Cryptocurrency Exchanges – Beste crypto brokers

Cryptocurrency Exchanges – Beste Bitcoin Trading Platforms

De wereld van de cryptocurrency wordt steeds breder. Het is daarom ook niet zo gek dat er steeds meer cryptocurrency exchanges te vinden zijn. Iedere exchange werkt in feite hetzelfde, maar lang niet iedere plek is even goed om te kunnen handelen in de verschillende digitale valuta.

Je moet daarom goed weten waar je aan toe bent en op welke plaatsen je het meeste uit jouw handel kunt halen. Na het lezen van onderstaande informatie heb je voldoende kennis in huis om op de juiste manier te kunnen werken, waardoor er wellicht hoge winsten aan te behalen zijn. 

Cryptocurrency Exchanges: wat zijn het?

Voordat je kunt gaan kijken naar de beste Bitcoin Trading Platforms is het goed om eerst meer te weten te komen over de cryptocurrency exchanges zelf. Want wat is dit precies?
Deze exchanges zijn de platforms waarop gehandeld kan worden in verschillende soorten valuta. Doordat niet ieder platform dezelfde digitale valuta aanbiedt, zit er dus al gauw veel verschil tussen. Echter is Bitcoin over het algemeen wel overal te vinden.

Dit is namelijk de meest populaire valuta, welke vandaag de dag nog meermaals worden aangeschaft. Tevens kun je bij veel exchanges ook terecht voor Ethereum en Litecoin. Het grootste verschil tussen de platforms is het trading volume per exchange. Dit staat altijd aangegeven op de website, waardoor je weet hoeveel je kunt verhandelen. 

🥇 Wat is de beste crypto trading exchange van dit moment?

Dit artikel helpt je om een goede keuze te maken voor een crypto trading platform. Maar om de moeite te besparen hebben wij voor u een leuk aanbod voor het beste platform op dit moment. Als u namelijk via ons aanmeld maakt u kans op 10.000 euro aan prijzen, bovenop uw rendement. Daarnaast komt de exchange verreweg het beste uit de test.

👉 Meld je vrijblijvend aan!

De trading pairs meenemen in de keuze

Bij een cryptocurrency exchange is ook het aantal trading pairs een belangrijk onderdeel. Dit is namelijk de markt waarop je gaat handelen.
Wanneer er bijvoorbeeld BTC/LTC staat, betekent dit dat er Bitcoins voor Litecoins geruild kunnen worden en andersom.

Zo kun je per exchange precies zien wat de mogelijkheden zijn. Sommigen letten ook nog op de Bitcoin withdrawal fee. Dit is het bedrag dat je moet betalen wanneer je de Bitcoins van een exchange naar bijvoorbeeld jouw wallet over wilt gaan zetten.

Het kan vaak veel geld schelen wanneer je deze fee in het achterhoofd houdt. Je kunt er wel voor kiezen om jouw kansen te spreiden. Je hoeft immers niet bij slechts een platform aangesloten te zitten. 

De trading pairs meenemen in de keuze

Bitvavo als een van de bekendste 

Dan verder naar de cryptocurrency exchanges zelf. Er zijn verschillende Bitcoin Trading Platforms die er bovenuit steken ten opzichte van andere platforms.

Één daarvan is Bitvavo: Het is een relatief nieuw platform van eigen bodem. Deze Nederlandse exchange onderscheidt zich doordat er een mogelijkheid wordt geboden om te handelen met euro’s. Je hoeft daarom niet met vreemde valuta aan de slag te gaan, waardoor er niet met meerdere wisselkoersen gewerkt wordt.

Tevens kun je jouw euro’s eenvoudig naar de exchange overzetten, zodat het handelen altijd eenvoudig wordt gemaakt. Dit maakt het platform ook een eenvoudige plek voor de beginnende investeerders en handelaren. 

