Cryptocurrencies daytraden of kopen als investering op lange termijn?

Cryptocurrencies

De kans is groot dat je al eens van de mogelijkheden hebt gehoord om in de verschillende cryptocurrencies te gaan handelen. Dankzij alle verschillende mogelijkheden van het internet kun je met de verschillende soorten cryptocurrencies veel kanten op. Zo kun je ervoor kiezen om de currencies aan te schaffen als inverstering. Daarnaast kun je je de currencies ook aanschaffen als betaalmiddel en hier daadwerkelijk artikelen mee kopen. Als laatst kiezen veel mensen ervoor om in de verschillende soorten cryptocurrencies te handelen.

De standaard mogelijkheid om in cryptocurrencies te handelen

Ben je van plan om binnenkort in de verschillende soorten cryptocurrencies te gaan handelen? Dan kun je ervoor kiezen om deze via de verschillende exangeste verhandelen. Dit kun je bijvoorbeeld doen op basis van de inhoud van een project. Hierbij kijk je erg goed naar de mensen achter de cryptocurrency. Naast dat het van belang is om de gehele achtergrond en het gehele team te bekijken, moet je er natuurlijk ook voor zorgen dat je exact weet wat het project inhoudt. Hierdoor kun je op een objectieve manier beoordelen of de munt ooit daadwerkelijk toegepast kan worden in de toekomstige maatschappij.

Traden in cryptocurrencies

Wanneer je ervoor kiest om in een crypto project te stappen, is het van belang dat je de gehele achtergrond van het project dus onderzoekt. Dit is voornamelijk belangrijk als er een ICO plaatsvindt. Een ICO is een Initial Coin Offering. Door middel van ICO probeert een start up zo veel mogelijk geld op te halen. Dit doen zij om hiermee hun project van de grond te krijgen. Helaas zijn er in de crypto hectiek van 2017 een aantal ICO compleet geflopt. Eén van de redenen van deze mislukkingen was de hype rondom een aantal specifieke ICO’s. Door deze hype hebben erg veel mensen relatief veel geld geïnvesteerd. In veel gevallen dachten zij dat ze een gigantisch hoge ROI zouden krijgen. Echter, het bleek dat de mensen achter deze ICO’s scammers zijn. Hierdoor is er in eind 2017 veel geld verloren gegaan aan criminelen. Doordat deze criminelen veel misbruik hebben gemaakt van de situatie op dat moment, besloten een aantal handelaren om te gaan traden in cryptocurrencies.

De gevaren van daytraden

Doordat een aantal grote spelers in de markt minder zijn gaan kijken naar de achterliggende organisatie van een project, maar daarnaast ook zijn gaan kijken naar de grafieken is het daytraden ontstaan. Deze vorm van traden bestond natuurlijk al een tijdje, bijvoorbeeld in de traditionele aandelenmarkt. Het daytraden wordt enkel en alleen gedaan door experts. Dit komt doordat het ontzettend lastig is om winst te maken als je aan het daytraden bent. Bij het daytraden is iedere seconde belangrijk. Als je van plan bent om te gaan daytraden is het dus van belang om scherp te zijn. Bovendien is het prettig als je een aantal schermen op hebt staan. Hierdoor kun je de verschillende koersen goed in de gaten houden.

cryptocurrencies

Cryptocurrencies plotselinge prijsverlaging

Een grote valkuil voor veel daytraders is een plotselinge price drop. Een price drop kan ontstaan als een ‘whale’ in een keer veel van zijn cryptocurrencies wilt verkopen tegen market value. Hier kun je als daytrader bijna geen rekening mee houden. Dit komt doordat deze grote spelers vooraf natuurlijk niet aankondigen dat zij een aantal munten op de markt gaan brengen. In veel gevallen zijn dit ook nog eens markten met een kleine marketcap. Hierdoor is de impact van een semi-grote speler ook al ontzettend groot. Hierdoor raden de meeste experts aan om enkel en alleen in grote marketcaps te daytraden. Zo voorkom je dit enorme risico. Echter, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een automatische verkoop in te stellen. Hierdoor worden jouw crypto’s direct verkocht als de prijs in een keer fors omlaag gaat. Let hierbij wel op dat je erg veel risico neemt. Als meerdere traders een automatische sell-off plaatsen, kan dit het zogenaamde sneeuwbaleffect veroorzaken. In sommige gevallen is dit exact wat de grote speler wilt bereiken, bijvoorbeeld om vervolgens weer tegen een lager tarief in te stappen.

Beperken van risico’s als je in cryptocurrencies stapt

Als je van plan bent om binnenkort in cryptocurrencies te gaan handelen, is het verstandig om het risico zo veel mogelijk te verspreiden. Hierdoor is de kans het kleinst dat je erg veel geld verliest zonder dat je hier zelf iets tegen kunt doen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om in een aantal grotere munten te gaan. Het nadeel van de grotere munten met een hoge marketcap, is dat deze een kleinere kans hebben om met 1000% in waarde te vermeerderen. Tenminste, op korte termijn. Daarentegen is het voordeel van deze munten dat de kans ook kleiner is dat er een plotselinge price drop plaatsvindt. Naast dat je een gedeelte van je portfolio investeert in deze grotere cryptocurrencies, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om met een gedeelte van je vermogen te gaan daytraden. Door middel van het daytraden is het mogelijk om op korte termijn meer rendement te behalen. Echter, hiermee vergroot je natuurlijk ook het risico.

LEREN BELEGGEN IN CRYPTO'S

Meld u hieronder aan en leer gratis hoe je zelf kunt leren beleggen met cryptocurrencies.

Check uw email om uw aanmelding te verifieren. Check ook uw spambox 😉

Er is iets foutgegaan. Probeer het opnieuw.