5 manieren om passief geld te verdienen met crypto

crypto

Er zijn ontzettend veel mensen die hun geld hebben geïnvesteerd in cryptomunten. Dat doen zij natuurlijk allemaal met het doel om daar zo veel mogelijk geld mee te verdienen. Je maakt dan een goede keuze om je geld te investeren in cryptovaluta doordat je daar een hoop geld mee kunt verdienen. Dat komt door een aantal verschillende redenen, maar dat is nu nog niet belangrijk. Er zijn erg veel mensen die op zoek zijn naar een manier om wat extra geld te verdienen. 

Meer verdienen

crypto

Het is iets heel menselijks om altijd op zoek te zijn naar manieren om meer geld te verdienen. De mens heeft namelijk nooit genoeg. Er zijn namelijk altijd mensen die meer geld hebben of lijken te hebben. Dat triggert veel mensen en daardoor zijn er zo veel mensen die constant op zoek zijn naar manieren om meer geld te verdienen. Het is natuurlijk erg vervelend om te weinig geld te hebben, maar sommige mensen hebben nooit genoeg. 

Verschillende manieren

Er zijn erg veel verschillende manieren waarop je geld kunt verdienen. De manier die het best bij jou past is afhankelijk van een hoop verschillende factoren. Dat komt doordat je bijvoorbeeld van tevoren moet bepalen hoe veel risico je bereidt bent om te nemen voor meer geld. Dit is namelijk een erg belangrijke factor in het bepalen van de manier waarop jij gaat proberen om meer te verdienen. Er zijn namelijk verschillende manieren om geld te verdienen waar allemaal op hun eigen manier risico’s aan vast zitten. 

Risico’s inschatten

Het is natuurlijk erg belangrijk om er voor te zorgen dat je de risico’s die aan een investering vastzitten goed inschat voordat je de investering doet. Natuurlijk zorgt dat er niet voor dat je nooit een investering doet waar je verlies mee maakt, maar het zorgt er in ieder geval voor dat je een weloverwogen keuze maakt. Dat is natuurlijk erg belangrijk, vooral wanneer het over geld gaat. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je een investering doet en al het geïnvesteerde geld kwijtraakt. 

Passief inkomen

Als je op zoek bent naar manieren om meer geld te verdienen, is het belangrijk om te gaan kijken naar manieren om een passief inkomen te genereren. Dat is namelijk ideaal voor iedereen die niet veel tijd heeft, maar wel meer geld wil uitgeven. Een passief inkomen betekent namelijk dat je een inkomen hebt waar je niet voor werkt. Daardoor heb je als het ware altijd een soort extra inkomen naast de inkomsten die je van je normale werk krijgt. Dit is natuurlijk ideaal voor iedereen. Je verdient meer geld terwijl je daar niet meer moeite voor doet. 

Meerdere inkomens

Het is sowieso erg fijn om meerdere inkomens te hebben. Dat komt doordat je er dan zeker van bent dat je niet in één keer geen inkomsten meer hebt. Je loopt namelijk bij iedere baan het risico om ontslagen te worden of om minder te gaan verdienen. Dat is natuurlijk erg vervelend aangezien je dan van het ene op het andere moment geen inkomsten meer hebt. Het is natuurlijk erg belangrijk om te voorkomen dat je in deze situatie komt. Daardoor is het erg handig om inkomsten te hebben van meerdere bronnen.

Altijd inkomsten

Op die manier weet je namelijk zeker dat je nooit volledig zonder inkomsten komt te zitten. Dat is wel zo fijn om te weten. Het is als je meerdere bronnen van inkomsten hebt natuurlijk nog steeds ontzettend vervelend wanneer je ontslagen wordt, maar het is in ieder geval minder erg dan wanneer je nu de komende tijd geen inkomen hebt. Je hebt namelijk altijd de andere inkomsten nog. Dit is dus ideaal voor mensen die van zekerheid houden. Daardoor is het voor veel mensen zeker aan te raden om op zoek te gaan naar manieren om aan meerdere inkomstenbronnen te komen. 

Sparen

Wanneer je er voor zorgt dat je een aantal verschillende inkomstenbronnen hebt, kun je veel meer sparen dan voorheen. Je kunt er het best voor kiezen om altijd zo veel mogelijk te sparen of te investeren. Dit kun je namelijk veel beter doen dan alles direct uitgeven aan spullen. Natuurlijk kun je best een deel van het geld dat je verdient uitgeven aan dingen die je niet per se nodig hebt, maar zorg er voor dat je het grootste deel spaart of investeert. Op die manier zorg je er voor dat je in de toekomst nog veel meer te besteden hebt dan vandaag de dag.

