De Nederlandse bank keurt in 2020 voor het eerst een cryptocurrency bedrijf goed

cryptocurrency

De cryptocurrency is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Dit komt mede doordat het een aantal jaar geleden dagelijks in het nieuws kwam. De laatste tijd wordt er aanzienlijk minder verspreid over de crypto, maar dit betekent niet dat er geen stappen worden gemaakt. Zo heeft de Nederlandse bank nu voor het eerst bevoegdheid verleend aan cryptoucrrency bedrijf.

De eerste keer dat er iets van cryptocurrency wordt goedgekeurd

Het is voor het eerst dat er in Nederland een digitaal activabedrijf is goedgekeurd. Wel gelden er strikte regels en zorgt dit voor veel cryptobedrijven dat ze zich in een ander land moeten vestigen. Het bedrijf dat goedkeuring heeft gekregen, is AMDAX BV. Zij zijn de eerste die nu Nederlandse inwoners toegang mogen geven tot het aanbod dat zij hebben. 

Er is behoefte aan een regelgeving op het gebied van cryptocurrency

Steeds meer mensen zien nut in cryptocurrency. Toch is er op dit gebied erg weinig regelgeving en maakt dit markt onzeker. Er is dan ook behoefte aan een goede regelgeving. In enkele landen is er dan ook al een regelgeving op het gebied van crypto. Mocht er naar verloop van tijd een goede regelgeving komen, dan zal dit een grote invloed hebben op de marktwaarde van veel digitale coins. Toch blijft het voor nu nog de vraag of en wanneer er een duidelijke regelgeving op het gebied van cryptoruccency komt. 

Nieuws speelt en belangrijke rol in de waarde van digitale munten

De marktwaarde van de digitale munteenheden wordt door meerdere factoren bepaald. Het is en blijft een kwestie van vraag en aanbod en deze verhouding kan snel veranderen. Zo speelt onder andere het nieuws op het gebied van crypto een belangrijke rol. Wanneer er iets dreigt of gaat veranderingen in de regels omtrent de digitale munteenheden, dan is dit direct zichtbaar in de koerswaarde.

cryptocurrency

Naast dat veranderingen omtrent de regelgeving de waarde bepalen, spelen ook bepaalde updates een belangrijke rol. Zo is er vaak een stijging in waarde te zien wanneer er een update gaat worden uitgevoerd. Naast dat echte gebeurtenissen bijdragen aan de waardebepaling, kan ook fakenieuws mensen op het verkeerde been zetten. Zo worden er dagelijks artikelen geplaatst met een bepaalde aanname. Als dit artikel wereldwijd wordt verspreid, kan dit invloed hebben op de marktwaarde.

De makkelijke invloedbare markt, zorgt ervoor dat de crypto nog niet gebruikt wordt waarvoor het is gemaakt

Doordat de prijs van bijvoorbeeld een Bitcoin continu verandert, kan het nauwelijks gebruikt worden waarvoor het is bedoeld. Zo is de Bitcoin onder andere op de markt gekomen om betalingen mee te kunnen. Toch kunnen deze betalingen nu nauwelijks plaatsvinden omdat de munt geen vaste waarde heeft. Op het moment dat de prijs van een Bitcoin stabiliseert, kan het zijn dat de digitale munt wel veel gebruikt gaat worden om betalingen mee te doen.

LEREN BELEGGEN IN CRYPTO'S

Meld u hieronder aan en leer gratis hoe je zelf kunt leren beleggen met cryptocurrencies.

Check uw email om uw aanmelding te verifieren. Check ook uw spambox 😉

Er is iets foutgegaan. Probeer het opnieuw.