De 10 beste cryptocurrency om in 2020 in te investeren

cryptocurrency 2020 1

Ben jij van plan o dit jaar te investeren in cryptorrency? Dan is het vast erg lastig om een keuze te maken tussen 5000 verschillende soorten munten die er zijn. Om erachter te komen welke munt goed is om in te investeren, kan erg lastig zijn. Om onze lezers te helpen bij deze keuze, hebben wij het een en ander uitgezocht.

In dit artikel worden er dan ook meerdere soorten digitale munten behandeld en wordt er daarnaast gekeken naar investeringsmogelijkheden.

Waarom investeren in cryptocurrency een erg goede zet kan zijn

Veel mensen denken dat cryptocurrency het betaalmiddel van de teokomst is. Deze toekomst kan misschien nog even op zich laten wachten, maar wanneer je voor het moment dat dit doorbreekt bij de markt bent, dan kun je hier veel geld mee verdienen. Wanneer je digitale munten vergelijkt met het huidige systeem van geld, zijn hier meerdere voordelen aan verbonden.

Cryptocurrency kan het best gezien worden als een manier van geld digitaal opslaan, maar dan zonder een centraal punt dat alles beheert. Zo is het niet net zoals bij de banken dat er iemand is die gaat over deze geldzaken. Iedereen die gebruikt maakt van bijvoorbeeld de Bitcoin, heeft een bepaald zeggenschap. 

Het systeem waar onder andere de Bitcoin op draait, wordt blockchain genoemd. Wanneer je kijkt naar de lettelijke vertaling hiervan, dan hebben we het over een ketting van blokken. Elk blok dat aan deze ‘ketting’ zit bevat bepaalde inhoud. De meest gebruikte variant van cryptocurrencies, is open source. Dit houdt in dat iedereen kan zien wat er met de munten gebeurt. Dit maakt het een erg veilige manier om transacties te doen. 

In welke munten investeren is een slimme zet?

Nu we een klein gedeelte van de stof over cryptocurrency hebben behandeld, kan er gekeken worden naar echte kanshebbers binnen de digitale munteenheden. Zo zijn er een aantal digitale muntsoorten die zeker de moeite waard zijn om mee te nemen in de overweging. 

De Bitcoin is de sterkste cryptocurreny

Met de Bitcoin is alles van de cryptocurrency begonnen. Het is alleen al daarom de moeite waard om je te verdiepen in deze munteenheid. Een andere belangrijke reden om te kijken naar de Bitcoin, is omdat deze digitale munteenheid een groot gedeelte van de cryptomarkt heeft. Zo lang als de Bitcoin de markt blijft domineren, is de Bitcoin altijd een sterke munt om in te investeren.

cryptocurrency

Ethereum is naast Bitcoin een erg grote digitale munteenheid

Ethereum is na de Bitcoin één van de grootste cryptocurrencies. Zo zijn er enorm veel projecten verbonden aan Ethereum en blijft de digitale munteenheid zich verder ontwikkelen. Op korte termijn zal Ethereum 2.0 uitkomen. Bij deze variant wordt er gewerkt met een compleet ander concept.

Zo is het niet meer degene met de meeste computerkracht die de tansacties doet, maar degene met de grootste wallet. Doordat deze verandering gaat plaatsvinden, is het zeker de moeite waard om te kijken of Ethereum misschien wel de coin voor jou is om in te investeren. De overgang naar Ethereum 2.0 zou zo maar eens wat met de marktwaarde kunnen doen. 

De Litecoin is een echte kanshebber

Een adnere digitale munteenheid die in 2020 niet vergeten mag worden, is de Litecoin. Zo is dit veruit de snelste munteenheid wanneer het gaat om betalingen doen. Door de gebruiksvriendelijke manier van betalingen doen, is Litecoin op dit moment de nummer 3 op de lijst van Cryptocurrency. Wel hangt de marktwaarde van de Litecoin van verschillende factoren af. Zo is een flinke daling of stijging in prijs geen uitzonderlijke situatie bij deze coins.

