natuurlijk logisch dat je zo snel mogelijk het resultaat wilt zien van je investering, maar sommige zaken vergen geduld. Het is verstandig om je heel goed te verdiepen in een of meerdere cryptomunten. Doordat je veel informatie hebt over het bedrijf achter de munt kun je beter inschatten of deze zal stijgen of niet. Als je een munt hebt gevonden waar je echt vertrouwen in hebt, is dat de munt waarin je gaat investeren. Het is belangrijk om na te denken over de lange termijn. Kies een cryptocurrency waar een team achter zit waar jij echt vertrouwen in hebt. Het is belangrijk dat je jouw munten bewaart tot je denkt dat er weinig kans is dat de waarde van de munt zal stijgen. Hierdoor verkoop je de munt op een goed moment en zul je winst maken. Het kan natuurlijk ook gebeuren dat jouw munt toch in waarde daalt. Als dat gebeurt kun je beter wachten tot de waarde weer stijgt dan verkopen. Je hebt vertrouwen in het product en daarom heb je geïnvesteerd in de munt. Laat je niet verleiden om te verkopen op een slecht moment. 

In paniek verkopen van cryptocurrency

Het is altijd een slechte keuze om jouw munten te verkopen tijdens een dip. Je denkt misschien dat je investering alleen maar minder waard word, maar meestal is dit niet het geval. Een cryptocurrency kan net zo snel stijgen in waarde als dat hij kan dalen. Het is daarom onverstandig om te verkopen als de munt in waarde gedaald is. De enige reden waardoor je moet verkopen als je munten minder waard worden is als er groot nieuws is dat de markt in elkaar stort. Dit is in het overgrote deel van de dips niet het geval dus kun je beter je munten bewaren tot de markt er beter voor staat. Doordat de waarde van cryptomunten heel snel kan stijgen en dalen is de kans dat jouw munten snel weer meer waard worden heel groot. Het is alleen zaak om op tijd te verkopen als de waarde van jouw munten hoog is geworden. Op die manier kun je winst maken door te handelen in cryptovaluta.

cryptocurrency paniek

Het bijhouden van administratie van cryptocurrency

Als je meer ervaring hebt in het handelen in cryptocurrency krijg je waarschijnlijk te maken met verschillende accounts. Het kan dan lastig zijn om het overzicht te bewaren over al deze accounts. Je zult dan werken met meerdere wallets waar verschillende munten in worden opgeslagen, zoals de wallet van ledger. Het is een voordeel van cryptomunten dat het een gedecentraliseerd principe is. Daardoor is er geen centrale partij die jouw gegevens bijhoudt. Het nadeel daarvan is dat je zelf verantwoordelijk bent voor je eigen inloggegevens. Dat is dan ook de reden dat het zo belangrijk is om een goede administratie bij te houden. Bepaalde inloggegevens zijn vaak wel te achterhalen via een omweg, maar private keys die nodig zijn om bij je munten te komen zijn voorgoed weg als je ze vergeet. Bewaar deze codes daarom op papier op een goede en veilige plek. Als je die keys kwijtraakt ben je dus ook je cryptomunten kwijt. Het kan je dus een hoop geld beparen om een goede administratie bij te houden. Dat is dan misschien vervelend om te doen, maar het is zeker de moeite waard. 

LEREN BELEGGEN IN CRYPTO'S

Meld u hieronder aan en leer gratis hoe je zelf kunt leren beleggen met cryptocurrencies.

Check uw email om uw aanmelding te verifieren. Check ook uw spambox 😉

Er is iets foutgegaan. Probeer het opnieuw.