De voor- en nadelen van Bitvavo 

Bitvavo kent veel verschillende trading pairs. Je kunt namelijk meer dan 48 verschillende digitale valuta verkrijgen via dit platform. Tevens heb je geen withdrawal fee voor euro’s, doordat het een platform van eigen land is.

Wanneer je Bitcoins wilt overzetten, dan betaal je 0,0002 BTC. Dit is vrijwel niets als je gaat kijken naar de normale transactiekosten die bij de bank komen kijken. Een ander groot voordeel van het platform is dat er ook met iDeal betaald kan worden.

Je betaalt dus altijd met de betrouwbare betaalmethoden. Uiteraard zijn er ook nadelen aan het platform verbonden. In tegenstelling tot andere exchanges kent deze namelijk een relatief klein assortiment. Hierdoor is wellicht nog niet iedere munt te verkrijgen. De Bitcoin is er in ieder geval wel. 

Binance kent meer trading pairs 

Een ander Bitcoin Trading Platform is Binance. Binance is het grootste platform op dit moment. Hier zijn namelijk ook verschillende trading pairs te vinden die op andere platforms niet terug te vinden zijn en deze exchange heeft zijn eigen cryptocurrency ontwikkeld.

De Binance Coin (BNB) is nog niet heel populair en in geen opzicht te vergelijken met de Bitcoin, maar kan wel een grote opmars verwachten. Tevens kun je met deze cryptocurrency exchange jouw wallets beheren in een app. Zelfs onderweg kun je doorgaan met handelen.

Houd er wel rekening mee dat het trading volume op dit moment op maximaal 6 miljard dollar staat en dat er in totaal 263 trading pairs voor jou beschikbaar zijn. De withdrawal fee voor Bitcoin is iets hoger dan bij Bitvavo. Deze staat namelijk op 0,0005 BTC. 

Eenvoudige registratie bij het platform 

Binance kenmerkt zich niet alleen door de hoge beschikbaarheid, maar ook de eenvoudige registratie op binance.com. Je kunt binnen enkele klikken een account aangemaakt hebben en de transacties gaan maken.

De Binance Coin is niet alleen een cryptocurrency, maar ook direct een aandeel in de exchange. Hierdoor kun je direct profiteren van de groei van het platform. Je behaalt hierdoor nog meer winsten dan wanneer je jouw geld alleen inzet op de Bitcoin.

Als je gaat kijken naar de nadelen, dan moet je er voornamelijk rekening mee houden dat veel documentatie in het Chinees is. Dit kan het lastig maken om te handelen. Tevens kun je niet met euro’s of dollars traden. Bekijk daarom eerst de mogelijkheden voordat je aan de slag gaat. 

Anycoin Direct voor meer gebruiksgemak 

Ook Anycoin Direct (review) is een van de beste Bitcoin Trading Platforms die er te vinden is. Dit is een nederlandse broker, die de focus gelegd heeft op service en gebruiksgemak.

Het is daarom goed voor te stellen dat je via deze exchange eenvoudige transacties kunt plaatsen en zelfs als beginner ermee aan de slag kunt gaan. In tegenstelling tot veel andere exchanges, kun je bij dit platform ook coin-to-coin features terugvinden. Zo kun je de cryptocurrencies eenvoudig voor elkaar omruilen, zonder dat hier een bank aan te pas gaat komen.

Je blijft hiermee dus anoniem en hebt niet te maken met de verschillende transactiekosten van de bank zelf. Tevens bespaar je jezelf hier veel trading fees mee. 

Altijd alles zelf in de hand 

Bij Anycoin Direct beheer je altijd jouw eigen wallet. Je hebt hierdoor ook een private key tot jouw beschikking. Niemand anders kan in jouw wallet, zolang de sleutel niet in verkeerde handen valt. Wel brengt dit het risico met zich mee dat je er zelf ook niet meer inkomt wanneer je de sleutel kwijtraakt.

