10% van je vermogen beleggen in cryptocurrencies , hoe verstandig is dit?

cryptocurrencies

De kans is groot dat je ooit al eens van cryptocurrencies hebt gehoord. Bovendien bestaat er zelfs een kans dat je zelf ook ooit al eens een investering hebt gedaan in deze digitale munten. Echter, in veel gevallen blijkt het investeren in deze projecten voornamelijk speculatie. Gelukkig is dit op dit moment net iets minder dat dan het was in het jaar 2017, toch vinden veel experts de speculatie nog relatief hoog. Dit heeft volgens hen te maken met het aantal grote ‘vissen’ in de markt. Volgens sommige experts zijn er een aantal grote vissen, ook wel Whales genoemd, die een groot deel van de markt bepalen. Is deze bevinding terecht? Of is het gewoon mogelijk om op een veilige manier in cryptocurrencies te investeren?

Is het mogelijk om veilig in cryptocurrencies te investeren?

Sinds een aantal jaar is er steeds meer mogelijk op het internet. Dit geldt dus ook voor de verschillende soorten beleggingen op het internet. Echter, een groot gedeelte van de experts kiest ervoor om hun investering niet te zien als belegging, maar meer als een stap naar de revolutie. Helaas hebben de meeste crypto bezitters voornamelijk cryptocurrencies om hier geld mee te verdienen. Geldt dit ook voor jou? Dan is dit niets om je voor te schamen, je bent immers niet de enige. Doordat er zo veel mensen geld willen verdienen aan de verschillende soorten cryptocurrencies, wordt het steeds lastiger om hier daadwerkelijk geld mee te verdienen. Dit heeft te maken met het volume van de markt. In het jaar 2015 was het volume in de crypto markt redelijk klein. Hierdoor was de kans groot dat de verschillende munten snel zouden verdubbelen in marketcap. Het gaat namelijk voor een groot gedeelte om de marketcap van een munt. Hoe groter de marketcap van een munt, hoe veiliger het is om hierin te investeren. Ben je van plan om binnenkort cryptocurrencies te gaan kopen en wil je dit op een veilige manier doen? Kies dan voor een cryptocurrency met een hoge marketcap. Dit zorgt er namelijk voor dat je zo min mogelijk risico loopt met jouw investering.

Hoeveel geld kan ik investeren?

Ben je van plan om binnenkort geld te gaan investeren in een cryptocurrency?  Houdt er dan rekening mee dat je niet je hele vermogen in deze markt investeert. Veel experts houden een maximum van 10% aan. Dit komt doordat de markt van de verschillende soorten cryptocurrencies erg hard kan stijgen, maar daarentegen ook ontzettend hard kan kelderen. Zorg er dus voor dat je enkel en alleen met geld belegd dat je daadwerkelijk kan missen. Stort morgen de gehele koers in elkaar? Dan wil je natuurlijk niet dat je je gehele vermogen kwijt bent.

cryptocurrencies

Het inkopen van cryptocurrencies op het juiste moment

Als je van plan bent om cryptocurrencies aan te schaffen, dan wil je dit natuurlijk wel voor een zo goedkoop mogelijke prijs doen. Dit is logisch en geldt voor iedereen. Helaas is het bijna niet mogelijk om de koers van een cryptocurrency te voorspellen. Hierdoor is het onmogelijk om altijd op het juiste moment in te kopen of te verkopen. Wanneer je cryptocurrencies wilt gaan aanschaffen, is het verstandig om dit geleidelijk aan te doen. Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om iedere week een kleine hoeveelheid aandelen aan te schaffen. Hierdoor spreid je het risico en hierdoor voorkom je een verliesmakende investering.

Waar kan ik beter nog niet in investeren?

Voor mensen die zich nog niet zo lang bezig houden met de verschillende investeringen in cryptocurrencies, is het verstandig om niet te investeren in een ICO. ICO staat voor Initial Coin Offering. Dit houdt dus in dat er een nieuwe cryptocurrency op de markt gebracht wordt. Eigenlijk zou je dit kunnen vergelijken met een start-up. In veel gevallen zijn het een aantal slimme ondernemers met een heel goed idee. Om dit idee daadwerkelijk te laten slagen, hebben zij natuurlijk een investering nodig. Echter, in het jaar 2017 is dit een aantal keer ontzettend hard mis gegaan. Er zijn een aantal mensen flink gedupeerd. Het is dus verstandig, zeker in het begin, om weg te blijven van de verschillende kleinere projecten. Door deze kleinere projecten maak je natuurlijk wel meer kans op een hoge upsell, daarentegen is het risico ook vele malen groter.

Waar kan ik mijn cryptocurrencies kopen?

Erg veel mensen hebben geen idee waar de verschillende soorten cryptocurrencies nou eigenlijk te koop zijn. Dit is natuurlijk niets om je voor te schamen, je bent immers niet de enige. Wanneer je van plan bent om cryptocurrencies te gaan kopen, kun je dit het best doen bij een gerenommeerd Nederlands bedrijf, zoals BTC Direct. Hierdoor weet je zeker dat jouw cryptocurrencies op de juiste manier op het juiste adres aankomen. Daarnaast is het ook prettig om de beschikking te hebben tot een Nederlandse klantenservice met de Nederlandse regels.

LEREN BELEGGEN IN CRYPTO'S

Meld u hieronder aan en leer gratis hoe je zelf kunt leren beleggen met cryptocurrencies.

Check uw email om uw aanmelding te verifieren. Check ook uw spambox 😉

Er is iets foutgegaan. Probeer het opnieuw.