Het veilig opslaan van cryptocurrencies, hoe werkt dat anno 2020?

Bitcoins minen

Ben je van plan om binnenkort in cryptocurrencies te investeren, of heb je op dit moment een aantal cryptocurrencies? Dan is het verstandig om eens te kijken of jouw wallet op de juiste manier beveiligd is. Het zou namelijk ontzettend zonde zijn als jouw virtuele vermogen gestolen wordt door een externe partij. Daarnaast is het ook zonde wanneer je jouw virtuele valuta’s kwijt raakt, bijvoorbeeld doordat je een wachtwoord verliest. Je zal immers niet de eerste zijn die zijn of haar virtuele valuta verliest door een knullig incident. Echter, hoe zijn deze incidenten nou eigenlijk te voorkomen en hoe zorg ik ervoor dat mijn cryptocurrencies op de juiste manier opgeslagen zijn?

Cryptocurrencies opslaan

Als je van plan bent om binnenkort cryptocurrencies aan te schaffen, dan kun je deze op een aantal verschillende manieren opslaan. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om jouw currencies op te slaan op een online exchange. Het voordeel van deze methode, is dat je snel kunt handelen als dit nodig is. Daarnaast is het ook mogelijk om jouw cryptocurrencies op te slaan op een hardware wallet. Het voordeel van een hardware wallet is dat deze nauwelijks te hacken is. Dit geldt ook voor een paper wallet. Echter, deze paper wallet wordt niet afgeraden, zeker niet voor de beginners. Als laatst is het ook nog mogelijk om de cryptocurrencies online op te slaan op een gedownloade wallet. Het voordeel van deze methode is dat je redelijk snel kunt schakelen, bijvoorbeeld als je de munt snelt wilt verhandelen.

Het bedenken van goede wachtwoorden

Om je cryptocurrencies op een veilige manier op te slaan, is het van belang om gebruik te maken van goede wachtwoorden. Helaas zijn er veel mensen die niet helemaal weten hoe ze het juiste wachtwoord aan kunnen maken. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Allereerst gebruiken veel mensen continu dezelfde wachtwoorden. Het nadeel van deze wachtwoorden is dat deze erg snel te hacken zijn. Daarnaast kan het voorkomen dat je op één kanaal gehackt wordt, maar dat er ook op andere accounts ingelogd wordt. Dit wilt iedereen natuurlijk voor komen. Zorg er dus voor dat je nooit hetzelfde wachtwoord gebruikt. Naast dat het van belang is om continu andere wachtwoorden te gebruiken, zou je er ook eens over na kunnen denken om allerlei verschillende tekens te gebruiken. Experts raden dan ook aan om gebruik te maken van leestekens, hoofdletters, kleine letters en cijfers. Kies je ervoor om een wachtwoord te bedenken waar je al deze verschillende soorten tekens door elkaar heen zet? Dan is de kans klein dat je te maken krijgt met een hack. Dit komt doordat deze wachtwoorden ontzettend lastig te hacken zijn.

cryptocurrencies

Het opslaan van cryptocurrencies op een exchange

Wanneer je veel handelt in cryptocurrencies, kan het verstandig zijn om jouw munten op een exchange te plaatsen, zoals Binance. Het voordeel van een exchange is dat je continu snel kunt handelen met je verschillende crypto’s. Echter, het nadeel van deze methode, is dat je niet de gehele beveiliging in jouw eigen handen hebt. Een groot gedeelte van de beveiliging ligt namelijk bij de exchange. Helaas is het al een aantal keren voorgekomen dat deze verschillende soorten exchanges gehackt zijn. Zorg er dus voor dat je alleen gebruik maakt van een exchange als je veel wilt gaan handelen.

De hardware wallet

Naast dat je je cryptocurrencies op een exchange kunt plaatsen, kun je er ook nog voor kiezen om deze op een hardware wallet te plaatsen. Helaas kan het ook gebeuren dat je het wachtwoord van deze wallet kwijtraakt. Daarentegen is deze wallet minder gevoelig voor hackers. Echter, het is in het verleden een aantal keer gebeurt dat mensen hun hardware wallet kwijt zijn geraakt. Zeker voor de early adopters is dit ontzettend vervelend. De kans is namelijk groot dat hun hardware wallet ontzettend veel waard is geworden.

Tips om je cryptocurrencies veilig op te slaan

Allereerst is het van belang om gebruik te maken van sterke en unieke wachtwoorden. Daarnaast is het verstandig om unieke e-mail aan te maken voor alle verschillende activiteiten. Ook zou je ervoor kunnen kiezen om één computer enkel en alleen voor crypto te gebruiken. Het voordeel van deze methode is dat de kans op een hack veel kleiner is. Daarentegen kost dit helaas wel erg veel geld. Dit is dus voor de meeste beginners nog niet aan te raden. Mocht je echt een groot portfolio hebben, dan is het verstandig om een aparte laptop aan te schaffen voor jouw crypto’s. Als laatst zou je er nog voor kunnen kiezen om een 2fa in te schakelen. 2fa staat voor 2-factor authenticatie. Volgens veel experts is deze beveiliging ontzettend prettig en veilig. Houdt er natuurlijk wel rekening mee dat je altijd twee apparaten bij de hand hebt.

LEREN BELEGGEN IN CRYPTO'S

Meld u hieronder aan en leer gratis hoe je zelf kunt leren beleggen met cryptocurrencies.

Check uw email om uw aanmelding te verifieren. Check ook uw spambox 😉

Er is iets foutgegaan. Probeer het opnieuw.