Een ander groot voordeel is dat je een snelle handelstijd hebt.
Binnen een korte tijd zijn de transacties geplaatst. Wanneer je aan de slag wilt gaan met deze exchange moet je wel enige kennis hebben van wallets. De broker beheert deze immers niet, waardoor je moet weten hoe je alles moet beheren en op welke manier de Bitcoins erop gezet gaan worden. 

Extra shares in het platform 

Als je op zoek bent naar een goede Bitcoin Trading Platform die nog niet zo lang bestaat, dan is KuCoin wellicht een idee. Dit platform bestaat slechts een jaar, maar groeit enorm. De groei komt voornamelijk door het trade volume.

Er worden continu nieuwe digitale munten beschikbaar gesteld, waardoor er op dit moment 89 trading pairs beschikbaar zijn. Het platform kent ook de zogenoemde KuCoin Shares (KCS).

De trading fees van de transacties worden voor 50 procent verdeelt onder de gebruikers die deze shares hebben, waardoor je nog iets extra’s kunt verdienen. Het platform kent wel een lager trading volume, doordat het platform nog niet lang bestaat. Hier tegenover staat ook een hogere withdrawal fee. Je betaalt namelijk 0,002BTC. Ook kan de server soms het grote verkeer niet aan, waardoor de site er af en toe uit ligt voor onderhoud. 

Coinbase kent meerdere mogelijkheden 

Een laatste Bitcoin Trading Platform is Coinbase. Deze komt in combinatie met GDAX. Hier kun je vooral de grootste cryptocurrencies aanschaffen, zoals ook de Bitcoin.

Wanneer je uitsluitend hierin wilt handelen is dit platform eigenlijk de beste keuze. Het heeft namelijk een eenvoudige interface, waarmee je alleen de in- en verkoop kunt regelen. Hierdoor kan iedereen met de exchange aan de slag. Of je er nou al veel vanaf weet of juist niet, dit platform helpt jou hierbij. De GDAX exchange is juist weer bedoeld voor de iets meer ervaren gebruikers, die ook in deze munten willen handelen en hier grote winsten mee willen behalen. Houd er wel rekening mee dat er slechts 10 trading pairs beschikbaar zijn. 

Een hogere prijs kun je omzeilen 

Coinbase is een platform waar de Bitcoin withdrawal fee redelijk prijzig is. Het kan daarom een goede oplossing zijn om jouw Bitcoins over te zetten naar GDAX en vanaf hier de withdraw uit te voeren. Tussen deze platforms zit namelijk geen fee en bij GDAX is het gratis om de Bitcoins ervan af te halen.

Dit kun je eenvoudig doen door in te loggen op beide pagina’s, waarna je geen extra registratie meer nodig hebt. Dit maakt het platform nog eenvoudiger in gebruik en je hebt er weinig kennis voor nodig. Tevens kun je gebruik maken van veel verschillende betalingsmethoden, waardoor een transactie snel geplaatst is.

De nadelen hebben voornamelijk te maken met de extra moeite om van gratis withdraw te genieten. Ook is het aanbod vrij laag. 

Een hogere prijs kun je omzeilen

Begin zelf met een investering

Bovenstaande cryptocurrency exchanges zijn de beste Bitcoin Trading Platforms die er op dit moment te vinden zijn. Je kunt aan de hand van de verschillende voor- en nadelen zelf bepalen hoeveel tijd je erin wilt gaan stoppen en met welke kennis je kunt beginnen.

Door goed onderzoek te doen naar de verschillende mogelijkheden zorg je ervoor dat jou aan niets te kort komt en je kunt gaan profiteren van de prijsschommelingen die deze digitale munten met zich meebrengen. Met slechts een beetje kennis zorg je ervoor dat je kunt investeren en wellicht veel kunt gaan beginnen met het maken van winst.  

LEREN BELEGGEN IN CRYPTO'S

Meld u hieronder aan en leer gratis hoe je zelf kunt leren beleggen met cryptocurrencies.

Check uw email om uw aanmelding te verifieren. Check ook uw spambox 😉

Er is iets foutgegaan. Probeer het opnieuw.