Passief inkomen genereren met crypto

Het is voor veel mensen een droom om een passief inkomen te hebben. Dat komt doordat je door een goed passief inkomen te hebben voor kunt kiezen om te stoppen met werken. Daardoor ben je een stuk vrijer wanneer je een passief inkomen hebt. Het is voor veel mensen een stuk logischer om door te blijven werken om al het geld wat ze met hun passieve inkomsten verdienen te kunnen sparen. Zo zorg je er voor dat je in de toekomst geen zorgen meer hebt over geld. 

Crypto

Je kunt op verschillende manieren een passief inkomen genereren met crypto. Dit is voor veel mensen ideaal. Je hoeft in de meeste gevallen namelijk alleen in het begin moeite te doen voor het realiseren van dit inkomen. Dat is erg handig aangezien je daarna als het ware automatisch geld op je rekening of wallet gestort krijgt. Hierdoor kun je zelf bepalen of je daarnaast nog gaat werken of niet. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je het genereren van een passief inkomen op de goede manier aanpakt aangezien je er anders niet veel mee zult verdienen.

Verschillende manieren om een passief inkomen te genereren met crypto

Er zijn dus erg veel mensen in Nederland die graag een passief inkomen zouden hebben naast hun normale inkomen. Dat is erg logisch want wie wil er nou niet meer geld zonder daar meer moeite voor te hoeven doen. Dit kun je alleen bereiken wanneer je het op de goede manier aanpakt. Het is namelijk zo dat je niet zomaar een passief inkomen kun genereren met cryptomunten. Als het zo makkelijk was, had iedereen het wel gedaan.

Verschillende manieren

Je kunt op verschillende manieren een passief inkomen genereren met crypto. Dat komt mede doordat er ontzettend veel verschillende cryptomunten zijn. Er zijn veel mensen die denken dat er niet veel meer cryptomunten zijn dan bitcoin en een paar andere bekende crypto’s. Dit is echter een misvatting, er zijn namelijk honderden zo niet duizenden verschillende cryptomunten die je kunt kopen en verhandelen. Doordat er zo veel verschillende crypto’s zijn, is het op een heleboel verschillende manieren mogelijk om een passief inkomen te genereren met cryptomunten. 

Geen advies

Het is belangrijk om te onthouden dat alle informatie die in deze tekst staat puur informatief is. Je moet dit op geen enkele manier als een handelsadvies zien. Als je zelf besluit om te gaan investeren in cryptomunten is het belangrijk om je vooral goed in de risico’s te verdiepen. Daardoor zorg je er namelijk voor dat je goed weet waar je aan begint. Wanneer je de risico’s van het handelen in cryptomunten niet kent, kan het lijken alsof je wel even makkelijk geld gaat verdienen door in crypto te investeren. De kans is natuurlijk aanwezig dat je winst maakt, maar je moet hier nooit van uit gaan. 

Risico’s

Als je van plan bent om te gaan investeren in cryptomunten is het belangrijk om er rekening mee te houden dat je altijd een risico neemt. Ook al lijkt het alsof je een investering doet waar geen risico aan vast zit, er is altijd een addertje onder het gras. Daardoor moet je nooit zomaar je geld ergens in investeren. Dit geldt in het echte leven, maar ook als je van plan bent om in cryptomunten te gaan handelen. Daardoor is het van ontzettend groot belang om je voor je een investering doet te verdiepen in de mogelijke risico’s om je geld kwijt te raken. 

Een passief inkomen

Om een passief inkomen te genereren kun je allerlei verschillende dingen doen. Je moet er voor zorgen dat je altijd goed weet waar je aan begint als je dit probeert. Er zijn manieren om een passief inkomen te generen met cryptomunten die weinig risico’s met zich meebrengen. Dat is fijn, maar het nadeel van deze investeringen is het feit dat je er maar heel weinig voor terugkrijgt. Je krijgt dan wel een passief inkomen, maar dit zal niet veel verschil maken in je maandelijkse inkomen.

5 manieren

In deze tekst gaan we kijken naar 5 manieren waarop je een passief inkomen kunt genereren met crypto. Dit kan voor verschillende mensen interessant zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld veel mensen die het interessant vinden om meer te weten te komen over cryptovaluta en hoe alles daaromheen werkt. Het kan dan erg leuk zijn om deze tekst te lezen. Verder is deze tekst natuurlijk interessant voor iedereen die meer geld wil verdienen. Dit zijn 5 manieren om een passief inkomen te genereren met crypto.

