Krijgen cryptocurrencies opnieuw een boost net als in 2017, of hoe groot zal het effect zijn van het coronavirus?

cryptocurrencies

Op dit moment hechten steeds meer mensen waarde aan cryptocurrencies. Dit komt doordat er ontzettend veel speelt in de wereld. Sinds een aantal jaar zijn de verschillende soorten cryptocurrencies ontzettend populair geworden, met een hoogtepunt in het jaar 2017. In het jaar 2017 hebben veel verschillende cryptocurrencies een flinke boost gehad. Hierdoor hebben de bedrijven achter deze currencies ook veel stappen kunnen maken, maar hebben zij deze stappen daadwerkelijk gemaakt met al het geld dat zij op dat moment ter beschikking hadden?

De mogelijkheden van cryptocurrencies in het jaar 2017

In het jaar 2017 zijn er ontzettend veel verschillende soorten projecten van de grond gekomen. Het grootste gedeelte van deze projecten heeft een relatie met de blockchain. Doordat de blockchain zo veel bekendheid heeft gekregen in het jaar 2017, hebben steeds meer mensen ervoor gekozen om gebruik te maken van de mogelijkheid om hier ook iets mee te doen. Hierdoor zijn allerlei verschillende blockchain projecten van de grond gekomen. Deze beginnende projecten werden ook wel ICO’s genoemd. ICO staat voor Initial Coin Offering. Om ervoor te zorgen dat deze Initial Coin Offering voldoende geld in het laatje bracht, hebben veel CEO’s ervoor gekozen om veel beloftes te doen.

cryptocurrencies

De beloftes uit de verschillende ICO’s

In 2017 zijn er allerlei verschillende mogelijkheden geweest voor start-ups die zich bezighielden met de mogelijkheden van de blockchain. Om ervoor te zorgen dat zij zoveel mogelijk geld op konden brengen tijdens de ICO, hebben veel bedrijven allerlei beloftes gedaan. Zo werden er voor ieder kwartaal beloftes gedaan. Helaas zijn deze beloftes in bijna alle gevallen niet waargemaakt. Dit heeft natuurlijk een ontzettend vervelende impact gehad op de geloofwaardigheid van allerlei projecten. Hierdoor hebben veel investeerders zich ook weer terug getrokken. Gelukkig wordt er sinds een aantal maanden weer steeds meer aandacht gegeven aan de verschillende cryptocurrencies. Veel experts denken dat dit te maken heeft met de komst van het coronavirus.

De relatie met het coronavirus

Erg veel experts denken dat de verschillende soorten crypto’s weer meer aantrekking gaan krijgen wanneer het coronavirus nog meer onrust veroorzaakt. Zeker in het geval van een economische crisis, is de kans groot dat veel mensen een veilige haven voor hun geld op willen gaan zoeken. Deze veilige haven is in veel gevallen onroerend goed, maar daarnaast kiezen ook steeds meer mensen wederom voor de verschillende crypto’s. Dit komt doordat deze crypto’s een groot voordeel hebben, ze zijn namelijk niet verbonden aan de overheid. Hierdoor is de kans klein dat er veel inflatie op zal treden doordat er maatregelen genomen dienen te worden. Bovendien kan het tijdens een economische recessie ook altijd voorkomen dat banken omvallen. 

cryptocurrencies

Wat zal het uiteindelijke effect zijn?

Sinds een aantal maanden wordt de gehele wereld geteisterd door het ver vervelende coronavirus. Helaas is er tot op heden nog steeds geen vaccin waardoor het normale leven weer verder kan gaan. Tot die tijd zal iedereen dus moeten wennen aan het nieuwe normaal. Het nieuwe normaal is alleen niet voor iedereen gewenst. Daarnaast zorgt het nieuwe normaal ook steeds meer voor economische schade. Voornamelijk bedrijven in de horeca worden ontzettend hard geraakt. Daarnaast worden ook allerlei andere sectoren hard geraakt. Ook hierdoor denken steeds meer experts dat het slim kan zijn in de virtuele valuta. Mocht het uiteindelijk helemaal fout gaan, dan staat het geld tenminste op een decentrale plek.

Dezelfde spike als in het jaar 2017?

Het grootste gedeelte van de crypto-experts verwachten niet dat er weer een zelfde spike aan komt net als in het jaar 2017. Veel van hen denken wel dat deze spike er weer aan zit te komen, maar waarschijnlijk niet op zo’n korte termijn. Uiteindelijk is er natuurlijk niemand die de exacte koers van de markt kan bepalen. Dit komt doordat de koers van de markt van ontzettend veel verschillende factoren afhankelijk is. 

Komt er een nieuwe crisis?

Door het vervelende coronavirus worden er in de gehele wereld strenge maatregelen opgelegd. Hierdoor verwachten veel economen dat er een nieuwe recessie aankomt in het jaar 2021. Echter, dit is natuurlijk nooit met zekerheid te zeggen, maar de economie is in heel Europa nu al flink achteruit gegaan. De meeste experts verwachten dat de grote klap pas in het jaar 2021 zal komen. Dit geldt dus ook voor Nederland. Veel Nederlanders kiezen er dan ook voor om een gedeelte van hun vermogen te investeren in de verschillende soorten cryptocurrencies. Wanneer iemand van plan is om op dit moment te gaan investeren, is het van belang om een aantal belangrijke tips mee te nemen in deze overweging. Zo kan voorkomen worden dat er onnodige fouten gemaakt worden. 

Toch gaan investeren in cryptocurrencies?

Wanneer iemand dus toch wilt gaan investeren in crypto, dan is het verstandig om een aantal tips in het achterhoofd te houden. Zo is het van belang om nooit meer dan 10% van het eigen vermogen te investeren in een digitale munt. Daarnaast is het alleen verstandig om te investeren met geld dat iemand daadwerkelijk kan missen. Ook is het van belang om er rekening mee te houden dat een deel van het geld verloren gaat, en dat op lange termijn al het geld verloren kan gaan. Als laatst is het van belang om te verspreiden. Dit houdt in dat het slim is om allerlei verschillende crypto’s aan te schaffen. Daarentegen is het absoluut niet verstandig om al het geld in één cryptocurrency te investeren. Door middel van deze tips is de kans het kleinst dat de investeringen vervelende gevolgen kunnen hebben. 

LEREN BELEGGEN IN CRYPTO'S

Meld u hieronder aan en leer gratis hoe je zelf kunt leren beleggen met cryptocurrencies.

Check uw email om uw aanmelding te verifieren. Check ook uw spambox 😉

Er is iets foutgegaan. Probeer het opnieuw.