Het verlies van het handelen in cryptomunten beperken, hoe moet dat?

crypto

Als je je een beetje hebt verdiept in de wereld van het traden in cryptomunten, heb je vast wel eens gehoord dat het overgrote deel van de traders geen winst maakt. Er zijn verschillende oorzaken waardoor het mensen niet lukt om winst te maken met het traden. Het is natuurlijk jammer als jouw geïnvesteerde geld weg is door een verkeerde trade. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen waardoor de kans kleiner wordt dat je verlies maakt. Het is wel belangrijk om in je achterhoofd te houden dat deze tips geen garantie zijn voor succes. Je moet dus altijd goed nadenken of je denkt dat deze adviezen nuttig zijn voor jou. Wanneer je zonder na te denken alles doet wat op het internet staat zul je namelijk vroeg of laat een hoop geld verliezen. 

Bepaal vooraf een goede strategie

Het is belangrijk dat je goed nadenkt over de strategie die je gaat gebruiken. Als je gaat traden zonder dat er een strategie achter zit is de kans groot dat je geld zult verliezen. Wanneer je voor het eerst gaat handelen in cryptomunten kan het lastig zijn om een goede strategie te bepalen. Voor het bepalen van een strategie is het belangrijk om te bedenken of je voor langere tijd wilt gaan handelen in de verschillende soorten munten. De strategie die je dan gebruikt is anders dan wanneer je op de korte termijn wilt stoppen met traden. Als je gaat investeren op de korte termijn zul je een grotere kans lopen om je geld te verliezen. Dat komt omdat je een heel ander rendement wilt bereiken op de korte termijn. Om dat te behalen is het noodzakelijk om vrij grote risico’s te nemen. Dat kan goed uitpakken waardoor je veel winst kunt maken, maar dat kan ook verkeerd uitpakken. Het kan dan voorkomen dat je veel geld verliest. Door een goede strategie te gebruiken bij het traden in cryptomunten zorg je er voor dat de risico’s kleiner worden. 

crypto

Focus je op een beperkt aantal munten

Je kunt je het best focussen op een select aantal cryptomunten. Het is veel overzichtelijker om in een klein aantal cryptomunten te investeren. Dat komt doordat je je dan echt kunt verdiepen in een cryptomunt. Veel beginnende traders maken de fout om in een heleboel cryptomunten te investeren. Ze nemen dan vaak enorme risico’s doordat ze zich een beetje hebben ingelezen in veel verschillende cryptomunten. Daardoor kunnen ze geen goede inschatting maken van de risico’s die deze munten met zich meebrengen. Door je goed te verdiepen in een beperkt aantal cryptomunten kun je een betere inschatting maken van de risico’s die daarbij horen. Op deze manier zorg je er voor dat je een weloverwogen keuze maakt om wel of niet te investeren in cryptomunten. Het is wel verstandig om goed het nieuws in de wereld van de cryptomunten te blijven volgen. Als je het gevoel hebt dat er weinig winst valt te behalen met de munten die jij in je bezit hebt kun je overstappen op andere cryptocurrencies. Het is dan uiteraard wel belangrijk dat je je goed in die nieuwe cryptomunten gaat verdiepen. Daardoor weet je zeker dat het een goede keuze is om daarin te investeren. 

Wacht niet te lang voordat je verkoopt

Het is bij de meeste mensen al bekend dat cryptomunten doorgaans een zeer hoge volatiliteit hebben. Dat betekent dat de koersen heel snel kunnen veranderen. Zo kan het voorkomen dat de prijs binnen enkele seconden heel sterk daalt. Dat kan voor een trader net het verschil maken tussen winst en verlies. Het is daardoor belangrijk om het moment waarop je verkoopt zorgvuldig uit te kiezen. Je wilt immers voorkomen dat je te laat verkoopt waardoor je minder of zelfs helemaal geen winst maakt. Om dit te voorkomen is het slim om voordat je bepaalde cryptomunten koopt al het punt waarop je ze gaat verkopen te bepalen. Dat zorgt er namelijk voor dat je niet met je emoties gaat handelen. Daardoor voorkom je dus dat je later verkoopt dan dat je eigenlijk zou willen. Het zal door deze strategie vast een keer voorkomen dat je minder winst maakt dan dat er mogelijk was. Bedenk dan dat je de volgende keer een hoop verlies kunt voorkomen door je strategie. 

Blijf andere cryptomunten in de gaten houden

Het komt bij veel traders voor dat ze zich alleen focussen op de cryptomunten waar zij in aan het handelen zijn. Dit klinkt niet zo gek aangezien ze daar geld in hebben geïnvesteerd. Toch is het zeer verstandig om goed in de gaten te houden wat er in de wereld van de cryptomunten gebeurt. Als je goede winsten behaalt door te handelen in een bepaalde cryptomunt is het dus verstandig om ook te zoeken naar alternatieven. Door dat te doen kun je de kans op winst ontzettend vergroten. Het is sowieso niet onverstandig om je kansen te spreiden. Zo heb je wanneer de koers van de ene cryptomunt daalt altijd nog een andere achter de hand. Dat verkleint de kans dat je al je geïnvesteerde geld kwijt zult raken enorm. Het is wel belangrijk dat je alleen een extra investering doet wanneer je er echt van overtuigd bent dat dit een goede investering is. Als je twijfelt of je hiermee winst zult behalen is het meestal verstandiger om het niet te doen. 

crypto

Neem genoegen met de winsten die je behaalt

Het is voor veel mensen een valkuil om te hebberig te worden door de handel in cryptomunten. Vooral wanneer iemand net begonnen is en grote winsten behaalt is dit een gevaar. Het is niet gek dat zo iemand graag meer wilt verdienen door te traden in cryptomunten. Bij veel traders die net beginnen is dit een gevaar. Je moet in de wereld van cryptomunten namelijk weten wanneer je moet stoppen. Dat is belangrijk aangezien je grote winsten kunt mislopen als je te laat bent met het verkopen van je munten. Het verschilt per persoon met welke winst diegene tevreden is. Wanneer je een strategie gaat bepalen voor het handelen in cryptomunten is het slim om dit mee te nemen. Als je van tevoren een koers bedenkt waarbij je sowieso gaat verkopen is er geen ruimte meer voor twijfel. Wanneer je dit niet doet is de kans groot dat je emoties mee gaan spelen en dat je daardoor besluit te wachten met verkopen. In het verleden zijn er al talloze traders geweest die daardoor een hoop geld hebben misgelopen. Het is daardoor slim om regelmatig in elk geval een deel van je coins te verkopen. Dat komt doordat je dan een spaarpotje hebt voor als jouw cryptomunten ineens niets meer waard zijn. Het is sowieso belangrijk om alleen te investeren in cryptomunten wanneer je het je kunt veroorloven om het geïnvesteerde geld te verliezen. Zo zorg je er voor dat je niet in de financiële problemen komt wanneer jouw cryptomunten minder waard worden. De cryptocurrencies kunnen van de één op de andere dag niets meer waard zijn, zoals dit in het verleden bij icon is gebeurt.  

LEREN BELEGGEN IN CRYPTO'S

Meld u hieronder aan en leer gratis hoe je zelf kunt leren beleggen met cryptocurrencies.

Check uw email om uw aanmelding te verifieren. Check ook uw spambox 😉

Er is iets foutgegaan. Probeer het opnieuw.