Ripple is net even anders dan de andere digitale munten

Wanneer we kijken naar de verschillende soorten interessante munten om in te investeren, mag Ripple niet ontbreken. Ripple is op dit moment een echte kanshebber om snel in waarde groeien. Zo richt Ripple zich op de banken en als dit goed aanslaat, nemen zij een groot gedeelte van de markt over. Mocht je dus geld willen investeren in cryptocurreny, dan is Ripple zeker een goede coin om mee te nemen in de overweging. 

NEO smart economy heeft veel potentie

Een cryptocurrency die ook erg veel potentie heeft, is NEO. De reden waarom deze digitale munteenheid een echte kanshebber is, komt mede door degene die hierachter zit. Zo is Da Hongei het brein dat NEO de goede richting instuurt.

NEO smart economy een open-source die in korte tijd zomaar eens de markt zou kunnen veroveren. Het doel van NEO is het slimmer maken van de toekomstige economie. De digitale munteenheid draagt hier op een goede manier aan bij.  

Stellar kan flink toenemen in waarde

Op dit moment is Stellar één van de meest populaire projecten. Zo bestaat deze digitale munt al sinds 2014 en is de munteenheid sindsdien alleen maar verder ontwikkeld. De technologie van deze munt wordt jaarlijks sterker en mede hierdoor is het een echte kanshebber. 

Zcash biedt jou de beste privacy

De Bitcoin was erg geliefd vanwege de priovacy die deze digitale munt bood. Echter, de laatste tijd krijgen steeds meer overheden en bedrijven inzicht in de gang van zaken bij de Bitcoin. Als je op zoek bent naar een digitale munt die je echte privacy kan geven, dan is Zcash de munt voor jou om in te investeren.

Zo bieden zij voor al hun klanten een goede privacy en is dat hetgeen waar zij voor staan. Erg veel mensen zien waarde in deze munt en mede daardoor heeft Zcash een waarde van 112 dollar per coin gehad. Of de munt deze waarde ooit weer zal krijgen blijft natuurlijk nog de vraag. Toch zit er zeker potentie in Zcash en is het een digitale munt die niet vergeten mag worden. 

TRON voor de digitale toekomst

Tron is een digitale munteenheid die mede door het sterke team dat hierachter zit erg populair is geworden. Daarnaast heeft TRON een erg sterk toekomstplan en biedt het een oplossing op meerdere problemen. Zo is TRON een globaal digitaal systeem waar meerdere mensen gratis op kunnen werken.

De markt voor TRON zijn bedrijven en particulieren die digitale entertainment willen maken. Een goed voorbeeld van een bedrijf dat hierbij past, is Netflix. Een Netflix zou erg veel geld kunnen besparen wanneer zij gebruik zouden maken van TRON. Door de toekomstmogelijkheden van deze munt, is het een munt waar je op lange termijn zeker geld mee zou kunnen verdienen. 

ONTology kan een gedeelte van de markt overnemen

Een andere digitale munteenheid die veel groeipotentie heeft, is ONTology. ONTology zal erg goed gebruikt kunnen worden door bedrijven. Doordat de coin toekomstmogelijkheden heeft, is de kans groot dat de markt van deze coin groter gaat worden. Een vergroting van de markt betekent in de meeste gevallen een stijging van de waarde. ONTology is daarom een munt om goed in de gaten te houden wanneer je wilt investeren in cryptocurrency. Zo kun je door op het juiste moment in te stappen een hoog rendement behalen. 

Hoe kun je geld verdienen met cryptocurrency?