Masternode

Nodes zijn misschien wel de meest belangrijke delen van een blockchain. Dat komt doordat nodes er voor zorgen dat alle transacties worden gevalideerd en goedgekeurd. Als het ware zijn de nodes de delen van het netwerk die er voor zorgen dat je niet kunt frauderen met cryptomunten. Daardoor is het natuurlijk ontzettend belangrijk dat alle nodes in orde zijn. Om te begrijpen waarom dat zo is, is het eerst belangrijk om meer te weten over het systeem waar een cryptomunt op draait. Dat heeft een blockchain.

Blockchain

Het is belangrijk om te begrijpen hoe een blockchain werkt. Pas wanneer je dat begrijpt zul je in zien waarom de nodes onmisbaar zijn in het systeem van cryptomunten. Een blockchain is een soort digitaal grootboek. Dat houdt in dat het een database is waarin alle transacties die er van één cryptomunt gedaan worden, worden opgeslagen. Het is natuurlijk erg belangrijk dat er alleen transacties in de database worden opgenomen die valide zijn. Dat betekent dat ze wel echt gebeurt moeten zijn. Daarvoor zijn de nodes heel belangrijk.

crypto 2

Nodes

De nodes zorgen er voor dat alleen transacties die ook daadwerkelijk hebben plaatsgevonden in de blockchain kunnen worden opgenomen. Zij keuren namelijk een transactie pas goed als meer dan de helft van de nodes aangeeft dat de transactie echt is. Zonder deze nodes zou het mogelijk zijn om een cryptomunt meerdere keren uit te geven. Dat komt doordat er dan niemand is die kan vertellen of de gebruiker deze cryptomunt wel echt heeft. Op die manier zou het natuurlijk ontzettend makkelijk zijn om te frauderen met cryptomunten. 

Masternode

Een masternode is een soort overtreffende node. Dat is dus een node die nog meer kan dan de normale nodes. Daardoor is het erg slim om in een masternode te investeren. Een masternode heeft namelijk meer verantwoordelijkheden, maar krijgt hier ook meer voor terug. Daardoor kun jij ook een passief inkomen verdienen door jouw cryptomunten in een masternode te investeren. Je krijgt dan gewoon uitbetaald in de cryptomunt die je aan de masternode hebt betaald. Hoe vaak je deze cryptomunt ontvangt is erg verschillend. In sommige gevallen kan dit zelfs meerdere keren per dag zijn. 

Staking

Staking is erg vergelijkbaar met het investeren in masternodes. Dat is als het ware een wat efficiëntere manier van het minen van cryptovaluta. Hoe het minen van crypto’s precies werkt zul je verder in deze tekst nog wel lezen. Je kunt beter eerst op de hoogte zijn van de mogelijkheden van het staken van cryptomunten. Als je dit op een goede manier aanpakt kun je daar namelijk een leuk passief inkomen mee verdienen. 

Ander algoritme

Je kunt niet alle cryptomunten staken. Dat komt doordat er tussen de verschillende cryptomunten allerlei verschillen zitten. Zo is het bijvoorbeeld zo dat verschillende cryptomunten gebruik maken van verschillende consensus algoritmes. Een consensus algoritme is als het ware de centrale partij op het netwerk. Dit is namelijk een algoritme wat er voor zorgt dat alle regels van het netwerk gehandhaafd. Hiervoor zijn natuurlijk bepaalde dingen nodig. De nodes zijn bijvoorbeeld nodig voor het proof of work consensus algoritme. 

Verschillen

De cryptomunten die geen gebruik maken van proof of work, maken natuurlijk wel gebruik van een ander algoritme. Daardoor zorgen ook deze crypto’s er voor dat het netwerk veilig is. Een consensus algoritme wat vaak voorkomt is het proof of stake protocol. Dat is dan ook het algoritme wat gebruikt moet worden voor cryptomunten die je kunt staken. Je had dit misschien al verwacht aan de hand van de naam van het algoritme. 

Passief inkomen met cryptomunten staken

Het is dus erg belangrijk om er voor te zorgen dat je een veilig netwerk hebt. Doordat er geen nodes zijn heeft een cryptomunt die een ander algoritme gebruikt iets anders nodig voor de beveiliging. Je kunt helpen bij het veilighouden van een netwerk door cryptomunten te staken. Dat houdt in dat je ze aan het netwerk geeft voor het verbeteren van de beveiliging van het netwerk. Dit kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het valideren van transacties.

