Cryptocurrency kun je in 2020 bij meerdere aanbieders kopen

cryptocurrency 2020

Als je van plan bent om te gaan handelen in cryptovaluta kom je een hoop problemen tegen. Eén van die problemen is het feit dat er zo ontzettend veel platforms zijn waarop je kunt investeren in cryptocurrency. Tussen die platforms zitten verschillen in de prijs waarvoor de cryptovaluta worden aangeboden. Het kan daardoor lastig zijn om te beslissen bij welk platform je bijvoorbeeld jouw Bitcoins wilt kopen.

De verschillen in platforms onderling zitten niet alleen in de prijs maar ook in de manier waarop je je moet identificeren. Het is bij sommige aanbieders mogelijk om zonder je account te verifiëren kleine bedragen te investeren. Bij anderen moet je account geverifieerd zijn voordat je kunt handelen. Als je van plan bent om grotere bedragen te gaan investeren zul je jezelf moeten identificeren. Dit is zodat het voor criminelen niet mogelijk is om anoniem geld wit te wassen via cryptocurrency. In deze tekst komen twee platforms aan bod die eenvoudig te gebruiken zijn voor beginners in de wereld van de cryptomunten.

Beheer je cryptocurrency met behulp van Bitvavo

Bitvavo is een Nederlands platform met als doel het handelen in cryptovaluta toegankelijk maken voor iedereen. In het jaar 2019 is Bitvavo uitgegroeid tot de grootste cryptobeurs van Nederland. Ook wanneer je geen ervaring hebt is het mogelijk om te traden via Bitvavo. Het is natuurlijk wel aan te raden om je eerst te verdiepen in de wereld van de cryptomunten. Als je zonder voorkennis gaat investeren in cryptomunten kan het voorkomen dat je grote verliezen lijdt.

cryptocurrency 2020

Door te handelen via Bitvavo krijg je toegang tot verschillende platforms. Er is een eenvoudig platform beschikbaar zodat beginnende traders kennis kunnen maken met het verhandelen van cryptovaluta. Voor meer gevorderde handelaren is er een meer geavanceerd platform beschikbaar. Op dit platform heb je toegang tot verschillende mogelijkheden om technische analyses te maken. Vooral voor mensen die op korte termijn willen traden kan dit heel nuttig zijn.

Koop je cryptocurrency bij Litebit.eu

Litebit is tevens een Nederlandse dienst waar je de mogelijkheid hebt om te traden in verschillende cryptocurrency. Je kunt net als bij Bitvavo gewoon met iDeal of Bancontact betalen. Dat is een van de redenen dat deze dienst uitermate geschikt is voor mensen uit Nederland of België. Het is vrij eenvoudig om via Bitvavo munten te kopen en verkopen. De dienst is vooral bekend geworden door het grote aanbod van cryptomunten.

Veel andere diensten bieden slechts een klein aantal verschillende cryptomunten aan. Een ander voordeel van deze dienst is het feit dat ze werken met een eigen wallet adres. Hierdoor krijg je jouw gekochte coins geleverd op jouw eigen publieke wallet adres. Dat heeft als voordeel dat wanneer de site gehackt wordt, de hackers geen toegang hebben tot jouw munten waardoor de hack voor jou geen gevolgen heeft. 

Voordelen van een eigen wallet voor jouw cryptocurrency

Veel mensen die ervaren zijn op het gebied van crypto-traden kiezen er liever voor om een eigen wallet te hebben. In deze wallet worden de door jou aangekochte cryptomunten opgeslagen. Dit werkt via een geavanceerd systeem. Jouw wallet heeft een publieke sleutel en een private sleutel. De publieke sleutel is voor iedereen toegankelijk. Om toegang te krijgen tot de wallet moet je beschikken over de private sleutel. Degene met de private sleutel is dus de eigenaar van de coins. Je hebt deze private sleutel bijvoorbeeld nodig om transacties te doen.

cryptocurrency 2020 1

Door te werken met een eigen wallet zorg je er voor dat niemand toegang heeft tot jouw cryptomunten. Als je met een online dienst werkt is het meestal zo dat jouw cryptocurrency in hun wallet zitten. In principe ben je dus geen eigenaar van de munten. Dat is dan ook de reden dat veel traders er voor kiezen om alle coins direct in hun eigen wallet op te slaan. Bij allebei de bovengenoemde diensten is het mogelijk om de coins over te zetten naar je eigen wallet. Het voordeel van Litebit is het feit dat je direct na aankoop de keuze krijgt voorgelegd of je de coins naar je eigen wallet wil overzetten.

LEREN BELEGGEN IN CRYPTO'S

Meld u hieronder aan en leer gratis hoe je zelf kunt leren beleggen met cryptocurrencies.

Check uw email om uw aanmelding te verifieren. Check ook uw spambox 😉

Er is iets foutgegaan. Probeer het opnieuw.