Nu er een aantal digitale munteenheden zijn behandeld waar veel potentie in zit, is het belangrijk dat je weet hoe je hier geld mee kunt verdienen. Zo zijn er meerdere strategieën die kunnen worden toegepast om geld te verdienen.

cryptocurrency 2020 1

De keuze hierin hangt sterk af van de toekomstmogelijkheden die jij ziet in een bepaalde cryptocurrency. Zo kun je wanneer je gelooft dat een bepaalde munt in de toekomst veel meer waard gaat zijn, een munt kopen voor op de lange termijn. Wanneer je denkt dat er een stijging komt op korte termijn, kun je jouw investeringsstrategie hierop aanpassen.

Een investering voor op de lange termijn

Erg veel mensen in vesteren geld in bepaalde digitale munten omdat zij denken dat deze in de toekomst veel meer waard zullen zijn. Wanner jij graag geld wilt verdienen op de lange termijn, is het belangrijk dat je de juiste munt kiest.

Zo zijn er meerdere munten waar potentie in zit, maar niet elke van deze zal meer waard worden. Kies daarom zorgvuldig de juiste munt en stop hier eenmalig wat meer tijd in. Zo is de kans dat je dan op lange termijn veel geld verdiend, groter. 

Daytraden

Een andere erg populaire manier om geld te verdienen met cryptocurrency, is door dagelijks te handelen met de munten. Wanneer je dit goed doet, kun je op korte termijn erg veel rendement behalen. Zo kan een munt in één dag flink in waarde toenemen.

Wel zal je flink wat onderzoek moeten doen om enigszins een schatting te kunnen maken. Mocht je voorkeur uitgaan naar daytraden, dan moet je ook onthouden dat dit erg veel tijd kost. Zo zal je met daytraden continu op de hoogte moeten blijven van wat er zich in de cryptomarkt afspeelt. Wel kun je hier, wanneer je het goed doet, heel veel geld mee verdienen.

De markt is erg volatiel 

Ongeacht de manier van investeren, is het verstandig om rekening te houden met de volatiele markt. Zo staat de cryptocurrency bekend om enorme waardestijgingen en- dalingen. Het is hierbij belangrijk dat je je niet te veel laat leiden door bijvoorbeeld een flinke daling in waarde. Hierdoor verliezen veel mensen geld doordat ze denken dat de munt nog verder zal dalen.

Toch komt het bijvoorbeeld bij de Bitcoin erg vaak voor dat de munt de waarde waarop jij het hebt gekocht weer behaald. Laat je daarom niet afschikken door de volatiele markt en sta je sterk in je schoenen.

Hetzelfde geldt voor een flinke stijging in waarde. Veel mensen denken dat wanneer een munt stijgt, deze nog veel verder zal stijging. Hierdoor zijn ze bang dat ze boot missen en besluiten ze de munt in te kopen op een piekmoment. Vaak zie je dat de marktwaarde hiernaar weer afneemt en een groep mensen te veel geld hebben betaald voor hun munten. Dit fenomeen wordt ook wel FOMO genoemd. 

Beleggen blijft een risico

Wanneer je geld wilt verdienen met beleggen, is het altijd belangrijk om in het achterhoofd te houden dat er risico’s verbonden zitten aan beleggen. Zo kan niemand de toekomst voorspellen en loop je altijd de kans om geld te verliezen.

Het wordt daarom aangeraden om niet een te groot gedeelte van het spaargeld in cryptocurrency te stoppen. Zo ben je niet afhankelijk van de munten en bespaart dit je een hoop stress. Wanneer je met een relatief klein bedrag investeert in de cryptocurrency maakt dit het ook stukken leuker. Zo is het leuk als de waarde stijgt, maar hoef je er niet enorm over in te zitten wanneer de waarde flink is gedaald. 

LEREN BELEGGEN IN CRYPTO'S

Meld u hieronder aan en leer gratis hoe je zelf kunt leren beleggen met cryptocurrencies.

Check uw email om uw aanmelding te verifieren. Check ook uw spambox 😉

Er is iets foutgegaan. Probeer het opnieuw.