Meer inleg

Als je er voor wilt zorgen dat je een groot passief inkomen verdient met crypto, moet je er doorgaans voor zorgen dat je veel cryptomunten hebt om in te investeren. Dat geldt eigenlijk voor de meeste dingen in het leven. Je moet altijd veel investeren als je iets wilt bereiken. Bij het creëren van een passief inkomen met crypto is het meestal zo dat je inkomen hoger wordt wanneer je meer investeert. Het is daardoor erg slim om bijvoorbeeld een deel van je spaargeld te investeren wanneer je toch niet van plan bent om dit binnenkort te gebruiken. 

crypto 3

Mining

Zoals eerder genoemd is mining dus de oudere variant van staking. Mining is waarschijnlijk de oudste manier om een passief inkomen te verdienen met crypto. Dat komt doordat bitcoin de eerste cryptomunt is die bekend werd. Je kunt bitcoin minen en vooral in de begindagen was dit voor de normale mensen erg lucratief. Daardoor waren er vooral toen de cryptomunt nog niet zo lang bestond vooral veel mensen die gingen minen. De mensen die in het begin gingen minen zullen daar nu zeker geen spijt van krijgen. De bitcoin staat namelijk hoger dan ooit. 

Beveiligen van een cryptomunt

Het is voor een systeem als dat van de meest bekende crypto bitcoin erg belangrijk dat er genoeg mensen bezig zijn met het minen. Dat komt doordat de miners er als het ware voor zorgen dat het netwerk beveiligd wordt. Je zet daarvoor tijdens het minen van een cryptomunt als het ware de rekenkracht van jouw computer en de grafische kaart daarvan in. Daardoor hoef je dus niet per se aanwezig te zijn bij je computer tijdens het minen. Je kunt er dus voor zorgen dat de computer dag en nacht door blijft gaan met het minen van de cryptomunt. 

Code kraken

Tijdens het minen probeer je eigenlijk om jouw computer een soort hele moeilijke code te laten kraken. Daarvoor is de rekenkracht van de computer nodig. Als je computer meer rekenkracht heeft is de kans het grootst dat deze code gekraakt wordt. Er zijn tegelijkertijd heel veel andere mensen die hun computer precies hetzelfde laten doen. Daardoor is het een soort wedstrijd van wie de snelste computer heeft. Dat komt doordat alleen degene die de code als eerst gekraakt heeft een beloning krijgt. Per cryptomunt verschilt het hoe hoog deze beloning is. 

Kleine kans

Het nadeel van het minen van cryptomunten is het feit dat de kans niet groot is dat jij degene bent die de beloning krijgt. Dat komt doordat er vooral bij een bekende cryptomunt zoals bitcoin erg veel anderen zijn die proberen om de beloning te krijgen. Daardoor is de kans dat jouw computer de eerste is die de code kraakt erg klein. Dit is natuurlijk niet fijn aangezien je daardoor alsnog bijna niets verdient. Je kansen zijn groter als je probeert om een minder bekende cryptomunt te vinden die je kunt minen. Daar heb je namelijk minder concurrentie en de concurrentie die je hebt is een stuk minder professioneel.

Lending

Dit is een manier van het verdienen van een passief inkomen met cryptomunten die erg dicht in de buurt komt van het openen van een spaarrekening bij een bank. Dat komt doordat je als het ware rente krijgt over je geld. Er zijn natuurlijk wel een aantal verschillen met het openen van een spaarrekening. Je kunt namelijk een stuk meer rente krijgen over je geld wanneer je aan lending van cryptomunten gaat doen. 

Cryptomunten uitlenen

Bij lending leen je als het ware jouw cryptomunten uit aan andere gebruikers van de blockchain waar je op dat moment mee verbonden bent. Door jouw cryptomunten uit te lenen zorg je er voor dat je deze later terugkrijgt en dat je op een bepaald moment de rente uitbetaald krijgt. Dat is natuurlijk ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een manier om geld te verdienen met hun spaargeld. Je hoeft namelijk alleen maar jouw cryptomunten uit te lenen en daarvoor krijg je in ruil meer geld. 

Investeren

De mensen die jouw cryptomunten lenen zijn vaak mensen die een manier hebben om nog meer geld te verdienen met crypto. Meestal heb je daarvoor natuurlijk een behoorlijk startkapitaal nodig. Vaak gaan zij dan naar een platform waar zij geld kunnen lenen zodat zij iets hebben om te investeren. Daardoor is het voor hen ook erg voordelig om crypto’s te lenen. Op deze manier creëer je een soort win-win situatie. Jij verdient namelijk geld met je spaargeld en zij hebben meer geld om te investeren. 

Beter dan sparen

Veel mensen lenen liever hun cryptomunten uit dan dat ze deze gaan sparen. Dat komt doordat je met sparen nagenoeg geen rente krijgt over je geld. Daardoor kun je net zo goed al je geld opnemen en thuis neerleggen als dat je het op de bank laat staan. Je kunt er natuurlijk nog beter voor kiezen om dit geld te investeren in cryptomunten en deze uit te lenen. Op die manier behaal je namelijk leuk rendement op je spaargeld. Het enige risico is het feit dat er kans is dat de waarde van de cryptomunten sneller daalt dan dat jij rente krijgt. Zo verlies je namelijk wel geld door je cryptomunten uit te lenen. 

Lightning node

Je kunt ook een mooi passief inkomen genereren door een account aan te maken op het lightning netwerk. Wanneer je een account hebt aangemaakt moet je dit account volledig uit handen geven aan het netwerk. Dat zorgt er voor dat dit account voor andere dingen gebruikt kan worden dan het opslaan van jouw geld. Jouw account kan nu gebruikt worden om cryptomunten van het ene naar het andere account over te zetten. Dat kan nodig zijn doordat iemand cryptomunten moet betalen aan iemand waarmee diegene niet in contact staat. 

Tussenpersoon

Dit zorgt er namelijk voor dat mensen die op hetzelfde netwerk zitten geld naar elkaar over kunnen maken zonder dat ze opgelicht worden. Je kunt met een tussenpersoon namelijk niemand oplichten. Wanneer de ene partij iets aan een andere partij moet betalen, moeten beide partijen aan de voorwaarden voldoen. Als één van de twee partijen dit niet doet kan het zijn dat de andere al betaald heeft. Zo zou het mogelijk moeten zijn om iemand op te lichten via crypto. 

Oplichten niet mogelijk

Het is gelukkig doordat er lightning nodes zijn niet mogelijk om op die manier opgelicht te worden. Dat komt doordat je gebruik kunt maken van een lightning node. Daardoor heb je namelijk een tussenpersoon bij de betaling. Deze tussenpersoon neemt dan het geld van de ene partij aan en wacht totdat de andere partij aan alle voorwaarden voldoet. Als dat zo is betaald hij het geld uit aan degene die daar recht op heeft en in ruil voor deze service krijgt hij een kleine fee. Deze fee is de reden dat jij een passief inkomen hebt als je jouw account als lightning node laat functioneren. 

Conclusie

Het is dus op verschillende manieren mogelijk om via crypto een passief inkomen te verdienen. Je moet er natuurlijk voor zorgen dat jij een manier kiest om een passief inkomen te genereren die het best bij jou past. Het allerbelangrijkste is het feit dat je goed op de hoogte bent van de mogelijke risico’s van een investering. Er zijn namelijk veel mensen die niet goed nadenken voordat ze investeren en daardoor is de kans altijd aanwezig dat deze mensen veel geld verliezen. Het is daardoor zeer onverstandig om niet goed na te denken voordat je een investering doet. 

Risico’s 

Er zijn meer risico’s aan zo’n investering dan je denkt. Vaak zijn vooral beginnende investeerders degenen die verlies maken doordat ze de risico’s van hun investering niet goed inschatten. Het is namelijk zo dat je door een gebrek aan kennis vaak denkt dat bepaalde risico’s een stuk kleiner zijn dan dat daadwerkelijk het geval is. Daardoor is het erg gevaarlijk om met weinig ervaring te gaan proberen om een passief inkomen voor jezelf te verdienen. Je kunt er daardoor beter voor kiezen om eerst eens te gaan traden om kennis te maken met het handelen. 

Verdiep je

Het is verstandig om je eerst eens goed te gaan verdiepen in alles wat er komt kijken bij het genereren van een passief inkomen. Dat is erg belangrijk doordat je met meer kennis beter kunt inschatten wat de mogelijke risico’s van een investering zijn. Als je op zoek bent naar een manier om een passief inkomen te verdienen zonder investering, zul je er op uit komen dat je voor minen geen coins nodig hebt. Daardoor denken veel mensen vaak dat je hierdoor gratis kunt beginnen met minen. Dat is echter niet waar, je hebt immers een zeer goede computer nodig die ook een hoop geld kost.

Advies

Er zijn dus erg veel verschillende manieren om een passief inkomen te verdienen. Als je van plan bent om dit te gaan doen, kun je het best eerst meer te weten komen over de blockchain en alles wat daarmee te maken heeft. Op die manier leer je de risico’s beter kennen en kun je later beslissen of je nog steeds achter je standpunt staat.

LEREN BELEGGEN IN CRYPTO'S

Meld u hieronder aan en leer gratis hoe je zelf kunt leren beleggen met cryptocurrencies.

Check uw email om uw aanmelding te verifieren. Check ook uw spambox 😉

Er is iets foutgegaan. Probeer het opnieuw.